Član
- Učlanjen(a)
- 03.10.2010
- Poruka
- 1.305
Поштовани,
Са које теме сам ја побегао? Ако мислите на "транфузију и јеховине сведоке", мислим да је тамо све речено и да се нема потребе понављати у недоглед. Ни ја Вама ни Ви мени да понављамо аргументе које смо већ изнели. Између осталог трипо 41 Вам је одговорио исто како бих Вам и ја одговорио. Обзиром да смо тамо почели да причамо о теми Свето Тројство, ево ме, ту сам.
Друго: Да ли сте Ви уопште прочитали моју објаву везан за ову тему? Наравно, осим дела који се тиче моје уљудне молбе да не вређате православне презвитере (да ли сам Вас ја икада и на било који начин увредио, повредио па Ви имате потребу са овако свађалачким тоном да причате са мном?). Ако сте прочитали моју објаву, дајте ми молим Вас одговорите на постављена питања, али смислено и аргументовано. Ја Вас не познајем и имам довољно искуства у животу да не дајем олако мишљење о било коме. Ви сте о мени изнели јако лоше мишљење а да мени уопште није јасно због чега. Ако имате о мени лоше мишљење зато што сам православне вере, ок, то могу да разумем. Ја о Вама немам лоше мишљење зато што сте Јахвеов Сведок, нити ми је и једног тренутка пала на памет и једна од категоризација коју су о Вама неки људи износили.
На питања о Светом Тројству сам Вам дао одговор, нема потребе да се понављам а и моји претходници су довољно говорили пре мене. Ако Вас интересује тема подробније и да је дубље изучавате, могу Вас упутити на литературу која ће Вам у томе помоћи. Векови су били потребни да би се ово веровање искристалисало, неколико сабора да би се најзад правилно формулисало (наравно све на основу Светог Писма) овај форум је јако мало место да би све то стало.
Везано за Ваше питање Трипу:
"Nego budi ljubazan pa obiujasni o kakvom jedinstvu se ovde radi kada ni jedno lice Svete Trojci nije jedno sa ostalim licima ELOHIMA mnoštva što prestavljaju jedninu?" (слику нисам знао прекопирати, не замерите) ради се о три личности које су исте по суштини (суштина - по чему нешто јесте оно што јесте), иста суштина је то што их чини једним.
Мир Вам,
Blackarow
Ja sam dragi moj Blackarow obećao da ću svima vama biti za primer zato izvinite ako ne komentarišem ono što za moje svatanje nema nikakav validitet ili materijal za dobru diskusiju, naravno po otvorenoj temi.
Prazni govori u vetar meni ne dolikuju!
Isto se izvinjavam ali ja duge postove ne čitam! niti kometarišem kada neko citira pola biblje jer se nada da će na taj način biti ubedljiviji.
Idemo redom: Po pitanju SVETOG TROJSTVA svašta je ovde rečeno od vaših predhodnika ali još niko nije odgovoriš na moje argumentovane komentare.
Kazali ste da vaši ELOHIMI mnoštva prestavljaju jedninu i da Gospod Bog ima tri lica, pa potom famozno: Pa vidiš da se radi o Svetoj Trojci!
No ništa ja nisam vidio od svega što vi i vaši predhodnici KAŽETE. Niti ste vi bilo šta potvrdili vašom biblijom, osim što sami se među sobom kontradiktirate. Evo primera:
Vaši predhodnici govorili da pravoslavni "JEDAN Gospod Bog" ali! to su ELOHIMI mnoštva što prestavljaju jedninu sa tri lica, oni tako dok vi im to glatko osporavate da pravoslavni Gospod Bog nema tri lica nego da su to TRI ličonosti (a ja pod jednu ličnost podrazumevam jednu OSOBU) a kada neko kaže da pravoslavlje ima tri ličnosti ili osobe božanstva to sama logika nalaže da se radi o TRI BOGA.
A ja svo ovo vreme citiram bibliju, REČ, Hristovo evanđelje ili proroke da JEHOVA jeste jedan JEHOVA i da JEHOVA jeste jedini JEHOVA! da nije bilo Boga pre njega nit će biti drugoga boga posle njega!
Isto govorim za Isusa da je on najveći čovek koji je ikada postojao i da je Isus nazvan REČ JEHOVINOM, zato što mu je dato evanđelizirati, propovedati da bi ljudi upoznali istinu i koji uzveruje pa se preobrati ima život večni.
Govorim da Isus nikada nije bio ravan, isti ili jednak svevišnjem JEHOVI niti će to Isus ikada biti!
Govorim da Isus nema, ne može niti zna ono što jedini Bog i Otac naš JEHOVA ima, može i zna!
Na posletku da zaključimo i ovo:
Sledbenik Hrista ima Hristov duh i isti im je misaoni stav, isto takva je i zajednica ili odnos između jedinog istinitog Boga i Oca JEHOVE i Gospoda našega Isusa. Zato jedan je Bog i jedan je posrednik ljudi kod JEHOVE "ČOVEK" Isus Hristos.
Pitanje za vas: Citiram
"ради се о три личности које су исте по суштини (суштина - по чему нешто јесте оно што јесте), иста суштина је то што их чини једним."
Molim razjasnite o čemu se ovde radi?
Pretpostavljam a ako grešim molim da me ispravite.
Pravoslavni Gospod Bog nije jedna ličnost nego tri (3 ličnosti ili osobe) i sve te ličnosti ili osobe jesu u svemu iste, u svemu jednake i u svemu ravne.
Ubeđivajte me da tri ličnosti nisu TRI Boga i da jedan Bog sačinjava tri osobe koje su u svemu indentične po svemu! naravno i gde se u vašoj bibliji nalazi stih koji podržva ovakvo naučavanje?
Poslednja izmena: