Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Za tripo 41
procitaj ovaj fakt sto je postavio gerakules boli glava.

(1 kor.10:1-5)1 Ali neću vam zatajiti, braćo, da očevi naši svi pod oblakom biše, i svi kroz more prođoše;
2 I svi se u Mojsija krstiše u oblaku i moru;
3 I svi jedno jelo duhovno jedoše;

4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.

samo antihrist ovo ne priznaje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ма хоћу наравно него мала од сестре хоће да игра игрице па јој морам предати комп. Сазнао сам да и Њу ејџ врло опасан покрет који се залаже за једну свјетску религију такође сматра да је Исус створен.

Али је у Библији све јасно "Ако сте ви Христови, онда сте и сјеме Аврамово, и по обећању насљедници" (Галатима 3,29)

"Јер сте ви сви синови Божији вером Христа Исуса" (Галатима 3,26)

Нико не зна када ће Исус доћи изутев Оца. Међутим Библија јасно открива да Бог увијек дјелује око поноћи.

"А око поноћи поби Господ све првенце у земљи мисирској" (2. Мојсиј. 12,29)

"Умиру за час, и у по ноћи усколеба се народ и пропадне, и однесе се јаки без руке људске" (О Јову 34,20)

А пазите сада на овај стих.

"А у по ноћи стаде вика: Ето женика гдје иде, излазите му на сусрет" (Матеј 25,6)

"Уздајте се у Господа до вијека јер је Господ Господ вјечна стијена" (Исаија 26,4)

Тамо већ имамо да је стијена Исус. Позд. свима који знају шта је Истина.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Molim AApocketza da objasni ove stihove, naravno, ako moze pred forumom.

Procitaj ovaj fakt, sto sam postavio gerakules.

(1 kor.10:1-5)1 Ali neću vam zatajiti, braćo, da očevi naši svi pod oblakom biše, i svi kroz more prođoše;
2 I svi se u Mojsija krstiše u oblaku i moru;
3 I svi jedno jelo duhovno jedoše;

4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.

samo antihrist ovo ne priznaje.

"Уздајте се у Господа до вијека јер је Господ Господ вјечна стијена" (Исаија 26,4)

(kolosanima 1:14-19)14 U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom i oproštenje greha; 15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari.

16 Jer kroz Njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza Nj i za Nj sazda.

17 I On je pre svega, i sve je u Njemu.

18 I On je glava telu crkve, koji je početak i prvorođeni iz mrtvih, da bude On u svemu prvi;

19 Jer bi volja Očeva da se u Nj useli sva punina

(kolosanima 2:5-10)(5 Jer ako telom i nisam kod vas, ali sam duhom s vama, radujući se i videći vaš red i tvrđu vaše vere u Hrista.
6 Kako dakle primiste Hrista Isusa Gospoda onako živite u Njemu,
7 Ukorenjeni i nazidani u Njemu i utvrđeni verom kao što naučiste, izobilujući u njoj zahvalnošću.
8 Braćo! Čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prevarom, po kazivanju čovečijem, po nauci sveta, a ne po Hristu.
9 Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.

10 I da budete ispunjeni u Njemu koji je glava svakom poglavarstvu i vlasti;

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
ЈС прво рекоше да Исус није Бог, тј. рече Малецки "не Бог" на 68. стр. подфорума ЈС. Затим притиснути доказима, ЈС кажу јесте Бог, али није свемогући, што је ван сваке логике. Нека се једном изјасне и одреде шта је Исус. Ово је темељно питање у хришћанству.

И никако да одговоре на питање Да ли је Исус Бог или није?
Нека одговоре јер овако расправа нема смисла.
Пророк Исаија јасно каже да је Исус Бог. 9,6 па онда дођу ЈС па јесте Силни, али није свемогући не пише да је свемогући.

