Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Nemoj bežati od pitanja znači gde piše da treba obožavati svetog duha ? Rekao sam da i Jehovini Svedoci imaju greški koje su neznatne u poređenju sa vašim greškama.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Nemam potrebe da bezim,ako neko bezi pa to ste vi ima masa pitanja od kojih ste poblegli,pa nikom nista,pravite se ko da ih nije ni bilo.Kako smatras neznatonom greskom da vas je osnivao mason 33 reda?Imas li negde primer da je Bog podigao satanistu da vodi njegov narod i pri tome ostao satanista do kraja zivota?Ako je osnivac satanista,sta je onda njegova organizacija?Zato se i zovete organizacija a ne crkva.Nigde ne pise explicitno,ako sto nigde ne pise rec Trojstvo.To je rec koja je nastala da opise zajednicu 3 Bozanske Licnosti.Bitno je da vi obozavate 2 Boga i time ste gori od bilo koga hriscanina

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Alo gde piše da treba obožavati svetog duha ?

Oprezno Peko, ,a takodje i ti risko (Vi strasno hulite, na "Svetoga Duha"!!!) Evo ti peko odgovor!!! ako ti ovo nije dosta ja imam jos mnogo nerava i strpljenja, da se svama raspravim, koliko vi kao niko drugi, hulite na Svetog Duha, Gospoda nasega Isusa Hrista, a o Ocu i da negovorim.

Evo malo da naucite o Svetom Duhu, ovo nisu kopije ili izmisljotine, ovo su stihovi iz biblije, tj"Slovo Bozje".

(ef 4:30) 30 I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja.

(Isa. 63:10) 10 Ali se odmetaše i žalostiše Sveti Duh Njegov; zato im posta neprijatelj, i ratova na njih.

(jevr 10:29) 29 Koliko mislite da će gore muke zaslužiti onaj koji sina Božijeg pogazi, i krv zaveta kojom se osveti za poganu uzdrži, i Duha blagodati naruži?

(Mt. 12:31) 31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.

(Dela 7:51) 51 Tvrdovrati i neobrezanih srca i ušiju! Vi se jednako protivite Duhu Svetome; kako vaši oci tako i vi.

(1Kor 2:10,11) 10 A nama je Bog otkrio Duhom svojim; jer Duh sve ispituje, i dubine Božije.
Mt. 16:17, Lk. 2:26, Ef. 3:3, Ef. 3:5, 1 Pet. 1:12, Otk. 1:1

11 Jer ko od ljudi zna šta je u čoveku osim duha čovečijeg koji živi u njemu? Tako i u Bogu šta je niko ne zna osim Duha Božijeg.

(rim 1:4)4 A posvedočen silno za Sina Božijeg Duhom svetinje po vaskrsenju iz mrtvih, Isusu Hristu Gospodu našem,

(1 pet 4:14) 14 Ako bivate ukoreni za ime Hristovo, blago vama! Jer Duh slave i Boga počiva na vama: oni dakle hule na Nj, a vi Ga proslavljate.

(rim 8:2) 2 Jer zakon Duha koji oživljava u Hristu Isusu, oprostio me je od zakona grehovnog i smrti.

(rim 8:10) 10 A ako je Hristos u vama, onda je telo mrtvo greha radi a duh živ pravde radi.

(2 kor 3:6) 6 Koji i učini nas vrsnim da budemo sluge novom zavetu, ne po slovu nego po duhu; jer slovo ubija, a duh oživljuje.

(rim 10:30) 30 Ali vas molim, braćo, zaradi Gospoda našeg Isusa Hrista, i zaradi ljubavi Duha, pomozite mi u molitvama za me k Bogu;

(jov 14:17) 17 Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.

(rim 8:11) 11 A ako li živi u vama Duh Onog koji je vaskrsao Isusa iz mrtvih, Onaj koji je podigao Hrista iz mrtvih oživeće i vaša smrtna telesa Duhom svojim koji živi u vama.

(rim 14-16) 14 Jer koji se vladaju po duhu Božijem oni su sinovi Božiji.

15 Jer ne primiste duh ropstva, opet da se bojite; nego primiste Duh posinački, kojim vičemo: Ava, Oče!
Isa. 56:5, Mk. 14:36, 2 Kor. 11:4, Gal. 4:5, 1 Tim. 1:7, Jev. 2:15, 1 Jn. 4:18

16 Ovaj duh svedoči našem duhu da smo deca Božija.
2 Kor. 1:22, Ef. 1:13

(jov 15:26,27)26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Jn. 14:26, Dela 1:4, 1 Jn. 5:6

27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.
Lk. 1:2, Jn. 21:24, Dela 1:8, 1 Pet. 5:1, 2 Pet. 1:16

(jov 3:5-8) 3 Odgovori Isus i reče mu: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može videti carstvo Božije.
Isa. 43:7, Jn. 1:13, 2 Kor. 5:17, Gal. 6:15, Ef. 2:5, Ef. 2:10, Titu 3:5, Jak. 1:18, 1 Pet. 1:23, 1 Jn. 2:29

4 Reče Nikodim Njemu: Kako se može čovek roditi kad je star? Eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?

5 Odgovori Isus: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.
Isa. 44:3, Mt. 3:11, Mk. 16:16, Dela 2:38, Titu 3:5, 1 Pet. 3:21

6 Šta je rođeno od tela, telo je; a šta je rođeno od Duha, duh je.
Gal. 4:23

7 Ne čudi se što ti rekoh; valja vam se nanovo roditi.

8 Duh diše gde hoće, i glas njegov čuješ, a ne znaš otkuda dolazi i kuda ide; tako je svaki čovek koji je rođen od Duha.
1 Sam. 10:12, Prop. 1:6, Prop. 11:5, 1 Kor. 2:11, 1 Kor. 12:11

(titu 3:4-11)4 A kad se pokaza blagodat i čovekoljublje Spasa našeg Boga,

5 Ne za dela pravedna koja mi učinismo, nego po svojoj milosti spase nas banjom prerođenja i obnovljenjem Duha Svetog,
Mt. 3:11, Jn. 3:3, Jn. 3:5, Rim. 3:20, Gal. 2:16, 1 Pet. 3:20, 1 Pet. 3:21

6 Kog izli na nas obilno kroz Isusa Hrista Spasitelja našeg,
Jezek. 36:25, Joilo 2:28, Rim. 5:5

7 Da se opravdamo blagodaću Njegovom, i da budemo naslednici života večnog po nadi.

8 Sine Tite! Istinita je reč, i u ovome hoću da utvrđuješ, da se oni koji verovaše Bogu trude i staraju za dobro delo: ovo je korisno ljudima i dobro.

9 A ludih zapitkivanja i teftera od plemena, i svađa i prepiranja o zakonu kloni se; jer je to nekorisno i prazno.
Mt. 22:28, 1 Tim. 1:4

10 Čoveka jeretika po prvom i drugom savetovanju kloni se,
Mt. 18:17, 2 Kor. 13:2, 2 Jn. 1:10

11 Znajući da se takav izopačio, i greši, i sam je sebe osudio.
Mt. 25:26, Dela 13:46

Ako ovo nije razlog, da se treba obozavati Sveti Duh,onda ste vi sinovi pogibije.

Nemoj bežati od pitanja znači gde piše da treba obožavati svetog duha ? Rekao sam da i Jehovini Svedoci imaju greški koje su neznatne u poređenju sa vašim greškama.

