- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
A kako ćemo znati da nam baš On govori, a ne govori nam neko ko je zbog želje da bude na Njegovom mestu i pao? Koji se takođe služi Pismima. Ko nam garantuje da je glas koji trebamo da slušamo glas Boga? Ko?
Mislim da svi znamo odgovor. No pitanje je da li smo spremni da taj odgovor prihvatimo, ili da ga i dalje tražimo tamo gde ga sami ne možemo naći.
Pa jednostavno brate Darth, ako hodimo u putu koji je On uspostavio i nama otkrivenjem dao. Ja znam da Bog se ne otkriva recimo putem spiritualizma (opštenje sa duhovima), dajem primer. Takođe znam da se Bog ne otkriva na nekim tajnim zamračenim mestima, tamo Ga ne tražim. Dajem samo banalne primere. Znam da se otkrivo u svojoj Reči, znam da je On ukazao na molitvu putem koje se Njemu obraćamo itd..to su osnovne stvari.
Međutim, ja ovde ne govorim o tim najosnovnijim stvarima koje kao hrišćani svi znamo. Ja idem malo dalje od toga tj. shvatanje svega toga kao kanala preko kojih Bog deluje tj. legalnih kanala dok zatim ukazujem da ni to samo po sebi ne spasava jer moramo dopustiti da Bog deluje na nas svojim posvećenjem Duhom Svetim i da Mu treba da verujemo. Prosto sasvim. On će onda dalje voditi. Da li ja moram da znam svaku pojedinost kako će voditi? To je sada pitanje koje kopka..naravno da ne znam..to je stvar vere i poverenja u Boga.
Mi ne treba da pokazujemo sumnju i strahujemo šta ako..jer ako to činimo onda upravo dopuštamo kušaču da nas plaši i kuša jer moramo biti sigurni da će Bog uraditi ono što je obećao. Ili imamo poverenja ili nemamo. To je poenta. Ali verom pobeđujem sve sumnje iako ćemo ih uvek imati ali kada kušač dođe i pokušava da nas obeshrabri da pokušamo da nađemo neko sigurnije i opipljivije mesto od Tvorca onda već ne živimo po veri. Samo veruj rekao je Isus...nemoj da čekaš da vidiš prvo da čekaš na ljude ili organizaciju neku (premda je i to Božije oruđe ne sporim samo moramo paziti da to oruđe ne postane sredetvo našeg spasenja to je poenta nego da to bude upotrebljeno onako kako Bog to želi i kada On to želi) ili bolje vreme itd..uvek ima razloga za zastajanje na putu Gospodnjem ali kako kaže Isiaja.."ako navali nevolja na nas Duh će podignuti zastavu nasuprot njoj". Nema čega da se bojimo samo ako sledimo Gospodnju volju i Njegov put.
Zato je cela osnova vere pa upravo to "VERA" ili poverenje u Boga.
Poslednja izmena: