Ma u celoj bibliji pise da je jedinorodjen, od nacela stvaranja on je rec, tj sam sazdatelj kroz kojeg je sve postalo.
Ponizio se za ime ocevo i postao covek, da bi spasio sobstvena tvorenja od ocevog gneva, zato mu je otac opet vratio prezdnju slavu.
(jovan 1:10,14)
10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
(Na svetu je bio koji je kroz njega postao, i on ga ne pozna)
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.(i "rec postade telo" unizenje pred svojim stvorenjima cak i pred andjelima)
Sam je rekao petru, vrati noz u korice, pismo se mora ispuniti ,zar da nepijem casu koju mi otac dade.
Kad se vratio on je ponovo rodjen na nebu, i ponovo postaje duh bog "rec" kao u pocetku.
Jovan je jasno svedocio o gospodu.Jevreji nisu slusali ni jovana, ni isusa, ni apostole, bas kao i nasi dragi JS-ci.
I svi proroci su pobijeni kao i apostoli, zbog istog svedocenja da je isus bog.
JS-ci ga nepriznaju isto kao i jevreji za jevreje je on prosto siromasni stolar iz galileje a za JS-ke je prosto andjeo.
Isto kao sto tvrde da je otisao na nebo u duhu, a toma mu je gurao prste u rane, i isus rece nisam duh dali sise uverio, duh nema kosti.
I postavio ga na presto va veki,sto se vidi u(jevreima 1:3-14)tamo je sve jasno