Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Нигдје не пише да је Исус створен мислим у Библији, а у вашим књигама сигурно пише. Него Пеко у чије име се крстите приликом крштавања? Пошто не признајете Свето Тројство.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Danas je godišnjica Isusove smrti mogli ste malo da posetite neku dvoranu svi su pozvani.

Ne dokazujem da Isus nema božanska svojstva već da obožavanje ne pripada Isusu niti bilo čemu što je stvoreno nego samo Ocu ali očigledno je da oko toga ne možemo da se složimo.

Peko ja sam bio mnogo puta u kraljevskoj dvorani, i zaprepastio sam se kako se vi pricescujete na spomen veceri, vi svi tamo samo pogledate u tanjir s hlebom i vinom a niko iz vas nesme ni da pomisli da pojede Hristovo telo ili da popije vina tj Hristovu krv, naravno simbolicki.

Iako je Isus jasno upravo na spomen veceri apostolima, jasno kazao ove reci citiram binliju.

47 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene ima život večni.
48 Ja sam Hleb života.
49 Očevi vaši jedoše manu u pustinji, i pomreše.

50 Ovo je hleb koji silazi s neba: da koji od Njega jede ne umre.
51 Ja sam hleb živi koji siđe s neba; koji jede od ovog hleba živeće vavek; i hleb koji ću ja dati telo je moje, koje ću dati za život sveta.

52 A Jevreji se prepirahu među sobom govoreći: Kako može ovaj dati nama telo svoje da jedemo?

53 A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: ako ne jedete telo Sina čovečijeg i ne pijete krv Njegovu, nećete imati život u sebi.

54 Koji jede moje telo i pije moju krv ima život večni, i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan:
55 Jer je telo moje pravo jelo i krv moja pravo piće.
56 Koji jede moje telo i pije moju krv stoji u meni i ja u njemu.

A sto se tice Hristovog bozanstva, evo takodje argument.

1 Istinu govorim tako mi Hrista, ne lažem, to mi svedoči savest moja Duhom Svetim.
2 Da mi je vrlo žao i srce me moje boli bez prestanka;
3 Jer bih želeo da ja sam budem odlučen od Hrista za braću svoju koja su mi rod po telu,

4 Koja su Izrailjci, kojih je posinaštvo i slava, i zavet i zakon, i bogomoljstvo, i obećanja;

5 Kojih su i oci, i od kojih je Hristos po telu, koji je nad svima, Bog blagosloven va vek. Amin.

Pod 2)
Dela apostolska:

28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;

30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.

15 A Gospod mu reče: Idi, jer mi je on sud izbrani da iznese ime moje pred neznabošce i careve i sinove Izrailjeve.

Itd,Itd.

Dodato posle 1 17 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

2 Pet. 2:1

1 A beše i lažnih proroka u narodu, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, koji će uneti jeresi pogibli, i odricaće se Gospodara koji ih iskupi i dovodiće sebi naglu pogibao.
2 I mnogi će poći za njihovim nečistotama kojima će se huliti na put istine.
3 I u lakomstvu loviće vas izmišljenim rečima. Njihov sud odavno ne docni, i pogibao njihova ne drema.

4 Jer kad Bog ne poštede anđela koji sagrešiše, nego ih metnu u okove mraka paklenog, i predade da se čuvaju za sud;

Dodato posle 9 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ef. 1:10-23

10 Za uredbu izvršetka vremena, da se sve sastavi u Hristu što je na nebesima i na zemlji; u Njemu,
11 Kroz kog i naslednici postasmo, napred određeni bivši po naredbi Boga koji sve čini po savetu volje svoje,

12 Da bismo bili na hvalu slave Njegove, mi koji smo se napred uzdali u Hrista,

13 Kroz kog i vi, čuvši reč istine, jevanđelje spasenja svog, u kome i verovavši zapečatiste se Svetim Duhom obećanja,

14 Koji je zalog nasledstva našeg za izbavljenje tečevine na hvalu slave Njegove.

15 Zato i ja čuvši vašu veru u Hrista Isusa, i ljubav k svima svetima,
16 Ne prestajem zahvaljivati za vas, i spominjati vas u svojim molitvama,
17 Da Bog Gospoda našeg Isusa Hrista, Otac slave, dade vam Duha premudrosti i otkrivenja da Ga poznate,

18 I bistre oči srca vašeg da biste mogli videti šta je nada Njegovog zvanja, i koje je bogatstvo slave nasledstva Njegovog u svetima,

19 I kakva je izobilna veličina sile Njegove na nama koji verujemo po činjenju prevelike sile Njegove,

20 Koju učini u Hristu, kad Ga podiže iz mrtvih i posadi sebi s desne strane na nebesima,
21 Nad svim poglavarstvima, i vlastima, i silama, i gospodstvima, i nad svakim imenom što se može nazvati, ne samo na ovom svetu nego i na onom koji ide.

