Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Vaše krštenje je spiritistički obred koji zahteva izgovaranje određenih reči koje moraju da se izgovore da bi taj obred uspeo. Koje reči je izgovarao Jovan kad je krstio Isusa ? Imate bibliju pred sobom i nađite koje su to reči. Krštenje je simboličan zavet da svoj život predajemo Bogu.Ako smo nešta zavetovali Bog će to tražiti od nas. U čije ime se treba krstiti lepo je rečeno u ime Oca. E sad pošto ima dosta očeva treba definisati kog Oca. I lepo je na prvom mestu Otac na drugom Sin i na trećem sveti duh.

Mat 28:19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
Mat 28:20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

Je li Peko jesu li i ovo spiritisticki nalog?

1Jo 5:7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.

Peko sta sada da radimo?Da verujemo bibliji ili nekima koje su osnovali masoni?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Mat 28:19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
Mat 28:20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

Je li Peko jesu li i ovo spiritisticki nalog?

1Jo 5:7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.,,

Peko sta sada da radimo?Da verujemo bibliji ili nekima koje su osnovali masoni?

1Jo 5:7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.
Ooooo nikeprodaja,pa gde bas taj stih oni su alergicni na njega on je za njihovu organizaciju trn u oku jer neznaju kako da ga izbace iz biblije.

Peko sta ces sad?

Malo da te podsetim:

16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Stih koji vam služi kao najjači argument da je Bog " Sveta Troica " je 1.Jov.5.7. da vas podsetim to je široko prihvaćeno verovanje u boga. Ne znam tačan procenat ali moglo bi se reći da je to prihvaćeno u 99% svih hrišćanskih zajednica. Da taj stih glasi ovako kako ste ga vi izneli stvarno ne bih imao šta da kažem. Ali kad proverite izvorne tekstove videćete je taj stih najveća prevara ubačena u bibliju. Ali nije u sve prevode . Pogledajte Sinajski kodeks uopšte taj stih ne glasi tako, razlika je ogromna. sinajski kodeks Proverite i videćete da stih glasi ovako: Jer je troje što svedoči 8. Duh voda i krv i to troje je složno ( jedno ). Nemam ja ništa protiv ovog stiha baš naprotiv jer se na ovom stihu vidi da se vaša teorija o trojsvu zasniva na prevari.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Stih koji vam služi kao najjači argument da je Bog " Sveta Troica " je 1.Jov.5.7. da vas podsetim to je široko prihvaćeno verovanje u boga. Ne znam tačan procenat ali moglo bi se reći da je to prihvaćeno u 99% svih hrišćanskih zajednica. Da taj stih glasi ovako kako ste ga vi izneli stvarno ne bih imao šta da kažem. Ali kad proverite izvorne tekstove videćete je taj stih najveća prevara ubačena u bibliju. Ali nije u sve prevode . Pogledajte Sinajski kodeks uopšte taj stih ne glasi tako, razlika je ogromna. sinajski kodeks Proverite i videćete da stih glasi ovako: Jer je troje što svedoči 8. Duh voda i krv i to troje je složno ( jedno ). Nemam ja ništa protiv ovog stiha baš naprotiv jer se na ovom stihu vidi da se vaša teorija o trojsvu zasniva na prevari.

Peko dokazi,dokazi, argumentuj to sto ti tvrdis, argumentuj kao sto to radimo mi .

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317

Peko jel i nalog u Mateju isto prevara koja je ubacena u Bibliju,ili je prevara Novi svet 1950,prepravljena i prekrojena verzija King James verzije?

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Citam ovih dana Jevandjelje po Jovanu, pa jutros bese na redu ovaj tekst. Koliko samo elemenata u njemu pokazuju da je Isus Hristos jednak Bogu!

Joh 5:17 A Isus im odgovaraše: otac moj doslije čini, i ja činim.
Joh 5:18 I zato još više gledahu Jevreji da ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i ocem svojijem nazivaše Boga i građaše se jednak Bogu.
Joh 5:19 A Isus odgovarajući reče im: zaista, zaista vam kažem: sin ne može ništa činiti sam od sebe nego što vidi da otac čini; jer što on čini ono i sin čini onako;
Joh 5:20 Jer otac sina ljubi, i sve mu pokazuje što sam čini; i pokazaće mu veća djela od ovijeh da se vi čudite.
Joh 5:21 Jer kako što otac podiže mrtve i oživljuje, tako i sin koje hoće oživljuje.
Joh 5:22 Jer otac ne sudi nikome, nego sav sud dade sinu,
Joh 5:23 Da svi poštuju sina kao što oca poštuju. Ko ne poštuje sina ne poštuje oca koji ga je poslao.
Joh 5:24 Zaista, zaista vam kažem: ko moju riječ sluša i vjeruje onome koji je mene poslao, ima život vječni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.
Joh 5:25 Zaista, zaista vam kažem: ide čas, i već je nastao, kad će mrtvi čuti glas sina Božijega, i čuvši oživljeti.
Joh 5:26 Jer kako što otac ima život u sebi, tako dade i sinu da ima život u sebi;
Joh 5:27 I dade mu vlast da i sud čini, jer je sin čovječij.
Joh 5:28 Ne divite se ovome, jer ide čas u koji će svi koji su u grobovima čuti glas sina Božijega,
Joh 5:29 I izići će koji su činili dobro u vaskrsenije života, a koji su činili zlo u vaskrsenije suda.
Joh 5:30 Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim, i sud je moj pravedan; jer ne tražim volje svoje nego volju oca koji me je poslao.

Sin sudi, Sin ozivljuje, Sin ima zivot u sebi kao sto Otac ima zivot u sebi. Sin radi sve sto Otac radi i nista ne radi sto Otac ne radi!

