Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ima 3 lica. Jer već sam ti rekao da je ELOHIM riječ u množini sa značenjem jednine.

Dobro dragi moj, dakle u tu vašu Svetu Trojicu ELOHIMA množine ima tačno TRI lica (3), tako sada razumem šta pišeš nego obijasni forumašima šta jedno lice ELOHIMA prestavlja,(boldovano lakše se primeti pitanje) da mi vidimo kako ta MNOŽNA vama savremenim Trinitancima prestavlja jednina, sledi:
Dragi moj tripo 41! drži forumu lekcije da ti poričeš kako definicija reči ELOHIM TRINTANCIMA znači 3 BOGA, u stvari stvarno značenje ELOHIMA jeste jednina kojim dokazivate da mnogobožci nemate tri Boga nego samo jednog. Ujedno predlažem da ti otvoriš novu temu, recimo "TRI LICA ELOHIMA" iz množie i da obijasnite da pravo značenje jeste jednina, tek da ne kvariš ovu tako dobru i konstruktivnu temu gde Trintanci TROJSTVOM dokazivaju biblijsku nauku "TROJSTVA" TRI BOGA u čijim imenima se krštavaju.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Не знам њихово учење. Јасно је да ријеч за Бога ЕЛОХИМ је у множини и означава 3 лица ЈЕДНОГ БОГА. Када се говори о лажним паганским боговима онда се и мисли "богови". Када се ради о Богу Израиља који је једини истинити Бог онда се мисли на једног Бога, који сигурно има више појавних лица. Они који су писали Библију нису нимало глупи.
Зато и пише "да начинимо човјека по својему обличју као што смо МИ"
(Постање 1,26) "ето човјек постаде као један од НАС" (Постање 3,22) Видиш да има више лица.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za tripo41

Zaboravio si ovaj stih (1 mojs 11:7)7 Hajde da siđemo, i da im pometemo jezik, da ne razumeju jedan drugog šta govore.

Dodato posle 25 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Jevreji su prestali da koriste ime JHVH u intertestamental , zamenjujući ga sa zajedničkom imenicom Elohim, "Bog", da pokažu univerzalni suverenitet Izraela Boga nad svim drugima. U isto vreme, božansko ime se sve više smatra suviše svetim da bude izgovoreno, i bilo je zamenjeno od strane jevreja ritualno reč Adonai ("Moj Gospode"), ili Gospod ("ime") u svakodnevnom govoru, vidi imena Boga u judaizmu za detalje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Не знам њихово учење. Јасно је да ријеч за Бога ЕЛОХИМ је у множини и означава 3 лица ЈЕДНОГ БОГА. Када се говори о лажним паганским боговима онда се и мисли "богови". Када се ради о Богу Израиља који је једини истинити Бог онда се мисли на једног Бога, који сигурно има више појавних лица. Они који су писали Библију нису нимало глупи.
Зато и пише "да начинимо човјека по својему обличју као што смо МИ"
(Постање 1,26) "ето човјек постаде као један од НАС" (Постање 3,22) Видиш да има више лица.

Dragi moj tripo 41 zar si već zaboravio ko je stvoritelj svega što je stvoreno i kako je on sve to stvarao?

Mesto (odakle je JHWH stvarao šta je) i koga sve tamo ima?
Ovo je pitanje za tebe i dragog gerakulesa za današnji dan i nemojte istinu ljubomorno držati samo za sebe jer nećete biti ispravani pred JEHOVOM stvoriteljem vašim.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Исус није сигурно створен, минимално постоје 2 лица једног Бога, ево рецимо за Духа Светог нисмо сигурни. У сваком случају Отац и Син су ЈЕДАН БОГ.

Ево и када су безбожници почели градити кулу у Вавилону опет је ријеч о множини. Ви ЈС на ово апслоутно немате ниједан проту доказ.
Јован 1,1-3 потврђује да је и Ријеч Бог, и ту је сигурно потврђено 2 лица једног Бога.

