Stih koji vam služi kao najjači argument da je Bog " Sveta Troica " je 1.Jov.5.7. da vas podsetim to je široko prihvaćeno verovanje u boga. Ne znam tačan procenat ali moglo bi se reći da je to prihvaćeno u 99% svih hrišćanskih zajednica. Da taj stih glasi ovako kako ste ga vi izneli stvarno ne bih imao šta da kažem. Ali kad proverite izvorne tekstove videćete je taj stih najveća prevara ubačena u bibliju. Ali nije u sve prevode . Pogledajte Sinajski kodeks uopšte taj stih ne glasi tako, razlika je ogromna.
sinajski kodeks Proverite i videćete da stih glasi ovako: Jer je troje što svedoči 8. Duh voda i krv i to troje je složno ( jedno ). Nemam ja ništa protiv ovog stiha baš naprotiv jer se na ovom stihu vidi da se vaša teorija o trojsvu zasniva na prevari.
Peko jel i nalog u Mateju isto prevara koja je ubacena u Bibliju,ili je prevara Novi svet 1950,prepravljena i prekrojena verzija King James verzije?
Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Citam ovih dana Jevandjelje po Jovanu, pa jutros bese na redu ovaj tekst. Koliko samo elemenata u njemu pokazuju da je Isus Hristos jednak Bogu!
Joh 5:17 A Isus im odgovaraše: otac moj doslije čini, i ja činim.
Joh 5:18 I zato još više gledahu Jevreji da ga ubiju što ne samo kvaraše subotu
nego i ocem svojijem nazivaše Boga i građaše se jednak Bogu.
Joh 5:19 A Isus odgovarajući reče im: zaista, zaista vam kažem: sin ne može ništa činiti sam od sebe nego što vidi da otac čini; jer što on čini ono i sin čini onako;
Joh 5:20 Jer otac sina ljubi, i sve mu pokazuje što sam čini; i pokazaće mu veća djela od ovijeh da se vi čudite.
Joh 5:21
Jer kako što otac podiže mrtve i oživljuje, tako i sin koje hoće oživljuje.
Joh 5:22
Jer otac ne sudi nikome, nego sav sud dade sinu,
Joh 5:23 Da svi poštuju sina kao što oca poštuju. Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao.
Joh 5:24 Zaista, zaista vam kažem: ko moju riječ sluša i vjeruje onome koji je mene poslao, ima život vječni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
Joh 5:25 Zaista, zaista vam kažem: ide čas, i već je nastao, kad će mrtvi čuti glas sina Božijega, i čuvši oživljeti.
Joh 5:26
Jer kako što otac ima život u sebi, tako dade i sinu da ima život u sebi;
Joh 5:27 I dade mu vlast da i sud čini, jer je sin čovječij.
Joh 5:28 Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas sina Božijega,
Joh 5:29 I izići će koji su činili dobro u vaskrsenije života, a koji su činili zlo u vaskrsenije suda.
Joh 5:30 Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan; jer ne tražim volje svoje nego volju oca koji me je poslao.
Sin sudi, Sin ozivljuje, Sin ima zivot u sebi kao sto Otac ima zivot u sebi. Sin radi sve sto Otac radi i nista ne radi sto Otac ne radi!
Pozdrav