Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Gerakules sve i da jeste Mihailo Isus, nigdje ne piše da je Isus stvoren. Znači da je Bog.
Za Sveto Trojstvo eto gore dokaza da postoji. Isus što god da postane ostaje Bog, ako je u tijelu bio onda je postao i čovjek. Isus je uvijek Bog, pa bio i u tijelu tj. čovjek. Gerakules ovo u vezi Mihaila nije bitno, suštinski nije bitno, ako jeste onda baš i to dokazuje da je Isus Bog jer Bog može sve, može i čovjek da bude.

To JS-ma ništa ne znači, temelj je važan. To uopšte ne dokazuje da je Isus stvoren. Jer je jasno da On od Boga Oca izlazi, znači da je Bog. Anđeo u klasičnom smislu kao stvorenje nije 100%
Iskreno čuo sam za takvu tezu, ali nisam baš oko toga obraćao pažnju u Bibliji.
A Trojstvo Boga itekako postoji.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za AApocketz-a

Objasni sta ima janus s hriscanstvom.To je rimski car ili bog ,ili grcki ,ne secam se tacno.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Za tripo 41

Evo videces, nece mi odgovoriti na post #150, jer nemaju odgovora.

Ma nije mihail andjeo , sam znas, jasno pise u jevreima (1:5)(yuda 1:9) Jasno govori da je mihail andjeo, i da je rekao sam djavolu "gospod neka ti sudi" a u drugoj petrovoj se vidi ko je, i da neslusamo bezakonike.

(2 petrova 3:17,18)

17 A vi, dakle, ljubazni, znajući napred, čuvajte se da prevarom bezakonika ne budete odvedeni s njima, i ne otpadnete od svoje tvrđe;
18 Nego napredujte u blagodati i u poznanju Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista. Njemu slava i sad i u večna vremena. Amin.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Za AApocketz-a

Objasni sta ima janus s hriscanstvom.To je rimski bog ,ili grcki ,ne secam se tacno.

Dodato posle 2 minuta:

Za tripo 41

Evo videces, nece mi odgovoriti na post #150, jer nemaju odgovora.

Dragi moj gerakules moj Isus nije i tvoj Isus! dali ti to možeš da razumeš?

Moj Isus na nebu je "duhovna osoba" Početak kako je napisano, moj Isus jeste Boga živoga Jedinorodni sin pre svake stvari, drugim rečima moj Isus je početak JEHOVINOVOG stvarstva bez ili, al ali. Dakle JEHOVA kao stvoritelj počinje svoja stvaranja JEDINORODNIM sinom.
Moj Isus jeste ono šta proroci i biblija kaže da je Isus! ukratko.

Usavršitelj moje vere, a vera nam je zajedništvo u duhu jedinog živog Boga JHWH,
"ČOVEK" posrednik između ljudi i JHWH,
Žrtva pimirenja kod Boga i plata za greh, ako sam mu uzverovao da imam život večni.
Dakle moj Isus je taj Pomazanik i HRISTOS jedinoga Boga JHWH, koji je postvljen za cara u JHWH-vo carstvo do odgređenog dana, a potom moj Isus kao poslušni ljubljeni sin će se pokoriti Bogu i Ocu svome i Bogu i Ocu mome da JHWH bude jedan Bog u svemu, kako bi se ispunilo pismo i proroci "kako se dva gospodara ne mogu služiti"

Dragi moj to je tebi i poelbusteru rečeno više puta a što nećeš da priznaš niti što da osporavaš tvoj je problem. Vidiš to je jasno ko dan svakom onom koji je iskrena srca.
A sada po tvom pitanju šta ima janus s hriscanstvom? boldovano da se primeti niko da ne kaže da mu nije rečeno.

