Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
hahaha
ne znam kome ti i sta ubadas,niti kako,ako nisu pitanja?,a i ne zanima me .
A ako mislimo na pitanje ,ubola si dobro pitanje i dao sam ti odgovor.
Kao prvo i osnovno ko bi Isusovim ucenicima zabranio da pisu Bozje ime Jehova?
Tih originalnih novozavetnih rukopisa nema,ali ima njihovih prepisa na grckom tekstu.
Dao sam ti odgovor sa dva grcka teksta i tri na nasem jeziku(NS,DK,ST).
Narocito je znacajan grcki tekst.
U jednom grckom tekstu pise teos-Bog,a u drugom Og-Ko (dao sam ti sliku i tekst,pogledaj jos jednom,nema reci teos-bog).
Samim tim recenica dobija drugaciji smisao i biva
Jednostavno receno u drugom grckom tekstu se tu ne pojavljuje rec Teos-Bog.Sta te tu sad jos buni?
E sad kojem ces tekstu vise verovati,stvar je lingvisticke rasprave.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Ma jasta kad je to grcki JS onda moze da pise i da je Rusel poslaink od Boga :)
Nego evo u grckom novom zavetu stoji ovako: καὶ ὁμολογουμένως μέγα ἐστὶ τὸ τῆς εὐσεβείας μυστήριον· Θεὸς ἐφανερώθη ἐν σαρκί, ἐδικαιώθη ἐν Πνεύματι, ὤφθη ἀγγέλοις, ἐκηρύχθη ἐν ἔθνεσιν, ἐπιστεύθη ἐν κόσμῳ, ἀνελήμφθη ἐν δόξῃ.

Θεὸς da vidomo to "ligvisticko"znanje od koga pucas pa nam prevedi ovu kljucnu rec da vidimo sta je?
Drugi stih je potuno jasan pa zato njega i nisi uzeo u "lingvisticko" razmatranje :)

Medjutim,
reci nam molim te, koji BOG se javio u TELU i kada?

Koji BOG se uzneo na nebo?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
hahaha
ne znam kome ti i sta ubadas,niti kako,ako nisu pitanja?,a i ne zanima me .
A ako mislimo na pitanje ,ubola si dobro pitanje i dao sam ti odgovor.
Kao prvo i osnovno ko bi Isusovim ucenicima zabranio da pisu Bozje ime Jehova?
Tih originalnih novozavetnih rukopisa nema,ali ima njihovih prepisa na grckom tekstu.
Dao sam ti odgovor sa dva grcka teksta i tri na nasem jeziku(NS,DK,ST).
Narocito je znacajan grcki tekst.
U jednom grckom tekstu pise teos-Bog,a u drugom Og-Ko (dao sam ti sliku i tekst,pogledaj jos jednom,nema reci teos-bog).
Samim tim recenica dobija drugaciji smisao i biva
Jednostavno receno u drugom grckom tekstu se tu ne pojavljuje rec Teos-Bog.Sta te tu sad jos buni?
E sad kojem ces tekstu vise verovati,stvar je lingvisticke rasprave.

Risko ,neideti da pravis idiota od sebe, kad se tako cerekas na svakom postu, ja ti kazem onako prijateljski, a ti kako hoces.

Evo ti da malo razmisljas, gde se nalaze ovi stihovi u bibliji? ti poznajes bibliju, odlicno, mislim da to za tebe nije tesko.

Timoteju posl prvoj u glavi 3,stih 16 IZRICITO piše:
„I KAO STO JE PRIZNATO VELIKA JE TAJNA POBOZNOSTI;BOG SE JAVI U TELU,OPRAVDA SE U DUHU I POKAZA SE ANDJELIMA,PROPOVEDI SE NEZNABOSCIMA,VEROVA SE NA SVETU,UZNESE SE U SLAVI.”

