Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Onda ti nisi član crkve adventista sedmog dana, jer ta 'crkva' vjeruje ovako:

.....

Trojstvo

Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri osobe iste vječnosti. Bog je besmrtan, svemoćan, sveznajući, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonačan i prelazi moć ljudskog shvaćanja, ali ipak poznat preko svojih otkrivenja o Sebi. On je vječno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe. (Ponovljeni zakon 6,4; Matej 28,19; 2. Korinćanima 13,14; Efežanima 4,4-6; 1. Petrova 1,2; 1. Timoteju 1,17; Otkrivenje 14,7)

Otac​

Bog vječni Otac je Tvorac, Vrelo, svedržitelj i Vladar cjelokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrđa, spor na gnjev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vjernošću. Osobine i sila koje su se pokazale u Sinu i Svetom Duhu također su otkrivenje Oca. (Postanak 1,1; Otkrivenje 4,11; 1. Korinćanima 15,28; Ivan 3,16; 1. Ivanova 4,8; 1. Timoteju 1,17; Izlazak 34,6.7; Ivan 14,9)

Sin​

Bog vječni Sin utjelovljen je u Isusu Kristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svijetu. Za svu vječnost živi Bog postao je i čovjek Isus Krist. Začet je Svetim Duhom i rodila Ga je Marija. Živio je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primjerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na križu za naše grijehe i umjesto nas, uskrsnuo je iz mrtvih i uznio se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i da obnovi sve. (Ivan 1,1-3.14; Kološanima 1,15-19; Ivan 10,30; 14,9; Rimljanima 6,23; 2. Korinćanima 5,17-19; Ivan 5,22; Luka 1; Filipljanima 2,5-11; Hebrejima 2,9-18; 1. Korinćanima 15,3.4; Hebrejima 8,1.2; Ivan 14,1-3) ↑ Sadržaj

Sveti Duh​

Bog vječni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utjelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog pisma. On je ispunjavao Kristov život silom. On privlači i ubljeđuje ljudska bića, a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom djecom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svjedoči za Krista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu. (Postanak 1,1.2; Luka 1,35; 4,18; Djela 10,38; 2. Petrova 1,21; 2. Korinćanima 3,18; Efežanima 4,11.12; Djela 1,8; Ivan 14,16-18.26; 15,26.27; 16,7-13)

.....

Neka veruju.

I ja verujem da je Isus Bog.
Stvoren ili iznedren nije mi bitno.

Sve OK. I pošteno od tebe da priznaš da nisi član crkve ASD.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jesam kršteni Adventista.
A da li sam formalni član, ni to mi nije bitno.

Bitno je da sam se obratio, i da mi se na krštenju dok sam stajao u bazenu za krštavanje objavio sam Gospod Isus u viziji na čelu dva reda anđela.

Bitna su mi i sva iskustva koja sam doživeo sa njim.

A ponavljam, verujem da je Isus po prirodi jednak Ocu, ali mi nije bitno da li je večni nestvoreni, ili pak iznedren od Oca.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sotona mrzi Hristovu nevestu, i on mrzi.

On mrzi sve Hriscane i sve crkve, katolicku i protestantske.. Besmisleno je ovo sto pises, sto branis jednu jedinu crkvu.. Hriscani su telo, oni su Hristova nevesta a crkve su institucije na cijem celu neretko sede oni koji su gresni, zli i neposveceni.. Ti branis takve braneci crkvu, i Slap to nesvesno radi braneci katolicku. Vi ne branite Hrista i njegovu pravu crkvu koja je skup svih vernih, bilo gde da se nalaze.

Neko nije ni u jednoj crkvi, ali jeste u Hristovoj, vi ne zastupate Bozje interese, vi branite crkve i verske vodje, vezani ste za zemaljsko. To satana i zeli, i to je podmetnuo, on na taj nacin pravi razdor..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja sam uvek za dobre odnose i mir i ljubav.