А ја вам одговарам да јесте свемогући, јер ријеч Силни, значи да има силу, моћ, а пошто је Бог, онда је и свемогућ. Јер сво њихово вјеровање пада у воду само са овим стихом, друге стихове да не спомињем.
Јер овдје се ради о великој превари, гдје само мала шачица ЈС зна да то није истина, док велика већина њихових вјерника су заиста убијеђени да је то тачно. Одговорите или ћу ја наћи на вашем сајту или сајтовима шта мислите о Исусу. Бог се појављује у различитим облицима.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
ЈС прво рекоше да Исус није Бог, тј. рече Малецки "не Бог" на 68. стр. подфорума ЈС. Затим притиснути доказима, ЈС кажу јесте Бог, али није свемогући, што је ван сваке логике. Нека се једном изјасне и одреде шта је Исус. Ово је темељно питање у хришћанству.

И никако да одговоре на питање Да ли је Исус Бог или није?
Нека одговоре јер овако расправа нема смисла.
Пророк Исаија јасно каже да је Исус Бог. 9,6 па онда дођу ЈС па јесте Силни, али није свемогући не пише да је свемогући.

А ја вам одговарам да јесте свемогући, јер ријеч Силни, значи да има силу, моћ, а пошто је Бог, онда је и свемогућ. Јер сво њихово вјеровање пада у воду само са овим стихом, друге стихове да не спомињем.
Јер овдје се ради о великој превари, гдје само мала шачица ЈС зна да то није истина, док велика већина њихових вјерника су заиста убијеђени да је то тачно. Одговорите или ћу ја наћи на вашем сајту или сајтовима шта мислите о Исусу. Бог се појављује у различитим облицима.

9:6 For unto us a child is born, unto us a son is given: and the government shall be upon his shoulder: and his name shall be called Wonderful, Counseller, The mighty El, The everlasting Father, The Prince of Peace

Kada čitaš Izaju 9,6 obijasni mi kako će se zvati jedinorodni sin i da ne kvariš ostala pisma obijasni šta je on, ko je on na zenlji ko je on na nebu

Dragi moj tripo 41 uzimajući u obzir Izaju 9,6 kaži meni i forumašima koliko BOGOVA imaš? drugo
Seckaš bibliju ili joj dodavaš kako vam ti vaši crkveni teolozi rade da podržiš Sotoninu zaludu o Svetoj Trojici Bogova množine kojim si kršten a opet poričeš TROJSTVO odnosno da su "TRI BOGA"

Tripo 41 još jednom: ELOHIMI (množine kojima se klanjate i koje obožavate)JESU LI TRI ili TROJCA BOGOVA ali nisu?

Dragi moj tripo 41 ti tvrdiš citiram:"А ја вам одговарам да јесте свемогући, јер ријеч Силни, значи да има силу, моћ, а пошто је Бог, онда је и свемогућ."

Evo šta kaže Master Isus, Mesaja i Hristos našega Boga i Oca JHWH u Jovan 14,28 :"čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k ocu; jer je otac moj veći od mene."

Tripo 41 ko nas forumaše ovde laže, ti što pored Jednog svemogućeg JHWH sebi praviš još neke druge svemoguće bogove ili Isus što govori da je otac veći od njega?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jevrejima 3:2
" Koji je veran Onome koji ga stvori, kao i Mojsije u svemu domu njegovom"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ја сам рекао да имам једног Бога, а ви ЈС нећете никако да одговорите Шта је по вама Исус? Доказ да ја поштујем и славим Оца се налази у овом одговору
"Да сви поштују сина као што оца поштују. Ко не поштује сина не поштује оца који га послао" (Јован 5,23)

"Који се год одриче сина ни оца нема, а који признаје сина и оца има"(1. Јованова 2,23)

"Ја сам хљеб живота"(Јован 6,48)

