Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Postavio si se veoma iskreno, i zasluzujes najbolji odgovor. Oprosti mi i ako bude kraci, mozes uvijek dodatno pitati, objsnicu ti rado.

1. Biblija sadrzi Bozje Rijeci, ali takodje sadrzi neistine, netacnosti i kontradikcije. To sam vec pokazao na ovom forumu.

2. Da, ali ne samo krcaani, nego i zidovi kao i ostale religije ne prihvataju Kur'an. To je njihovo pravo i njihova odogovornost.

3. Istorijske cinjence o Pravom Bogu u vecini nauka nema. Medjutim ima u Bibliji i Kur'an-u.Ali ima naznaka da je pojam imao i Lao-Tze, osnivac taoizma (On je Majka svih stvari - sve je stvorio), Konfucije (ne znam Mu Ime, zovem Ga Nebo), kao i neki drugi svjetski humanisti.

Tvoja pitanja:

nema ubjedjivanja!
Moj je put bio: ucenje, istrazivanje, ispitivanje, ..... i dsao sam do zakljucka da je Jedino Bog rekao bez sumnje: Ja Sam Bog, meni se klanjajte! Ja Sam Sve Stvorio!

To pise u tori (stari zavjet) i to pise uKur'anu!
Niko osim Boga nije tako sto izjavio, nigdje nema!
Poslanici us to samo potrdjivali ljudima, od Adama Isusa do Muhammeda a.s.
Ni trosjtvo, ni dvojstvo ni Isus ni Muhammed a.s. ni iko drugi to nisu nikada izjavili!

meni je na primjer to dovoljno da budem musliman (odan Bogu).

prihvatice tu cinjenicu ako dovoljno uce i proucavaju svijet, pogotovu svete knjige.

Nece se nikada sloziti!
Upravo jer Biblija nije savrasena i izvorno sacuvana knjiga!
To je jedino logocno objasnjenje!

Jedino je Kur'an sacuvan od prve recenice sve do danasnjih dana, bez ikakvih izmjena.

To stoji u samom Kur'anu! (Bog bdije nad njim!)

Vec bi ga izmijenili vise puta da nije tako.

Cekm odgovor na post #891 da vidimo ko je u pravu!!!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Никакве везе нема ко је где рођен и како је васпитаван. Имао сам прилику да научим сву традицију и ритуале и веровао сам да сам велики хришћенин (православац) све док нисам видео да се православље злоупотребљава и да се незнање и обични пагански обреди спроводе. Даљим учењем сам видео које је све замке ђаво правио и смишљао, од времена апостола до данас. Духовни Вавилон, тј. ова заједница религија сада што је направљена, а људи чак нису ни упознати са тим, може саме заговорнике једне религије да баце у недоумице јер се противе уједињењу те исте религије са осталим.

Све сам научио Божијом вољом јер сам слушао и читао о свакој вери, о сваком народу, о сваком учењу. Без предрасуда и унапред донетих осуда. Многи образованији од мене су ми помогли док нисам стасао у неког ко може уопште да изнесе неку тврдњу. До тада нисам хтео да проговорим јер сам сматрао и да нисам достојан и да нисам довољно научен.

Да би неко био Христов и да може достојно да Га дочека, а да се не постиди када Он дође, све што треба је да верује у неколико ствари које је Христ рекао да су основне. На тих пар основних ствари не сме да се хули, а онда ће Бог самом вернику полако откривати. Многе ствари ће бити у противљењу са оним што је човек научен традицијом, предањем од родитеља и околине, народом у којем се налази. Небитно где се налази и чему је учен. Пре свега мора да прихвати чињеницу да је ђаво толико лукав да је огромне напоре уложио лажући све ове векове, потурајући многе саблазни и неистине у сваки народ, цркву, световну институцију - у дом сваког од нас. Убедити муслимане да су и они једна хришћанска заједница као и остале, не мора уопште. Сам ће муслиман (одан Богу) полако откривати замке и лажи, као и неки хришћанин (католик, православац, протестант). И ми смо сви муслимани (верни Богу), и ми смо сви Божији сведоци, само да се потрудимо да искоренимо предрасуде и етикетирања оних других. Само је циљ да се међусобно препиремо и свађамо, ђавоља работа.

