Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Odgovoreno u 894.

Pozdrav brate. Budi dobro.

Napisao si na pogresnu adresu ako milsis da ja ne vjerujem Bogu.
Istina je da ne vjerujem jednako kao ti. To je istina.
I koliko god ti mislio da ja vjerujem pogresno, ja mislim jos vise da ti ne vjerujes i da ne vjerues ispravno, cim proglasavas za boga Isusa i boga kao trojstvo - jer Isus to nije naucavao!
Pitam se u stvarim, vjerujes li ti da je Isus postojao i vjerujes li u ono sto je govorio o Bogu?

Ne brate Harry! ne nisi mi odgovorio na post#891 po krajnjej meri ja nisam zadovoljan, jer tamo sam ti dao sve argumente o tome zasto je Isus morao da bude Bog I zasto je i danas Bog!!!

Da nisi vernik to sam odavno shvatio ali da si toliko glup d nisi razumeo sta u tom postu pise to nisam znao, ne ljutise za rec glup nije ti na ljutnju kazano prosto neznam kako da se izrazim drugacije.Mozda sam i ja takodje glup sto se mucim da ti dokazem sve te stvari kad si neznabozac zato sam ti i postavi stihove iz pos rimljanja.Ali ti i to kako vidim nisrazumeo ili jesi samo ne zelis da komentarises jer te istna vredja.

Pozdrav Brate Harry od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Najveci neprijatelji hriscanstva su sami hriscani!
Zar uz toliku vjeru u Boga moze neko da van naskodi?
Vidis da ima velika supljina, mislim da ces je tesko popuniti. Uostalom, svi kazu da su im neprijatelji oni neki drugi...
Mozes me zvati i druze i brate, ne bi pogrijesio nimalo. Isus nije imao bogatstvo i drzuio se s ljudima. S raznim.
Nije se mijesao u politku.
Evolucija je moguca samo onako kako je u Kur'anu objasnjena.
Po Bibliji je stvaranje netacno: nebi i zemlja sa savim na njoj nije stvorena za 6 dana!

Ipak si ti sluga politike i legendi.

Mozes li pokazati gdje to Gospod u I vijeku govori o trojstvu?
Ili je opet neka legenda?

Draze bi mi bilo da si citrirao Isusa, jer sto pavle kaze, baci pola u vodu.
I on s ebavi vise nejvjeroma nego vjerom.
M
Mogao si sebi us​

Ja sam Hristov sluga za razliku od tebe,takvi kao ti vec vekovima izvrcu Hristovu nauku, zao mmi je sto ne cias to sto ti stavim jer da bi citao shvatio bi sta je Bog hteo da kaze ali posto si ateista s verom u Alaha,kuran,nije ni cudo sto tako razmisljas jer islam je "SERIJAT"kao i "KOMUNIZAM" i vama nikako neodgovara da Hrist bude Bog a u rimljanima jasno pise ZASTO.

Pozdrav od Gedre.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Isus ne rece: ja sam bog!

Isus rece: Molite: Oce nas

Isus rece: Oce, otkloni ovaj kaze od mene

Isus rece: Ja nisam dosao da ponistim SZ, a u Sz je jasno Ko Je Bog!

Mislim da uzimate nepouzdane svjedoke.

Isus rece nisam doso da ponistim "ZAKONE" a ne stari zavet, a na protiv ovo je moj novi zakon i prelomi hleb ovo je moje telo i dade casu a ovo je moja krv cinite tako meni na spomen,"TO JE NOVI ZAVET"

Ova prica je iz Svetog predanja.

Jedan bogotražitelj je pitao hrišćanina: "Kako da pronađem Boga?" Ovaj mu je odgovorio: "Dozvoli mi da ti pokažem". Odveo ga je do mora i zagnjurio mu glavu u vodu tri puta, a onda ga upitao: "Šta ti je najviše nedostajalo dok ti je glava bila u vodi?" "Vazduh", odgovorio je ovaj bogotražitelj. "E, kad toliko budeš želeo da nađeš Boga koliko si u tom momentu želeo vazduh, naći ćeš Ga". Psalam 19:12-14
12*Ali tko će prepoznati pogreške svoje?
Očisti me od grijeha kojih nisam svjestan!
13*I*od djela oholih čuvaj slugu svojega, ne daj da ovladaju mnome! Tada ću ti biti potpuno
odan i čist ću ostati od prijestupa mnogih.
14*Neka riječi usta mojih i razmišljanje srca mojega bude ugodno tebi, Bože, Stijeno moja i
Otkupitelju moj! a KO JE OTKUPITELJ NAS?????

Nastavak sleduje!

pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Isus: ''Ja sam Bog!''

Isus ne rece: ja sam bog!

Isus rece: Molite: Oce [FONT=&amp]nas[/FONT]

Isus rece: Oce, [FONT=&amp]otkloni [/FONT]ovaj kaze od mene

1. Bog nigde nije rekao da je Zemlja OKRUGLA, a mi znamo da On zna kakva je ( [FONT=&amp]Исаија 40:22 [/FONT][FONT=&amp] Он седи над кругом земаљским, и њени су Му становници као скакавци; Он је разастро небеса као платно и разапео их као шатор за стан.[/FONT]).