А јудаизам исто пропагира што и ви. Али су само Христови сјеме Аврамово и по обећању насљедници. А када се слави Исус слави се и Отац.
Јер "Ја и Отац једно смо" (Јован 10,30) Па како ви мислите да ја имам 2 Бога? Видите да имам једног Бога. А ко не признаје сина да је Бог нема ниједнога. Само признавање да је Исус Син Божији, а није Бог апсолутно не значи ништа. Самим тим што је рекао да излази од Бога и да је Син Божији Он је рекао да је Бог зато су Га Јевреји и каменовали. Они су Га и разапели због тога.
А Он нема гријеха никаквога. Само Бог је без гријеха. Тако да се џабе уздате у ЈХВХ "да познате и вјерујете да је отац у мени и ја у њему (Јован 10,38)
Тако да ублажени облик јудаизма неће побиједити.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ја сам рекао да имам једног Бога, а ви ЈС нећете никако да одговорите Шта је по вама Исус? Доказ да ја поштујем и славим Оца се налази у овом одговору
"Да сви поштују сина као што оца поштују. Ко не поштује сина не поштује оца који га послао" (Јован 5,23)

"Који се год одриче сина ни оца нема, а који признаје сина и оца има"(1. Јованова 2,23)

Dragi m oj tripo 41 Kako ti nikako nije odgovoreno šta je Isus? nemoj tako dragi moj naočigled!

Vidi ja ću ti reći dragi moj ako ti niko još nije to do sada već rekao da je Isus Prvorodni ili "JEDINORODNI SIN PRE SVAKE STVARI" Sin JHWH-a na nebu duhovna je on osoba, Arhanđeo Boga živoga. Kao takav nije ravan, nije isti i nije ni jednak Bogu i Ocu svom već je podležan i podčinjen u vakom smislu.
Evo biblija neka samo govori a vi kvarite pisma i proroke jer ovo su zadnja vremena. Citiraću na vašu radost vašu bibliju u nadi da ćete je poštovati.

2Mojsijeva 23, 20 Evo, ja šaljem anđela svojega pred tobom da te čuva na putu, i da te odvede na mjesto koje sam ti pripravio.
21 čuvaj ga se, i slušaj ga, nemoj da ga rasrdiš, jer vam neće oprostiti grijeha, jer je moje ime u njemu.

Malahija 3,1 Evo, ja ću poslati anđela svojega, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod(MASTER), kojega vi tražite, i anđeo zavjetni, kojega vi želite, evo doći će, veli Gospod(JHWH) nad vojskama.
2 Ali ko će podnijeti dan dolaska njegova? i ko će se održati kad se pokaže? jer je on kao oganj livčev i kao milo bjeljarsko.
3 I sješće kao onaj koji lije i čisti srebro, očistiće sinove Levijeve, i pretopiće ih kao zlato i srebro, i oni će prinositi Gospodu(JEHOVI) prinose u pravdi.

Jevreja 1,5 Jer kome od anđela reče kad: sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: ja ću mu biti otac, i on će mi biti sin.
13 A kome od anđela reče kad: sjedi meni s desne strane dok položim neprijatelje tvoje podnožje nogama tvojima?

Jevreja 2, 16 Jer se zaista ne prima anđela, nego se prima sjemena Avraamova.

1 Solunjanima 4,16 Jer će sam Gospod(MASTER) sa zapoviješću, sa glasom arhanđelovijem, i s trubom Božijom(JEHOVINOM) sići s neba; i mrtvi u Hristu(MESAJU) vaskrsnuće najprije

Dakle treba li još??

Dok na zemlji Isus je bio najveći čovek koji je ikada postojao! a o tome sa rodošću i iz dobre volje drugi put

Nego da ja iskoristim priliku i da vas pitam šta vi kažete da je Gospod naš Isus, taj Hristos jedinoga istinitoga Boga??

Dodato posle 11 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

tripo 41Само Бог је без гријеха. Тако да се џабе уздате у ЈХВХ "да познате и вјерујете да је отац у мени и ја у њему (Јован 10,38)
Тако да ублажени облик јудаизма неће побиједити.

U laži su kratke noge dragi moj tripo 41 evo i zašto.