Eto, ja sam ti napisao gde "PISE"

Dodato posle 36 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Vi nas ukoravate za ime Hristovo, blago nama, jer Duh slave pociva na nama, jer ga mi slavimo i proslavljamo, za razliku od vas. Kao sto vidis! on je Duh slave kojag treba obavezno slaviti!!! i Bog Otac pociva na nama, kad slavimo Duha. A kao sto se vidi u stihu vi ga "HULITE" a mi ga "proslavljamo" bas onako kako pise u stihu.Stih (1 pet 4:14) Jasno odgovara na tvoje pitanje? "gde piše da treba obožavati svetog duha ?"

(1 pet 4:14) 14 Ako bivate ukoreni za ime Hristovo, blago vama! Jer Duh slave i Boga počiva na vama: oni dakle hule na Nj, a vi Ga proslavljate. (To su nasa, Sveta Trojica, koju mi slavimo jednako i govorimo u ime Oca i Sina i Svetog duha Amin )
-----------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(rim 8:10) 10 A ako je Hristos u vama, onda je telo mrtvo greha radi a duh živ pravde radi.

U ovom stihu se jasno vidi, da je Duh tvoja Savest, koju vi nemate, jer nemate Svetog Duha.

8 Duh diše gde hoće, i glas njegov čuješ, a ne znaš otkuda dolazi i kuda ide; tako je svaki čovek koji je rođen od Duha.

Stih (8) jasno govori da (Duh dise gde hoce i glas njegov cujes,a ne znas od kuda ide; Tako je svaki covek koji je rodjen od Duha.

A ova tri stiha treba dobro da proucite, jer po meni vi ste jeretici koji ne priznaju Svetog Duha za boga.

9 A ludih zapitkivanja i teftera od plemena, i svađa i prepiranja o zakonu kloni se; jer je to nekorisno i prazno.
Mt. 22:28, 1 Tim. 1:4

10 Čoveka jeretika po prvom i drugom savetovanju kloni se,
Mt. 18:17, 2 Kor. 13:2, 2 Jn. 1:10

11 Znajući da se takav izopačio, i greši, i sam je sebe osudio.
Mt. 25:26, Dela 13:46

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Znači gerakules ti svoje molitve upućuješ i svetom duhu kao i Ocu. Tim postupkom nisi poslušao ono što je rekao Isus. Matej 6.6. A ti kad se moliš uđi u svoju najskrovitiju sobu i zatvori vrata pa se pomoli svom Ocu koji je u tajnosti. Tada će ti tvoj Otac koji vidi u tajnosti uzvratiti ( koji vidi tajno platiti tebi javno).

Po ovom stihu se vidi kome treba upućivati molitve. Sveti duh se ne spominje. Trebali bi da napravite razliku između priznanja, verovanja i obožavanja jer u Hristovu žrtvu treba da verujemo a ne da je obožavamo u tome je razlika našeg odnosa prema Ocu i prema njegovom Sinu Isusu.

Rimljanima 9.33. Kao što stoji napisano: Evo mećem u Sionu kamen spoticanja i stenu sablazni; i koji ga god veruje neće se postideti.

Rimljanima 10.4.
Jer je Hristos svršetak zakona: koji Ga god veruje opravdan je.

Što se tiče tvog najjačeg argumenta 1. Petrova 4.14. uopšte se ne spominje sveti duh već duh slave. Uopšte reč duh je širok pojam.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Peko a vi kome se od 2 Boga u koja verujete molite?Svemocnom ili silnom ili po potrebi,cas jednom cas drugom?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Znači gerakules ti svoje molitve upućuješ i svetom duhu kao i Ocu. Tim postupkom nisi poslušao ono što je rekao Isus. Matej 6.6. A ti kad se moliš uđi u svoju najskrovitiju sobu i zatvori vrata pa se pomoli svom Ocu koji je u tajnosti. Tada će ti tvoj Otac koji vidi u tajnosti uzvratiti ( koji vidi tajno platiti tebi javno).

Po ovom stihu se vidi kome treba upućivati molitve. Sveti duh se ne spominje. Trebali bi da napravite razliku između priznanja, verovanja i obožavanja jer u Hristovu žrtvu treba da verujemo a ne da je obožavamo u tome je razlika našeg odnosa prema Ocu i prema njegovom Sinu Isusu.

