Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Ma ne zanimaju me oci mire000....poslije smrti apostola uvukao se otpad....ti oci su vjerovali kako je ko htio, ni jedan nije imao isto učenje npr. taj isti Origen je vjerovao da će se i sotona spasiti - znači vjerovao je u tzv. univerzalno spasenje.....drugo crkva koja je imala njihove spise mogla je raditi što je htjela....fališirani su od strane crkve da bi poduprlo njihova učenja....sjeti se Konstantinove darovnice......

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Hajde reci Ti: Zbog kojih Hristovih reci osudise Hrista!

Kako možeš tvrditi da je Isus stvorenje i reći da je manji od Boga a neznaš razlog za pogubljenje?
VIŠE puta Isus je dao do znanja pismoznancima da je On JHVH i njih je to sablažnjavalo zato oni uvek ponavljaju ENO GRADI SE BOGOM (predstavlja se Bogom).
Kako reče onima tad tako i tebi danas govori a ti imaj UHO ZA ČUTI:
AKO NE POVERUJETE DA JA JESAM POMREĆETE U GRESIMA SVOJIM.
Veruješ li ti da je Isus JA JESAM JHVH ako ne umrećeš u svom grehu i otići u propast.

Ja, kako po pitanju ovoga tako i po pitanju svega slusam velikog ucitelja!

Rob nije nikad bio veliki učitelj ali jeste lažni učitelj.

Ko sam ja ili bilo ko drugi ko sme da tvrdi drugacije nego sto je veliki ucitelj ucio!?
Isus kaze: 'Otac je moj veci od mene'; a neki drugi kazu: 'nije to bas tako, oni su isti'.

Isus i Njegov Duh su jedini učitelji.
Ista usta rekoše JA I OTAC JEDNO SMO kako to da ti promače.
Tako telo svedoči da je manje od Duha u njemu a da su jedno u službi spasenja.

Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,

Koji Bog je Isusu Hristu dao Otkrivenje?

Ista usta objašnjavaju ko je taj jedini Bog u istoj glavi Otk.1.12-18
Uvek imaš opis Oca kao Duha i Sina kao tela.Trebaš za početak znati sledeće kako nebi ispadalo smešno ovo pisanje što pišeš da je BOG DUH a to znači da duh tela ni kostiju NEMA.
A onda čitamo kako Bog ima leđa,noge,ruke....o čemu se sad radi?
Bog je svemoguć i On se kao Duh može predstaviti-javiti kroz materiju ljudima kao čovek na oči a anđelima kao anđeo a na prestolu je kao oganj i svetlost.

Duh koji je kroz telo spasio čovečanstvo daje reči šta će biti jer duh sve zna a telo nezna i telo prosleđuje reči Duha isto kao što je u tom telu bio Duh na zemlji i bili su JEDNO i opet telo nije govorilo svoje kao što ni sad Jovanu ne govori svoje.
Tonisu dva Boga već večni Duh i telo u kome izvrši spasenje.
Kad se okonča sud tad će prestati biti podeljeno pokazivani jer će sve biti u jedinstvu duha i Bog biti SVE U SVEMU.
Tad više neće biti smrti i neće biti potrebe za pokazivanjem materije iduha odvojeno.

Pa vidiš da je tu Spasitelj Bog Otac - jer dalje piše da je izlio svoga duha na nas po Kristu isto Spasitelju. Da po ovome stoji da su oba spasitelja. Jedino ako ne vjeruješ kao lavić da je to jedna te ista osoba - to je izlio svoga duha po sebi.

Kainose ti ne razumeš duhovnost i to je odlika i Adv.i Js jer gledate telesno Duha.
Eto Bog poslao svog Duha i ostao bez Duha jer ode Duh od Njega to je vaša logika. Dalje Petar pun Duha položi ruke i narod primi duha iz Petra i Pera osta bez Duha opet vaša logika.Tako i ova izjava gore Bog izlio sam na sebe Duha jer ne verujete da je Isus Bog u telu koji kao Stvoritelj dolazi u telu te isti Duh iz Oca biva u telu i iz tog tela stiže u verujuće i opet ga ne manjka nigde.

Isti Duh ide kroz službe i zato se kaže ishodi od Oca preko Sina do verujućih stiže.Jer da izdelimo Boga onda bi imali posebno Očevog duha pa Sinovog duha i Duha Svetog kao trećeg Boga i svakog sa svojim duhom i svojom zasebnom ličnošću i to više nije jedan već trojica i propade Pismo koje na mnogo mesta koristi reč jedan.

A kad pitam trobožce koja ličnost im dođe za glasom Jovana krstitelja kao Bog ćute jer ako kažu Sin onda nije Otac stigao niti Duh sveti već samo trećina Boga a ako kažu Otac eto nevolje jer onda Sina priznaju za Oca i nema više trojstva a Duha svetog nesmeju reći da je postao telom i zato se ta pitanja redovno preskaču.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Kako možeš tvrditi da je Isus stvorenje i reći da je manji od Boga a neznaš razlog za pogubljenje?
Mogu reci jer ja samo slusam sta mi Isus govori. Sam je reko da ima svoga Boga koga je predstavio kao svoga Oca i rekao je da je manji od njega! Moje je da verujem Isusu, kome cu drugom ako njemu necu!
Mozemo mi ovde do prekosutra naklapati ko je u pravu i svako tumaciti i tvrditi na svoj nacin. Zato ja necu donositi licno misljenje da li je ovako ili onako, slusam Hrista i ono sto je govorio! A iz njegovih usta je izaslo da je manji od Boga Oca i za mene je to AMIN.