JEHOVA stvoritelj sve što je stvorio je bez greške, perfektno i bez mane ili greha! Adam i Eva su stvoreni bez greha i bez mana, sve što je naš tvorac tvorio je PERFEKTNO.
Zaključak: Da tačno da je JEHOVA jedan bez greha ali biblija naučava da je i Isus kao sin čovečiji isto bio bez greha, dakle ovo dvoje dragi moj tripo 41 po Božijoj reči jedino su bez greha, E sada ti kvari pisma i proroke zbog crkvene dogme i predradude da bi raskopao poverenje o Božijoj reči i odvlačio ljude od istine.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za RIS BG-a

Veoma ste interesantni vi JS taj stih koji si napisao uopste nije tacan, on je iz prevoda (karadzic danicic iz (1989) prevoda kojeg JS uopste ne priznaju) a i mnogi drugi.
sem kada potvrdjuje njihovu dogmu tj doktrinu.

Savremeni prevod glasi ovako" kumranski original"(jEVREIMA 3:1-3)
1 Зато, браћо света, учесници у небеском
позиву, пажљиво посматрајте онога кога
признајемо за апостола и првосвештеника -
Исуса. 2 Он је био веран Богу који га је пос -
тавио у ту службу, као што је и Мојсије био
у целом Божјем дому. 3 Јер Исус је дос тојан
веће славе од Мојсија, као што већу част од
дома има онај ко га је саградио.

"PREVOD NOVI SVET"
JEVREIMA 3:1-3
1 Зато, браћо света, учесници у небеском позиву, пажљиво посматрајте онога кога признајемо за апостола и првосвештеника — Исуса. 2 Он је био веран Богу који га је поставио у ту службу, као што је и Мојсије био у целом Божјем дому. 3 Јер Исус је достојан веће славе од Мојсија, као што већу част од дома има онај ко га је саградио.

PREVOD LUJO BAKOTIC:
(HEBREIMA 3:1-3)
1 Zato, braćo sveta, zajendičari zvalja nebeskoga, poznajte poslanika i prvosveštenika vere naše, Isusa,
2 koji je veran onome koji ga postavi, kao što bi i Mojsije u svemu domu njegovu. (U domu njegovu: u domu Božjem.)
3 Jer je on smatran dostojan toliko veće slave od slave Mojsijeve koliku veću čast od samog doma ima onaj koji dom sagradi.

PREVOD Dr IVAN SARIC: (JEVREIMA 3:1-3)

1 Bog, koji je negda mnogo puta i različnim načinom govorio ocima po prorocima, progovori nama u posljednje ove dane po Sinu,
2 Kojega postavi baštinikom svemu, po kojemu stvori i svijet;
3 Koji jer je sjajnost slave njegove i prilika bića; njegova i nosi sve riječju sile svoje, pošto nas je očistio od grijeha, sjede s desne strane veličanstva na visini;

PREVOD DANICIC KARADJIC:( JEVREIMA 3:2)

2 Koji je veran onome koji ga stvori ,kao i mojsije u svetu domu njegovu. (LJUBLJANSKI PREVOD IZ 1989g)(netacan)

A ovde ti je isti prevod danicic karadjic pa pogledaj razliku:(jevrejima 3:2)(tacan)
[PDF] 01 Biblija - STARI ZAVJET MON...
PROVRI SAM!!!

01 Biblija - STARI ZAVJET MON...

U prilog Isusovim specifičnim tvrdnjama o sebi, Njegovi učenici su takođe priznavali Hristovu božansku prirodu. Oni su tvrdili da Isus ima pravo da oprašta grehe – nešto što je samo Bog mogao da uradi, jer je Bog taj koga vređamo grehom (Dela 5:31; Kološani 3:13; Psalam 130:4; Jeremija 31:34). U tesnoj vezi sa poslednjom tvrdnjom, Isus je takođe rekao, da će On biti taj koji će "suditi živima i mrtvima” (2 Timoteju 4:1). Toma je uzviknuo Isusu, "moj Gospod i moj Bog!” (Jovan 20:28). Pavle naziva Isusa “veliki Bog i Spasitelj” (Tit 2:13), i upućuje na to da je pre nego što se utelovio, Isus postojao “kao Bog” (Filipljani 2:5–8). Pisac poslanice Jevrejima u pogledu Isusa kaže “Tvoj presto, o Bože, stoji u sve vekove” (Jevreji 1:8). Jovan izjavljuje, “U početku beše Reč Božija, i ta Reč beše u Boga, i Bog beše Reč[Isus]” (Jovan 1:1). Mogu dati još mnogo biblijskih primera koji uče o Hristovom božanskom poreklu (vidi Otkrivenje 1:17; 2:8; 22:13; 1 Korinćanima 10:4; 1 Petrova 2:6–8; obj. Psalam 18:2; 95:1; 1 Petrova 5:4; Jevrejima 13:20), ali samo jedan od ovih je dovoljan da se pokaže da su Isusa Njegovi sledbenici smatrali Bogom.

