UPLOADER
- Učlanjen(a)
- 19.10.2010
- Poruka
- 3.323
Rekla bi da netumačiš dobro , bolje to objasniUpravo tako. Nije Bog rekao, stvorimo čovjeka onakvog kakvi smo mi (jednakog nama).
Bog
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Rekla bi da netumačiš dobro , bolje to objasniUpravo tako. Nije Bog rekao, stvorimo čovjeka onakvog kakvi smo mi (jednakog nama).
Rekla bi da netumačiš dobro , bolje to objasni
Bog
Različitim ljudima iste stvari treba različito (ob)razlagati. Tebe smatram potpuno razumnom, pa ću najjednostavnije.
Kad Bog kaže, "Načinimo čovjeka na svoju sliku", ne kaže, "načinimo" B(b)oga.
Za ovo što je prevedeno sa "na sliku", u hebrejskoj Bibliji nalazimo riječ koja se u Bibliji ponavlja još (čini mi se) 26 puta. I nikada ta riječ ne znači "jednako", "isto". Prevest se još može ovako sa "kao" ili "slično".
Mnoštvo ljudi, ne razumiju odnos Isusa i Boga. Pa se pitaju je li Isus Bog? Spasitelj nas uči da je BOG SAMO JEDAN.
Jednom prigodom razgovarajući sa učenim poglavarom Židovskog naroda Isus je vodio ovaj vrlo zanimljiv razgovor iz kojega se vidi što je i kako vjerovao Isus - Božji Sin: "I reče mu književnik: "Dobro Učitelju! Ispravno si kazao da je JEDAN BOG, i NEMA DRUGOGA OSIM NJEGA... A Isus vidjevši kako pametno govori reče mu: "Nisi daleko od kraIjevstva Božjeg..." (Evanđelje Marko 12:32-34)
Nauka o tzv. trojstvu je sračunata i prihvaćena od strane papske crkve upravo zato da bi Kristu oduzela posredničku ulogu.
I još gore: nauka o trojstvu u stvari predstavlja Jehovu, kao najvećeg prevaranta u Svemiru. Jer ako postoje tri jednakopravna božanska bića, i onda se na svome savjetu dogovaraju koji će od njih doći na Zemlju i uzeti, glumiti ulogu Sina, a koji Duha, da bi pobijedili sotonu, onda što je Bog žrtvovao? Onda Bog nije žrtvovao i u neizrecivu opasnost poslao svoga ljubljenoga Jedinorođenoga Sina, nego tamo, nekakvu, drugu osobu božanskoga trojstva?! Pa lako je žrtvovati drugoga. Ali žrtvovati sebe, žrtvovati ono što ti je najdraže, ono što ljubiš više od svoga života, to je NEIZRECIVO TEŠKO!
Jer ako ljudi vjeruju u tzv. "trojstvo" onda neka se zapitaju "A što je onda Bog žrtvovao za nas?" Kroz nauku o trojstvu, koja potječe "iz bezdana studenca..." (Otkrivenje 9:2) sotona je želio predstaviti Boga kao NAJVEĆEG PREVARANTA! I na žalost toj sotoninoj tvrdnji vjeruju crkve, vjeruju teolozi, pa i mnoštvo vjernika.
Ali mi imamo SAMO JEDNOGA BOGA OCA, od kojega je sve, i mi u Njemu, i jednoga Gospoda Isusa Krista, kroz kojega je sve i mi kroz Njega." (Prva poslanica Korinćanima 8:4-6)
spedy, ne spamuj temu! Ovo nije tema o Svetom Trojstvu, nego o Isusu Hristu! Ako ćeš pisti o Svetom Trojstvu, imaš posebnu temu za to.
Nauka o tzv. trojstvu ... i mi kroz Njega." (Prva poslanica Korinćanima 8:4-6)
Za Slapa pitanje u vezi tojstva ili tri Boga kako je navedeno u zaključku tvog posta a glasi:
DA LI JE BOG SMRTAN?
Hvala.
Da li je Isus Bog?Bog je besmrtan.