Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne razumijes ti to Laodikeja....katolici vjerju da je Isus rodjen ili proizisao iz Oca, ali nije imao pocetak. Ono, radja se vjecno, ali se jos nije izrodio....iste je starosti kao Otac - znas, misterija je to.

Tako je. Nama Kristovima je to Otajstvo (misterij), za razliku od vas koji Krista vidite k’o kakvo kopile.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne razumijes ti to Laodikeja....katolici vjerju da je Isus rodjen ili proizisao iz Oca, ali nije imao pocetak. Ono, radja se vjecno, ali se jos nije izrodio....iste je starosti kao Otac - znas, misterija je to.

Naravno da je u tradicionalnim crkvama po tom pitanju misterija.

Tri u jedno a odvojeno, večno rođeno..itd.

Zato napomenuh da treba biti uvek određen do krajnjih granica.

Naravno, mi ne možemo precizno sve objasniti, ali ljudski jezik od postojećih dijalekata je toliko bogat da možemo stvoriti predstavu o čemu se tu radi.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Laodikeja razmisli malo da možda ne griješiš dušu...

Pokazano mi je da je neprijateljski izum da skrene ljudske umove na neku nejasnu ili nevažnu točku, nešto što nije u potpunosti otkriveno ili nije bitno za spasenje. Ovo je postala zadivljujuća tema, “sadašnja istina,” kada sva istraživanja i pretpostavke samo služe da stvari učine nejasnijima i da zbune umove onih koji bi trebali tražiti jedinstvo kroz posvećenje istine.” Rukopis 82, 1894.

Ovako se baš i ne izražava antitrinitarka. Oni vjeruju da je samo Otac jedini istiniti Bog:

Napustio si svoje prijatelje i udoban dom, i došao me naučiti kako pronaći Isusa i vjerovati u Njega kao jedinog istinitog Boga. Srušio sam svoje idole i obožavao Boga, a sada Ga vidim licem u lice. Spašen sam, zauvijek spašen, da zauvijek gledam Onoga koga ljubim. Tada sam Ga vidio samo okom vjere, ali sada Ga vidim onakvog kakav jest. Sada mogu izraziti svoju zahvalnost za Njegovo otkupiteljsko milosrđe Onome koji me ljubio i oprao me od mojih grijeha svojom vlastitom krvlju.” {6T 311.1}

Brzo se približavaju dani kada će biti velike nedoumice i zbunjenosti. Sotona, odjeven u anđeoske haljine, prevarit će, ako je moguće, i same izabrane. Bit će mnogo bogova i mnogo gospodara. Svaki vjetar doktrine će puhati. Oni koji su iskazali vrhunsko poštovanje "lažno takozvanoj znanosti" tada neće biti vođe. Oni koji su vjerovali intelektu, geniju ili talentu neće tada stajati na čelu redova. Nisu išli u korak sa svjetlom. Onima koji su se pokazali nevjernima neće tada biti povjereno stado. U posljednjem svečanom radu malo će velikih ljudi biti angažirano. Oni su sami sebi dovoljni, neovisni o Bogu i On ih ne može koristiti. Gospodin ima vjerne sluge, koji će u potresnom, ispitnom vremenu biti otkriveni. Sada su skriveni dragocjeni koji nisu prignuli koljena pred Baalom. Oni nisu imali svjetlo koje je u koncentriranom plamenu sjalo na vas. Ali možda će se ispod grube i neprivlačne vanjštine otkriti čista svjetlina pravog kršćanskog karaktera. Danju gledamo prema nebu, ali ne vidimo zvijezde. Oni su tu, učvršćeni na nebeskom svodu, ali ih oko ne može razlikovati. U noći gledamo njihov pravi sjaj. 5T 080

Lijep pozdrav!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bez_imena

Citirala si sledeći tekst Ellen White:

""Pokazano mi je da je neprijateljski izum da skrene ljudske umove na nekunejasnu ili nevažnu točku, nešto što nije u potpunosti otkriveno ili nije bitno za spasenje. Ovo je postala zadivljujuća tema, “sadašnja istina,” kada sva istraživanja i pretpostavke samo služe da stvari učine nejasnijima i da zbune umove onih koji bi trebali tražiti jedinstvo kroz posvećenje istine.” Rukopis 82, 1894""

Ovaj tekst koji si postavila je upravo ptvrda onoga što ja tvrdim.

Da sotona upravo skreće na neke nejasne i nebitne tačke za spasenje.

A vi se ovde ne bavite ničim drugim osim time.

 A evo šta Ellen White govori o tome:

Evo citata Ellen White koji potvrđuje - da o prirodi Božanskih ličnosti ne treba raspravljati, ni da je prema tome to uslov spasenja.