Razlog za pogubljenje sam ti vec izneo. Samo cu dodati. Jevreji su isli tom logikom kao i vecina danas, ako je sebe predstavio sinom Bozijim onda je i On Bog. Ali to nije ni slucajno tako! I andjeli pa i mi smo sinovi Boziji ali nismo Bogovi! Bog je samo jedan i po njemu je sve, naravno posle Hrista sve je kroz Hrista, NE zato sto sin hoce tako nego zato sto je to Oceva volja!
VIŠE puta Isus je dao do znanja pismoznancima da je On JHVH i njih je to sablažnjavalo zato oni uvek ponavljaju ENO GRADI SE BOGOM (predstavlja se Bogom).
Kako reče onima tad tako i tebi danas govori a ti imaj UHO ZA ČUTI:
AKO NE POVERUJETE DA JA JESAM POMREĆETE U GRESIMA SVOJIM.
Veruješ li ti da je Isus JA JESAM JHVH ako ne umrećeš u svom grehu i otići u propast.
Pokazi mi to mesto gde je Isus sebe predstavio kao JHVH.

Ja verujem da je taj Isus koji je dosao pravi Isus. Na to im je Isus i ukazivao kada je dosao, da on jeste taj (ja jesam) jer ako ne uzveruju pomrece u gresima svojim jer ne prihvataju otkupitelja i ne priznaju ga, samim tim za njih otkupnine i nema.
To je pojenta, a ne da je Isus pricao u nekim rebusima, pa ko bolje resava rebuse taj ce se spasti a ko ne uspe da resi ide u vecnu smrt. Istina je tako jednostavna i Hrist je govorio prostim recima da ga i totalno nepismen covek moze razumeti samo ako je njegovo srce ponizno.
Ja mogu i sam za sebe reci ako radim neku vaznu stvar i reci 'ja jesam' uradio to ili to. Svako to moze reci, pa i Djokovic recimo ako ga pitaju jesi li osvojio Vimbldon, moze reci 'ja jesam'.
Rob nije nikad bio veliki učitelj ali jeste lažni učitelj.
Moj ucitelj je Isus Hrist i niko drugi!
Isus i Njegov Duh su jedini učitelji.
Ista usta rekoše JA I OTAC JEDNO SMO kako to da ti promače.
Tako telo svedoči da je manje od Duha u njemu a da su jedno u službi spasenja.
Ponovo rebusi i zagonetke.

Hrist i Otac jesu jedno i isto tako i svaki covek koji pristupi toj zajednici moze biti jedno sa njima!
Ista usta objašnjavaju ko je taj jedini Bog u istoj glavi Otk.1.12-18
Uvek imaš opis Oca kao Duha i Sina kao tela.Trebaš za početak znati sledeće kako nebi ispadalo smešno ovo pisanje što pišeš da je BOG DUH a to znači da duh tela ni kostiju NEMA.
A onda čitamo kako Bog ima leđa,noge,ruke....o čemu se sad radi?
Bog je svemoguć i On se kao Duh može predstaviti-javiti kroz materiju ljudima kao čovek na oči a anđelima kao anđeo a na prestolu je kao oganj i svetlost.

Duh koji je kroz telo spasio čovečanstvo daje reči šta će biti jer duh sve zna a telo nezna i telo prosleđuje reči Duha isto kao što je u tom telu bio Duh na zemlji i bili su JEDNO i opet telo nije govorilo svoje kao što ni sad Jovanu ne govori svoje.
Tonisu dva Boga već večni Duh i telo u kome izvrši spasenje.
Kad se okonča sud tad će prestati biti podeljeno pokazivani jer će sve biti u jedinstvu duha i Bog biti SVE U SVEMU.
Tad više neće biti smrti i neće biti potrebe za pokazivanjem materije iduha odvojeno.
Hrist je umro u telu a vaskrsao u Duhu. Tako da se sada zasigurno na nebesima ne nalazi u materijalnom telu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ma ne zanimaju me oci mire000....poslije smrti apostola uvukao se otpad....ti oci su vjerovali kako je ko htio, ni jedan nije imao isto učenje npr. taj isti Origen je vjerovao da će se i sotona spasiti - znači vjerovao je u tzv. univerzalno spasenje.....drugo crkva koja je imala njihove spise mogla je raditi što je htjela....fališirani su od strane crkve da bi poduprlo njihova učenja....sjeti se Konstantinove darovnice......

Svi su verovali isto sem par pojedinaca.

Nista nije falsifikovano, jer ako ti tvrdis da su njihove reci falsifikovali, onda su ''falsifikovali i Bibliju'' da bi ''bili u skladu''.
Jer crkva je kod sebe imala Bibliju 2000 godina, pa su i nju morali ''modifikovati'' u skladu sa ''izjavama crkvenih otaca''..
Kako ti onda znas da je Biblija ispravna???
Ipak Bog je obecao da ce cuvati svoju rec, a posebno je Hristos izjavio: ''moje reci nece proci''.
Ipak ti tvrdis da su ''njegove reci prosle'', kada negiras ''formulu krstenja''!
Dakle imamo sa vase strane jedno opste ''neverovanje Bogu''(kada je rekao da ce ''cuvati svoju rec''), jer vi danas tvrdite da su ''njegovim recima dodali'', a opet J.S. tvrde da su ''oduzeli Jehovino ime iz njegovih usta''.
To je ''neverovanje Bibliji'', a opet se ti kunes u nju. To je licemerno!
Da li ti shvatas svu pogresnost vase teologije i neveru u Bibliju sa jedne strane, a ovamo nam ''masete njom ispred nosa''.
Pa vi je koristite samo ''kao prirucnik'' kada treba ''dokazati vase ideje''.
Vi se sukobljavate sami sa sobom u izjavama, jer vi prihvatate Bibliju ''samo dotle, dok vam odgovara'', a onda kad vam vise ne odgovara, ''onda je to falsiikovano''(ili je pogresan prevod)..
Tako i ''crkvene oce prihvatate samo dok vam njihove izjave odgovaraju''.
Ili Biblija jeste ''istina'' ili nije..
Ili se ucenje crkvenih otaca slaze sa njom ili ne!
Ne moze ''pola-pola''.
Odlucite vec jednom, nemojte mi citirati crkvene oce ''dotle dok se slazu sa vasim idejama Boga'' , a onda ''odbaciti sve ostalo''. Jer, ili su ''sve izjave istinite'' ili ''nista od njihovih izjava to nije''.

