Alo gde piše da treba obožavati svetog duha ?
Oprezno Peko, ,a takodje i ti risko (
Vi strasno hulite, na "Svetoga Duha"!!!) Evo ti peko odgovor!!! ako ti ovo nije dosta ja imam jos mnogo nerava i strpljenja, da se svama raspravim, koliko vi kao niko drugi, hulite na Svetog Duha, Gospoda nasega Isusa Hrista, a o Ocu i da negovorim.
Evo malo da naucite o Svetom Duhu, ovo nisu kopije ili izmisljotine, ovo su stihovi iz biblije, tj
"Slovo Bozje".
(ef 4:30) 30 I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja.
(Isa. 63:10) 10 Ali se odmetaše i žalostiše Sveti Duh Njegov; zato im posta neprijatelj, i ratova na njih.
(jevr 10:29) 29 Koliko mislite da će gore muke zaslužiti onaj koji sina Božijeg pogazi, i krv zaveta kojom se osveti za poganu uzdrži, i Duha blagodati naruži?
(Mt. 12:31) 31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.
(Dela 7:51) 51 Tvrdovrati i neobrezanih srca i ušiju! Vi se jednako protivite Duhu Svetome; kako vaši oci tako i vi.
(1Kor 2:10,11) 10 A nama je Bog otkrio Duhom svojim; jer Duh sve ispituje, i dubine Božije.
Mt. 16:17, Lk. 2:26, Ef. 3:3, Ef. 3:5, 1 Pet. 1:12, Otk. 1:1
11 Jer ko od ljudi zna šta je u čoveku osim duha čovečijeg koji živi u njemu? Tako i u Bogu šta je niko ne zna osim Duha Božijeg.
(rim 1:4)4 A posvedočen silno za Sina Božijeg Duhom svetinje po vaskrsenju iz mrtvih, Isusu Hristu Gospodu našem,
(1 pet 4:14) 14 Ako bivate ukoreni za ime Hristovo, blago vama! Jer Duh slave i Boga počiva na vama: oni dakle hule na Nj, a vi Ga proslavljate.
(rim 8:2) 2 Jer zakon Duha koji oživljava u Hristu Isusu, oprostio me je od zakona grehovnog i smrti.
(rim 8:10) 10 A ako je Hristos u vama, onda je telo mrtvo greha radi a duh živ pravde radi.
(2 kor 3:6) 6 Koji i učini nas vrsnim da budemo sluge novom zavetu, ne po slovu nego po duhu; jer slovo ubija, a duh oživljuje.
(rim 10:30) 30 Ali vas molim, braćo, zaradi Gospoda našeg Isusa Hrista, i zaradi ljubavi Duha, pomozite mi u molitvama za me k Bogu;
(jov 14:17) 17 Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
(rim 8:11) 11 A ako li živi u vama Duh Onog koji je vaskrsao Isusa iz mrtvih, Onaj koji je podigao Hrista iz mrtvih oživeće i vaša smrtna telesa Duhom svojim koji živi u vama.
(rim 14-16) 14 Jer koji se vladaju po duhu Božijem oni su sinovi Božiji.
15 Jer ne primiste duh ropstva, opet da se bojite; nego primiste Duh posinački, kojim vičemo: Ava, Oče!
Isa. 56:5, Mk. 14:36, 2 Kor. 11:4, Gal. 4:5, 1 Tim. 1:7, Jev. 2:15, 1 Jn. 4:18
16 Ovaj duh svedoči našem duhu da smo deca Božija.
2 Kor. 1:22, Ef. 1:13
(jov 15:26,27)26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Jn. 14:26, Dela 1:4, 1 Jn. 5:6
27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.
Lk. 1:2, Jn. 21:24, Dela 1:8, 1 Pet. 5:1, 2 Pet. 1:16
(jov 3:5-8) 3 Odgovori Isus i reče mu: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može videti carstvo Božije.
Isa. 43:7, Jn. 1:13, 2 Kor. 5:17, Gal. 6:15, Ef. 2:5, Ef. 2:10, Titu 3:5, Jak. 1:18, 1 Pet. 1:23, 1 Jn. 2:29
4 Reče Nikodim Njemu: Kako se može čovek roditi kad je star? Eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
5 Odgovori Isus: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.
Isa. 44:3, Mt. 3:11, Mk. 16:16, Dela 2:38, Titu 3:5, 1 Pet. 3:21
6 Šta je rođeno od tela, telo je; a šta je rođeno od Duha, duh je.