Samo, ne očekuj da će te Stvarnoslap poslušati.
On je patološki opterećen Elenom White, i potrebom da nekoga oblati i diskredituje, posebno nju i Adventiste.

Hajde da vidimo.

Sta tebe briga za Stvarnoslapa, budi ti drugaciji. Nemoj da branis crkve na cijem celu sede neposveceni ljudi (i u adventistickoj sede), pocni vec jednom da branis Hrista i njegovu pravu duhovnu crkvu. Ta crkva smo svi mi!

Pa to je ta misterija o kojoj govori apostol Pavao

Da, jako bitno da se oko toga svadjamo, a niti razumeti ne mozemo nikada. Pise da andjeli ne razumeju a mi cemo..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Neko nije ni u jednoj crkvi, ali jeste u Hristovoj, vi ne zastupate Bozje interese, vi branite crkve i verske vodje, vezani ste za zemaljsko. To satana i zeli, i to je podmetnuo, on na taj nacin pravi razdor..

Ja isključivo branim vjeru i vjerovanje Kristove Crkve. I onaj tko to ne čini nije kršćanin, što god on sam za sebe tvrdio. Svi apostoli su ‘za glavu skraćeni’ baš zato što su propovijedali i branili ono što Kristova Crkva vjeruje od početka. Kasnije je ta vjera apostola i prve Crkve stavljena u formulu koja ispovjeda:

Nicejsko-carigradsko vjerovanje​

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga. I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa i utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja. I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima. I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka.

Amen.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja isključivo branim vjeru i vjerovanje Kristove Crkve. I onaj tko to ne čini nije kršćanin, što god on sam za sebe tvrdio. Svi apostoli su ‘za glavu skraćeni’ baš zato što su propovijedali i branili ono što Kristova Crkva vjeruje od početka. Kasnije je ta vjera apostola i prve Crkve stavljena u formulu koja ispovjeda:

Nicejsko-carigradsko vjerovanje​

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga. I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa i utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja. I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima. I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka.

Amen.

To sve veruju i protestanti, samo sto si ti vezan za fizicku crkvu, a ona je duhovna, ne zavisi od ljudi i vodja, koji mogu donositi i pogresne odluke, dodavati razne propise koji nisu neophodni.

Dodaju ih katolici, dodaju ih protestanti, svi dodaju..

Da li je Hristos boraveci na zemlji, odbacio crkvu, ili samo verske vodje fariseje? Ako je odbacio samo verske vodje i njihove dodatke, tada je na crkvu gledao duhovnim ocima, a sta mislis kako onda gleda danas?

Hristos se ne menja. I ta prica da crkvu vrata paklena nece nadvladati, ne odnosi se na fizicku crkvu, ocigledno je to..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, Hristos ima svoju vidljivu crkvu na zemlji, i ja braneći nju branim istinu, i Božji integritet.

Ako je ti ne priznaješ, i ne prihvataš istinu - to je tvoja lična stvar.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To sve veruju i protestanti,

Mire, grubo griješiš. Da sve ovo vjeruju (svi) protestanti, ne bi se razdijelili u 55 tisuća sekti. Ovo je notorna činjenica i drskost je nijekati je.

samo sto si ti vezan za fizicku crkvu, a ona je duhovna, ne zavisi od ljudi i vodja, koji mogu donositi i pogresne odluke, dodavati razne propise koji nisu neophodni.

Naravno da sam vezan i za “fizičku Crkvu”, jer sam i ja kao pojedinac dio te vidljive fizičke žive Crkve. A ako si pod ovim mislio da sam vezan za nekakve zgrade, onda to smatram uvredom.

A što se tiče vođa i starješina, njih treba pažljivo birati a ne Crkvu bez njih ostaviti. Kristova Crkva mora imati starješine, jer je Krist najprije instrukcijama Petru a onda i svim ostalim učenicima, i na kraju šaljući Duha Svetoga baš na apostole i učenike, utemeljio svoju Crkvu sa starješinama. A da apostoli nastavljaju Isusovu praksu biranja i postavljanja starješina u Crkvi čitamo i saznajemo od svetog apostola Pavla u donjem tekstu.