To sto tebe ne zanimaju crkveni oci, ne menja cinjenicu da je tvoja zajednica(upotrebila-zloupotrebila njihove izjave) u onom videu i apsolutno sve izvrnula.
Ako su te slagali za njihove citate, sta su te jos sve slagali?
Ako su J.S. u toj brosuri(sto si nesvesno postavio), sve slagali, sta mislis odakle njihova teologija potice???
Ko laze? sotona djavo laze, on je Hristov protivnik!

Ko sam ja ili bilo ko drugi ko sme da tvrdi drugacije nego sto je veliki ucitelj ucio!?
Isus kaze: 'Otac je moj veci od mene'; a neki drugi kazu: 'nije to bas tako, oni su isti'.

Ala ste vi indoktrinirani ucenjem svedoka, sve same njihove reci!
''Veliki Ucitelj'' tako kazu i oni za Hrista.

Trojstvo upravo uci da je Isus ''podredjen s obzirom na ulogu, i na nebu i na zemlji'', tako da ovaj vas komentar , ne znaci apsolutno nista!

Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,

Ovo ne govori ''protiv Trojstva'', vec upravo suprotno, ''govori njemu u prilog''.
Tu se vidi da vi nista o Trojstvu i ne znate, samo ponavljate od J.S...

''Koje dade njemu Bog'', sta to znaci:

''Standardna trinitarna teologija uci da je Isus odvojen od Oca iako jednak u svojoj sustini Bogu Ocu, podredjen je s obzirom na ulogu. (Bas kao sto je zena jednaka u svojoj sustini s njenim muzem i ima istu ljudsku narav, ali je podredjena u svojoj ulozi).''

Dakle vi ovde i ne znajuci potvrdjujete Trojstvo...
I pokazujete da o Trojstvu o kojem pisete, ne znate nista!

Koji Bog je Isusu Hristu dao Otkrivenje?

Bog Otac je dao Isusu Otkrivenje, i to se ne suproti Trojstvu, jer po Trojstvu:
Postoje ''zaduzenja'' - ''jedan salje'' , ''drugi izvrsava'', a ''manja uloga'' u poslu koji se vrsi, ne znaci i ''manju prirodu''.
Kao sto ti neces reci ''da je zena manje covek, zato sto ima manju ulogu u bracnoj zajednici''.
Naprotiv, muskarac i zena su jednaki i oni su ''oboje covek''. Tako je i kod Boga.
Postoje ''zaduzenja'' u poslu koji se vrsi. A obavljanje nekog posla ''nije sramota'' i ''ne cini osobu manjom''.
Tako su ucili i crkveni oci da je Isus ''podredjen s obzirom na ulogu koju vrsi'' i na nebu i na zemlji...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Hrist je umro u telu a vaskrsao u Duhu. Tako da se sada zasigurno na nebesima ne nalazi u materijalnom telu.

I stigao po peti put 1914 kao duh i to ti On kao jedini učitelj rekaoa ne rob.
A pošto je Isus gore samo duhom gde mu osta telo...u grobu???
Evo čitaj i ako možeš verovati veruj da je Isus TELOM ustao i TELOM VAZNET i telom će doći i videće se rane na rukama kad dođe na oblacima i pitaće TELESNOG Isusa sledeće:

Zaharija 13.6

6 I ako mu ko reče: Kakve su ti to rane na rukama? On će odgovoriti: Dopadoh ih u kući prijatelja svojih.

7 Maču, ustani na pastira mog, i na čoveka druga mog, govori Gospod nad vojskama, udari pastira, i ovce će se razbeći, ali ću okrenuti ruku svoju k malima.

2 Sam. 17:2, Isa. 40:11, Isa. 53:4, Isa. 53:6, Mk. 14:27, Lk. 12:32, Jn. 1:29, Jn. 10:30, Jev. 13:20
8 I u svoj zemlji, govori Gospod, dva će se dela istrebiti u njoj i poginuti, a treći će ostati u njoj;

Rim. 11:5
9 I tu ću trećinu metnuti u oganj, i pretopiću ih kako se pretapa srebro, i okušaću ih kako se kuša zlato, oni će prizvati ime moje, i ja ću im se odazvati i reći ću: To je moj narod; a oni će reći: Gospod je Bog naš.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Indoktrinacija..
Rekli su oni i da se njegovo telo ''pretvorilo u gas''.
Pa ne bi me cudilo da i to ponovi kao pticica.

Evo, lepo pise da je ustao u telu:

''A oni se uplašiše, i poplašeni budući, mišljahu da vide duha.
I reče im: Šta se plašite? I zašto takve misli ulaze u srca vaša?
Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.
I ovo rekavši pokaza im ruke i noge.''
(luka 24:37-40)

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Ala ste vi indoktrinirani ucenjem svedoka, sve same njihove reci!
''Veliki Ucitelj'' tako kazu i oni za Hrista.
Veruj da mi to nije palo na pamet, ja sam Hrista oduvek smatrao najvecim uciteljem koji je hodao zemljom.
Trojstvo upravo uci da je Isus ''podredjen s obzirom na ulogu, i na nebu i na zemlji'', tako da ovaj vas komentar , ne znaci apsolutno nista!
Ma to mi je jasno da kod vas moze sve, cas je ovako cas onako, cas su Otac i sin jedno cas nisu, cas je Otac veci cas nije, moze kako hoces i samo prilepis kad ti sta odgovara i apsolutno si u pravu.

Naravno da je podredjen i to vam je jedino u skladu sa Biblijom.
Ovo ne govori ''protiv Trojstva'', vec upravo suprotno, ''govori njemu u prilog''.
Tu se vidi da vi nista o Trojstvu i ne znate, samo ponavljate od J.S...

''Koje dade njemu Bog'', sta to znaci:

''Standardna trinitarna teologija uci da je Isus odvojen od Oca iako jednak u svojoj sustini Bogu Ocu, podredjen je s obzirom na ulogu. (Bas kao sto je zena jednaka u svojoj sustini s njenim muzem i ima istu ljudsku narav, ali je podredjena u svojoj ulozi).''