2. Bog nigde nije rekao da se Zemlja nalazi u BEZVAZDUŠNOM PROSTORU, a mi znamo da On zna TO ([FONT=&amp]Јов 26:7[/FONT][FONT=&amp] Он је разастро и север над празнином, и земљу обесио ни о чем.[/FONT]).

3. Bog nigde nije rekao da se ne smemo DROGIRATI. Ali mi znamo da On to zna, i stoga se mi toga i pridržavamo([FONT=&amp]1.Коринћ.[/FONT][FONT=&amp] 6:19,20[/FONT][FONT=&amp] Или не знате да су телеса ваша црква Светог Духа који живи у вама,ког имате од Бога,и нисте своји? Јер сте купљени[/FONT][FONT=&amp] скупо. Прославите дакле Бога у телесима својим и у душама својим, што је Божије.[/FONT]).
Znači hoćemo li proslaviti Boga drogirajući se !?

4. Bog nigde nije rekao da će Zemlja biti potpuno uništena i biti pusta 1000 godina! Ali mi ZNAMO DA ĆE TAKO BITI.([FONT=&amp]Јер. 4:[/FONT][FONT=&amp]23[/FONT][FONT=&amp],24[/FONT][FONT=&amp] Погледах на земљу,а гле без обличја је и пуста; и на небо,а светлости његове нема.[/FONT][FONT=&amp] Погледах на горе, а гле, тресу се и сви хумови дрмају се.[/FONT])

5. MNOGO TOGA BOG NIKADA NIJE REKAO, jer je u Bibliji puno toga pisano u simbolima! A i velika je nagrada na Nebu, tako da se za to valja malo pomučiti i istražiti.

Isus rece: Ja nisam dosao da ponistim SZ, a u Sz je jasno Ko Je Bog!
AMIN!
Isaija 7:14 Zato, sam će vam Gospodin dati znak: Evo, začet će djevica i roditi sina i nadjenut će mu ime Emanuel! (u prevodu Bog s nama) > Mat. 1:23 Evo, Djevica će začeti i roditi sina i nadjenut će mu se ime Emanuel - što znači: S nama Bog!
Isaija 9:6 Jer nam se rodi dijete, sin nam se dade, kojemu je vlast na ramenu, i ime će mu biti: divni, savjetnik, Bog silni, otac vječni, knez mirni.
Mihej 5:2 A ti, Betleheme Efrato, najmanji među kneževstvima Judinim, iz tebe će mi izaći onaj koji će vladati Izraelom; njegov je iskon od davnina, od večnih vremena.

Mislim da uzimate nepouzdane svjedoke.
[FONT=&amp]JA TVRDIM, a neko neka me demantuje.[/FONT]

[FONT=&amp]I da je u Novom Zavetu napisano da je Hrist rekao ’’Ja sam Bog’’! Šta bi to izmenilo kod Muslimana, JS, i Jevreja. Sve bi bilo isto.[/FONT]

1. [FONT=&amp]Muslimani ne prihvataju više od 60 % Novog zaveta – tako da bi za tu rečenicu rekli da je Apokrifna![/FONT] Ili da su ti pisci nepouzdani svedoci.
2. [FONT=&amp]JS – bi uzeli stihove :’’Otac je veći od mene; O tom času niko ne zna do moj Otac na nebu............ ’’ i isto bi bilo. A tu rečenicu bi ljudski protumačili: ’’JESTE hrist rekao da je Bog, ali On to tako nije mislio.........’’[/FONT]
3. [FONT=&amp]Jevreji – Njima je Hris rekao u Jovanu JA JESAM! Znači direktno im je rekao da je Bog, i oni su hteli da ga kamenuju. Tako da bi Hrist ili isto ili još gore prošao kod Jevreja da je im je rekao da je Bog. Jer su Jevreji očekivali Mesiju kao SPASITELJA, a ne kao običnog čoveka, pa još MUČENIKA![/FONT]

[FONT=&amp]Tako da ta prosta rečenica u Bibliji postoji (Hrist:’’Ja sam Bog’’.)– Apsolutno danas ništa ne bi promenila odnos snaga kod Tojičara, odnosno netrojičara!
[/FONT]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Niti bi on rekao niti bi mu iko povjerovao da je rekao, u ono vrijeme bi ga odmah ubili.
E sad, bog koji se rodi a onda ga muce i umre..... takvih ima mnogo.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ne brate Harry! ne nisi mi odgovorio na post#891 po krajnjej meri ja nisam zadovoljan, jer tamo sam ti dao sve argumente o tome zasto je Isus morao da bude Bog I zasto je i danas Bog!!!

Da nisi vernik to sam odavno shvatio ali da si toliko glup d nisi razumeo sta u tom postu pise to nisam znao, ne ljutise za rec glup nije ti na ljutnju kazano prosto neznam kako da se izrazim drugacije.Mozda sam i ja takodje glup sto se mucim da ti dokazem sve te stvari kad si neznabozac zato sam ti i postavi stihove iz pos rimljanja.Ali ti i to kako vidim nisrazumeo ili jesi samo ne zelis da komentarises jer te istna vredja.

