Dragi Gero
Matematiku Jehovinih svedoka mogu samo oni da razumeju.
Da bi neko shvatio njihovo učenje osnovni preduslov je da ne poznaje Bibliju i da vredno uči iz knjiga Jehovinih svedoka.
Zamisli šta je meni rekao jedan Jehovin svedok:
"Evo pročitaj ovu knjigu(Šta Biblija zaista uči) i znaćeš bolje šta piše u Bibliji od svakog teologa"
A ovo što kažeš za Svetog Duha,pa to je najstrašnije od svega što su mogli da urade.
To je najočigledniji dokaz da ih sotona čije ime pišu velikim slovom vodi u sigurnu propast.
Oni da imaju Svetog Duha ne bi im trebala knjiga"Raspravljanje na temelju Svetog pisma" sa uputsvima kako da se daju odgovori i da se obeshrabri sagovornik.
Da moj dragi brate, imas pravo, citao sam nekad tu knjigu (sta biblija zaista uci ) i jos uvek je imam, nemogu da se nacudim da nevide. kolika je to prevara. ta knjiga u opste ne odgovara biblijskoj istini.
A o ostalim da i ne govorim,pune su masonskih znakova, koje samo oni nevide ili se prave da ih nevide.
Pazi!! ja sam primetio, da je njihova mrznja prema Svetom Duhu, jednaka kao i prema gospodu Isusu hristu!!! jer djavol nemoze da smisli ta dva imena, iako u bibliji pise da nema drugog imena pod nebom i pod zemljom,pod vodom itd, kroz koje se mi mozemo spasti, oni i dalje lazu i uce, kako je to jedino jehova, iako stih koji sam naveo, TJ samo on pobija selu njihovu doktrinu.
A kao sto si primetio o Sv duhu, nerado diskutuju, jer nemaju kontru tj kontra stihove, zato sto ih nema u bibliji, nema nijednog stiha koji govori da je Sv duh prosto sila.
A na protiv svi stihovi govore da Sv Duh, govori ,misli,stvara,pomaze,uci,oseca,sve vidi,isceljuje,nagradjuje itd.
Nemaju sanse samnom, kad je upitanju Sv Duh, Znam sve stihove gde se on pojavljuje u biliji, kao licnost.
Ma samo da nadjem onaj sajt, gde je masonski hram u kuli strazare u bruklinu, zapamtice oni mene.
Dodato posle 15 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Za satanu nije bitno koga ćete obožavati bitno je samo da ne obožavate onog koga treba. Zna da ne može tražiti otvoreno obožavanje za sebe mada ima i takvih religija sve više. Zato iza svakog pogrešnog obožavanja se krije satana. Ako je obožavanje svetog duha pogrešno onda se iza krije satana.
Iz tog razloga bi se trebalo dobro pozabaviti pitanjem šta je sveti duh.Sada ću navesti samo jedan primer.
Da li je Jovan pod nadahnućem svetog duha napisao otkrivenje ? Da, to se vidi u ovom stihu :
Odkrivenje 2.7. Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama..
Hoćete reći da je u pitanju sveti duh jedan od trojice bogova ? E sad pogledajte ovaj stih.
Odkrivenje 22:6 I reče mi: Ovo su reči verne i istinite, i Gospod Bog svetih proroka posla anđela svog da pokaže slugama svojim šta će biti skoro.
Jeli sad sveti duh Bog zar ne vidite da je anđeo ? Stvar je u tome što tih anđela ima na hiljade u sledećem se razotkriva sedam duhova.
Odkrivenje 3.1. I anđelu sardske crkve napiši: Tako govori Onaj što ima sedam Duhova Božijih, i sedam zvezda: znam tvoja dela, da imaš ime da si živ, a mrtav si.
Odkrivenje 22:8 I ja Jovan videh ovo i čuh; i kad čuh i videh, padoh da se poklonim na noge anđela koji mi ovo pokaza.
22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.
Anđeli su sveti duh ili sveti duhovi.
Što se tiče molitve pošto smo nesavršeni i grešni nemamo direktan pristup Bogu bez posrednika ali molitve treba da su upoćene njemu. I da budemo svesni da sveti duhovi prenose naše molitve preko Isusa do Boga Oca.
Rimljanima 8:26 A tako i Duh pomaže nam u našim slabostima: jer ne znamo za šta ćemo se moliti kao što treba, nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanim.
Peko sta lupas bre, kakvi Sveti Duhovi!!!!! niki je u pravu sad si stvarno odlepio, tj useprtljao si se, zbog tvog nepoznavanja biblije.
Ajd kazi, gde ti ovde vidis Svete Duhove, ovde je jedan jedini Duh, Sveti Duh!!!!