Dakle vi ovde i ne znajuci potvrdjujete Trojstvo...
I pokazujete da o Trojstvu o kojem pisete, ne znate nista!
I ne zelim o trojstvu da znam nista jer to Biblija ne uci. Hrist ga nije pomenuo, Apostoli ga nisu pomenuli. Znaci nije od njih, a od koga je ne znam i pravo da ti kazem ne zanima me. Verovacu onako kako se Hrist dolazeci na zemlju predstavio, a za sebe rece da je sin Boziji za mene tako ostaje dok sam ziv. Da i jednom rece ja sam Bog opet bi verovao, pa da i Apostoli bar jednom rekose 'nas Bog Isus Hrist' ili 'Bog Sin', ali nisu ni jednom, zasto bih sad verovao drugacije.
Izvor moje vere su direktno izgovorene njihove reci, ti izvor svoje vere mozes traziti u ustima konstantina i njemu slicnih.

'Koje dade njemu Bog', sta to znaci.

To znaci da je otkrivene Isusu Hristu dao Bog Otac Jehova. I ne znaci nista drugo, osim ako cemo malo da filozofiramo. Jehova otkriva Isusu buduce dogadjaje koje on prenosi na razne nacine Jovanu. Ovo se poklapa sa dosta mesta gde sam Isus kaze da ima svoga Boga. Njegov Bog mu otkriva buducnost i daje nove zadatke. Jovan je ovde i vise nego jasan i on Boga odvaja od Isusa Hrista.

Opet pitam: Ko je Isusu Hristu dao otkrivenje!? Jovan odgovara, Bog! Da li znas ko je taj Bog!?

U nasoj diskusiji pre si rekao da je Bog Otac Jehova.
Da li se slazes sa mnom da je otkrivenje Isusu Hristu dao Jehova?

Bog Otac je dao Isusu Otkrivenje, i to se ne suproti Trojstvu, jer po Trojstvu:
Postoje ''zaduzenja'' - ''jedan salje'' , ''drugi izvrsava'', a ''manja uloga'' u poslu koji se vrsi, ne znaci i ''manju prirodu''.
Kao sto ti neces reci ''da je zena manje covek, zato sto ima manju ulogu u bracnoj zajednici''.
Naprotiv, muskarac i zena su jednaki i oni su ''oboje covek''. Tako je i kod Boga.
Postoje ''zaduzenja'' u poslu koji se vrsi. A obavljanje nekog posla ''nije sramota'' i ''ne cini osobu manjom''.
Tako su ucili i crkveni oci da je Isus ''podredjen s obzirom na ulogu koju vrsi'' i na nebu i na zemlji...
Ne kaze Jovan da je 'Bog Otac' dao 'Bogu Sinu' otkrivenje, da pise ja bih ponovo verovao da je to tako jer uz vetar se ne moze. Da tako pise ti bi bio u pravu, ali ne pise tako.
Jedno je sigurno da otkrivenje neko nekom daje, smesno je reci Bog je Bogu dao otkrivenje. Kako to da je Bog apsolutno jedan, ali ipak jedan deo Boga ne zna a drugi zna neke stvari, to se za Sveznajuceg Boga nikako ne moze reci.

Bog je apsolutan i nedeljiv, Bog je savrsenstvo iznad savrsenstva i iznad svega je Bogohulno ga seckati, deliti ga na neke delove, praviti ga neznalicom, ciniti ga smrtnim... nada sve je to Bogohulno! Ali sta ces, covek mora grcevito da brani ono sto je njegovo pa i po cenu da huli na Onog ko je nezamislivo, neopisivo i neshvatljivo iznad svake reci kojom bi pokusao da ga opises.

Mire, pusti te crkvene oce, imas ti Oca na nebu, On ti je zivot dao i on ce ti suditi za tvoja dobra ili losa dela, a ne crkveni oci. Njemu si ti duzan odgovor za sve dati i nikom drugom. On ce suditi po svom zakonu a ne ljudskom, tako da je apsolutno ne vazno sta ljudi pricaju i od tebe traze. Raduj srce svoga nebeskog Oca i pazljivo analiziraj ono sto On zeli da ti kaze kao svom detetu, ali nikako u to sto ti nebeski Otac govori ne uplici ljudsku mudrost i covekovu misao. Pazljivo pogledaj, ali bez pristrasnosti kom Bogu je sluzio apostol Pavle, kog Boga je prema prvoj zapovesti obozavao.
Istina je u Bibliji a nikako u ostima bilo kojih ljudi! To je ono sto nam je nebeski Otac ostavio u amanet. A svi mi izmedju sebe mozemo biti samo braca i nista drugo!
I stigao po peti put 1914 kao duh i to ti On kao jedini učitelj rekaoa ne rob.
A pošto je Isus gore samo duhom gde mu osta telo...u grobu???
Evo čitaj i ako možeš verovati veruj da je Isus TELOM ustao i TELOM VAZNET i telom će doći i videće se rane na rukama kad dođe na oblacima i pitaće TELESNOG Isusa sledeće:

Zaharija 13.6

6 I ako mu ko reče: Kakve su ti to rane na rukama? On će odgovoriti: Dopadoh ih u kući prijatelja svojih.

7 Maču, ustani na pastira mog, i na čoveka druga mog, govori Gospod nad vojskama, udari pastira, i ovce će se razbeći, ali ću okrenuti ruku svoju k malima.

2 Sam. 17:2, Isa. 40:11, Isa. 53:4, Isa. 53:6, Mk. 14:27, Lk. 12:32, Jn. 1:29, Jn. 10:30, Jev. 13:20
8 I u svoj zemlji, govori Gospod, dva će se dela istrebiti u njoj i poginuti, a treći će ostati u njoj;

Rim. 11:5
9 I tu ću trećinu metnuti u oganj, i pretopiću ih kako se pretapa srebro, i okušaću ih kako se kuša zlato, oni će prizvati ime moje, i ja ću im se odazvati i reći ću: To je moj narod; a oni će reći: Gospod je Bog naš.
Mislim da previse sve bukvalno shvatas, ali tvoja je volja!