А што се тиче неверника (атеиста), то уопште и не постоји. И они верују у нешто, само тврде да не верују у неку од наших религија. Имају они своју религију и своја веровања. Само се тако представљају да звуче много образованији и слободнији од нас, док смо ми за њих сви са испраним мозгом и без духовне слободе. Њихова предрасуда и заблуда, али и они су се добровољно учили томе, без обзира где живе и у ком су народу и вери рођени. Ако верују да су настали неким праском (из хаоса настао ред) или да је живот настао случајно (од мртве материје настаје живот, од неорганске органска) ми ту ништа не можемо сем да се помолимо да се отргну од својих заблуда са којима се теше да не би себи морали да признају да су негде згрешили, јер савест им говори да јесу. Јер у срцу нам је Бог записао закон, па све то мора нечим да се угуши.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
:):roll::)

Bio bi u pravu da ja nisam ssvim drugaciji.

Ja nisam vjwernik po nasljedstvu, mozda jer sam imao srecu da budem odgojen u komunistickoj porodici (zato oslovlajavam Jurivaku sa druze i smatram da je bolj od religijskih fanatika), moj primjerak Biblije je sav iscitan, stare filozofe sam davno procitao... i nasao da je sustina istine u Kur'anu. Zato sam musliman (odan Bogu).

Nikada ne bih negirao istinu po cijenu bilo cega, zato cijenim druga Jurivaku. On daje samo istinu kao argumente, a u vjeri ih svakako svako ima samo za sebe.

Drugi imaju svakako svako za sebe svoje istinu vjkerovanja i uvjerenja, i ja to postujem.

Sad su mi jasni tvoji pogledi na trojstvo i uopste na Hriscanstvo,nije tajna da su komunisti bili i sad su najveci protivnici "HRISCANSTVA" Pa zatim Jude,Islam,KS-re itd.

Neznam kako da ti se obracam sada s (Brate ili Druze) ali nije vazno tebi ce da godi i jedno i drugo zar ne?

Preporucio bih ti da pogledas dokumentarni film: DNK protiv evolucije! a takodje Evolucija ili tvorevina,teorija evolucije, da vidis sta kaze danasnja nauka!

Na kosovu i metohiji se jasno videlo sta Hoce islam, mislim na rusenje i paljenje pravoslavnih hramova i ne samo tamo! vec i na drugim mestima po svetu! to su isto radil komunisti posle 2-og svetskog rata takodje se nedavno to desavalo i nekim arabskim zemama imam video snimke mogu ih postaviti ako hoces. Nekazem da si ti takav!!
Na kraju ubacuju JS-ke da konacno uniste "TRojstvo"Uvek je bila svecka zavera protiv Trojstva jos iz I veka o tome je Gospod jasno upozoravao "Trojstvo" polako pretvaraju u Ekumenizam(ujedinjenje svih religija sveta u kome je bog sotona.Ali danas vise nego ikad uspevaju u tome a najveci neprijatelj je trojstvo jer kako bi inace ljudi poverovali u tog jednog boga, jer kako je Isus rekao ja moram sad da se sklonim jer evo ide Bog ovog sveta???? Tako cemo morati i mi pravi Hriscani da se sklonoimo od njih,Ekumenista kad za to dodje vreme, jer antihrist je na pragu! a njemu Trojstvo smeta,Hriscanstvo.Biblija je Bozja rec i tamo sto pise to je istina (ako moram vec da verujem recima onda neka to budu bozje reci, a ne ljudske, kao na primer tvoje reci da je Biblija LAZ)Dok kuran potpires samim tevratom,torom da bi odmah zatim govorio kako je tora laz!!!