Tit 1,5: Poradi toga ostavih te na Kreti da urediš preostalo te po gradovima postaviš starješine kako sam ti ja odredio:

Zato sam ja siguran da sve ‘crkve’ koje bi bile bez starješina i učitelja, za kakve se ti izgleda zalažeš, nisu Kristove nego ljudske i sotonine.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Naravno da sam vezan i za “fizičku Crkvu”, jer sam i ja kao pojedinac dio te vidljive fizičke žive Crkve.
...
Zato sam ja siguran da sve ‘crkve’ koje bi bile bez starješina i učitelja, za kakve se ti izgleda zalažeš, nisu Kristove nego ljudske i sotonine.

Jednako mislim.
Fraze poput " Krist da, Crkva ne" ili ne idem u crkvu, jer neću slušati popa i slično, sve su to odjeci protestanskog duha.
Kuda to vodi? :rolleyes: U bespuće? Ili u 55 tisuća sekti. To da.
I tko nam priječi da se slobodnim proučavanjem Biblije ne vratimo k nazarenima? ;)
A ako je Crkva nevidljiva, ne trebaju nam svećenici ni naučitelji Crkve, zašto je onda Isus govorio gubavcima: Idite i pokažite se svećeniku?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jednako mislim.
Fraze poput " Krist da, Crkva ne" ili ne idem u crkvu, jer neću slušati popa i slično, sve su to odjeci protestanskog duha.
Kuda to vodi? :rolleyes: U bespuće? Ili u 55 tisuća sekti. To da.
I tko nam priječi da se slobodnim proučavanjem Biblije ne vratimo k nazarenima? ;)
A ako je Crkva nevidljiva, ne trebaju nam svećenici ni naučitelji Crkve, zašto je onda Isus govorio gubavcima: Idite i pokažite se svećeniku?

Onaj tko je protiv starješina i učitelja u Crkvi, taj je protiv Krista i apostola. Jer, ovako bijaše:

Dj 14,22-23: Učvršćivali su duše učenika bodreći ih da ustraju u vjeri jer da nam je kroz mnoge nevolje ući u kraljevstvo Božje. Postavljali su im po crkvama starješine te ih, nakon molitve i posta, povjeravahu Gospodinu u kojega su povjerovali.

Dj 15,4: Kada pak stigoše u Jeruzalem, primi ih Crkva, apostoli i starješine. Ispripovjediše što sve Bog učini po njima.

Dj 15,6: Nato se apostoli i starješine sastanu da to razmotre.

Dj 15,22: Tad apostoli i starješine zajedno sa svom Crkvom zaključe izabrati neke muževe između sebe i poslati ih u Antiohiju s Pavlom i Barnabom.

Dj 20,17: Ipak iz Mileta posla u Efez po starješine Crkve.

Dj 21,18: Sutradan ode Pavao zajedno s nama k Jakovu. Nađoše se ondje i sve starješine.

1 Tim 5,17: Starješine koji su dobri predstojnici dostojni su dvostruke časti, ponajpače oni koji se trude oko Riječi i poučavanja.

1 Tim 5,19: Protiv starješine ne primaj tužbe, osim na osnovi dvaju ili triju svjedoka.
Jak 5,14: Boluje li tko među vama? Neka dozove starješine Crkve! Oni neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje

Tit 1,5: Poradi toga ostavih te na Kreti da urediš preostalo te po gradovima postaviš starješine kako sam ti ja odredio:

1 Pt 5,1-2: Starješine dakle među vama opominjem, ja sustarješina i svjedok Kristovih patnja, a zato i zajedničar slave koja se ima očitovati: pasite povjereno vam stado Božje, nadgledajte ga – ne prisilno, nego dragovoljno, po Božju;

Natrag