Telesno telo ne moze u nebesko kraljevstvo, tamo se prebiva iskljucivo u duhovnom telu, tj. u duhovnom oblicju. Hrist je samo iz jednog razloga izasao na nebo u telesnom, materijalnom telu da ljudi ne bi idolizirali njegovo telo. Bilo bi im prece telo na zemlji od zivog Hrista na nebu. Bas isto kao sto se ni Mojsijev grob ne zna, mos misliti sta bi onaj podvodljivi narod napravio. Hrist je ziveo i pre dolaska na zemlju, naravno, nakon vaznesenja se vratio bas u isto stanje u istu dimenziju.

Jer i Hristos jedanput za grijehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši tijelom, no oživljevši Duhom; 1. Petrova 3:18

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Veruj da mi to nije palo na pamet, ja sam Hrista oduvek smatrao najvecim uciteljem koji je hodao zemljom.

To je u podsvesti.
Citas njihovu literaturu i to ti ostane kao prilepak.
Imaju knjigu: ''Najveci Ucitelj''.

Ma to mi je jasno da kod vas moze sve, cas je ovako cas onako, cas su Otac i sin jedno cas nisu, cas je Otac veci cas nije, moze kako hoces i samo prilepis kad ti sta odgovara i apsolutno si u pravu.

Netacno, oni koji ne znaju ce ti pricati, ''cas ovako cas onako''.
Trinitarna teologija uci da je Isus podlozan Ocu ''po ulozi'', a ne ''po prirodi''.
Isusova uloga moze biti kakva god hoces i ''najmanja'', ali on je opet ''Bog po prirodi''.
Posao koji radis te ''ne unizava''.
Ne citas li tamo da je uloga Svetoga Duha veca? Pa jel ''on iznad Boga''?
Kaze da se ''hula na Boga prasta'' a na ''Svetoga Duha ko pohuli nema oprostaja''.
Cini li ga to ''vecim''? NE! Nego je njegova ''uloga veca''.

Naravno da je podredjen i to vam je jedino u skladu sa Biblijom.

Trinitarijanci uvek i oduvek veruju tako, ''podredjen po ulozi'' a ''ne po prirodi''.
Priroda im je ista ''Bozanska''.

I ne zelim o trojstvu da znam nista jer to Biblija ne uci. Hrist ga nije pomenuo, Apostoli ga nisu pomenuli.

Na tvoju zalost Trojstvo je spomenuo apostol Jovan: ''Jel je Troje sto svedoci na nebu: 'Otac, Rec i Sveti Duh' i ovo je Troje Jedno'' - ove reci ne mozes osporiti, jer se pojavljuju pre svih postojecih manuskripata, u citatu jednog crkvenog Oca koji je ziveo pre nastanka svih nama poznatih najstarijih grckih manuskripata.
Dakle nisu izmisljene, niti su dodate kasnije. To su manipulacije Jehovinih Svedoka, i o tome sam milion puta govorio...
Pa cak i kontekstualno imas rupu pa Jovan ostane nedorecen ako izbacis ove reci...

Sem toga, Ignatije Bogonosac je bio licni ucenik apostola Jovana i on je ucio Trojstvu, jer ga je Jovan to naucio...
I on je i kanon sastavio, po njegovom svedocanstvu je i Otkrivenje uslo u kanon inace ga danas ne bi imali, on je potvrdio da ga je napisao Jovan..

Znaci nije od njih, a od koga je ne znam i pravo da ti kazem ne zanima me. Verovacu onako kako se Hrist dolazeci na zemlju predstavio, a za sebe rece da je sin Boziji za mene tako ostaje dok sam ziv.

Ti nisi nista drugo do ''tvrdoglav''.
Tvrdoglavi ljudi se ne mogu ni pouciti, niti je Hristos tvrdoglave poucavao, pa necu ni ja.
Ti si ''dosao nama da svedocis'' a ne da ''naucis''.
Tebi se nudi istina, ali ti umesto da je ''istrazis''. Ti kazes ''mene to ne zanima'', ''ja sam naucio''.
U ''punu casu ne moze stati''.

Ti ozbiljno treba da razmislis, jer ja da te ubedjujem argumentima na formu necu, ili ti mene, meni to nije cilj ovde nekoga pobediti, nego je cilj da ti kao covek razumes i shvatis istinu. I ja se nadam da hoces jednog dana, jer ako si iskren shvatices, da sve ono cemu si ucen je laz. Neka ti Bog pomogne u tome, jer ja sam ti samo rekao u kom smeru da potrazis.
Citaj malo crkvene oce, nece ti biti na odmet, veruj mi...

Da i jednom rece ja sam Bog opet bi verovao, pa da i Apostoli bar jednom rekose 'nas Bog Isus Hrist' ili 'Bog Sin', ali nisu ni jednom, zasto bih sad verovao drugacije.

Vidis to je ''licemerno''.
A ne da te ja optuzujem za licemerstvo, nikako, vec tebi je to u podsvesti livemerstvo usadjeno i nesto te vuce i odvlaci od istine, a ti kao da ne vidis da su apostoli nazivali Sina Bogom. Jovan ga naziva tako, Toma ga naziva tako..
Ali neeee, tebi to nije dovoljno jer on nije rekao: ''BOG SIN'', mozes li biti zaludjeniji?
Hoces tacne reci?
Ne prijatelju, ''neces ti tacne reci'', ''ti neces da razumes'', jer da hoces, razumeo bi isprve, da je sasvim sve jedno reci ''BOG SIN'' ili ''BOG REC''.

Izvor moje vere su direktno izgovorene njihove reci, ti izvor svoje vere mozes traziti u ustima konstantina i njemu slicnih.

Izvor tvoje vere nisu reci apostola, vec je izvor tvoje vere J.S., da oni tako nisu rekli, ne bi ni ti tako verovao.

To je insinuacija, jer ti kazes meni da ''ja verujem konstantinu'', a upravo si ''ti taj koji veruje Konstantinu'', jer Konstantin bese Arijevac, on nije verovao da je Hristos Bog, a ja verujem tako..