Gal. 4:23
7 Ne čudi se što ti rekoh; valja vam se nanovo roditi.
8 Duh diše gde hoće, i glas njegov čuješ, a ne znaš otkuda dolazi i kuda ide; tako je svaki čovek koji je rođen od Duha.
1 Sam. 10:12, Prop. 1:6, Prop. 11:5, 1 Kor. 2:11, 1 Kor. 12:11
(titu 3:4-11)4 A kad se pokaza blagodat i čovekoljublje Spasa našeg Boga,
5 Ne za dela pravedna koja mi učinismo, nego po svojoj milosti spase nas banjom prerođenja i obnovljenjem Duha Svetog,
Mt. 3:11, Jn. 3:3, Jn. 3:5, Rim. 3:20, Gal. 2:16, 1 Pet. 3:20, 1 Pet. 3:21
6 Kog izli na nas obilno kroz Isusa Hrista Spasitelja našeg,
Jezek. 36:25, Joilo 2:28, Rim. 5:5
7 Da se opravdamo blagodaću Njegovom, i da budemo naslednici života večnog po nadi.
8 Sine Tite! Istinita je reč, i u ovome hoću da utvrđuješ, da se oni koji verovaše Bogu trude i staraju za dobro delo: ovo je korisno ljudima i dobro.
9 A ludih zapitkivanja i teftera od plemena, i svađa i prepiranja o zakonu kloni se; jer je to nekorisno i prazno.
Mt. 22:28, 1 Tim. 1:4
10 Čoveka jeretika po prvom i drugom savetovanju kloni se,
Mt. 18:17, 2 Kor. 13:2, 2 Jn. 1:10
11 Znajući da se takav izopačio, i greši, i sam je sebe osudio.
Mt. 25:26, Dela 13:46
Ako ovo nije razlog, da se treba obozavati Sveti Duh,onda ste vi sinovi pogibije.
Nemoj bežati od pitanja znači gde piše da treba obožavati svetog duha ? Rekao sam da i Jehovini Svedoci imaju greški koje su neznatne u poređenju sa vašim greškama.
Eto, ja sam ti napisao gde
"PISE"
Dodato posle 36 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Vi nas ukoravate za ime Hristovo, blago nama, jer Duh slave pociva na nama, jer ga mi slavimo i proslavljamo, za razliku od vas. Kao sto vidis! on je Duh slave kojag treba obavezno slaviti!!! i
Bog Otac pociva na nama, kad slavimo Duha. A kao sto se vidi u stihu vi ga
"HULITE" a mi ga "proslavljamo" bas onako kako pise u stihu.Stih (1 pet 4:14) Jasno odgovara na tvoje pitanje? "gde piše da treba obožavati svetog duha ?"
(1 pet 4:14) 14 Ako bivate ukoreni za ime Hristovo, blago vama! Jer Duh slave i Boga počiva na vama: oni dakle hule na Nj, a vi Ga proslavljate.
(To su nasa, Sveta Trojica, koju mi slavimo jednako i govorimo u ime Oca i Sina i Svetog duha Amin )
-----------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(rim 8:10) 10 A ako je Hristos u vama, onda je telo mrtvo greha radi a duh živ pravde radi.
U ovom stihu se jasno vidi, da je Duh tvoja Savest, koju vi nemate, jer nemate Svetog Duha.
8 Duh diše gde hoće, i glas njegov čuješ, a ne znaš otkuda dolazi i kuda ide; tako je svaki čovek koji je rođen od Duha.
Stih (8) jasno govori da
(Duh dise gde hoce i glas njegov cujes,a ne znas od kuda ide; Tako je svaki covek koji je rodjen od Duha.
A ova tri stiha treba dobro da proucite, jer po meni vi ste jeretici koji ne priznaju Svetog Duha za boga.
9 A ludih zapitkivanja i teftera od plemena, i svađa i prepiranja o zakonu kloni se; jer je to nekorisno i prazno.
Mt. 22:28, 1 Tim. 1:4
10 Čoveka jeretika po prvom i drugom savetovanju kloni se,
Mt. 18:17, 2 Kor. 13:2, 2 Jn. 1:10
11 Znajući da se takav izopačio, i greši, i sam je sebe osudio.
Mt. 25:26, Dela 13:46