Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Eto bezimena, ja sve ovo navedoh u prilog tvrdnji da Isus nema drugu prirodu(i istorijski dokazano da je to najstarija vera) jer kao što rekoh juče, ako ima dve prirode onda nije umro. A Pismo nas jasno upućuje da je Isus morao umreti, ali to znači da je umro stvarno i potpuno. Ne lažno. Žao mi je što mnogi ne vide da je ovaj dodatak o dve prirode zapravo rušenje temelja vere.

Naravno, bez obzira na sve, uzdamo se u Gospoda, i tražimo čistotu karaktera. To je pre svega i iznad svega. Amin.
Onda to prvo reci svojoj proročici i reci joj kako je sve izmislila u Velikoj Borbi i poglavlju Zamke sotonine
Apostol Ivan, Isusov učenik se borio protiv Cerinta koji je bio judeokršćanski gnostik

Tvoj se karakter vidi u tome da se ne znaš ispričati kad pogriješiš jer je moj podatak ozbiljniji od onog iz wikipedije.
Mnogo puta sam se ispričala i pristojnije komuniciram i od tebe i od mnogih, a da ne kažem da neke iz antitrinitarnog pokreta nije ni sram ni strah činiti zlodjela već im je to duševna hrana (ne mislim na obične ljude koji su samo naivni). To samo znači da Sveti Duh ne djeluje na njihov karakter te da su ga možda i otjerali od sebe

kada je Uriah Smith petljao oko prirode Isusa Krista pisala je o njemu ovo:

Nisam imala odmora u duhu u kući brata Urije. Izašla sam iz kuće govoreći sebi: To je bezbožna kuća. Vidjela sam ni manje ni više nego četiri zla anđela koji kontroliraju članove obitelji. {Lt3-1869}
---

Apostol Pavao je rekao ovo:

I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u tijelu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovjedi se neznabošcima, vjerova se na svijetu, uznese se u slavi.
1. Timoteju 3:16

Razumijem da je nekima danas mijenjanje mišljenja kako vjetar puhne nešto cool i da si tada čovjek širokih pogleda, a nikako i nikada im to nije znak i ne može biti problem labilnog karaktera...
No, zapravo čim čovjek ne može priznati da je moguća i ova druga opcija, onda i nije osoba širokih pogleda nego samo tako misli o sebi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tvoj se karakter vidi u tome da se ne znaš ispričati kad pogriješiš jer je moj podatak ozbiljniji od onog iz wikipedije.

Ali to nije vikipedija. Već izvor. Rekoh, o nazarenima kao izvornom pokretu govori Epifanije Kiparski. A Nazareni su verovali ovako kao što ja govorim. E sada, kome je stalo do istine, razmisliće. Ako neko pak želi da brani dogmu, opet nemam ništa protiv. Ja kažem, ni ispravna dogma neće spasiti nikoga. Može neko biti i u krivoj dogmi po nekom pitanju i Bog itekako će ga voditi. Bog samo zna, zašto je potrebno da neko ne mora imati potpuno ispravnu dogmu a da radi za Hrista. Jasno je da sama dogma ne pomaže niti će koga spasiti po sebi. Ali trebamo ipak videti ako nas zanima šta su najraniji hrišćani verovali. Koga to zanima.

Pozdrav.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Da ali ti si rekao da čovjek koji se potrudio napisati knjigu a ne samo prepisati od drugih nije dobar izvor da su najveći ranokršćanski duhovnici većinom bili vegetarijanci

Postavila sam ti izvor iz Biblije i više njih da si čitao

Apostol Pavao je rekao ovo:

I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u tijelu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovjedi se neznabošcima, vjerova se na svijetu, uznese se u slavi.