1PH Svjedočanstva i iskustva povezana sa sanatorijem Loma Linda:

“Oni koji žele definirati Boga nalaze se na zabranjenom terenu.
Ne smijemo ulaziti u raspravu o Bogu, o tome što On jest, a što nije.
On, Sveznajući, je iznad diskusije.
Oni koji izražavaju takve osjećaje u vezi s Njim pokazuju da odstupaju od vjere"

Još jedan citat:

„Priroda Svetog Duha za nas predstavlja tajnu. Ljudi je ne mogu objasniti, jer im je Gospod nije otkrio. Ljudi skloni maštanju mogu povezivanjem pojedinih Biblijskih citata stvoriti neko ljudsko mišljenje o tome, ali prihvatanje takvih gledišta neće ojačati Crkvu. U pogledu ovakvih tajni, koje su isuviše duboke za ljudski um, ĆUTANJE predstavlja zlato.“ {Ellen White: AA, p. 52.1} “.”

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Prvo ona nije moja proročica tako da to primjeni na sebe više ako je voliš i poštuješ, a drugo tvoja crkva je već odavno trinitarna i u ova današnja vremena baš tvoji anti-trinitarci rade konfuziju i diraju druge ljude što ti ponekad i smatraš normalnim. Bolje se zapitaj šta je normalno a šta nije ako već vjeruješ u moralnost i Božji sud.
Uostalom, ja sam ovdje par mjeseci a ti se već odavno preganjaš sa Slapom, a čovjek govori istinu da je to tajna bez obzira što se ne slažete u mnogo čemu. Mi znamo da postoji Otac, Sin i Sveti Duha pa opet je jedan Bog. Nije uopće točno da ljudi koji su antitrinitarci mogu to objasniti koristeći samo Božju riječ, oni se pretvaraju i time se oduzima jednostavnosti koja je u Isusu Kristu.
I sam Martin Luther, s kojim se isto tako u mnogo čemu ne slažem kao što sam već napisala, je pisao protiv takvih "pismoznanaca", čitala sam njegova pisma o tome.

Lijep pozdrav!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja nisam ni trinitrijanac, ni antitrinitrijanac.

Ja verujem U Isusa kao ličnog spasitelja Mesiju koji je umro za moje grehe, i u meni obnavlja palu grešnu prirodu u savršenu putem pokajanja, predanja, i posvećenja.

Ostalo mi nije bitno.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja nisam ni trinitrijanac, ni antitrinitrijanac.

Onda ti nisi član crkve adventista sedmog dana, jer ta 'crkva' vjeruje ovako:

Adventisti sedmog dana prihvaćaju Bibliju kao svoje jedino pravilo vjerovanja i smatraju iznesena temeljna vjerovanja izrazom učenja Svetog pisma. Ova vjerovanja su:

.....

Trojstvo

Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri osobe iste vječnosti. Bog je besmrtan, svemoćan, sveznajući, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonačan i prelazi moć ljudskog shvaćanja, ali ipak poznat preko svojih otkrivenja o Sebi. On je vječno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe. (Ponovljeni zakon 6,4; Matej 28,19; 2. Korinćanima 13,14; Efežanima 4,4-6; 1. Petrova 1,2; 1. Timoteju 1,17; Otkrivenje 14,7)

Otac​

Bog vječni Otac je Tvorac, Vrelo, svedržitelj i Vladar cjelokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrđa, spor na gnjev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vjernošću. Osobine i sila koje su se pokazale u Sinu i Svetom Duhu također su otkrivenje Oca. (Postanak 1,1; Otkrivenje 4,11; 1. Korinćanima 15,28; Ivan 3,16; 1. Ivanova 4,8; 1. Timoteju 1,17; Izlazak 34,6.7; Ivan 14,9)

Sin​

Bog vječni Sin utjelovljen je u Isusu Kristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svijetu. Za svu vječnost živi Bog postao je i čovjek Isus Krist. Začet je Svetim Duhom i rodila Ga je Marija. Živio je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primjerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na križu za naše grijehe i umjesto nas, uskrsnuo je iz mrtvih i uznio se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i da obnovi sve. (Ivan 1,1-3.14; Kološanima 1,15-19; Ivan 10,30; 14,9; Rimljanima 6,23; 2. Korinćanima 5,17-19; Ivan 5,22; Luka 1; Filipljanima 2,5-11; Hebrejima 2,9-18; 1. Korinćanima 15,3.4; Hebrejima 8,1.2; Ivan 14,1-3) ↑ Sadržaj

Sveti Duh​

Bog vječni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utjelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog pisma. On je ispunjavao Kristov život silom. On privlači i ubljeđuje ljudska bića, a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom djecom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svjedoči za Krista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu. (Postanak 1,1.2; Luka 1,35; 4,18; Djela 10,38; 2. Petrova 1,21; 2. Korinćanima 3,18; Efežanima 4,11.12; Djela 1,8; Ivan 14,16-18.26; 15,26.27; 16,7-13)

.....

Natrag