Isusu su takođe davana imena koja su jedinstvena za Jahvu (formalno ime za Boga) u Starom zavetu. Starozavetni naziv “Otkupitelj” (Psalam 130:7; Osija 13:14) je korišćen za Isusa u Novom zavetu (Tit 2:13; Otkrivenje 5:9). Isus je nazvan Emanuel ("Bog sa nama " u Mateju 1). U Zahariji 12:10, Jahve je taj koji kaže, “pogledaće na mene, onoga kojega probodoše.” Ali Novi zavet primenjuje ovo na Isusovo raspeće (Jovan 19:37; Otkrivenje 1:7). Ako je Jahve taj koji je proboden i na koga su pogledali, i ako je Isus taj koji je proboden i na koga su pogledali, onda je Isus Jahve. Pavle tumači Isaiju 45:22–23 primenjući te stihove na Isusa, u Filipljanima 2:10–11. Dalje, Isusovo ime se koristi uporedo sa Jahvinim u molitvi “Blagodat vam i mir od Boga Oca našega i Gospoda Isusa Hrista” (Galatima 1:3; Efescima 1:2). Ovo bi bilo bogohuljenje u slučaju da Hrist nije bio božanskog porekla. Isusovo ime se pojavljuje sa Jahvinim u Isusovoj zapovesti za krštenje “u ime [jednina] Oca i Sina i Svetog Duha” (Matej 28:19; vidi takođe 2 Korinćanima 13:14). U Otkrivenju Jovan kaže da sva stvorenja slave Hrista (Jagnje) – samim tim Isus nije stvorenje (5:13).

Isus nije Božiji Sin na način na koji su to otac i sin. Bog se nje oženio i dobio sina. Isus je Božiji Sin na način da se On, Bog otelovio u ljudskom obliku (Jovan 1:1,14). Isus je Božiji Sin tako što je On začet od Duha Svetog. Luka 1:35 objavljuje, "Anđeo pak odgovori i reče joj: Duh Sveti će doći na tebe i sila Svevišnjega oseniće te; zato će se to sveto dete zvati Sin Božiji" U biblijska vremena, izraz “sin čovečiji” je korišćen da opiše čoveka. Sin čovečiji je čovek.

Tokom njegovog suđenja pred Jevrejskim vođama, Prvosveštenik je zahtevao od Isusa, “Zaklinjem te Bogom živim da nam kažeš jesi li ti Hristos, Sin Božiji?" (Matej 26:63). Isus je odgovorio, “Tako je, kako kažeš; ali vam kažem, od sada ćete videti Sina čovečijeg kako sedi s desne strane sile i dolazi na nebesnim oblacima.” (Matej 26:64). Jevrejske vođe su odgovorile na ovo tako što su optužili Isusa za bogohuljenje (Matej 26:65-66). Kasnije, pred Pontijem Pilatom, “Odgovoriše mu Jevreji: mi imamo zakon i po tom zakonu on mora da umre, zato što se sam proglasio za Sina Božijeg” (Jovan 19:7). Zašto bi se tvrdnja da je “Sin Božiji” smatrala bogohuljenjem i bila vredna smrtne kazne? Jevrejske vođe su jasno razumeli šta je Isus mislio pod izrazom “Sin Božiji.” Da si “Sin Božiji” je da imaš istu prirodu kao Bog. “Sin Božiji” je “od Boga.” Tvrdnja da budeš iste prirode kao Bog, da u stvari “budeš Bog,” je bila bogohuljenje za Jevrejske vođe; samim tim, oni su zahtevali Isusovu smrt. U Jevrejima 1:3 ovo se jasno kazuje, “On ( Sin) je odsjaj Njegove slave i odraz Njegovog bića…”