Већ сам споменуо типологију Кира и Дарија који су покорили Вавилон и Јевреје пустили без плаћања откупа и дозволили поновну градњу храма у Јерусалиму. Нису случајно Јевреји пуштени без откупа.
Исто тако ће Бог Син Исус и Бог Отац да ослободе духовне Јевреје из духовног Вавилонског ропства.

Зато и Јован спомиње у Откривењу ријеку Еуфрат да ће пресушити да се приправи пут царевима од истока сунчаног. Овдје се не мисли буквално у Отк. да ће пресушити ријека Еуфрат, него симболично.

"и пресахну вода њена, да се приправи пут царевима од истока сунчанога" (Откр. 16,12)

"Говорим дубини: Пресахни и исушићу ријеке твоје"(Исаија 44,27)

Нема више потребе да се исушује ријека Еуфрат, у Отк. 16,12 је једно друго значење. Као што је у стара времена ријека Еуфрат хранила Вавилон, тако и данас Еуфрат предствља храну за звијери из Библије. Која је то храна? Па ради се о моћи, новцу, утицају, сили итд. Значи да ће нестати моћ звијери.

"Ко је подигао правду с истока?" Каже Исаија. То се зна.

Језекиљ у 43,1-2 јасно прориче ко долази са истока сунчанога. "И гле, слава Бога Израиљевог дохођаше са истока"

А ко ће доћи са истока. "и угледаће Сина човјечијег гдје иде на облацима небеским са силом и славом великом"(Матеј 24,30)

Са истока су древни Вавилон напали Кир и Дарије.

"Јер као што муња излази од истока и показује се до запада такав ће бити долазак Сина човјечијег" (Матеј 24,27)

Тако да је јасно да су Отац и Син један Бог.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Исус није сигурно створен, минимално постоје 2 лица једног Бога, ево рецимо за Духа Светог нисмо сигурни. У сваком случају Отац и Син су ЈЕДАН БОГ.Тако да је јасно да су Отац и Син један Бог.

Moje pitanje još stoji, imaš odgovor ili istinu ljubomorno čuvaš samo za tebe? evo boldovano da se bolje vidi.

Dragi moj tripo 41 zar si već zaboravio ko je stvoritelj svega što je stvoreno i kako je on sve to stvarao?

Mesto (odakle je JHWH stvarao šta je) i koga sve tamo ima?
Ovo je pitanje za tebe i dragog gerakulesa za današnji dan i nemojte istinu ljubomorno držati samo za sebe jer nećete biti ispravani pred JEHOVOM stvoriteljem vašim.

Dragi moj tripo 41 kažeš da Isus nije sigurno stvoren, ako si siguran da nije stvoren mora da si siguran i kako je počeo da postoji!
Hajd kaži nama forumašima koji je to ispravan izraz za Isusovo postojanje jer očigledno da nije uvek postojao kada on sam tvrdi da je "POČETAK" boldovano da se primeti.
Dakle laže li Isus kada kaže da je on početak? drugo
Kako je počeo da postoji kao "jedinorodni pre svakog vremena ili prvorodni pre svake stvari" opet boldovano nikom da ne promakne.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za gerakulesa
hahaha,slatko si me nasmejao
Sada ti smeta i Vukov prevod,a vise ti odgovara prevod JS,Novi svet.?
Neki su pricali kako je NS prevod los?
hahahahaha

jevrejima 3:2
"Koji je veran Onome koji ga STVORI, kao i Mojsije u svemu domu njegovom."DK
Pa ako ti se ne svidi rec STVORI,kako to da ti se svidja rec POSTAVIO ga?
Zar ti to ne kazuje je otac veci od sina?Da je Otac taj koji postavlja?
A sta reci za Kolosanima 1:15
"Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari"
Zapazi da se kaze za isusa da je rodjen pre svega.
Za razliku od Isusa ,njegov otac,Jehova Bog postoji oduvek,niko ga nije rodio.Psalam 90:22
Kako to da se za Isusa kaze da je prvorodjeni i jedinorodjeni sin,ali ne i za Jehovu Boga,ili svetog duha?

za tripo 41
Kad govoris o reci elohim ,ta rec se koristi i kod imenovanja drugih Bogova,naprimer elohim Dagon,da nije i Bog Dagon bio u mnozini?
Nadalje i kod nas u Srbiji postoji zamenica Vi koja se koristi i u mnozini(vi gospodo),ili kad hocemo da persiramo nekoj osobi,naprimer VI Gospodine.
Cilj reci elohim u onome sto ti citiras jeste da persira Bogu,da prikaze svu njegovu velicanstvenost,a ne da ih ima trojstvo ili mnostvo.