Oprezno Peko, (
Vi strasno hulite, na "Svetoga Duha"!!!) Evo ti peko odgovor!!! ako ti ovo nije dosta ja imam jos mnogo nerava i strpljenja, da se svama raspravim, koliko vi kao niko drugi, hulite na Svetog Duha, Gospoda nasega Isusa Hrista, a o Ocu i da negovorim.
Evo malo da naucite o Svetom Duhu, ovo nisu kopije ili izmisljotine, ovo su stihovi iz biblije, tj
"Slovo Bozje".
(ef 4:30) 30 I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja.
(Isa. 63:10) 10 Ali se odmetaše i žalostiše Sveti Duh Njegov; zato im posta neprijatelj, i ratova na njih.
(jevr 10:29) 29 Koliko mislite da će gore muke zaslužiti onaj koji sina Božijeg pogazi, i krv zaveta kojom se osveti za poganu uzdrži, i Duha blagodati naruži?
(Mt. 12:31) 31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.
(Dela 7:51) 51 Tvrdovrati i neobrezanih srca i ušiju! Vi se jednako protivite Duhu Svetome; kako vaši oci tako i vi.
(1Kor 2:10,11) 10 A nama je Bog otkrio Duhom svojim; jer Duh sve ispituje, i dubine Božije.
Mt. 16:17, Lk. 2:26, Ef. 3:3, Ef. 3:5, 1 Pet. 1:12, Otk. 1:1
11 Jer ko od ljudi zna šta je u čoveku osim duha čovečijeg koji živi u njemu? Tako i u Bogu šta je niko ne zna osim Duha Božijeg.
(rim 1:4)4 A posvedočen silno za Sina Božijeg Duhom svetinje po vaskrsenju iz mrtvih, Isusu Hristu Gospodu našem,
(1 pet 4:14) 14 Ako bivate ukoreni za ime Hristovo, blago vama! Jer Duh slave i Boga počiva na vama: oni dakle hule na Nj, a vi Ga proslavljate.
(rim 8:2) 2 Jer zakon Duha koji oživljava u Hristu Isusu, oprostio me je od zakona grehovnog i smrti.
(rim 8:10) 10 A ako je Hristos u vama, onda je telo mrtvo greha radi a duh živ pravde radi.
(2 kor 3:6) 6 Koji i učini nas vrsnim da budemo sluge novom zavetu, ne po slovu nego po duhu; jer slovo ubija, a duh oživljuje.
(rim 10:30) 30 Ali vas molim, braćo, zaradi Gospoda našeg Isusa Hrista, i zaradi ljubavi Duha, pomozite mi u molitvama za me k Bogu;
(jov 14:17) 17 Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
(rim 8:11) 11 A ako li živi u vama Duh Onog koji je vaskrsao Isusa iz mrtvih, Onaj koji je podigao Hrista iz mrtvih oživeće i vaša smrtna telesa Duhom svojim koji živi u vama.
(rim 14-16) 14 Jer koji se vladaju po duhu Božijem oni su sinovi Božiji.
15 Jer ne primiste duh ropstva, opet da se bojite; nego primiste Duh posinački, kojim vičemo: Ava, Oče!
Isa. 56:5, Mk. 14:36, 2 Kor. 11:4, Gal. 4:5, 1 Tim. 1:7, Jev. 2:15, 1 Jn. 4:18
16 Ovaj duh svedoči našem duhu da smo deca Božija.
2 Kor. 1:22, Ef. 1:13
(jov 15:26,27)26 A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.
Jn. 14:26, Dela 1:4, 1 Jn. 5:6
27 A i vi ćete svedočiti, jer ste od početka sa mnom.
Lk. 1:2, Jn. 21:24, Dela 1:8, 1 Pet. 5:1, 2 Pet. 1:16
(jov 3:5-8) 3 Odgovori Isus i reče mu: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može videti carstvo Božije.
Isa. 43:7, Jn. 1:13, 2 Kor. 5:17, Gal. 6:15, Ef. 2:5, Ef. 2:10, Titu 3:5, Jak. 1:18, 1 Pet. 1:23, 1 Jn. 2:29
4 Reče Nikodim Njemu: Kako se može čovek roditi kad je star? Eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
5 Odgovori Isus: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.
Isa. 44:3, Mt. 3:11, Mk. 16:16, Dela 2:38, Titu 3:5, 1 Pet. 3:21
6 Šta je rođeno od tela, telo je; a šta je rođeno od Duha, duh je.
