Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Napisao peko 71

Na koji način se iskrivljuje predstava o Bogu sa verovanjem u trojstvo ? Prati postove prijatelju objašnjenja postoje sa dokazima. Postoje dva imena preko kojih možemo da izađemo iz ove svetske ludnice ISUS koji nas pročišćuje od naših greha ako iskazujemo veru u njega kao Sina božijeg i veru u njegovog Oca JEHOVU ( JAHVE ) . !!!!

A ja tvrdim da postoji samo jedno evo dokaza:

Boga poštujemo samo ako poštujemo njegovog Sina kao i Oca (Jn. 5,23). Držimo se onoga što i apostoli: "Blagosloven Bog i Otac našeg Gospoda Isusa Hrista..." (2. Kor. 1,3), jer nam je u Isusu poslao spasenje! Ostaje jasno i očigledno: "JER LJUDIMA NIJE DATO NIJEDNO DRUGO IME POD NEBOM KOJIM TREBA DA SE SPASEMO." (Dela 4,12).

A ti mi pominjes tu dva imena, od kojih jehova je potpuno netacno proiznosenje!Ljudima je dano jedno jedino ime, a to je isus, postujes njega to je isto sto i oca i sv duha jer oni su jedno.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
ЈС ако већ узимате превод Даничић и Караџић па кажете да је Исус створен, онда узмите и то да у том преводу пише да троје свједочи на небу Отац, Син и Дух Свети.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Сигурно се крсте само у име Јехове, а не у име Оца, Сина и Духа Светог.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Tačnije, šta nam da Trobog! Malo sam neozbiljan, ali ne moramo uvijek biti smrtno ozbiljni, pa ni kada pričamo o Svetom trojstvu. Ja nisam poznavaoc Biblije kao ti. Pročitao sam je kao i svaku drugu knjigu i doživio je na različite načine. Neke stvari kao priče iz realnog života, neke kao bajke, neke kao naučnu fantastiiku..., no nigdje u Bibliji ne nađoh pojam Svetog trojstva. Pominju se tamo, naravno, i Bog i Hrist i Sveti duh, ali kao posebni entiteti. Znamo da je dogma u tom obiku, obliku Svetog trojstva, ustanovljena u Nikeji 325. godine. Dakle, trista i nešto godina posle Hrista.
Mnogo je toga napisao o Svetom trojstvu, pa i ovdje na Forumu. Mnogi su nastojali da taj pojam objasne i približe običnim smrtnicima, međutim, uprkos svim naporima u tom smislu, ta dogma je bila i ostala najveća zavrzlama u hrišćanstvu. Da je ova konstatacija tačna, najbolje govore činjenice da se hrišćanstvo na kraju i podijelilo radi te dogme. I šta danas imamo? U istočnom hrišćanstvu tu dogmu shvataju i tumače na jedan način, u zapadnom na drugi, dok jedan dio hrišćanske zajednice potpuno odbacuje koncept trojstva.
Nije uputno ove činjenice ignorisati, nad njima se treba zamisliti i promisliti.

Moj dragi prijatelju jurivaka molim te nemoj me pogresno shvatiti ,tvoj problem je u tome, upravo sto citas bibliju kao knjigu anako kako su nas ucili u titovoj jugi, zato smo i zaostali u poznavanju sv pisma od drugi i montiraju nam svakakve sekte, dok je srbin verovao boga niko ga nije pobedio iako smo mala nacija, kad smo odbacili boga svi nas je..!!! nadam se da si razumeo.seti se himne boze pravde i ove danasne razlika je ogromna mozda ja nisam u pravu ali tako mi se cini.

pozdrav!!!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Moj dragi prijatelju jurivaka molim te nemoj me pogresno shvatiti ,tvoj problem je u tome, upravo sto citas bibliju kao knjigu anako kako su nas ucili u titovoj jugi, zato smo i zaostali u poznavanju sv pisma od drugi i montiraju nam svakakve sekte, dok je srbin verovao boga niko ga nije pobedio iako smo mala nacija, kad smo odbacili boga svi nas je..!!! nadam se da si razumeo.seti se himne boze pravde i ove danasne razlika je ogromna mozda ja nisam u pravu ali tako mi se cini.

pozdrav!!!
OK. Kako god je čitao nećeš u njoj naći pojam "Svetog trojstva" kao takvog, zar ne? Ako nisam u pravu, ukaži na to, citiraj gdje to stoji u Bibliji.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Поштовани уредниче,

OK. Kako god je čitao nećeš u njoj naći pojam "Svetog trojstva" kao takvog, zar ne? Ako nisam u pravu, ukaži na to, citiraj gdje to stoji u Bibliji.

"Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно." Прва посланица Јованова 5,7

Ово је најпрецизнији цитат из Светог Писма који сам могао да пронађем. Назив Свето Тројство нигде експлицитно не пише у Светом Писму. Са друге стране читаво Свето Писмо од почетка до краја одише управо Светим Тројством.

Мир Вам,
Blackarow

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Поштовани уредниче,

"Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно." Прва посланица Јованова 5,7

Ово је најпрецизнији цитат из Светог Писма који сам могао да пронађем. Назив Свето Тројство нигде експлицитно не пише у Светом Писму. Са друге стране читаво Свето Писмо од почетка до краја одише управо Светим Тројством.

Мир Вам,
Blackarow
Evo, sad se repriziramo...:)
U redu. Bar smo jedno rasčistili. U Biblije se nigdje ne pominje Sveto trojstvo, kao pojam. A i kako bi, kada znamo da je ta dogma usvojena nekih trista i kusur godina posle Hrista.

Natrag