Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Много си амбициозан, хоћеш да уђеш у тајну божанства, Бога који се не види, нити Га је ико видио, јер не би остао жив. Бог Отац и Бог Син су ЈЕДАН БОГ.
Мене не качи са тим Тринит. уопште не знам шта они уче, нити ме занима. Једно лице представља Бога Оца друго лице Бога Сина. Исус сам каже да излази од Оца и да га Он једини зна. Нису то два Бога него један.

Јер ЕЛОХИМ у стварању Земље представља ЈЕДНОГ Бога, у сигурно два лица. И зато стоји МИ. Јел ти РИС БГ не вјерујеш да пише МИ? Ако је по вама Бог једно лице, једна појавност зашто не пише ЈА? Ово у вези очију нећу одговорити питање је исувише знате шта хоћу рећи и шта мислим.
Видим на који начин постујете да вам је догма о Исусу као створењу уздрмана. И ја сам Србин само не живим у Србији. Направити не значи створити. Човјек може нешто да направи од већ постојећег материјала, али СТВАРАЊЕ искључиво припада Богу. Само Бог може да од ничега нешто створи. Тако да направити и стварати су два потпуно различита појма. Тата те није могао створити, јер ти не можеш настати без његових и маминих гена и без божијег духа који даје живот.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
kad se opisuju prestoli naprimer psalam 110:1,2 "I rece Gospod ,gospodu mojemu sedi meni s moje desne strane....itd,jasno se vide da jedan Gospdo prica ,a drugi slusa.Nadalje se vidi da jedan Gospod sedi drugome sa desne strane,a nigde se ne vidi da jedan Gospod sedi u drugom Gospodu,i najzad nigde ne pise gde sedi sveti duh ,kao treca osoba u trojstvu,nigde se za svetog duha ne pise da je Bog.Slicno je i u knjizi otkrivenje gde ispred Boga oca dolazi i isus Hrist.
Ako uspes da mi LOGICNO objasnis kako to jedan Gospod sedi s desne strane drugog Gospoda,a ne u njemu,i zasto se nigde ne spominje polozaj svetog duha sa leve strane glavnog Gospoda ili u njemu,MOMENTALNO CU VEROVATI U TROJSTVO.
A sta reci kad je Jehova sa neba priznao da je Isus hrist njegov sin,prvi put na isusovom krstenju?Otac na nebu,a sin na zemlji???

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Много си амбициозан, хоћеш да уђеш у тајну божанства, Бога који се не види, нити Га је ико видио, јер не би остао жив. Бог Отац и Бог Син су ЈЕДАН БОГ.
Мене не качи са тим Тринит. уопште не знам шта они уче, нити ме занима. Једно лице представља Бога Оца друго лице Бога Сина. Исус сам каже да излази од Оца и да га Он једини зна. Нису то два Бога него један.

Јер ЕЛОХИМ у стварању Земље представља ЈЕДНОГ Бога, у сигурно два лица. И зато стоји МИ. Јел ти РИС БГ не вјерујеш да пише МИ? Ако је по вама Бог једно лице, једна појавност зашто не пише ЈА? Ово у вези очију нећу одговорити питање је исувише знате шта хоћу рећи и шта мислим.
Видим на који начин постујете да вам је догма о Исусу као створењу уздрмана. И ја сам Србин само не живим у Србији. Направити не значи створити. Човјек може нешто да направи од већ постојећег материјала, али СТВАРАЊЕ искључиво припада Богу. Само Бог може да од ничега нешто створи. Тако да направити и стварати су два потпуно различита појма. Тата те није могао створити, јер ти не можеш настати без његових и маминих гена и без божијег духа који даје живот.

Dragi moj ne samo ambiciozan biće da sam ja tebi i sektaš a i mnogobožac a ti eto činiš mi uslugu i pozivaš da prihvatam lice Hrista kao tvoritelja i spasitelja jer to je večni život.
Nego ja kažem da si ti dragi moj presamouveren u te vaše crkvene zablude i pošto tvrdiš da si vidio najmanje jedno lice Svete Trojce mnoštva koje prestavlja jedninu postirao sam ti sliku tvojih ELOHIMA i pitanja na koje nisi odgovorio.

Citiram:"тајну божанства, Бога који се не види, нити Га је ико видио"

Evo pitam te opet jer ti dobro znaš koje lice prestavlja kojeg Boga da kažeš i nama tu svetu pobožnu tajnu

Kaži forumašima na toj slici ko je Svemogući ELOHIM množine što prestavlja jedninu Bog Sin? drugo

Kaži ko to lažno svedoči da Boga niko nije vidio nikad kada si ovde tvrdio da je ELOHIMA množine što prestavlja jedninu Svemogućeg Boga SIna Toma vidio, "vidio ga i klanjao mu se a da nije bio ukoren"? boldovano da ne promakne

Dakle koja vam je veća zabluda i laž?
Dali to što po zvaničnoj crkvenoj teologiji govoriš da imaš Svetu Trojcu ELOHIMA množine što prestavlja jedninu ili

To da je 1/3 svete tajne pobožnosti Toma vidio i klanjao mu se bez da je bio ukoren??