Gal. 4:23
7 Ne čudi se što ti rekoh; valja vam se nanovo roditi.
8 Duh diše gde hoće, i glas njegov čuješ, a ne znaš otkuda dolazi i kuda ide; tako je svaki čovek koji je rođen od Duha.
1 Sam. 10:12, Prop. 1:6, Prop. 11:5, 1 Kor. 2:11, 1 Kor. 12:11
(titu 3:4-11)4 A kad se pokaza blagodat i čovekoljublje Spasa našeg Boga,
5 Ne za dela pravedna koja mi učinismo, nego po svojoj milosti spase nas banjom prerođenja i obnovljenjem Duha Svetog,
Mt. 3:11, Jn. 3:3, Jn. 3:5, Rim. 3:20, Gal. 2:16, 1 Pet. 3:20, 1 Pet. 3:21
6 Kog izli na nas obilno kroz Isusa Hrista Spasitelja našeg,
Jezek. 36:25, Joilo 2:28, Rim. 5:5
7 Da se opravdamo blagodaću Njegovom, i da budemo naslednici života večnog po nadi.
8 Sine Tite! Istinita je reč, i u ovome hoću da utvrđuješ, da se oni koji verovaše Bogu trude i staraju za dobro delo: ovo je korisno ljudima i dobro.
9 A ludih zapitkivanja i teftera od plemena, i svađa i prepiranja o zakonu kloni se; jer je to nekorisno i prazno.
Mt. 22:28, 1 Tim. 1:4
10 Čoveka jeretika po prvom i drugom savetovanju kloni se,
Mt. 18:17, 2 Kor. 13:2, 2 Jn. 1:10
11 Znajući da se takav izopačio, i greši, i sam je sebe osudio.
Mt. 25:26, Dela 13:46
Ako ovo nije razlog, da se treba obozavati Sveti Duh,onda ste vi sinovi pogibije.
6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.
12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;
13 I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.
14 I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti.
No nezaboravi i svetog duha:
20 U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.
21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
22 I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu?
Duh Sveti:
26 A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.
16 Onda se opomenuh reči Gospodnje kako govoraše: Jovan je krstio vodom, a vi ćete se krstiti Duhom Svetim.
O Isusu tj alfa i omegi:
13 Pišem vam, oci, jer poznaste Onog koji nema početka. Pišem vam, mladići, jer nadvladaste nečastivog. Pišem vam, deco, jer poznaste Oca.
14 Pisah vam, oci, jer poznaste Onog koji je od početka. Pisah vam, mladići, jer ste jaki, i reč Božija u vama stoji, i nadvladaste nečastivog.
15 Ne ljubite svet ni što je na svetu. Ako ko ljubi svet, nema ljubavi Očeve u njemu.
16 Jer sve što je na svetu, telesna želja, i želja očiju, i ponos života, nije od Oca, nego je od ovog sveta.
17 I svet prolazi i želja njegova; a koji tvori volju Božiju ostaje doveka.
18 Deco! Poslednje je vreme, i kao što čuste da će doći antihrist, i sad mnogi antihristi postaše; po tom poznajemo da je poslednji čas.
19 Od nas iziđoše, ali ne biše od nas: kad bi bili od nas onda bi ostali s nama; ali da se jave da nisu svi od nas.
20 I vi imate pomazanje od Svetoga, i znate sve.
21 Ne pisah vam kao da ne znate istine, nego što je znate, i znate da nikakva laž nije od istine.
22 Ko je lažljivac osim onog koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče Oca i Sina.
23 Koji se god odriče Sina ni Oca nema; a koji priznaje Sina, i Oca ima.
24 Vi, dakle, što čuste ispočetka u vama neka stoji; ako u vama ostane što čuste ispočetka, i vi ćete ostati u Sinu i u Ocu.
25 I ovo je obećanje koje nam On obeća, život večni.
26 Ovo vam pisah za one koji vas varaju.
27 I vi pomazanje što primiste od Njega, u vama stoji, i ne trebujete da vas ko uči; nego kako vas to samo pomazanje uči u svemu, i istinito je, i nije laž, i kao što vas nauči ostanite u njemu.
28 I sad, dečice, ostanite u Njemu da imamo slobodu kad se javi, i da se ne osramotimo pred Njim o Njegovom dolasku.
29 Ako znate da je pravednik, poznajte da je svaki koji tvori pravdu od Njega rođen.
7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
19 Tada Mu govorahu: Gde je otac tvoj? Isus odgovori: Ni mene znate ni Oca mog; kad biste znali mene, znali biste i Oca mog.
A ovo je najglavnije!!!
19 Tada Mu govorahu: Gde je otac tvoj? Isus odgovori: Ni mene znate ni Oca mog; kad biste znali mene, znali biste i Oca mog.
8 Jer sve držim za štetu prema prevažnom poznanju Hrista Isusa Gospoda svog, kog radi sve ostavih, i držim sve da su trice, samo da Hrista dobijem,
Nadam se da si razumeo ova dva stiha, oni su specijalno za tebe, da bi imao o cemu da razmisljas.
Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
A o ovome razmisli takodje:
8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?