4. I govoraše Isus: "Ja Sam stajao usred sveta i videše Me i čuše Me u telu od mesa, i Ja sve ljude nađoh prezasićene sopstvenom požudom i sopstvenim ludostima opijene, i nikoga ne nađoh da je gladan i žedan mudrosti Božje. I duša Moja tugovaše nad decom ljudskom: jer su slepi u srcima svojim i gluvi u dušama svojim i ne čuju glas Moj.
5. Ovo su reči koje vam govorih dok još bejah s vama, da se ispuni što je napisano za Mene u zakonu Mojsijevom i kod proroka i u psalmima."
6. I On otvori um njihov, da mogu da shvate Pismo, i reče im: "Tako je napisano i tako je određeno Hristu, da postrada i vaskrsne iz smrti trećega dana. I pokajanje i oproštaj grehova da se propovedaju u ime Moje među svim narodima, počev od Jerusalima. A vi ste svedoci ovome.

To ti je odgovor na timotijevu 16.

Da te upozorim odmah, da neces naci, jer ste izbacili ove stihove iz NS.

Ovo su stihovi iz originalnog grckog prevoda, a ima ih i u kumranskom prevodu.

Dodato posle 1 17 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Nastavak koji sam obecao o Svetom Duhu:

Sveti Duh VODI BOŽIJE DETE
Rimljanima 8:14 kaže: "Svi su oni koje vodi Božiji Duh sinovi i Ceri, deca Božija."
Dela Ap.13 :2-3
kaže: "Kada su jednom obavljali službu Božiju Gospodu i postili, Sveti Duh rece:" Odvojite mi vec Barnabu i Savla za delo za koje sam ih odredio.
Dela Ap.16 :6-7 kaže: "Tako prođoše Frigiju i Galiciju posto im Sveti Duh zabranio propovedati Božiju Reč. U Aziji. Kada su došli na granicu Mizije, hteli su u Bitaniju, ali im nedopusti Isusov Duh. "Sveti Duh vodi dete Božije ka razumevanju Biblije i Božije volje. Kroz govor upućen nama i kroz Razne okolnosti Sveti Duh vodi u nas svkom detalju našeg života. U Antiohiji Sveti Duh je govorio crkvi i upravljao ih da pošalju Barnabu i Pavla kao misionare. U navedenim tekstovima vidimo da je Sveti Duh upravljao svaki korak.

Postoje Gresi KOJI SE MOGU PRAŠTATI PROTIV SVETOG DUHA
ODUPIRANJE SVETOM Duhu:
Dela Ap. 7:51 "Ljudi tvrdé Sije ... Vi ste UVEK odupirete Svetom Duhu. "Ovo je greh odbijanja i ovo Cini grešnik kada ga Sveti Duh opominje. Kada se ovo događa, ne postoji više nikakve nade za spasenje Toga grešnika. Božiji Duh se nece UVEK boriti sa čovekom 1.Moj.6: 3
UVREDA ILI PREZIRANJE svetoga DUHA
Jevrejima 10:29 kaže: "Zamisli te koliku će Goru kaznu zaslužiti onaj koji Sina Božijeg pogazi, i krvi saveza kojom je posvećen smatra nečistom, i uvredi Duha milosti"? Sudija kontekstā ovih reči Cini jasnim da je ovde reč o odpadniku. Am prezire i prkosi Onome što je Bog učinio za njega. Ovaj greh može biti uspoređen sa Ezavovim. Prodajući svoje prvorodstvo, zgrešio je i nije se Mogao iskreno pokajati: Jev. 12:17 Otpadniku koji Cini sličné grehe može se desiti da mu Nikada ne bude oprošteno.

