Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj Gero
Isus je arhandjel ,predvodnik svih andjela .
Ne kaze li u Bibliji "da mu se POKLONE svi andjeli
jevrejima 1:6 "I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji."
Iz ovoga se jasno vidi da je Jehova dao Isusu moc i nad andjelima i nad svima.....

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za RIS BG

isus nije andjeo njegovo ime na nebu je (REC)
(OTKRIVENJE 19:13) I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.

A ovde se jasno vidi njegovo ime, u pocetku ime mu je "REC" nema tu nikakvog mihaila.
vidi (jovan 1:1-4)
1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
(OTKRIVENJE 19:13 ) I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.(IME MU JE "REC" BOZJA)
A on je pocetak i svrsetak.

Izadji te na temu: Ko je arhangel mihailo:Isus bog ili andjeo? Tamo sam sve dokazao i objasnio.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Па имам ја ту Библију (превод Даничић-Караџић) имам и превод "др Лујо Бакотић". РИС БГ у вашем преводу "Нови свет" нигдје не пише да је Исус створен.
Он није створење анђео, него може да има облик анђела, као што има и облик човјека.
А јасно је да постоји Тројство Бога или Свето Тројство, јер Сатана увијек копира Бога и постоји Сатанино тројство АЖДАЈЕ (САТАНА), звијери и лажног пророка.
Оно што пише у преводу Даничић-Караџић није тачно.
Фино ти је дао Геракулес а и ја како треба да пише.
Ако сматраш да не пише ништа о Светом Тројству у том истом преводу (Дан-Кар) тако онда вјеруј да исто не пише да је Исус створен. Нигдје не пише да је Исус створен. А Свето Тројство је потврђено јер постоји лажно сатанино тројство. А ти очигледно узимаш само оно што ти одговара, а што ти не одговара ти кажеш да је грешка. Ја ево кажем да је оно вјероватно грешка у вези Светог Тројства. Али је и грешка сигурно оно из Јеврејима 3,2

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ma u celoj bibliji pise da je jedinorodjen, od nacela stvaranja on je rec, tj sam sazdatelj kroz kojeg je sve postalo.

Ponizio se za ime ocevo i postao covek, da bi spasio sobstvena tvorenja od ocevog gneva, zato mu je otac opet vratio prezdnju slavu.

(jovan 1:10,14)

10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
(Na svetu je bio koji je kroz njega postao, i on ga ne pozna)

14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.(i "rec postade telo" unizenje pred svojim stvorenjima cak i pred andjelima)

Sam je rekao petru, vrati noz u korice, pismo se mora ispuniti ,zar da nepijem casu koju mi otac dade.

Kad se vratio on je ponovo rodjen na nebu, i ponovo postaje duh bog "rec" kao u pocetku.
Jovan je jasno svedocio o gospodu.Jevreji nisu slusali ni jovana, ni isusa, ni apostole, bas kao i nasi dragi JS-ci.
I svi proroci su pobijeni kao i apostoli, zbog istog svedocenja da je isus bog.

JS-ci ga nepriznaju isto kao i jevreji za jevreje je on prosto siromasni stolar iz galileje a za JS-ke je prosto andjeo.

Isto kao sto tvrde da je otisao na nebo u duhu, a toma mu je gurao prste u rane, i isus rece nisam duh dali sise uverio, duh nema kosti.
I postavio ga na presto va veki,sto se vidi u(jevreima 1:3-14)tamo je sve jasno

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za geru
Zar Isusu ne pripada cast da unisti satanu?
Ko je onda onaj koji vodi andjele sa sobom ?
Zar to nije arhandjel Mihailo?
Zar se u drugim stihovima ne spominje u istoj ulozi Jagnje Bozje????
A ko je jagnje Bozje,zar to nije isus hrist?
Odoh da odmaram ,a vi samo uzivajte i zavaravajte sami sebe.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
"Бог је дух" (Јован 4,24)

Иако је овдје дух малим словом, што значи да се не ради о тијелу, него о духу као материји, јасно показује је да је Дух Свети Бог. Јер Дух Свети је утјешитељ, сам Исус каже да Дух св. не може доћи док Он не оде Оцу. Дужност Духа св. је да тијеши Божије људе, Он је и Дух пророштва
"Јер никад пророштво не би од човјечије воље, него научени од Светог Духа говорише свети Божији људи" (2. Петрова 1,21)

Такође Јован 14,15-17 Јован 16,7-8 Јован 14,26 Лука 24,46-49 Јован 14,16 Јован 17,20 Дела 2,38-39 46-47

Дух Свети такође треба да доведе људе у покајање од гријеха, разумијевању истине о Богу Оцу и Исусу. Да држи јединство хришћана.

Такође Дела 5,32 Титу 3,5

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za tripo
Vidis kako se ponasa, proignoriao je nase postove postavio par pitanja, i ode da se odmara pametan covek.

Jasno je meni da oni hoce da iz boga, naprave obicnog andjela,ali ja jos nisam naiso da je neko u jevandjelju rekao, da je isus mihail, nijedan iz apostola pa ni sam isus.Osim JS-ka cak nijedna druga hriscanska religija,
barem ja nisam cuo tako nesto.

a u (otkrivenju 19:13)jasno pise njegovo ime kao jagnje u krvi.Evo tripo kazi sam ili sam ja onda lud i neumam da citam.
(otkrivenju 19:13)
13 I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
Zar ovde nepise da je to njegovo ime na nebu a. A gde pise da je mihail.Nadji ako ima mozda mi nismo primetili.

(jovan 1:1,14)

1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

A ti mi RIS BG pokazi gde pise isto tako u bibliji da je on mihail.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Његово право име јесте РИЈЕЧ БОЖИЈА, међутим Он се може звати и другим именима. Не кажем да је Он Михаил, али Геракулес све и да јесте ништа то њима не иде у прилог. Исус није 1000000000000000........% анђео који је створен, као што су сви створени.

Он је био у тијелу и постао је човјек, може бити и анђео, Он је Бог и свемогућ је. Може постати шта хоће, али је Он и даље Бог.

Оно што ЈС покушавају да потуре јесте да је Он само анђео. Разумијеш шта хоћу да ти кажем. Ништа то не говори нити доказује да је Исус створен. Баш напротив то доказује да је Бог.

Ниси луд наравно, још си боље доказао да је Исус Бог, посебно онај детаљни пост са доста текста.
А Свето Тројство итекако постоји. Питај ЈС да докажу да ли је Михаило створен или није? Или ево нека прочитају ово моје питање.
Ако јесте Исус Михаило, опет остаје Бог, и није створен.
ЈС свједоци хоће да ти потуре Михаила да је анђео који је створен, па да ти тако докажу да је Исус створен. На ту карту они играју. Кажем ти ништа то њима не иде у прилог уопште.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Koliko puta moram upozoravati da je ovo tema o Svetom trojstvu? Bar bi vi morali znati o čemu pišete, ili ste sve pomješali?[/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ја сам баш писао о Светом Тројству, само сам Геракулесу одговорио на питања. О.К. нећу више скретати.

Natrag