Sem toga Bibliju koju drzis jeste New World Translation, a nju je pisao Euzebije za Konstantina, i zato u njoj nemas pisano ''da je Isus Bog'', to je Konstantin naredio da se izbaci da bi ujedinio carstvo pod jednom verom.

I onda je pocelo gonjenje ''onih koji veruju da je Isus Bog'', Hriscani nikada nisu prihvatili tu Euzebijevu Bibliju koju ti drzis u rukama pa je ostala da lezi na policama u biblioteci sve do novijeg vremena ''kada je otkrivena kao najstarija'', nasli je neostecenu ''zato sto nije ni koriscena''. Naucne analize su radjene i dokazano je da je falsifikovana, na jednom mestu je tekst toliko puta strugan da je skoro necitljiv... E takvu Bibliju ti imas u rukama brate, to je grcki tekst od Westkota i Horta..
Ako mi ne verujes pogledaj istoriju i manuskripte, nije tesko pronaci, imas internet, pa ako tragas sve ces naci..

'Koje dade njemu Bog', sta to znaci.

To znaci da je otkrivene Isusu Hristu dao Bog Otac Jehova. I ne znaci nista drugo, osim ako cemo malo da filozofiramo. Jehova otkriva Isusu buduce dogadjaje koje on prenosi na razne nacine Jovanu. Ovo se poklapa sa dosta mesta gde sam Isus kaze da ima svoga Boga. Njegov Bog mu otkriva buducnost i daje nove zadatke. Jovan je ovde i vise nego jasan i on Boga odvaja od Isusa Hrista.

Isus jeste odvojen od Boga Oca, jer on moze nezavisno da radi, da vrsi Ocevu volju, jer Bog nije ogranicen telom na jednom mestu, on nema telo, on moze istovremeno da bude svuda, i na nebu i na zemlji.
Kao sto covek ''sadrzi delove u sebi'' i ''svaki ud vrsi drugaciju funkciju'' tako i kod Boga, ''svaka licnost Trojstva vrsi drugaciju ulogu''. Pa nije nista cudno kada se kaze da je Isus ''poslan'', da mu ''Bog otkriva buducnost'', da je ''Bog glava Hristu'', tako uce i crkveni oci. Jer ''sve od Boga Oca ishodi''. Ali ti ne razumes to jer nisi ucio Trojstvo, i ne zelis da naucis...

Opet pitam: Ko je Isusu Hristu dao otkrivenje!? Jovan odgovara, Bog! Da li znas ko je taj Bog!?

Naravno ''da mu je Bog dao Otkrivenje'', i ''Jehova naziva Hrista svojim Bogom''.
A ti fantaziras, i ponavljas jedno te isto kao papagaj, jer neces da razumes.

''POMAZA TE BOZE BOG TVOJ''
Dakle, ''Jehova naziva Isusa svojim Bogom.

A ti kazes ''Posto Isus ima svog Boga, zato on nije Bog''.
Vidis li da ''oni jedno drugog nazivaju Bogovima''???
Jel porices to?

U nasoj diskusiji pre si rekao da je Bog Otac Jehova.
Da li se slazes sa mnom da je otkrivenje Isusu Hristu dao Jehova?

Jeste, slazem se da mu je dao Jehova, a to ne narusava jedinstvo osoba u Trosjtvu, jer po nasem ucenju ''sve od Oca ishodi'' pa prema tome i Isus i njegovo delovanje je podredjeno Ocu u Trojstvu, jer hijerarhija postoji, i kao sto i u covecjem telu ''jedan ud vrsi vecu a jedan manju funkciju, tako je i kod Boga, rasporedjeno delovanje po ''ulogama koje vrse'' a to ne znaci da to nije jedan te isti Bog...

I kod coveka, srce vrsi najvazniju funkciju, ali nije zato iznad drugih organa, niti je samo srce telu bitno, niti je samo mozak telo, nego po ulogama udovi vrse svoju funkciju, a podjednako su vazni svi, jer su delovi istog tela.
Ipak ''jedan organ vrsi vecu a drugi manju funkciju''...

Ne kaze Jovan da je 'Bog Otac' dao 'Bogu Sinu' otkrivenje, da pise ja bih ponovo verovao da je to tako jer uz vetar se ne moze. Da tako pise ti bi bio u pravu, ali ne pise tako.

Pa ti ne verujes ni kad kaze: ''POMAZA TE BOZE BOG TVOJ'', a kako ces verovati u ovo?
Tebi je nemoguce bilo sta dokazati, jer ne zelis.

Jedno je sigurno da otkrivenje neko nekom daje, smesno je reci Bog je Bogu dao otkrivenje. Kako to da je Bog apsolutno jedan, ali ipak jedan deo Boga ne zna a drugi zna neke stvari, to se za Sveznajuceg Boga nikako ne moze reci.

Ne, nikako nije smesno!
Da li tvoja ruka, zna sta misli glava?
Postoje uloge u Trojstvu, rekao sam, i to crkveni oci tako objasnjavaju, neko vrsi manju a neko vrsi vecu funkciju, i ''nisu sve jednake po funkciji'', ali su jednake jer su telo..

Bog je apsolutan i nedeljiv, Bog je savrsenstvo iznad savrsenstva i iznad svega je Bogohulno ga seckati, deliti ga na neke delove, praviti ga neznalicom, ciniti ga smrtnim... nada sve je to Bogohulno!

Gresis. Mi ga ne delimo.
Niti ga cinimo neznalicom.
Bog je u sebi potpun, kao i covek.
Razmisli malo.
Covek se sastoji od koliko miliona zivih celija?
A ipak mi kazemo da je on 1.
Tako je i kod Boga: 3 = 1.
To ti je prosta matmatika, koju vi ne zelite razumeti.
Postoje celi brojevi u matematici(koji su skup drugih brojeva), ali vi ko da niste ucili matematiku.