Ne branim nikakvu dogmu u Bibliji piše da postoji Otac Sin i Sveti Duh, a da je jedan Bog.
Židovi se nisu htjeli pokloniti nikome osim Bogu, čak kad su se htjeli anđelima anđeo je rekao ne, a Isusu su se poklonili

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

"Bog" u telu, znači da je Hristos odražavao Božanski karkater u telu. Nikakav problem nemamo sa ovim stihom. I to je u skladu sa Pavlovom nazarećasnkom (hrišćanskom) verom.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ne gradi se na jednom stihu i jednoj pretpostavki cijela dogma.
Biblija kaže da je to misterij. Apostol Pavao kaže da je to misterija.
Čak i tvoja proročica kaže da je to misterija i da to nećemo saznati sve dok smo na ovom palom svijetu.
Židov se nisu nikome smjeli pokloniti, ni anđelima, a poklonili su se Isusu
Imaš moje sažaljenje, vjerujem da nisi loš čovjek, vjerojatno te netko obmanuo, bila sam na tom putu i sama, to su đavolja djeca i kad bi im se duša vidjela bila bi crna poput tmine, oni se pretvaraju. Vidjeti ćeš jednog dana da nisam ja ta koja je lagala. U Bibliji će Bog potraživati nevinu krv sa ruku lažnih učitelja. Do suda Božjeg tmina će se prikazivati kao svjetlost, a na svjetlost će biti bacana tama -- Isus je to i predvidio.

I reče mu Gospodin: ‘Izuj obuću sa svojih nogu: jer mjesto na kojemu stojiš, sveto je tlo. Djela apostolska 7,33

Postoje mnoge misterije koje ne nastojim razumjeti ili objasniti; previsoke su za mene, a previsoke za tebe. U nekim od ovih točaka šutnja je zlato. Pobožnost, odanost, posvećenje duše, tijela i duha - to je bitno za sve nas {Lt 7, 1891, par. 15}

Svako dobro i lijep pozdrav!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Biblija kaže da je to misterij. Apostol Pavao kaže da je to misterija.
Čak i tvoja proročica kaže da je to misterija i da to nećemo saznati sve dok smo na ovom palom svijetu.

Naravno, ako taj "misterij" podrazumeva upravo ono što i sama Biblija pa i Elen može podrazumevati a to je spoj ljudske prirode i božanskog karaktera, savršenog kraktera. To jeste misterija.

Naravno da nema građenja doktirne na jednom stihu...kao što sam pokazao ranije to je jedna harmonična povezanost stihova koji govore o toj temi i koji se mogu razumeti upravo u tom kontekstu. Uključili smo i istoriju ali i zdravu logiku. Sve to je jedan harmoničan prikaz.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Svećenik, teolog i evanđelist kao i vegetarijanac John Wesley je rekao: "Dovedi mi crva koji može shvatiti čovjeka, a onda ću ti pokazati čovjeka koji može shvatiti trojedinog Boga."

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da, ali Elen pod 'božanska priroda' misli na karakter. Da, Hristos je imao Božanski karakter tj.bio je savršen.

Ne pravi svoju proročicu idiotkinjom. Postoji u engleskom jeziku općepoznata imenica “karakter”, :)i da je tvoja proročica mislila na karakter upotrijebila bi imenicu karakter (character) a ne na stotine mjesta imenicu “priroda” - narav. (Nature)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Eto bezimena, ja sve ovo navedoh u prilog tvrdnji da Isus nema drugu prirodu(i istorijski dokazano da je to najstarija vera) jer kao što rekoh juče, ako ima dve prirode onda nije umro.

Apostol nam skreće pozornost s nas samih na Začetnika našega spasenja. On nam pokazuje svoje dvije naravi, božansku i ljudsku... Dobrovoljno je uzeo ljudsku narav. Bio je to Njegov vlastiti čin i uz Njegov vlastiti pristanak. …. On je bio Bog dok je bio na zemlji, ali se lišio Božjeg oblika i uzeo oblik čovjeka. Hodao je zemljom kao čovjek. (Ellen White, The Review and Herald, 5. srpnja 1887.)

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Jer premda sam ja slobodan od svih ljudi, ipak sam svima postao slugom da ih što više pridobijem. I Židovima sam postao kao Židov, da Židove pridobijem; onima koji su pod Zakonom, kao pod Zakonom, da one koji su pod Zakonom pridobijem;onima koji su bez Zakona, kao bez Zakona (premda nisam bez Zakona Bogu, nego pod Zakonom Kristu), da pridobijem one koji su bez Zakona.Postao sam nejakima kao nejak da pridobijem nejake: svima sam postao sve da na svaki način neke spasim. A to činim zbog evanđelja, da mogu biti njegov suzajedničar s vama.
1. Korinćanima 9:19,23

Jovane, apostol Pavao ovdje govori o tome da je svima bio sve da na svaki način neke spasi

Poslednja izmena:
Natrag