Rimljanima 9.33. Kao što stoji napisano: Evo mećem u Sionu kamen spoticanja i stenu sablazni; i koji ga god veruje neće se postideti.

Rimljanima 10.4.
Jer je Hristos svršetak zakona: koji Ga god veruje opravdan je.

Što se tiče tvog najjačeg argumenta 1. Petrova 4.14. uopšte se ne spominje sveti duh već duh slave. Uopšte reč duh je širok pojam.

Peko, koliko vidim ti nista nisi iz mojih postova SD, shvatio ,ko je zapravo Sveti Duh,Ko je zapravo Otac i ko je Sin?

Prouci detaljnije te stihove koje sam vam postavio.Sutra sledi nastavak, laku noc.

Da ja se molim, Ocu i Sinu i Svetom Duhu,jer posto vidim da si zaboravio, da je isus jednom rekao, kad se molite, da se molite u duhu,jer (Bog je Duh) sutra dokazi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za devojcicu i geru
Hajde da se dogovorimo ,da ne razvodnjavamo temu!!!
Devojcica opet prica neke fantazije o elohimu.
Kad budes procitala moj komentar o elohimu,onda daj svoj protiv komentar.
Gera je postavio vise lepih pitanja ,o svetom duhu,ali ne komentarise moje odgovore.
Zato postavljam novu temu elohim,da rascistimo vise sa tim elohim,sta to znaci

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
ma mozes ti Risko da postavljas koliko hoces tema,ali NECE biti diskusije na njima,dok ne das odgovre na pitanja od koji si pobegao.Pa sta mislis ti posto ne radi BG-cafe sad ce da te jurimo ovde po mali milion tema koje tebi padaju na pamet?Nego kome se od 2 Boga u koja verujete molite?Svemocnom ili silnom ili po potrebi,cas jednom cas drugom?
Timoteju posl prvoj u glavi 3,stih 16 IZRICITO piše:
„I KAO STO JE PRIZNATO VELIKA JE TAJNA POBOZNOSTI;BOG SE JAVI U TELU,OPRAVDA SE U DUHU I POKAZA SE ANDJELIMA,PROPOVEDI SE NEZNABOSCIMA,VEROVA SE NA SVETU,UZNESE SE U SLAVI.”

A u tim.posl I glava 2,stih 6:
„JER JE JEDAN BOG I JEDAN POSREDNIK BOGA I LJUDI COVEK HRISTUS ISUS.

Reci nam molim te, koji BOG se javio u TELU i kada?

Koji BOG se uzneo na nebo?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Pa devojcice pocela si da ubadas prava pitanja koja su zaista veliki kamen spoticanja za mnoge.Taj razlog je sto cak ni grcki tekst nije svuda isti.Negde se koristi grcka rec Teos-Bog,a negde samo grcka rec Ko.

16I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

16 Da, po sveopćem uvjerenju, veliko je Otajstvo pobožnosti: On, očitovan u tijelu, opravdan u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu.(prevod Stvarnost)
16 И нема сумње, велика је света тајна оданости Богу: ’Појавио се у телу, био је проглашен праведним у духу, показао се анђелима, о њему се проповедало међу народима, у свету су веровали у њега, био је узнесен на небо у слави.‘(prevod Novi svet)
16 καὶ ὁμολογουμένως μέγα ἐστὶ τὸ τῆς εὐσεβείας μυστήριον· Θεὸς ἐφανερώθη ἐν σαρκί, ἐδικαιώθη ἐν Πνεύματι, ὤφθη ἀγγέλοις, ἐκηρύχθη ἐν ἔθνεσιν, ἐπιστεύθη ἐν κόσμῳ, ἀνελήφθη ἐν δόξῃ. (grcki tekst,ali nije jedini)
On umesto Bog.jpgOn umesto Boga.jpg

Natrag