Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Tko je dobar osim Boga?

U ono vrijeme Isus reče: "Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik - koji nije pastir i nije vlasnik ovaca - kad vidi vuka gdje dolazi ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: najamnik je i nije mu do ovaca. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, kao što mene poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. Nitko mi ga ne oduzima, nego*ja* ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga."
Iv 10,11-18

Bio je kušan u svim točkama kao što je i čovjek kušan, a ipak je nazvan "ta svetinja". [Stih 35.] Misterij je koji je smrtnicima ostao neobjašnjen da je Krist mogao biti kušan u svim točkama kao i mi, a ipak biti bez grijeha. Kristovo utjelovljenje uvijek je bilo, i uvijek će ostati, misterij. Ono što je objavljeno je za nas i za našu djecu, ali neka svako ljudsko biće bude upozoreno sa zemlje da Krista učini posve ljudskim, takvim kao što smo mi, jer to ne može biti. Točno vrijeme kada se čovječanstvo pomiješalo s božanstvom, nije potrebno da znamo. Moramo držati svoje noge na Stijeni, Kristu Isusu, kako je Bog objavio u čovječanstvu. {Lt8-1895.}

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Božanska priroda nije umrla jer Bog ne može umrijeti, Bog ne može lagati kao tvoji učitelji, Bog ne može pogriješiti....

Pomiri se sa misterijom i ti mu sigurno nisi jednak kao ni vaši učitelji to se vidi po nečijem karakteru...
I nemoj mi početi sa defektima ljudi koji ne negiraju njegovu božansku prirodu

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo pitam kako se mogu pomiriti ti nedostaci u objašnjenju, da je umro a opet nije umro. Ili jeste ili nije. Ne može malo jeste malo nije.

Ako jeste, onda jeste umro potpuno. Zato pitam, da vidim kako se ove nespojive stvari mogu razumeti.

Da li neko ima celishodno objašnjenje a da nije "jeste a nije".

Pismo kaže da jeste i ne navodi nigde da deo Isusa nije umro. Zato pitam.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo pitam kako se mogu pomiriti ti nedostaci u objašnjenju, da je umro a opet nije umro. Ili jeste ili nije. Ne može malo jeste malo nije.

Pismo kaže da jeste i ne navodi nigde da deo Isusa nije umro. Zato pitam.

Nedostatak je u tvojoj glavi i tvome srcu a ne u objašnjenju. Evo, Pismo, koje i to 'potežeš', kaže da je Isus Bog i čovjek i kaže da je Isus umro.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pa to je ta misterija o kojoj govori apostol Pavao

Možeš li pronaći tekst gde kaže da deo Isusa nije umro.

Naravno ono "propovedi duhovima u tamnici" je metafora. Ne doslovno propovedanje. No, ni taj tekst ne govori da je to zato što je On Bog pa nije umro. Takvog teksta nema nigde u Pismu, kao što je poznato.

Pismo jasno kaže da je Isus umro. Ako ja poverujem Pismu da je umro, kako mogu onda verovati da ipak nije. Nije li to suprotno?

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
To je sveto tlo da poznaješ spise Ellen White shvatio bi da je to diranje u sveto, to je i napisala u originalima, u originalima Duha proroštva piše da svijet (židovi tada) nije vidio božanstvo u Isusu Kristu

Zaslijepljen si nekim čudima a pisano je i u Pismu i tvoja proročica je pisala da će i đavoli raditi čuda da prevare u posljetku vremena.
Zapravo i u Svetom pismu i u spisima Ellen White originalima piše da će biti pravim svecima grozno

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zaslijepljen si nekim čudima a pisano je i u Pismu i tvoja proročica je pisala da će i đavoli raditi čuda da prevare u poslejtku vremena.

Ne radi se o zaslepljenosti već logičnom rasuđivanju. Ono što piše je jasno. Ali interpretacija je problem. Interpretacija je da se uči suprotno od onoga što je napisano u Pismu.

Dakle, opet pitam je li umro ili nije.

Natrag