22 I sve pokori pod noge Njegove, i Njega dade za glavu crkvi, nad svima,

23 Koja je telo Njegovo, punina Onog koji sve ispunjava u svemu.

Kao sto vidis peko ja dadoh mnogo argumenata, savetujem ti da obratis paznju na stihove, od 21-23 A pogotovo 21 stih.

(21 Nad svim poglavarstvima, i vlastima, i silama, i gospodstvima, i nad svakim imenom što se može nazvati, ne samo na ovom svetu nego i na onom koji ide.)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Danas je godišnjica Isusove smrti mogli ste malo da posetite neku dvoranu svi su pozvani.

Ne dokazujem da Isus nema božanska svojstva već da obožavanje ne pripada Isusu niti bilo čemu što je stvoreno nego samo Ocu ali očigledno je da oko toga ne možemo da se složimo.
kakva bre godisnjica,si ti normalan :)

Joh 20:25 A drugi mu učenici govorahu: Videsmo Gospoda. A on im reče: Dok ne vidim na rukama Njegovim rana od klina, i ne metnem prsta svog u rane od klina, i ne metnem ruke svoje u rebra Njegova, neću verovati.
Joh 20:26 I posle osam dana opet behu učenici Njegovi unutra, i Toma s njima. Dođe Isus kad behu vrata zatvorena, i stade među njima i reče: Mir vam.
Joh 20:27 Potom reče Tomi: Pruži prst svoj amo i vidi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi neveran nego veran.
Joh 20:28 I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.
Joh 20:29 Isus mu reče: Pošto me vide verovao si; blago onima koji ne videše i verovaše.

Sta je rekao Toma koje Isus?Sta mu je odgovorio Isus? Peko nema svrhe da se vise brukate

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Toma jeste rekao za Isusa Gospod i Bog moj zato što Isus to i jeste ali kako vi ne primećujete Isusovog Oca u celoj bibliji ? Evo izdvojiću neke stihove koji govore da je Otac iznad Isusa.

Efe. Glava 01

1:2 Blagodat vam i mir od Boga Oca našeg i Gospoda Isusa Hrista.

1:3 Blagosloven Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji nas je blagoslovio svakim blagoslovom duhovnim na nebesima kroz Hrista;
1:17 Da Bog Gospoda našeg Isusa Hrista, Otac slave, dade vam Duha premudrosti i otkrivenja da Ga poznate,

4:6 Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama.

Zar ovaj stih 4.6. nije dovoljno jasan ?

1. Petrova 1.3. Blagosloven Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji nas po velikoj milosti svojoj prerodi za život nad vaskrsenjem Isusa Hrista iz mrtvih.

U prvoj Petrovoj 1.3. se spominje i Isus i njegov Otac ali se u tom slučaju kad su spomenuti i jedan i drugi Otac okarakterisan kao Bog .

1.Solunjanima 3.11. A sam Bog i Otac naš i Gospod naš Isus Hristos da upravi put naš k vama.

Solunjani 3.11. takođe spominje se Otac i Isus ali je Otac okarakterisan kao Bog.

2.Korinćanima 11:31 Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji je blagosloven vavek, zna da ne lažem.
I ovde se spominje i Isus i njegov Otac ali je Otac okarakterisan kao Bog.

Isus jeste Bog ali kad se spominje u jednom stihu i Isus i njegov Otac onda je Otac Bog.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Peko ajde sto nisi odgovrio na pitanja,nego i dalje srljas u propast u koji te vuce masonka organizacija,koaj je normalno protiv Hrista.Dakle stihove koje navodis se bave Isusom POSLE njegovog utelovljenja.NIJEDAN stih NE GOVORI da je manji od Oca ovde koje si ti naveo,pored svih neoborivh dokaza koji su ti prezentovani i na koje zmuris i teras po masonskoj indoktrinaciji evo ti jos necega:
Joh 14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
Joh 14:10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

Kako je on to u Ocu i Otac u njemu?

Mi danas mozemo da shvatimo ovaj tekst na mnogo nacina, ali je najbolje videti kako su ljudi kojima je Isus govorio shvatali ovakve njegove izjave. Pa vidimo, da su jevreji hteli da ga kamenijemo sto "se gradio jednak Bogu".Dakle, ovaj stih je samo jos jedan stih u nizu stihova koje otkriva Hristovo Bozanstvo.

Isus u ovom kontekstu nije rekao "pogledajte u sebe i videcete Boga", nego "pogledajte u mene i videcete Boga." Dakle, u ovom slucaju, ne mozemo to da mesamo sa oinm gde kaze da smo mi stvoreni po oblicju Bozjemu jer onda Hristova izjava nebi imala smisa s obzirom da mi mozemo da pogledamo u sebe i da vidimo Bozju sliku. Sta je onda Hristos hteo posebno da kaze ovom izjavom sto mi sami ne mozemo da vidimo u nama? Pa upravo to, Hristovo Bozanstvo.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Raspravljate o svojstvu Isusa, a ne o Svetom trojstvu. Ovo je tema Sveto trojstvo![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Peko ajde sto nisi odgovrio na pitanja,nego i dalje srljas u propast u koji te vuce masonka organizacija,koaj je normalno protiv Hrista.Dakle stihove koje navodis se bave Isusom POSLE njegovog utelovljenja.NIJEDAN stih NE GOVORI da je manji od Oca ovde koje si ti naveo,pored svih neoborivh dokaza koji su ti prezentovani i na koje zmuris i teras po masonskoj indoktrinaciji evo ti jos necega:
Joh 14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
Joh 14:10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

Kako je on to u Ocu i Otac u njemu?

Mi danas mozemo da shvatimo ovaj tekst na mnogo nacina, ali je najbolje videti kako su ljudi kojima je Isus govorio shvatali ovakve njegove izjave. Pa vidimo, da su jevreji hteli da ga kamenijemo sto "se gradio jednak Bogu".Dakle, ovaj stih je samo jos jedan stih u nizu stihova koje otkriva Hristovo Bozanstvo.

Isus u ovom kontekstu nije rekao "pogledajte u sebe i videcete Boga", nego "pogledajte u mene i videcete Boga." Dakle, u ovom slucaju, ne mozemo to da mesamo sa oinm gde kaze da smo mi stvoreni po oblicju Bozjemu jer onda Hristova izjava nebi imala smisa s obzirom da mi mozemo da pogledamo u sebe i da vidimo Bozju sliku. Sta je onda Hristos hteo posebno da kaze ovom izjavom sto mi sami ne mozemo da vidimo u nama? Pa upravo to, Hristovo Bozanstvo.

Lep odgovor nema sta, peko dobro ti kaze nikeprodaja, nebrukaj se vise.Ti nemozes da pobijec bibliju tj samog Boga nasega isusa Hrista.

Zasto se uvek govori u ime oca i sina i svetog duha? Pa zato sto su oni jedno tj jedna sustina.Ili Bog otac i Gospod Isus Hrist?

Uvek se radi o jednom Bogu,Jer se javlja u tri oblika,jer on je Bog,i on moze da uzme oblik koji hoce, i kad hoce,ako hoce da bude Otac bice ,ako hoce da bude Sin bice, ako hoce da bude Sveti Duh bice,on moze da bude kim hoce jer on je BOG.

Jer on je Alfa i Omega,Pocetak i Svrsetak svemu vidljivom i nevidljivom.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Urednice nije valjda da ti je nepoznato da je Isus Hrist deo Svetog Trojstva? :(
A da li je tebi poznato da postoji tema o Isusu? Ako se piše o Isusu kao takvom onda to treba tamo i pisati. Sve ove teme ovdje su dio religije. Znači li to da se može o religiji pisati samo u jednoj temi?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za tripa 41
Ja dokazao sa Jovanom 17:21,da su Isus i Jehova ravnopravni???
Jovan 17:21
21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; DA I ONI U NAMA JEDNO BUDU, da i svet veruje da si me Ti poslao.
Da nisu onda i ucenici ravnopravni sa Isusom i Jehovom???Kako to da svi ucenici budu "JEDNO"???i kako to da budu U OCU i U SINU???
Hocemo li i to da shvatimo bukvalno,da nisu neki kvartet,sextet???
Paralela je kao sto je sin u ocu i otac u sinu,tako isto su i ucenici U NJIMA.Poenta je da svi budu UJEDINJENI,"JEDNO"sa Bogom ocem.
Veoma se jasno vidi da se ne misli BUKVALNO!!!
Manite se corava posla sa otpadnikom Atanasijem.Do njegovog vremena potpuno je bilo nezamislivo da su otac i sin ista osoba.

Natrag