- Učlanjen(a)
- 22.12.2010
- Poruka
- 1.500
Zdravo svima
Nemojte me pogresno shvatiti.Ne zelim nikome da namecem svoj stav.Zelim samo da vam skrenem paznju na isusovu pricu o sejacu psenice ,a potom njegovog neprijatelja koji po psenici seje kukolj.Verovatno je se secate.
Poenta je da su se jos u I veku n.e.poceli da propovedaju "Drugo"jevandjelje.
Sta mislite ,da li su Isusovi apostoli verovali da je Isus taj Bog stvoritelj,koji je stvorio adama i evu?
Biblija ne bezbroj mesta kaze da se Isus razlikuje od svoga oca
Otac moj je veci od mene.
Iako je bio u oblicju bozjem nije se uporedjivao sa Bogom
Ne moja,nego tvoja volja da bude oce.
Moj otac odlucuje ko ce sesti meni sa desne i sa leve strane,a ne JA....
Kad je na jednom mestu rekao ja i moj otac smo jedno to oznacava u misli i delu.Ako to neko misli drugacije ,bukvalno onda ispada da su bukvalno i muz i zena jedna osoba,ili pak i ucenici Jedna osoba sa ocem i sinom.
Sve do Atanasija nije bilo ni pomisli o bilo kakvom trojstvu.Sto je najsmesnije taj Atanasije i njegov paganin mentor Konstantin uvode u obozavanje i Boga Sunca,To se najociglednije vidi na freskama ,oko glava likova sa slika.Cak ga ima i na nekim crkvama.
Evo kako trojstvo podrzava boga sunca na jednom ceskom spomeniku.
Nemojte me pogresno shvatiti.Ne zelim nikome da namecem svoj stav.Zelim samo da vam skrenem paznju na isusovu pricu o sejacu psenice ,a potom njegovog neprijatelja koji po psenici seje kukolj.Verovatno je se secate.
Poenta je da su se jos u I veku n.e.poceli da propovedaju "Drugo"jevandjelje.
Sta mislite ,da li su Isusovi apostoli verovali da je Isus taj Bog stvoritelj,koji je stvorio adama i evu?
Biblija ne bezbroj mesta kaze da se Isus razlikuje od svoga oca
Otac moj je veci od mene.
Iako je bio u oblicju bozjem nije se uporedjivao sa Bogom
Ne moja,nego tvoja volja da bude oce.
Moj otac odlucuje ko ce sesti meni sa desne i sa leve strane,a ne JA....
Kad je na jednom mestu rekao ja i moj otac smo jedno to oznacava u misli i delu.Ako to neko misli drugacije ,bukvalno onda ispada da su bukvalno i muz i zena jedna osoba,ili pak i ucenici Jedna osoba sa ocem i sinom.
Sve do Atanasija nije bilo ni pomisli o bilo kakvom trojstvu.Sto je najsmesnije taj Atanasije i njegov paganin mentor Konstantin uvode u obozavanje i Boga Sunca,To se najociglednije vidi na freskama ,oko glava likova sa slika.Cak ga ima i na nekim crkvama.
Evo kako trojstvo podrzava boga sunca na jednom ceskom spomeniku.