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Dragi moj tripo 41 dali si pročitao ovo:
tripo 41 post # 138 Sveto Trojstvo
Da samo niko sa sebe ne govori MI. A baš Bog reče. Prema tome vi JS nemate nijednog jedinog dokaza. Isus nije stvoren nigdje u Bibliji to ne piše. Dali ste 2 stiha koja sam ja vrlo lako oborio.
Isus jeste izašao od Boga zato se i kaže jedinorodni, što ne znači da je stvoren.

Postoji oduvijek jer je bio u Bogu oduvijek, Isus je i Bog. Po vašim postovima vidi se nemate više ništa reći u prilog tome da je Isus stvoren. Jedno je rađanje a drugo je stvaranje. Tako da sigurno Bog postoji u licu Sina i Oca.

Dragi moj ne govori Jehova sam sa sobom kako ti po crkvenoj zabludi ovde iznosiš Sotonine laži i smicalice da biste odvratili ljude od vere Jehovine. Dragi moj Svemogući JEHOVA ne govori sam sa sobom ili da kaže samome sebi “MI” da bude to množina u jednini!
Ovo nema nikakvog smisla, šta više ja kažem da je to hula na Boga I njegov sveti duh. Ismejavate Boga I božiji narod vašim podrugivanjem, no opet to je vaša savest a pošto vam nisam sudija ima ko će vam suditi za svaku zlu reč (hulu).
Moje je veoma važno da Boga obožavamo onako kako on to odobrava, a to nalazimo u Bibliji. A ona sama sebi ne može da kontradiktira, drugo. Sledbenik Hrista ima Hristov duh i isti im je misaoni stav a taj isti duh zajedništva je I kog JHWH i Isusa. Zato su Otac I Sin jedno! I ko poštuje Oca poštuje I Sina ali obratno. Boldovano da se bolje primeti, sledi.

Istiniti JEHOVA se objavio ljudima mnogo puta na razne načine, preko svojih proroka a u zadnje vreme I “POSRESTVOM, KROZ SINA”
Objavio se kao JEDAN JEHOVA ili JEDINI istiniti Bog naš, još I kaže da nema Boga osim JEHOVE boldovano da se bolje vidi.
Tripo 41 ko to ovde nas forumaše laže da JEHOVA nije jedan JEHOVA nego Sveto Trojstvo “množina što vam znači jednina”? Tripo 41 čija je nauka o TROJSTVU Bogova, šta ti kažeš dali to tako biblija naučava? boldovano da se primeti.
Dragi moj tripo 41 ja kažem da Jehova Stvoritelj naš govori sa jedinorodnim njegovim Sinom koga je on stvorio da bude “POČETAK” dela ruku JEHOVINIH koji postaje pre svake stvari! Rekao sam a sada na tebi da me argumentima kontradiktiraš.
Jehovin plan stvaranja ostvario se preko kroz ili posrestvom jedinorodnoga! a kako je jedinorodni stvoren ili postao na tebi je da nam “kažeš I dokažeš”, boldovano da nikom ne promakne.

Kako je stvoreno sve što je JEHOVA želeo stvoriti na temelju biblije ide ovako:
Pri stvaranju pored jedinog istinitog Boga tu je I glavni Master koji tvori JEHOVINA dela, a tu prisutno jesu i JEHOVINI ostali sinovi (anđeli) kao nebeske duhovne osobe, ako nisu biblijskim argumentima inosi istinu.

Ako tebi “jedinorodni ne zanči da je stvoren onda treba da jasno kažeš I da obijasniš kako je “STVOREN JEDINORODNI PRE SVAKE STVARI” boldovano da ne promakne.
Citiran ti je I stih da je posrednik između jedinog istinitog živog Boga (u jednini jer ni ti ne veruješ u TRI-3 Boga) JHWH jeste “čovek” Isus Hristos koji je podložan onome ko ga stvori ili koji ga postavi!

Laže li pismo I proroci kada je to napisano?? čekaj dragi moj tripo 41 prvo mi ti citiraj taj biblijski stih da mi proverimo imaš li ga ti u tu tvoju bibliju.
Dakle citiraj stih da vidimo ko je posresnik između JHWH I ljudi??

Dragi moj tripo 41 pošto znaš razliku između rađanja I stvaranja, budi ljubazan I obijasni forumašima kakva je to razkika?

Da te potsetim da ja još uvek strpljivo čekam da mi obijasniš dali ste vi imali ELOHIME mnoštva pre nego što je lice svemogućeg Boga sina izašlo iz EHOHIMA mnoštva jednine

Imaš li komentar? boldovano da se primeti

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Већ сам објаснио која је разлика између рађања и стварања на другој теми.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Ovo je tema o Svetom trojstvu, a ne o stvaranju i rađanju![/WARNING]

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za tripo 41
verovatno zelis da ljudima objasnis nauku o trojstvu
Zar neces da i ja postanem trinitarijanac.????
Nisi mi odgovorio na pitanje
Ako uspes da mi LOGICNO objasnis kako to jedan Gospod sedi s desne strane drugog Gospoda,a ne u njemu,i zasto se nigde ne spominje polozaj svetog duha sa leve strane glavnog Gospoda ili u njemu,MOMENTALNO CU VEROVATI U TROJSTVO.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
9k=

Ponavljam se a vi dragi moji nemojte se stideti tog vašeg zvaničnog crkvenog stava već nam kažite sa ove slike vaših ELOHIMA množine koje je lice Svemogućega Boga Sina? drugo

Šta to ELOHIMIMA množine visi oko vrata?

