Upravo tako, Isus je sin! Za mene je ovo ovako jer sam Isus tako kaze pa i Otac sa neba.Isus je Sin i predstavio se kao Sin, zašto bi se pokazivao kao Otac?
Druga stvar, Isus je Oca predstavio kao Svevisnjeg Boga a ne sebe, taj nauk i Apostoli nastavise. Nikad i niko od njih posle Hristovog vaznesenja nije ukazao duzno obozavanje prema prvoj zapovesti, 'sinu' Isusu Hristu vec iskljucivo Ocu Jehovi.
Ja ne mogu biti sektas jer verujem Hristovim recima i samo Hristovim recima! Sektasi su oni koji ne veruju Hristu, vec recimo kao u ovom slucaju Jevrejima! Pa je li bitnije sta Hrist kaze ili Jevreji, kome ti vise verujes!?Kako ne. Kaže za sebe da je Bog. Židovi su puno bolje razumjeli Isusov govor od vas sektaša, i htjedoše ga ubiti baš zbog toga što se Bogom predstavljao. Čitaj malo Novi zavjet.
Nadam se da ti je to jasno.
Meni nije bitna lazna optuzba od strane Jevreja kao tebi i nije mi bitno sta ce Jevreji da kazu ko je Isus Hrist, vec mi je bitno iskljucivo ono sto veliki ucitelj govori... i tako je za sve. Hrist se bukvalno branio od njihove lazne optuzbe, recima da je 'sin Boziji'!
A to da su hteli da ga ubiju sto se Bogom predstavio kao sto kazes nije bas tako. Citam ja novi zavet ne brini.
Odgovoriše mu Jevreji: Mi imamo zakon i po zakonu našem valja da umre, jer načini sebe sinom Božijim. Jovan 19:7
Da. Samo ne znam kakve ovo ima veze sa onim sto sam te pitao!?Odnos Oca i Sina je Ljubav, naravno da veliča Oca. A jesi li pročitao što Otac kaže za Sina? Veliča li Otac Sina?
Zasto Apostoli nakon Hristovog vaznesenja ni jednom nisu rekli: 'Isus Bog moj' ili 'Isus Hrist Bog nas', ama bas ni jednom! Ja sam siguran da ti ovo izgovaras i po nekoliko puta dnevno a oni nisu za zivota ni jednom! Zasto?
A Isus odgovori mu: Prva je zapovest od svih: Čuj Izrailju, Gospod je Bog naš Gospod jedini; Marko 12:29Citiraj mi iz Biblije gdje je Isus ponavljajući prvu zapovijed naveo Oca.
Kao sto gore rekoh, naveo sam ti dosta primera gde Isus svoga Oca i svoga Boga naziva Jevrejskim ili Izrailjevim Bogom, kao sto to i ovde cini! I kaze da tom Bogu prema prvoj zapovesti treba dati duzno obozavanje!
To kazes ti a Isus to nije rekao nikada niti je Boga tako predstavio.Nije samo Otac, tu je i Duh Sveti kao treća Božanska osoba.
Jesi procitao u Marku gore iznad kome pripada obozavanje prema najvecoj zapovesti. Samo Jehovi, tako Isus kaze! Ne njemu ili svetom Duhu, to nikada nije rekao.
Daj mi mesto gde Apostoli Isusa ili svetog Duha obozavaju prema najvecoj zapovesti, samo jedno mesto! Takvog primera nema!
Ne, ali je poslao sina. Bog ne moze umreti NIKADA, to je osnovno sto svako mora da zna! Bog je besmrtan!!!Je li Otac umro za naše grijehe? Nije!
Ali opet imaj u vidu da Hrist nije dosao svojom voljom, znaci da ima neko iznad njega a to je Otac kao sto je i sam rekao!
Naravno da bih verovao i to svim srcem! Ali nije ni jednom!Da je deset puta napisano da je Isus Bog, ti bi rekao da je napisano "samo deset puta". Ne možeš mene prevariti, ali zašto sebe zavaravaš?
Rekao sam vec, ti se zasigurno svom Bogu Isusu Hristu u molitvi ili nebitno, obracas recima 'Gospode Boze Isuse Hriste'.
Apostoli se Isusu nisu tako obratili ni jednom!!!! Zasto?
Uz Isusovo ime UVEK ide rec Gospod a nikada Bog.
Primer: 'Hrist Bog' ili 'Bog Hrist', a na hiljadu mesta imas 'Gospod Isus' ili 'Isus Gospod'!
Ali uz Oca uvek ide Bog!
U skladu sa ovim i njihovo obozavanje prema prvoj zapovesti ide uvek Ocu a nikada Isusu Hristu! Cinjenice su to nista ja ne izmisljam!
Pise da Apostoli znaju da je dosao Sin Božji, i dao im je razum da poznaju istinitog Boga. Ne kaze dosao je 'Bog Sin' vec Boziji sin, sto je velika razlika!A šta ovdje piše? 1 Iv 5,20: Znamo: Sin je Božji došao i dao nam razum da poznamo Istinitoga. I mi smo u Istinitom, u Sinu njegovu, Isusu Kristu. On je Bog istiniti i Život vječni.
Dalje Jovan potvrdjuje ovo sto sam reko, da je Isus Krist neciji Sin! Ciji? Pa Boziji naravno!
Da Jovan ovde hoce Hrista da predstavi kao Svevisnjeg Boga ili kao 'Boga Sina' on to ne bi sigurno ovaku uradio. Dakle, ostaje da je na zemlji bio sin Boziji a ne Bog Sin, jer to nigde pa ni ovde nije receno!