Da samo niko sa sebe ne govori MI. A baš Bog reče. Prema tome vi JS nemate nijednog jedinog dokaza. Isus nije stvoren nigdje u Bibliji to ne piše. Dali ste 2 stiha koja sam ja vrlo lako oborio.
Isus jeste izašao od Boga zato se i kaže jedinorodni, što ne znači da je stvoren.
Postoji oduvijek jer je bio u Bogu oduvijek, Isus je i Bog. Po vašim postovima vidi se nemate više ništa reći u prilog tome da je Isus stvoren. Jedno je rađanje a drugo je stvaranje. Tako da sigurno Bog postoji u licu Sina i Oca.
šta jedno lice ELOHIMA prestavlja,(boldovano lakše se primeti pitanje) ne razumemo vam predrasudu da MNOŽNA savremenim Trinitancima prestavlja jedninu.
Dragi moj ne govori Jehova sam sa sobom kako ti po crkvenoj zabludi ovde iznosiš Sotonine laži i smicalice da biste odvratili ljude od vere Jehovine. Dragi moj Svemogući JEHOVA ne govori sam sa sobom ili da kaže samome sebi “MI” da bude to množina u jednini!
Ovo nema nikakvog smisla, šta više ja kažem da je to hula na Boga I njegov sveti duh. Ismejavate Boga I božiji narod vašim podrugivanjem, no opet to je vaša savest a pošto vam nisam sudija ima ko će vam suditi za svaku zlu reč (hulu).
Moje je veoma važno da Boga obožavamo onako kako on to odobrava, a kako on to odobrava nalazimo u Bibliji. A biblija sama sebi ne može da kontradiktira, drugo. Sledbenik Hrista ima Hristov duh i isti im je misaoni stav a taj isti duh zajedništva je I kog JHWH i Isusa. Zato su Otac I Sin jedno! I ko poštuje Oca poštuje I Sina ali obratno. "Ја и Отац једно смо" (Јован 10,30)
samo vama savremenom hrišćanstvu to je Sveto Trojsvo,"množina koja prestavlja jedninu".
Boldovano da se bolje primeti, sledi.
Istiniti JEHOVA se objavio ljudima mnogo puta na razne načine, preko svojih proroka a u zadnje vreme I “POSRESTVOM, KROZ SINA”
Objavio se kao JEDAN JEHOVA ili JEDINI istiniti Bog naš, još I kaže da nema Boga osim JEHOVE boldovano da se bolje vidi.
Tripo 41
ko to ovde nas forumaše laže da JEHOVA nije jedan JEHOVA nego Sveto Trojstvo “množina što vam znači jednina”? Tripo 41
čija je nauka o TROJSTVU Bogova, šta ti kažeš dali to tako biblija naučava? boldovano da se primeti.
Dragi moj tripo 41 ja kažem da Jehova Stvoritelj naš govori sa jedinorodnim njegovim Sinom koga je on stvorio da bude
“POČETAK” dela ruku JEHOVINIH koji postaje pre svake stvari! Rekao sam a sada na tebi da me argumentima kontradiktiraš.
Jehovin plan stvaranja ostvario se preko kroz ili posrestvom jedinorodnoga! a
kako je jedinorodni stvoren ili postao na tebi je da nam “kažeš I dokažeš”, boldovano da nikom ne promakne.
Kako je stvoreno sve što je JEHOVA želeo stvoriti na temelju biblije ide ovako:
Pri stvaranju pored jedinog istinitog Boga tu je I glavni Master koji tvori JEHOVINA dela, a tu prisutno jesu i JEHOVINI ostali sinovi (anđeli) kao nebeske duhovne osobe, ako nisu biblijskim argumentima inosi istinu.
Ako tebi “jedinorodni ne zanči da je stvoren onda treba da jasno kažeš I da obijasniš
kako je “STVOREN JEDINORODNI PRE SVAKE STVARI” boldovano da ne promakne.
Citiran ti je I stih da je posrednik između jedinog istinitog živog Boga (u jednini jer ni ti ne veruješ u TRI-3 Boga) JHWH jeste “čovek” Isus Hristos koji je podložan onome ko ga stvori ili koji ga postavi!
Laže li pismo I proroci kada je to napisano?? čekaj dragi moj tripo 41 prvo mi ti citiraj taj biblijski stih da mi proverimo imaš li ga ti u tu tvoju bibliju.
Dakle citiraj stih da vidimo ko je posresnik između JHWH I ljudi??
Dragi moj tripo 41 pošto dobro
znaš razliku između rađanja I stvaranja, budi ljubazan I obijasni forumašima kakva je to razkika?
Da te potsetim da ja još uvek strpljivo čekam da mi obijasniš dali ste vi imali ELOHIME mnoštva pre nego što je lice svemogućeg Boga sina izašlo iz EHOHIMA mnoštva jednine
Dodato posle 2 Sati 36 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Koliko para očiju ima jedan vaš Bog? kažite nam koje lice Svete Trojce ima samo jedno oko?