Pozdrav Brate Harry od Gere.

Poslanicu Rimljanima nije pisao Isus niti je diktirao Bog!

Meni je onda nevazna.

Ja sam onja koji da nisam grijesnik 100% slijedim Isusa.

Ali ti to ne mozes shvatiti....

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Наравно да је тешко да се схвати што неко бира пут који се њему више свиђа од оног који је за нас људе можда тежи, али истинит. Ни ја сам нисам могао много тога да схватим и прихватим, дуго сам водио унутрашње борбе и нисам могао никако да разумем многе ствари, али када се човек препусти да га Бог поново начини, све му постаје јасније и сваким даном све више може да научи. Док онај који је зацртао да следи пут који су људи осмислили, а никада се не запита да ли је исправан, тешко може да разуме било шта. Као да се нико од нас није никада запитао да ли је Библија исправна, као да се нико од нас није запитао да ли су ти догађаји и сва чуда нечија измишљотина. Поготову што су нас учили шездесет година, као и дан данас, па тај црв сумње нам је одзвањао сваки пут када смо окретали лист по лист. Љубав Божија и наша жеђ за истином (Христом) нас је ослободила да схватимо да ли смо у заблуди или не, место рођења и традиција нису имали много везе са тим. Човек или види истину или је не види.

А да би неко видео истину, мора прво да прихвати чињеницу да су му потурили неку преправљену Библију да би се неко (зна се и ко) докопао Јерусалима, а и да би се источна црква (православна) искоренила. И сада се потура још једна од прерађених верзија Писма, а њени следбеници слепо срљају у амбис, заклињући се у њену исправност и истинитост. На све те преваре смо упозорени.

Када је Христ рекао да ће сви говорити да је Он тамо или овамо, није мислио само на то да је физички присутан, већ на оно што је данас много јасније: свака црква која се нада Христу говори да је Христ код ње, али баш свака, а да су остале у заблуди. Нама је рекао да не верујемо у то, већ да не излазимо из својих домова, зато је и рекао да се молимо у тајности у своме дому, у својој соби. Да се ослањамо директно на Њега, а не на неке посреднике и учитеље. Од Њега нема већег Учитеља, до Њега нема посредника, Он је посредник код Оца за нас.

И они што су палили људе на ломачи и мучили десетине милиона Европљана, Јужноамериканаца, Африканаца и где год су "мисионарили" (нису сви!) су тврдили да следе Христа, и они крсташи што су били немилосрдни према скоро голоруким Арапима, а и православцима, су тврдили да следе Христа, и многи монструми појединачно то говоре, али не значи да стварно следе Христа. То је древна прича, она са почетка Библије. Авељ је слушао Бога и био Му је веран, никад се не запитавши да ли је добро чуо или да ли треба овако или онако да уради, док је Каин мислио да треба на свој начин да ради и приноси на олтар како се њему свиђа, а не како му је Господ рекао. После му је било криво када га Господ није погледао, па постаде и љубоморан на брата те га уби из зависти.

Марко, глава 13
21. Тада ако вам ко рече: Ево овде је Христос, или: Ено онде, не верујте.
22. Јер ће изаћи лажни Христоси и лажни пророци, и показаће знаке и чудеса да би преварили, ако буде могуће, и изабране.

23. Али ви се чувајте: ето вам све казах напред.

Матеј, глава 7
15. Чувајте се од лажних пророка, који долазе к вама у оделу овчијем, а унутра су вуци грабљиви.16. По родовима њиховим познаћете их. Еда ли се бере с трња грожђе, или с чичка смокве?

..................
22. Многи ће рећи мени у онај дан: Господе! Господе! Нисмо ли у име Твоје пророковали, и Твојим именом ђаволе изгонили, и Твојим именом чудеса многа творили?
23. И тада ћу им ја казати: Никад вас нисам знао; идите од мене који чините безакоње.

Јеремија, глава 14
14. А Господ ми рече: Лаж пророкују ти пророци у моје име, нисам их послао, нити сам им заповедио, нити сам им говорио; лажне утваре и гатање и ништавило и превару срца свог они вам пророкују.

Филибљанима, глава 3

1. А даље, браћо моја, радујте се у Господу. Јер све једно да вам пишем мени није досадно, а вама је потребно.
2. Чувајте се од паса, чувајте се од злих посленика, чувајте се од сечења.
3. Јер ми смо обрезање који духом Богу служимо и хвалимо се Христом Исусом, а не уздамо се у тело.

Мало квасца укисели све тесто.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Jer nije ni usao u njega!Bog ga je uzeo Sebi!
Prvo proveri da li je biblija knjiga kojoj može da se veruje. Ne može biti delimično nadahnuta od Boga. Od početka do kraja je nadahnuta i podsticana od svetog duha da bude knjiga kakva je danas. Toliko tiraža toliko umova koji proučavaju a ta knjiga je i dalje zagonetka. Čudno za jednu tako poznatu knjigu.

Natrag