Zamolio bi te da obratis paznju na sledece stihove iz jovana 17:18,21,22,23

18 Kao što si Ti mene poslao u svet, i ja njih poslah u svet
21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao.
22 I slavu koju si mi dao ja dadoh njima, da budu jedno kao mi što smo jedno.
23 Ja u njima i Ti u meni: da budu sasvim ujedno, i da pozna svet da si me Ti poslao i da si imao ljubav k njima kao i k meni što si ljubav imao.
Sta mislis kako mi mozemo da budemo u Bogu ocu i u Bogu sinu?.prema 21 stihu
Kako to Isus moze da bude u nama?Da li smo i mi po tvome Bogovi?,
hahaha

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Da samo niko sa sebe ne govori MI. A baš Bog reče. Prema tome vi JS nemate nijednog jedinog dokaza. Isus nije stvoren nigdje u Bibliji to ne piše. Dali ste 2 stiha koja sam ja vrlo lako oborio.
Isus jeste izašao od Boga zato se i kaže jedinorodni, što ne znači da je stvoren.

Postoji oduvijek jer je bio u Bogu oduvijek, Isus je i Bog. Po vašim postovima vidi se nemate više ništa reći u prilog tome da je Isus stvoren. Jedno je rađanje a drugo je stvaranje. Tako da sigurno Bog postoji u licu Sina i Oca.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj tripo
ako ja kazem da mi pisemo,da li to znaci da ja pisem,a ti ne pises,ili oboje pisemo???
Ne znam u cemu je tvoj problem.
Ako u Bibliji pise MI,to znaci da je najmanje dve osobe ucestvovalo u stvaranju Adama i Eve.
Tvoja greska je sto slusas Atanasijsko verovanje koje je 100%bogohulno.
Kad si spomenuo negde Jovan 1:1-3 govori se o dva Boga,od kojih je jedan radi razlikovanja (u zavisnosti od prevoda),obelezen sa malim slovom b,ili slicno kao i u Psalmu 110:1,2
"Rece Gospod Gospodu mojemu" Koji Gospod govori,a koji slusa?Da li pise da Jedan Gospod sedi sa desne strane Drugog Gospoda,ili pak da jedan Gospod SEDI u Drugom Gospodu?
I jos nesto ,koji si ti to dokaz JS protiv trojstva razotkrio kao laz???,koja dva stiha?
Mozda da te je donela roda,pa si tako rodjen.Mozda te tata nije napravio....
Za nas Srbe kad neko kaze da je rodjen,podrazumeva se da ga je neko NAPRAVIO,Stvorio,rec od koje begas.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Da samo niko sa sebe ne govori MI. A baš Bog reče. Prema tome vi JS nemate nijednog jedinog dokaza. Isus nije stvoren nigdje u Bibliji to ne piše. Dali ste 2 stiha koja sam ja vrlo lako oborio.
Isus jeste izašao od Boga zato se i kaže jedinorodni, što ne znači da je stvoren.

Postoji oduvijek jer je bio u Bogu oduvijek, Isus je i Bog. Po vašim postovima vidi se nemate više ništa reći u prilog tome da je Isus stvoren. Jedno je rađanje a drugo je stvaranje. Tako da sigurno Bog postoji u licu Sina i Oca.

šta jedno lice ELOHIMA prestavlja,(boldovano lakše se primeti pitanje) ne razumemo vam predrasudu da MNOŽNA savremenim Trinitancima prestavlja jedninu.

Dragi moj ne govori Jehova sam sa sobom kako ti po crkvenoj zabludi ovde iznosiš Sotonine laži i smicalice da biste odvratili ljude od vere Jehovine. Dragi moj Svemogući JEHOVA ne govori sam sa sobom ili da kaže samome sebi “MI” da bude to množina u jednini!
Ovo nema nikakvog smisla, šta više ja kažem da je to hula na Boga I njegov sveti duh. Ismejavate Boga I božiji narod vašim podrugivanjem, no opet to je vaša savest a pošto vam nisam sudija ima ko će vam suditi za svaku zlu reč (hulu).
Moje je veoma važno da Boga obožavamo onako kako on to odobrava, a kako on to odobrava nalazimo u Bibliji. A biblija sama sebi ne može da kontradiktira, drugo. Sledbenik Hrista ima Hristov duh i isti im je misaoni stav a taj isti duh zajedništva je I kog JHWH i Isusa. Zato su Otac I Sin jedno! I ko poštuje Oca poštuje I Sina ali obratno. "Ја и Отац једно смо" (Јован 10,30) samo vama savremenom hrišćanstvu to je Sveto Trojsvo,"množina koja prestavlja jedninu". Boldovano da se bolje primeti, sledi.

Istiniti JEHOVA se objavio ljudima mnogo puta na razne načine, preko svojih proroka a u zadnje vreme I “POSRESTVOM, KROZ SINA”
Objavio se kao JEDAN JEHOVA ili JEDINI istiniti Bog naš, još I kaže da nema Boga osim JEHOVE boldovano da se bolje vidi.
Tripo 41 ko to ovde nas forumaše laže da JEHOVA nije jedan JEHOVA nego Sveto Trojstvo “množina što vam znači jednina”? Tripo 41 čija je nauka o TROJSTVU Bogova, šta ti kažeš dali to tako biblija naučava? boldovano da se primeti.
Dragi moj tripo 41 ja kažem da Jehova Stvoritelj naš govori sa jedinorodnim njegovim Sinom koga je on stvorio da bude “POČETAK” dela ruku JEHOVINIH koji postaje pre svake stvari! Rekao sam a sada na tebi da me argumentima kontradiktiraš.
Jehovin plan stvaranja ostvario se preko kroz ili posrestvom jedinorodnoga! a kako je jedinorodni stvoren ili postao na tebi je da nam “kažeš I dokažeš”, boldovano da nikom ne promakne.

Kako je stvoreno sve što je JEHOVA želeo stvoriti na temelju biblije ide ovako:
Pri stvaranju pored jedinog istinitog Boga tu je I glavni Master koji tvori JEHOVINA dela, a tu prisutno jesu i JEHOVINI ostali sinovi (anđeli) kao nebeske duhovne osobe, ako nisu biblijskim argumentima inosi istinu.

Ako tebi “jedinorodni ne zanči da je stvoren onda treba da jasno kažeš I da obijasniš kako je “STVOREN JEDINORODNI PRE SVAKE STVARI” boldovano da ne promakne.
Citiran ti je I stih da je posrednik između jedinog istinitog živog Boga (u jednini jer ni ti ne veruješ u TRI-3 Boga) JHWH jeste “čovek” Isus Hristos koji je podložan onome ko ga stvori ili koji ga postavi!

Laže li pismo I proroci kada je to napisano?? čekaj dragi moj tripo 41 prvo mi ti citiraj taj biblijski stih da mi proverimo imaš li ga ti u tu tvoju bibliju.
Dakle citiraj stih da vidimo ko je posresnik između JHWH I ljudi??

Dragi moj tripo 41 pošto dobro znaš razliku između rađanja I stvaranja, budi ljubazan I obijasni forumašima kakva je to razkika?

Da te potsetim da ja još uvek strpljivo čekam da mi obijasniš dali ste vi imali ELOHIME mnoštva pre nego što je lice svemogućeg Boga sina izašlo iz EHOHIMA mnoštva jednine

Dodato posle 2 Sati 36 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

TrinityJesus.gif

Koliko para očiju ima jedan vaš Bog? kažite nam koje lice Svete Trojce ima samo jedno oko?

Poslednja izmena:
Natrag