Vi Boga ogranicavate a ne mi, jer kada kazete da on mora biti 1. to je ogranicavanje..
Kad kazete da nije mogao biti istovremeno na zemlji i na nebu, vi ga ogranicavate..
A mi kazemo da je on ''sveprisutan'' i ''nedeljiv''..

Ali sta ces, covek mora grcevito da brani ono sto je njegovo pa i po cenu da huli na Onog ko je nezamislivo, neopisivo i neshvatljivo iznad svake reci kojom bi pokusao da ga opises.

Sam proceni da li ti hulis, kada kazes da je Bog ogranicen, da nije mogao biti na zemlji kad i na nebu..

Mire, pusti te crkvene oce, imas ti Oca na nebu, On ti je zivot dao i on ce ti suditi za tvoja dobra ili losa dela, a ne crkveni oci. Njemu si ti duzan odgovor za sve dati i nikom drugom. On ce suditi po svom zakonu a ne ljudskom, tako da je apsolutno ne vazno sta ljudi pricaju i od tebe traze. Raduj srce svoga nebeskog Oca i pazljivo analiziraj ono sto On zeli da ti kaze kao svom detetu, ali nikako u to sto ti nebeski Otac govori ne uplici ljudsku mudrost i covekovu misao. Pazljivo pogledaj, ali bez pristrasnosti kom Bogu je sluzio apostol Pavle, kog Boga je prema prvoj zapovesti obozavao.
Istina je u Bibliji a nikako u ostima bilo kojih ljudi! To je ono sto nam je nebeski Otac ostavio u amanet. A svi mi izmedju sebe mozemo biti samo braca i nista drugo!

Brate, to sto si rekao je lepo, ali primeni to i na sebe..
Ne citaj vise tu kulu strazaru nego Bibliju, i ne budi tvrdoglav da istrazis, nego proveri sve mogucnosti i potrazi odgovore.
Nisi napredovao godinama, siguran sam, J.S. to ne dopustaju, zaraze te svojom literaturom, ja znam kako je to.
Uzmi citaj i istrazuj dalje..

Ja sve uporedjujem sa Biblijom a ne suprotno..

Srce me boli kada vidim kako ne smeju da citaju nista sem kule..
Ako ni zbog ceg drugog, onda zato da bi mogao odgovoriti ovde drugima na temi o Trojstvu, prouci sta je nauka o Trojstvu i sta su crkveni oci o njemu ucili, videces da nema veze sa onim sto si ti citao..
Pogledaj nekoliko postova iznad gde sam govorio o brosuri: ''da li treba verovati u Trojstvo'', videces kako J.S. bezocno lazu i manipulisu u toj knjizici, svi ti crkveni oci su ucili Trojstvu, uzmi pa proveri..
Nadam se da ces razumeti, jer J.S. nisu to sto tvrde da jesu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Zanči Otac, Riječ, Sveti Duh....tu ti je Riječe Isus, a Mudrost u Izrekama 8,22-30 nije Isus....

Knjiga - Božanstvo - Identitet Boga i Krista od strane 61 - 65

9. Prigovor 9 (1.Jovanova 5,7.)
Stih: "Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno." (1.Jovanova 5,7.)

Prigovor:
Ovo je jedan jasan i jednostavan tekst koji dokazuje da su Otac, Sin i Duh Sveti jedan Bog. Prema tome, kako da nastavljate da negirate doktrinu o 'trojstvu' u svetlosti ovakvog dokaza?

Odgovor:
Na prvi pogled zapažamo da ovaj tekst nabraja troje i kaže da su oni jedno. 'Trinitarijanski' koncept zastupa tvrdnju da ovaj stih govori kako su to troje jedan Bog. Naravno, takva tvrdnja neminovno mora da bude dopunjena jednom pretpostavkom, kao i načinom tumačenja Biblije koji zapravo nije biblijski, već je strogo zabranjen od strane samog Autora Svetog Pisma, a to je da se biblijskim stihovima dodaju ili oduzimaju određene reči, kao u ovom slučaju gde 'trinitarijanci' u kontekstu svoje pretpostavke iza reči 'jedno' dodaju reč - 'bog'. Ali to ovaj tekst aposlutno ne govori, niti daje prostora za slične pretpostavke
ili manipulacije samim tekstom. Konkretni stih zapravo objašnjava da se termin 'jedno' ili 'jedinstveno' ili 'u saglasnosti - harmoniji' primenjuje na svedočanstvo koje nam svedoči da je Isus - Hristos (stih 1.Jovanova 5,1.), a nikako ne govori da to 'jedno' navodno predstavlja nekog 'trojedinog boga' ili 'tri osobe ili tri ličnosti jednog boga' kako to pokušavaju 'trinitarijanci' da sugerišu, kada izvade stih van konteksta poruke koja je jasno definisana u celokupnoj 5. glavi 1.Jovanove poslanice.

Ovo troje je jedinstveno u tome što nosi isto svedočanstvo, kao što to i sam stih doslovno kaže; 'jer je troje što svedoči' i u tom svedočanstvu su jedinstveni – jedno.

U kontekstu čitavog poglavlja možemo jasno primetiti i razumeti kako Jovan ovde ne uči o konceptu Boga, tj, on ovde ne izlaže biblijsku dokrinu o tome - Ko je Bog, koji je Identitet Boga, ili koliko Božanskih Bića ili osoba postoji. Konkretan kontekst ovog poglavlja nudi jedan veoma jednostavan odgovor. Hajde da pročitamo 8.stih u kojem je
nabrojano sledeće 'troje'; "I troje je što svedoči na zemlji: Duh, i voda, i krv; i ovo troje su u saglasnosti u jednom." (1.Jovanova 5,8. - prevod King James)

Jedinstvo o kojem govori ovaj stih se ne odnosi na prirodu Duha, vode i krvi. Pre govori o jedinstvu u saglasnosti. Oni su, sve troje - 'jedno' na taj način što nose isto - jednako svedočanstvo. Sve troje su saglasni u jednom. Ovo je očigledno svakom iskrenom čitaocu. To je upravo ono na šta je Jovan mislio i u 7.stihu, u kojem je koristio gotovo iste reči, koje je malo detaljnije elaborirao u narednom 8.stihu. Ovo 'troje' (Otac, Sin, Duh) kađe Jovan, 'jedno su'. Nikako 'jedan Bog' ili'Božanstvo', kao što 'trinitarijaci' pokušavaju tim terminom da objasne tog navodno 'trojedinog boga', nego su ovo troje JEDNO U SVEDOČANSTVU. Oni su svi zajedno u saglasnosti dajući jedinstveno svedočanstvo, noseći jedan harmoničan izveštaj o tome.