Z

Šta kažete kojem licu sa ove lepe slike se Toma klanjao a da nije bio ukoren?

images

Dragi moji koliko ja vidim ovde ima samo dva lica?? pitam se dali vama onda celi ELOHIMI množine ako jedno lice fali? drugo

Jedan vam je ELOHIM množine Sin što prestavlja različita lica, budite ljubazni pa nam recite koje je koje lice JANUS-a (Isusa) šta??

Evo vaše prilike da i nas nešto naučite! interesira nas ovo vaše savremeno hrišćanstvo.

Dodato posle 2 minuta:

trinity.jpg

9k=

Dodato posle 2 minuta:

TrinityJesus.gif

Dodato posle 7 minuta:

HsTriEgy.gif

Dragi moji kažite i nama koji ELOHIM množine je koje lice SveteTROJICE da se ne bi brukali zbog neznanja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ma daj apocketz uozbiljise, ozbiljan si covek, koliko puta smo ti rekli : mi verujemo u jednog Boga, koji se pojavio utri lica, a ne u Boga, s jednom glavom i tri lica, njemu je ime Jhvh tj isus hrist, a ako si toliko pametan odgovori mi ko je bio kod avrama u posetu isus ili jehova.

Boga nikad niko nije video!!!

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evo JS da vide da postoji Sveto Trojstvo

Sve što radi Satana jeste da kopira Boga i njegove odlike i da tako lakše prevari ljude.

Evo malo poređenja

Trojstvo Boga Oca, Sina i Duha Svetoga nasuprot tome stoji lažno satansko trojstvo aždaja, zveri i lažni prorok

Sva sila pripada Sinu (Jevrejima 1,8; Otkrivenje 6,2) Sila zvijeri (Otkrivenje 13,2)

Ključevi smrti i had (Otkrivenje 1,18) ključevi jame bez dna (Otkr. 9,1)

Ko je kao Gospod (Isaija 40,18) Ko je kao zvijer? (Otkr. 13,4)

Jagnje koje je zaklano (Otkr. 13,8) Jedna od glava ranjena na smrt (Otkr. 13,3)

Onaj koji jeste, koji je bio i koji će doći (Otkr. 1,4) Zvijer koja je bila, koja nije, i koja treba da dođe (Otkriv. 17,8)

Gnjev Jagnjetov (Otkr. 6,16) Gnjev đavolov (Otkr. 12,12)

Ima toga još. Ovdje se jasno vidi da Satana želi da kopira Boga kako bi što bolje ljude prevario. Sveto Trojstvo postoji.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ma isto tako nemaju dokaz za mihaila, i za krst, samo se izdevaju na nama.

Pitam JS ovde, pred forumom, da se izjasne: dali se odricu imena gosppodnja, oca i sina i svetoga duha, tj hrista boga spasitelja i svedrzitelja nasega.
Kome ce se pokloniti svako pleme, i svako koleno na zemlji, i pod zemlju, na nebu, i pod nebom, i koga ce da prizna svaki jezik u dan, kad dodje u svoj svojoj slavi na oblacima, kada ce ga videti svako oko od zivotinja,svih gadova, i coveka i andjela do demona i djavola.

I koji rece jasno, koji ima uho neka cuje,da nema drugog imena, pod nebom, i na zemlji, pod kojem vi ljudi mozete da se spasite,jer ja sam put i istina i zivot, jer ja sam alfa i omega zivot i smrt,zivot vecni.
Slava vecna da je u Nasega jedinoga boga, koji je u ocu, i otac u njemu, jer on i otac su jedinosusni u duhu, amin.

pitam vas ako verujete samo u jehovu, zasto se krstite u ime oca, i sina, i u ime organizacij, zar to nije trinitron hehehe, samo po vasoj verziji.

Zasto se ne krstite u ime stuba ?pitam zasto se nezove stubizam? a zove se krstenje aaa."!!!

Ako niste znali, krstenje je u ime krsta, a ne u ime stuba, samo krstenje oznacava srednji rod a ne jedninu,

Sto znac,i u ime oca, i sina ,i svetog duha, to nikako nije trinijada, a jedan bog, koji se pojavio u tri lica, a ne jedana glava s tri lica, kako vi lazno predstavljate.

Vi niste hriscani, ako ne odgovori te, odricete se hrista ,a ako odgovorite, onda se odricete jehove, cekam odgovor.

tripo 41 prati sta ce biti dalje ,ostali su bez teksta.

Poslednja izmena:
Natrag