[SUP]1[/SUP] Od Pavla, sluge Isusa Hrista, pozvanog apostola izabranog za jevanđelje Božije,

[SUP]2[/SUP] Koje Bog unapred obeća preko proroka svojih u svetim pismima

[SUP]3[/SUP] O sinu svom, koji je po telu rođen od semena Davidovog,

[SUP]4[/SUP] A posvedočen silno za Sina Božijeg Duhom svetinje po vaskrsenju iz mrtvih, Isusu Hristu Gospodu našem,

[SUP]5[/SUP] Preko kog primismo blagodat i apostolstvo, da pokorimo sve neznabošce veri imena Njegovog;

[SUP]18[/SUP] Jer se otkriva gnev Božji s neba na svaku bezbožnost i nepravdu ljudi koji drže istinu u nepravdi.

[SUP]19[/SUP] Jer šta se može doznati za Boga poznato je njima: jer im je Bog javio;

[SUP]20[/SUP] Jer šta se na Njemu ne može videti, od postanja sveta moglo se poznati i videti na stvorenjima, i Njegova večna sila i božanstvo, da nemaju izgovora.

[SUP]21[/SUP] Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše Ga kao Boga niti Mu zahvališe, nego zaludeše u svojim mislima, i potamne nerazumno srce njihovo.

[SUP]22[/SUP] Kad se građahu mudri, poludeše,

[SUP]23[/SUP] I pretvoriše slavu večnog Boga u obličje smrtnog čoveka i ptica i četvoronožnih životinja i gadova.

[SUP]24[/SUP] Zato ih predade Bog u željama njihovih srca u nečistotu, da se pogane telesa njihova među njima samima;

[SUP]25[/SUP] Koji pretvoriše istinu Božiju u laž, i većma poštovaše i poslužiše tvar nego Tvorca, koji je blagosloven va vek. Amin.

[SUP]26[/SUP] Zato ih predade Bog u sramne slasti; jer žene njihove pretvoriše putno upotrebljavanje u besputno.

[SUP]27[/SUP] Tako i ljudi ostavivši putno upotrebljavanje ženskog roda, raspališe se željom svojom jedan na drugog, i ljudi s ljudima činjahu sram, i platu koja trebaše za prevaru njihovu primahu na sebi.

[SUP]28[/SUP] I kao što ne marahu da poznadu Boga, zato ih Bog predade u pokvaren um da čine šta ne valja,

[SUP]29[/SUP] Da budu napunjeni svake nepravde, kurvarstva, zloće, lakomstva, pakosti; puni zavisti, ubistva, svađe lukavstva, zloćudnosti;
[SUP]30[/SUP] Šaptači, opadači, bogomrsci, siledžije, hvališe, ponositi, izmišljači zala, nepokorni roditeljima,

[SUP]31[/SUP] Nerazumni, nevere, neljubavni, neprimirljivi, nemilostivi.
[SUP]32[/SUP] A neki pravdu Božiju poznavši da koji to čine zaslužuju smrt, ne samo to čine, nego pristaju na to i onima koji čine.

A sad ti razmisli za koga su ovi stihovi napisani u pos rimljanima????Nemislim direktno na tebe a na na ljude koji stvaraju lazne religije da bi unistili Hriscanstvo,trojstvo.

Jos uvek cekam na tvoj odgovor na post#891

Pozdrav brate Harry.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Никакве везе нема ко је где рођен и како је васпитаван. Имао сам прилику да научим сву традицију и ритуале и веровао сам да сам велики хришћенин (православац) све док нисам видео да се православље злоупотребљава и да се незнање и обични пагански обреди спроводе. Даљим учењем сам видео које је све замке ђаво правио и смишљао, од времена апостола до данас. Духовни Вавилон, тј. ова заједница религија сада што је направљена, а људи чак нису ни упознати са тим, може саме заговорнике једне религије да баце у недоумице јер се противе уједињењу те исте религије са осталим.

