[FONT=&]Biblija je Knjiga nada knjiga. Kada bi sve kjige stavili sa jedne strane. Uključujući tu i Kurančić. I Bibliju sa druge strane – prevagnula bi Biblija. Više ona vredi nego sve kjige ovoga sveta zajedno![/FONT]
OK, ne uzbudjuj se. Tebi vrijedi. meni vrijedi vise nego tebi. Ali, samo je Kur'an Cista Bozja Rijec, bez izmjena.
[FONT=&]A ne zato što Biblija ne valja. Već zato što ljudi ne valjaju! Upravo zato ih se i malo spašava.[/FONT]
Ako vise ljudi moze na vise razlivitih nacina tumacijti jednu recenicu, onda je ta recenica nejasna. Nije li tako?
Zato potrazis sljedecu recenicu, koja rasvjetljava neke detalje iz te prve.
Pa pronadjes trecu recenocu koja jos vise osvjetljava znacenje one prve recenice, jer o njoj se govori. dok ne shvatis pravo znacenje.
Bibliju ne mozes ili mozes vrlo tesko shvatiti ukoliko ne znas Kur'an:
- Kur'an je uputstvo vjernicima
- Ko sumnja u Kur'an ceka ga patnja
- Da Kur'an nije od Allaha (Boga) u njemu biste nasli mnoge proturjecnosti
- Kur'an bdije nad predhodnim objavama, da je Allah htio bili biste iste vjere, zato se u dobru takmicite
- Ostavi one koji vjeru dozivljavaju kao igru, opominji Kur'anom da ne bi covjek stradao zbog onoga sto cini
- Kur'an je od Boga, ako sumnjte pokusajte jednu suru napisati
- Mi (Allah) cemo im pruzati dokaze u svemiru pa i u njima samima dok im ne bude jasno da je Kur'an istina
- Kur'an je u Glavnoj Knjizi
- Knjiga Musaova (Tora) bila je putovodja i milost, a Kur'an na arapskom jeziku nju potvrdjuje da opomene zle i obraduje dobre
- U Kur'an treba vjerovati
[FONT=&]Jako bih voleo da nam neko objasni šta to mi dobri poznavaoci Biblije nismo ukapirali[/FONT]
Ti si uistinu zabavan insan (ljudsko bice).
Od mene si dobio vise preimjra, evo da uzmeo samo dva, jedna iz SZ, a drugi iz NZ?
Evo iz SZ:
Jakov se nije hrvao s Bogom i umalo ga savladao! Tako ti vjerujes? To se demantira na bezbroj mjesta u istoj knjizi!
- Bog je Svemoguci! sve je stvorio i nista Ga ne moze savldati. Ljudsko bice kada Bog pozove, ono ide bez opiranja (smrt).
Iz NZ:
Isusova rodoslovlja se razlikuju u 17 koljena! kako to? (samo nemoj pisati uobicajene glupsti, u koje si vec izrazio vjerovanje, da je jedno Marijino a drugo Jospipovo -Isusovo, jer nije Josip od Marije ili Marija od Josipa bila starija 17 generacija!)
Rodoslovlja Isusova su prevara! On nije imao rodoslovlja! On je zacet Bozjom Voljom i ne od bilo kojeg covjeka!
Eto ti dva primjercica, pa izvoli.
[FONT=&]Što znači da se apsolutno možemo pouzdati u nju![/FONT]
Ti se mozes pouzdati. OK. Ja ne mogu. Pokazao sam i zasto: izgubio se pojam o Bogu!
Kome se molis onda ako nemas pojma?