Drugi primer se može naći u Jovanu 17:12 gde je Juda opisan kao "sin propasti." Jovan 6:71 nam kaže da je Juda bio Simonov sin. Šta Jovan 17:12 misli pod tim kad opisuje Judu kao "sina propasti"? Reč "propast" znači "rušenje, uništenje, rasipanje." Juda nije u bukvalnom smislu bio sin "uništenja,rušenja i rasipanja" – ali ovo su bile odlike Judinog života. Juda je manifestacija propasti. Na isti način, Isus je Sin Božiji. Sin Božiji je Bog. Isus je Božije ovaploćenje (Jovan 1:1,14).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ima 3 lica. Jer već sam ti rekao da je ELOHIM riječ u množini sa značenjem jednine.

Елохим (אלהים) је множина формирање елоах, касније се проширила облик именице Соутх семитских Ил (אל, ʾ Ел [1] ).
It is the usual word for " God " in the Hebrew Bible , referring with singular verbs both to the one God of Israel , and also in a few examples to other singular pagan deities .​
То је уобичајена реч " Богхебрејском Библије , позивајући са једнине глагола како један Бог Израиљев , као и на неколико примера у друге јединствено божанствима пагански .
With plural verbs the word is also used as a true plural with the meaning "gods". [ 2 ]
Са множини глаголи Реч се такође користи као прави множини са значењем "богови". [2]

The singular forms eloah ( אלוה ) and el ( אֱל ) are used as proper names or as generics, in which case they are interchangeable with elohim . [ 3 ]
Једнини облици елоах (אלוה) и ЕЛ (אל) користе се као лична имена или генеричких лекова, у ком случају да су заменљиви са Елохим. [3]

Елохим дешава често широм добио текст Торе .
In some cases (eg Exodus 3:4, "... Elohim called unto him out of the midst of the bush ..."), it acts as a singular noun in Hebrew grammar, and is then generally understood to denote the single God of Israel .​
У неким случајевима (нпр. Мојсијева 3:4, "Елохим ... дозва из сред Бушове ..."), делује као једнини именица на хебрејском граматике, а затим се генерално схвата да означи једну Бог Израелов .
In other cases, Elohim acts as an ordinary plural of the word Eloah, and refers to the polytheistic notion of multiple gods (for example, Exodus 20:3, "Thou shalt have no other gods before me.").​
У другим случајевима, Елохима делује као обичан множина од речи Елоах, и односи се на појам политеистичких више богова (на пример, Мојсијева 20:3: "Немој имати других богова уз мене.").

The choice of word or words for God varies in the Hebrew Bible.​
Избор или више речи за Бога варира у хебрејском Библије

Da razjasnim ELOHIM je imenica u množini sa značenjem jedinine kada se misli na Boga Izraijevog. Kada se misli na paganske lažne bogove tada se misli na više njih. Samim tim što je to imenica u množini u slučaju Boga Izrailjevog sugeriše se na više lica jednog Boga.

Isto tako i jevrejska riječ Šamajim (Nebo ili neba) je imenica u množini. Šamajim može da se prevede kao "nebo" ili "neba" zavisno od sadržine teksta. Tako i Elohim "Barašit bara Elohim" "U početku stvori Bog" se označava kao jedan Bog, ali čim je množina sa više lica. A kada se kaže u Božijoj zapovijesti "nemoj imati drugih bogova osim mene" tada je ta riječ u pravom značenju množine označavajući više lažnih bogova.

У Хебрејска Библија Елохим, што значи кад Бог Израелов , углавном граматички једнину.
Even in Genesis 1:26 "Then God said (singular verb), 'Let us make (plural verb) man in our image, after our likeness'."​
Чак иу Постању 1:26 "Тада рече Бог (једнина глагол)," Хајде да (у множини глагол) човека на своју слику, након наше сличности

Poslednja izmena:
Natrag