Све сам научио Божијом вољом јер сам слушао и читао о свакој вери, о сваком народу, о сваком учењу. Без предрасуда и унапред донетих осуда. Многи образованији од мене су ми помогли док нисам стасао у неког ко може уопште да изнесе неку тврдњу. До тада нисам хтео да проговорим јер сам сматрао и да нисам достојан и да нисам довољно научен.

Да би неко био Христов и да може достојно да Га дочека, а да се не постиди када Он дође, све што треба је да верује у неколико ствари које је Христ рекао да су основне. На тих пар основних ствари не сме да се хули, а онда ће Бог самом вернику полако откривати. Многе ствари ће бити у противљењу са оним што је човек научен традицијом, предањем од родитеља и околине, народом у којем се налази. Небитно где се налази и чему је учен. Пре свега мора да прихвати чињеницу да је ђаво толико лукав да је огромне напоре уложио лажући све ове векове, потурајући многе саблазни и неистине у сваки народ, цркву, световну институцију - у дом сваког од нас. Убедити муслимане да су и они једна хришћанска заједница као и остале, не мора уопште. Сам ће муслиман (одан Богу) полако откривати замке и лажи, као и неки хришћанин (католик, православац, протестант). И ми смо сви муслимани (верни Богу), и ми смо сви Божији сведоци, само да се потрудимо да искоренимо предрасуде и етикетирања оних других. Само је циљ да се међусобно препиремо и свађамо, ђавоља работа.

А што се тиче неверника (атеиста), то уопште и не постоји. И они верују у нешто, само тврде да не верују у неку од наших религија. Имају они своју религију и своја веровања. Само се тако представљају да звуче много образованији и слободнији од нас, док смо ми за њих сви са испраним мозгом и без духовне слободе. Њихова предрасуда и заблуда, али и они су се добровољно учили томе, без обзира где живе и у ком су народу и вери рођени. Ако верују да су настали неким праском (из хаоса настао ред) или да је живот настао случајно (од мртве материје настаје живот, од неорганске органска) ми ту ништа не можемо сем да се помолимо да се отргну од својих заблуда са којима се теше да не би себи морали да признају да су негде згрешили, јер савест им говори да јесу. Јер у срцу нам је Бог записао закон, па све то мора нечим да се угуши.

Uze mi rec iz usta brate Adriane!

Kao da si me pitao da napises ovaj post!

Potpuno se slazem s tobom, ja sam takodje proso sve to kao sto napisa napisa gore.

Eto ja mu postavi bratu Harry-ju pos rimljanima pa on nek malo razmisli i svi koji neveruju Bogu.

Pozdrav brate Adriane.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Sad su mi jasni tvoji pogledi na trojstvo i uopste na Hriscanstvo,nije tajna da su komunisti bili i sad su najveci protivnici "HRISCANSTVA" Pa zatim Jude,Islam,KS-re itd.
Najveci neprijatelji hriscanstva su sami hriscani!
Zar uz toliku vjeru u Boga moze neko da van naskodi?
Vidis da ima velika supljina, mislim da ces je tesko popuniti. Uostalom, svi kazu da su im neprijatelji oni neki drugi...
Mozes me zvati i druze i brate, ne bi pogrijesio nimalo. Isus nije imao bogatstvo i drzuio se s ljudima. S raznim.
Nije se mijesao u politku.
Evolucija je moguca samo onako kako je u Kur'anu objasnjena.
Po Bibliji je stvaranje netacno: nebi i zemlja sa savim na njoj nije stvorena za 6 dana!