HULJENJE NA svetoga DUHA
Matej 12:31-32 kaže: "Zato će se, Kazem vam, svaki greh i Hula oprostiti ljudima, ali Hula protiv svetoga Duha nece se oprostiti Nikada. Ako ko rekne šta protiv Sina Čovečijeg, može mu se oprostiti, ali ako ko nešto rekne protiv Svetog Duha, Nemože mu se oprostiti, na ni ni svetu ovom na drugome. Ovo je neoprostiv greh. To se Cini rečju i ustima, ali mi možemo pročitati u stihu 34, da na usta izlazi što je u srcu. Matej 12:34 Ovaj greh je počinjen govorom koji je nadahnut srcem koje prezire Svetog Duha. Ovo je osobina Sotone da ometa delo i delovanje Svetog Duha.
Dublje proučavanje i kontekst Cini jasnim zu. Ovde se daje opomena svakome da bude pažljiv da ne bi Sudio Manifestacije svetoga Duha. Upravo zu postaje neoprostiv greh jer je bez Svetog Duha nemogući ostvariti spasenje. Ako čovek huli na Duha koji treba da ga vodi ne samo u spasenje vec i kroz CEO život, onda spasenja za Toga čoveka i nema nikakvog zanačenja. Am Kako može sa takim stavom biti spašen? Nemôže. Bez sumnje je to smrtni greh za koji se i nemoramo moliti 1.Jov. 5:16 "Beskorisno je moliti se, jer ne može biti odgovora." Cesto se postavlja pitanje da li grešnik može ili ne može počiniti noprostiv greh jer se njegovo bogohulstvo sastojalo u proganjanju vernika i neverovanju Mesiji.1.Tim.1:13 Kaže Pavle: "Mene koji sam pre bio hulitelj, progonitelj i nasilnik. Ali sam postigao milosrđe ....".
ŽALOŠĆENJE SVETOG DUHA
Efežanima 4:30 kaže: "Ich ne žalosti Svetog Duha ..." Sveti Duh je radostan kada donosimo plodove pravednosti i poslušnosti, ein žalosti se kada živi svetskim životom, Gresi i slično.
GAŠENJE SVETOG DUHA
Posl. Sol. 5:19 nam kaže: "Duha gasite ne!"
Ovo se može učiniti sa zapostavljanjem duhovnih Darova i zapostavljanjem neophodnosti svetoga Duha u svim aktivnostima. "Ugasiti" znaci odstraniti vatru.

LAGANJE SVETOG DUHA
Dela Ap. 5:3 nam kazu: "Tada mu Petar rece: Ananija, zašto je sotona zauzeo tvoje srce tako da slažeš Svetome Duhu ...." Ananija nije umro zato što je zadržao deo novca, vec zato što je rekao da je sve doneo, dok je u stvari zadržao jedan deo misleći da niko nece saznati. Ali Bog sve zna. Ovo je u stvari kušanje Svetog Duha. Dela Ap. 5:9

Dodato posle 17 minuta:

O da,da,da , peko ,risko,JS,ja se molim Svetom Duhu, s velikim zadovoljstvom koje osecam pre i posle molitve.
A vas trud je na uzaludan, jer vi mozete da hulite na oca i sina, gresi ce vam se mozda i oprostiti, ali hula na Svetog Duha nece nikada!!!

Ja bih na vasem mestu dobro razmislio, pre nego bih dao bilo kakav odgovor sto se tice Svetog Duha.

Prvo samostalno izucite ko je zapravo Sveti Duh, pa onda citajte kulu strazare.

Ko zna, ako poslusate moj savet, mozda cete postati bivsi JS.

Govorim vam kao braci, jer mi smo braca na ljudskoj osnovi, ne hulite vise na Svetog duha, jer on je zapravo,Otac tj sin tj duh:1x1x1=1

a ne 1+1+1=3 Zapamtite ovu formulu trebace vam.

Dodato posle 5 minuta:

Ovako se ja molim Svetom Duhu:

[SIZE=+3]МОЛИТВА СВЕТОМ ДУХУ [/SIZE]
[SIZE=+3]Царе Небески, Утешитељу,
Душе истине,
који си свуда и све испуњаваш,
ризницо добара и даваоче живота,
дођи и усели се у нас,
и очисти нас од сваке нечистоте,
и спаси, Благи, душе наше.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Nemam ništa protiv ako si toliko ubeđen da je to ispravno. Napisao si opširan tekst ali ni traga o tome da molitve treba upućivati svetom duhu. Gde ti je Otac u molitvi nema ga nigde ? Mislim da molitve upućuješ na pogrešnu adresu.