Kakvo je to svedočanstvo ili izveštaj bilo okupiralo Jovanov um pišući svoju poslanicu?

"Koji se god odriče Sina, taj ni Oca nema; ali koji priznaje Sina, i Oca ima." (1.Jovanova 2,23.)
"I mi videsmo i svedočimo da Otac posla Sina da se spase svet." (1.Jovanova 4,14.)
"Koji prizna da je Isus Sin Božij, Bog u njemu stoji i on u Bogu." (1.Jovanova 4,15.)
"Ko je koji svet pobeđuje osim onoga koji vjeruje da je Isus Sin Božij?" (1.Jovanova 5,5.)

Jovan pominje Sina Božijeg 18 puta u svojoj poslanici. Više je nego očigledno da je centralna misao vodilja, koja je bila
okupirala njegov um bila upravo jasno svedočanstvo o Sinaštvu Isusovom. Centralna tema glave jeste da je Isus Hrist - Sin Božiji. Jovan nadalje proširuje ovo predivno svedočanstvo koje je zapisano u stihovima 7. i 8. pa tako čitamo u sledećim stihovima; "Kad primamo svedočanstvo čovečije, svedočanstvo je Božije veće; jer je ovo svedočanstvo Božije što svedoči za Sina svojega." (1.Jovanova 5,9.)

Jovan naglašava svedočanstvo ili izveštaj koji Bog Otac lično daje o Svom Sinu. Kakvo svedočanstvo ili koju objavu je Bog Otac dao za svog Sina?
"I gle, glas s neba koji govori: ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji." (Matej 3,17.)
"Dok on još govoraše, gle, oblak sjajan zakloni ih; i gle, glas iz oblaka govoreći: ovo je Sin moj ljubazni, koji je po mojoj volji; Njega poslušajte." (Matej 17,5.)
"Koji veruje Sina Božijega ima svedočanstvo u sebi; koji ne veruje Bogu načinio ga je lažom, jer ne verova svedočanstvu koje svedoči Bog za Sina svojega." (1.Jovanova 5,10.)

Jovan takođe ukazuje na to da je ovo svedočanstvo ili izveštaj kojim će Duh Božiji osvedočiti srca vernika. Kakvo je svedočanstvo, koje je Isus Svetim Duhom dao preko Apostola?
"A Filip mu reče: ako veruješ od svega srca svojega, možeš. A on odgovarajući reče: verujem da je Isus Hristos Sin Božiji." (Dela 8,37.)
"I odmah po zbornicama propovedaše Isusa da je On Sin Božiji." (Dela 9,20.)
(isto tako postoje još mnoga slična svedočanstva drugih ljudi, pokrenutih Duhom Božijim)

Kao što možete da vidite, govoreći o tome kako Otac, Sin i Sveti Duh nose isti izveštaj ili svedočanstvo, Jovan izričito naglašava kako je to jedno te isto svedočanstvo Boga Oca i Svetog Duha Božijeg.
Da li i Isus nosi isto takvo svedočanstvo o sebi? Pronaćićemo odgovor na ovo pitanje u Jevanđelju po Jovanu;
"Kako vi govorite onome kojega Otac posveti i posla na svet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: Ja sam Sin Božiji?" (Jovan 10,36.)
Prema tome, nikako nije ispravan način čitanja, tumačenja ili interpretiranja stiha u 1.Jovanova 5, 7. onako kako to 'trinitarijanci' čine, kada ovaj stih tumače u smislu da on, navodno, govori o konceptu Boga kao nekog 'trojedinog boga', u kakvom sasvim pogrešnom i apsolutno nebiblijskom konceptu, navodno, postoje neke 'tri ko-večne osobe' ili 'ko-jednake osobe' ili 'bića'.

Takođe se krši i obeščašćuje Jovanovo svedočanstvo, kada se negira biblijska činjenica da je Isus Jedinorodni Sin Božiji. "Jer Bogu tako omilje svet da je i Sina svojega Jedinorodnoga dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni." (Jovan 3,16.) Jednako tako, neprihvatljivo je negiranje jasne biblijske činjenice koja svedoči o tome da je Isus Jedinorodni Sin Božiji, koji je bio rođen od Boga Oca u danima večnosti, pre sveg stvaranja.
"A ti, Vitlejeme Efrato, ako i jesi najmanji među tisućama Judinijem, iz tebe će mi izaći koji će biti gospodar u Izrailju, kojemu su izlasci od početka, od večnih vremena." (Mihej 5,2.)

Svako ko uči teoriju o 'trojstvu' i koristi stih u 1.Jovanova 5,7. da njime podupire ovu lažnu doktrinu, taj ima jedino nameru da potpuno uništi jasno biblijsko svedočanstvo koje nam Nebo otkriva o Isusu Hristu, našem Gospodu i Spasitelju!

Evo mire000 čovjek je studirao ovaj redak i napisao jednu malu studiju. A ti ga samo navodiš i kažeš - gledajte ljudi - trojstvo je u njemu. Tako može i Bušman tumačiti Bibliju kao i ti....iako i najveći trinitaristički skolari kažu da taj tih je ubačen, ova studija ga objašnjava kao da postoji jer taj koji je pisao knjigu koristi King James verziju....kako sam i ja nabavio prije dvije sedmice hrvatsku verziju King Jamesa - prijevod Ivan Vrtarić taj je stih i u mojoj Bibliji...ali evo gore tumačenja tog stiha...zato ostavi se te bušmanske metode - staviti samo citat i reći - Evo ga, gledajte!!!

Natrag