Na kosovu i metohiji se jasno videlo sta Hoce islam, mislim na rusenje i paljenje pravoslavnih hramova i ne samo tamo! vec i na drugim mestima po svetu! to su isto radil komunisti posle 2-og svetskog rata takodje se nedavno to desavalo i nekim arabskim zemama imam video snimke mogu ih postaviti ako hoces. Nekazem da si ti takav!!
Ipak si ti sluga politike i legendi.
Trojstva jos iz I veka o tome je Gospod jasno upozoravao "Trojstvo" polako pretvaraju u Ekumenizam(ujedinjenje svih religija sveta u kome je bog sotona.Ali danas vise nego ikad uspevaju u tome a najveci neprijatelj j
Mozes li pokazati gdje to Gospod u I vijeku govori o trojstvu?
Ili je opet neka legenda?

Od Pavla, sluge Isusa Hrista, pozvanog apostola izabranog za jevanđelje Božije,
Draze bi mi bilo da si citrirao Isusa, jer sto pavle kaze, baci pola u vodu.
I on s ebavi vise nejvjeroma nego vjerom.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Jos uvek cekam na tvoj odgovor na post#891
Odgovoreno u 894.

Pozdrav brate. Budi dobro.

Eto ja mu postavi bratu Harry-ju pos rimljanima pa on nek malo razmisli i svi koji neveruju Bogu.
Napisao si na pogresnu adresu ako milsis da ja ne vjerujem Bogu.
Istina je da ne vjerujem jednako kao ti. To je istina.
I koliko god ti mislio da ja vjerujem pogresno, ja mislim jos vise da ti ne vjerujes i da ne vjerues ispravno, cim proglasavas za boga Isusa i boga kao trojstvo - jer Isus to nije naucavao!
Pitam se u stvarim, vjerujes li ti da je Isus postojao i vjerujes li u ono sto je govorio o Bogu?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
SVEDOCI - jedini pravi i istiniti!

Svedoka (sem Jehovinih) Hristovog naučavanja i govorenja o TROJSTVU - DANAS jednostavno NEMA!
Zato ’ajmo da vidimo šta su PRAVI SVEDOCI (a ujedno i jedini) iz I veka rekli o ovome!
Napravimo virtuelnu sudnicu:

( Svedoci Hristovog Božanstva )
Pozivamo svedoka br.1- Apostol Petar > "неће вас оставити лијене нити без плода у познању Господа нашег Исуса Христа" "као што ми каза и Господ наш Исус Христос. "Јер вам не показасмо силу и долазак Господа нашег Исуса Христа по приповеткама мудро измишљеним, него смо сами видели славу Његову." (2. Петрова глава 1)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svedok br.2, Apostol Pavle: > "Бог се јави у телу" (Тим.3,16) "Христос по телу који је над свима Бог"(Римљ.9,5)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svedok br.3, Apostol Toma: > “Господ мој и Бог мој” (Јован, 20, 28 )
Svedok br.4, Apostol Jovan: > "Он је истинити Бог и живот вечни” (Јован, 5, 20)
Prvooptuženi, Isus Hristos, stolar iz Nazareta – izvolite recite, šta imate u svoju odbranu kazati?: > “Отац је у мени и ја у њему” (Јован, 10, 38 ). “Ја и Отац једно смо”(Јован, , 30). “Ко види мене, виде Оца” (Јован, 14, 9) !

Hvala svim svedocima. Sledi porota!

Izvolite.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Isus ne rece: ja sam bog!

Isus rece: Molite: Oce nas

Isus rece: Oce, otkloni ovaj kaze od mene

Isus rece: Ja nisam dosao da ponistim SZ, a u Sz je jasno Ko Je Bog!

Mislim da uzimate nepouzdane svjedoke.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Isus ne rece: ja sam bog!

Isus rece: Molite: Oce nas

Isus rece: Oce, otkloni ovaj kaze od mene

Isus rece: Ja nisam dosao da ponistim SZ, a u Sz je jasno Ko Je Bog!

Mislim da uzimate nepouzdane svjedoke.

Upravo tako samo malo drugacije:

Isus rece "Ja i Otac, jedno smo". Ako su jedno zar onda nisu oba jednaka = Bog.

Jovan rece: "Rec bese BOG".

Dakle, Hristos jeste BOG!

Natrag