Da li se Isus molio svetom duhu ? Ne, molio se Ocu. Istom tom Ocu i mi treba da se molimo.

Upleli ste se u takve zavrzlame da je to neverovatno a dovoljno je samo da sledimo Isusov primer.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Peko ja jos uvek cekam da nam kazete kome se od 2 Boga molite?Svemocnom ili silnom?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Molitve treba upućivati Bogu Ocu i ničemu drugom ali ne direktno Ocu Jehovi jer takva molitva neće biti uslišena evo zašto.

Jovan 14.13. I šta god zamolite u moje ime, učiniću to, da bi se Otac proslavio u sinu.

Ovde je Isus naglasio da molitve njegovom Ocu treba upućivati preko njega ( Isusa ) jer je on posrednik između nas i njegovog Oca. Dalje kaže da će on ( Isus ) učiniti to ako zatražimo na takav način. Nije rekao molite se meni nego mom Ocu a ja ću vam učiniti po vašoj molitvi.Ovde treba naglasite da se ne treba moliti za bilo šta nego samo za ono što je u skladu sa Božijom voljom.
To što se Isus naziva Bogom u Isaiji 9.6. moglo bi se razumeti da je on svemogući Bog ali evo kako on lično kaže kome treba ukazati molitve i obožavanje.

Treba znati da svi duhovi osećaju naše misli pa čak i demoni.To sam lično proverio ( mada to ne bih više radio)da osećaju misli kao običan razgovor, sto posto tačno.

Ali vi ste upali u zavrzlamu svetog trojstva pa ne znate koga treba obožavati.Ali još nešta je tačno, nemate vi samo tri boga nego mnogo više od tri pa se tako molite i Savi i Svetom Jovanu i Mariji Bogorodici i Krstu časnom i sve u svemu može da se primeni ovaj stih i na vas

Jeremija 2.28. ..... Jer tvojih bogova,Judo, ima koliko i tvojih gradova.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Molitve treba upućivati Bogu Ocu i ničemu drugom ali ne direktno Ocu Jehovi jer takva molitva neće biti uslišena evo zašto.

Jovan 14.13. I šta god zamolite u moje ime, učiniću to, da bi se Otac proslavio u sinu.

Ovde je Isus naglasio da molitve njegovom Ocu treba upućivati preko njega ( Isusa ) jer je on posrednik između nas i njegovog Oca. Dalje kaže da će on ( Isus ) učiniti to ako zatražimo na takav način. Nije rekao molite se meni nego mom Ocu a ja ću vam učiniti po vašoj molitvi.Ovde treba naglasite da se ne treba moliti za bilo šta nego samo za ono što je u skladu sa Božijom voljom.
To što se Isus naziva Bogom u Isaiji 9.6. moglo bi se razumeti da je on svemogući Bog ali evo kako on lično kaže kome treba ukazati molitve i obožavanje.

Treba znati da svi duhovi osećaju naše misli pa čak i demoni.To sam lično proverio ( mada to ne bih više radio)da osećaju misli kao običan razgovor, sto posto tačno.

Ali vi ste upali u zavrzlamu svetog trojstva pa ne znate koga treba obožavati.Ali još nešta je tačno, nemate vi samo tri boga nego mnogo više od tri pa se tako molite i Savi i Svetom Jovanu i Mariji Bogorodici i Krstu časnom i sve u svemu može da se primeni ovaj stih i na vas

Peko ti kao da ne znas matematiku, ja sam napisao ovako: nasa trojica su (1x1x1=1) A ne (1+1+1=3) Eto napisao sam ti crvenim slovima dabi bolje razumeo.Kad bi ti malo bolje razumeo bibliju, ti bi znao da je Sv Duh, u stvari Isus Hrist, kroz koga je sve stvoreno,(1 moj 1.1,2)

1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.