Pozdrav

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Šta treba da argumentujem kad možete da proverite sami ali evo biblos.com

clearrectangle.gif

<< 1 Јованова 5 >>
Кинг Јамес верзија 7Јер је троје који сведоче на небу Отац, Реч и Свети Дух: а ова три су једно. 8А постоје три који сведоче на земљи, дух, и вода, и крв, и ова три се слажу у једном.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vuk Karadžić -
7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.
8 I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

<< 1 Јованова 5 >>
Енглески стандардна верзија 7Јер је троје који сведоче: 8Дух и вода и крв, и ове три се слажу.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sinajski kodeks- μαρτυρουν οτι το πνα εϲτιν η αληθεια 7 οτι οι τρειϲ ειϲιν οι μαρτυρουτεϲ
8 το πνα και το ϋδωρ και το αιμα και οι τρειϲ ειϲ το εν ειϲιν

Hoćete i muzičku želju ?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Za Nikeprodaja : Ni jedan od stihova koje ste naveli ne ukazuje da je Isus jednak svom Ocu po moći po snazi i po svemu drugom. Ali je sigurno da su isti po osobinama kao ljubav, pravda ali Bog i od nas traži da budemo kao on po tim osobinama.
Ako ćemo da razumemo to kako treba onda treba da slušamo i poštujemo ono što je Isus govorio.

Prvo šta kaže Isusov Otac za Isusa ..

Isaija 42.1. Evo mog sluge koga podupirem izabranika mog koji je po volji duše moje. U njega sam stavio svoj duh i on će narodima doneti pravdu...

Jeli ovde Bog govori da je sam sebi sluga. To bi bilo vaše tumačenje da ovde Isus govori za sebe kad se pojavi u telu. E pa nije tako. Ovde Isusov Otac Jehova govori za Isusa.

Isaija 52.13-15. Gle moj sluga će postupati razborito.Na visokom će mestu biti biće uzdignut i veoma uzvišen.Kao što su se mnogi čudili gledajući ga njegov izgled je bio izobličen više nego i jednom drugom čoveku i njegov dostojanstveni lik više nego ikome od ljudskih sinova. Tako će on zapanjiti mnoge narode pred njim će kraljevi zatvoriti svoja usta......

Ko ovde za koga govori po vašem mišljenju ? Predpostavljam da će te reći da Isus govori sam za sebe. E pa nije ovde Isusov Otac Jehova govori za Isusa.
Obratite pažnju sad na ovaj stih Jovan 13.16. Zaista zaista vam kažem: Nije sluga veći od gospodara svog niti je poslanik veći od onoga koji ga je poslao.

Znate u čemu grešite: Isus je sluga svom Ocu isto kao i mi to bi trebali da razumete.

Šta kaže Isus za svog Oca ?

Jovan 14.28. Isus jasno govori da je Otac veći od njega. Ali vi smatrate da se to odnosi na Isusa samo dok je bio na zemlji. To nije bilo potrebno naglašavati ako se odnosi na Isusa samo dok je bio na zemlji jer fizički je bio kao i drugi ljudi. Treba naglasiti da je imao sposobnost duhova da oseća tuđe misli. Jednog učenika je zaprepastio kad mu je rekao kako ga je video i čuo njegove molitve. Čuda koja je činio bila su ostvarena uz pomoć anđela. Slična čuda isceljivanja činili su i njegovi apostoli kasnije što ne znači da su i ono bogovi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
lepe prica iz masonske kuhinje ali nigde odgovora niti argumenata da stihovi ne govore o Hristovom bozanstvu.Stari Rimljani su imali izreku:neznanje nije argument,pa tako Peko i kod tebe.

DJE 8:15 Koji sisavsi pomolise se Bogu za njih da prime Duha svetoga;
DJE 8:16 Jer jos ni na jednoga ne bjese dosao, nego bijahu samo krsteni u ime Gospoda Isusa.

DJE 10:48 I zapovjedi im da se krste u ime Isusa Hrista. Tada ga molise da ostane kod njih nekoliko dana

DJE 19:5 A kad to cuse, krstise se u ime Gospoda Isusa.

Ako Hristos NIJE Bog i ako je sveti Duh energija onda je apsurdo da je dao ovakav nalog svojim ucenicima.

1. Mojsijeva1,26 - Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi
samo nemoj da mi kazes da su ovde andjeli u pitanju imam slabu besiku :)

Joh 14:15 Ako imate ljubav k meni, zapovijesti moje držite.
cije zapovesti Peko i koje su to zapovesti?Odakle smelost nekome ko NIJE bOG da daje neke zapovesti?

Act 13:32 I mi vam javljamo obećanje koje bi očevima našim da je ovo Bog ispunio nama, deci njihovoj, podignuvši Isusa;
Act 13:33 Kao što je napisano i u drugom psalmu: Ti si moj Sin, ja Te danas rodih.
Act 13:34 A da Ga iz mrtvih vaskrse da se više ne vrati u truljenje ovako kaže: Daću vam svetinju Davidovu vernu.
Act 13:35 Zato i na drugom mestu govori: Nećeš dati da Tvoj Svetac vidi truljenje.

Kada je to Bog rekao Isusu da ga rodi? Kad ga podize iz mrtvih, zar ne?

Hm... "rodjen u nekoj davnoj proslosti"? Nebih rekao.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Danas je godišnjica Isusove smrti mogli ste malo da posetite neku dvoranu svi su pozvani.

Ne dokazujem da Isus nema božanska svojstva već da obožavanje ne pripada Isusu niti bilo čemu što je stvoreno nego samo Ocu ali očigledno je da oko toga ne možemo da se složimo.

Natrag