U drugom stihu se jasno vidi da Sv Duh stvara,a isus dok se nije pojavio u telu, bio je Duhom svetim tj (rec) (Jovan 1:1-14)

Isus se jasno izrazio da je bolje za nas da se on vrati ocu, jer u suprotnom, Sv duh, nemoze da dodje, zasto?

Zato sto je, on sam Sv duh, tj bog koji se otelotvorio u materici Marije Deve,koju vi JS,racunate da je obicna zena malte ne prostitutka!!! iako u bibliji pise, da je bas ona blagoslovena u celom zenskom rodu, jer je rodila otelotvorenog boga, tj Sv duha.

Za coveka kome nisu isprali mozak, stihovi koje sam naveo o Sv Duhu su jasni kao dan, samo vi JS,nemate nijedan kontra stih o Sv Duhu.

A kako bi i imali, kad u celoj bibliji se Sv duh, oznacava sa licnom zamenicom (ON)(NJEGA) i uvek u muskom rodu, itd.

Kazite mi gde se oznacava u srednjem rodu u bibliji, tj ta sila.

Toliko za sada, nastavak o Sv duhu Sledi!!!

Dodato posle 7 minuta:

A sto se tice molitvi, jednako se primaju, kad se molis u Ime Oca i Sina i Svetoga Duha amin .

Po krstenju nasem, ko je Isus rece, idite u svet i krstite ih ovako!! u ime Oca i Sina i Svetoga Duha amin.

Jer mi smo jedno ja i moj Otac.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Dragi Gero
Matematiku Jehovinih svedoka mogu samo oni da razumeju.
Da bi neko shvatio njihovo učenje osnovni preduslov je da ne poznaje Bibliju i da vredno uči iz knjiga Jehovinih svedoka.
Zamisli šta je meni rekao jedan Jehovin svedok:
"Evo pročitaj ovu knjigu(Šta Biblija zaista uči) i znaćeš bolje šta piše u Bibliji od svakog teologa"

A ovo što kažeš za Svetog Duha,pa to je najstrašnije od svega što su mogli da urade.
To je najočigledniji dokaz da ih sotona čije ime pišu velikim slovom vodi u sigurnu propast.
Oni da imaju Svetog Duha ne bi im trebala knjiga"Raspravljanje na temelju Svetog pisma" sa uputsvima kako da se daju odgovori i da se obeshrabri sagovornik.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317

Peko ajde polako...udahni duboko,polako disi.Pa kreni polagac,zapleo si se jadan ko pile u kucinu.Ja ne razumem kome Bogu si vi molite i dalje.Svemocnom ili silnom Bogu?

Član
Učlanjen(a)
12.01.2011
Poruka
24
Stih koji vam služi kao najjači argument da je Bog " Sveta Troica " je 1.Jov.5.7. da vas podsetim to je široko prihvaćeno verovanje u boga. Ne znam tačan procenat ali moglo bi se reći da je to prihvaćeno u 99% svih hrišćanskih zajednica. Da taj stih glasi ovako kako ste ga vi izneli stvarno ne bih imao šta da kažem. Ali kad proverite izvorne tekstove videćete je taj stih najveća prevara ubačena u bibliju. Ali nije u sve prevode . Pogledajte Sinajski kodeks uopšte taj stih ne glasi tako, razlika je ogromna. sinajski kodeks Proverite i videćete da stih glasi ovako: Jer je troje što svedoči 8. Duh voda i krv i to troje je složno ( jedno ). Nemam ja ništa protiv ovog stiha baš naprotiv jer se na ovom stihu vidi da se vaša teorija o trojsvu zasniva na prevari.

Помаже Бог Правослани Хришћани

Сама
теорија о тројству
је превара.

Видим да се Jurivaka труди и стално опоминје да се држите теме.(можда само правила ради или ...)

Корисније би било за све нас да више не пишемо у оквиру ове теме.
Оставимо простора секташима и атеистима да се баве
тројством
,
ми треба да се држимо Свете Тројице.

Natrag