Pošto nazovi Hrišćanstvo imaju ELOHIME množine što prestavljaju jedninu i Svetu TROJICU kojim se krštavaju, samo nazovi hrišćani imaju jednog ELOHIMA množine sa TRI LICA. Pitao sam tebe i tvoju braću nazovi hrišćana da mi to obijasnite, čija je to nauka i gde to u vašoj bibliji napisano. Prvo ti pa onda i ostali nisu dali ni jedan odgovor osim da vam je to pobožna sveta tajna u koju niste upućeni.
Nije mi preostalo nego sam u gugle ubacio Godhead (Tri lica) i dobio sam janusa. Eto zato pitam da mi obijasniš kako imaš ELOHIME mnoštva sa TRI LICA a sam ELOHIM Sin ima dva lica? boldovano da ne promakne.
Postirao sam i vašeg hrišćanstva sliku ELOHIMA sa tri lica i pitao da mi kažete koje od lica je svemogući ELOHIM Sin a koji ELOHIM svemogući Sveti Duh? a ti šta si ti povodom toga rekao i šta si obijasnio??? sledi.

Dragi moj ti imaš jako mnogo zabluda a ja ti odgovaram onako kako mogu i kada imam vremena, zato ne ljuti se što odgovori stiži uredno jedan po jedan, to je zato da imaš dosta vremena da pročitaš o tome razmisliš i da daš tvoj komentar.
Nego iskreno rečeno na koje si ti to pitanje dragi moj gerakules dao odgovor? (ni na ovoj post nećeš dati tvoj komentar zato što imaš mnogo predrasuda pa samo zapitkivaš)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Немају ни на један пост одговора. Уопште не могу да нађу у Библији дио који говори да је Исус створен. Можда сада траже.

Ево још доказа да Сатана копира Бога да би лакше завео људе.

Име Божије (Отркр. 14,1) Име звијери (Откр. 13,17)

Божији печат на челу (Откр. 7,2-3) Жиг звијери на челу или руци (Откр. 13,16-17)

Племена Божијег Израиља (Откр. 1,4) Земаљска Сатанина племена (Откр. 1,7)

Рат против Сатане и његових сљдбеника Рат против Исуса и Његовог народа
(Откр. 12,7; 16,14; 19,11) (Отр. 12,17; 17,14; 20,8)

Небеске војске (Отр. 19,14) Земаљске војске (Откр. 19,19)

Вечера Јагњетова (Откр. 19,19) Вечера птицама (Откр. 19,17-20)

Јагњетова невеста (Откр. 21,9-10) Вавилонска блудница (Откр. 17,1-5)

Јагњетови апостоли (Откр. 21,14) Лажни апостоли (Откр. 2,2)

Јерусалим-Божија црква Вавилон- Сатанина црква
(Откр. 11,2; 14,20) (Откр. 14,8; 16,19)

Владар земље, неба и мора Звијер из мора, звијер из земље, ажадаја
(2. Мојсијева 20,11; 1. Мојсиј. 2,3; (Откр. 13,1-2, 11-14; 12,9)
Матеј 23,18)

Јасно је да се из ових поређења уочава лажно сатанско тројство Аждаје, звијери и лажног пророка то је ово на десној страни
и истинско Божије Тројство на лијевој страни.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za tripo41
Nemoj pricati da nema nigde u bibliji da je Isus stvoren
U mojoj po Vuku ima jevrejima 3:2,pa proveri ako ne verujesIsus stvoren.jpg

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za AApoketza

Jesmo mili moj, jos kako jesmo, samo ti neodgovaras na nase fakte, jer neznas kako zato i napadas, napad je najbolja odbrana.

Pitam te pred forumom, "cime je to isus pomazan, da nije svetim duhom" mozda koga vi tako nepriznajete.

I zasto se neizjasnite na moje pitanje u postu #150!!! tvrdis da ste hriscani onda odgovori.

ja nemam ELOHIME A ELOHIMA jednog boga koji se predstavlja sam, krstite se dakle ovako "u ime oca, i sina, i svetog duha"

A vi se krstite, u ime oca, i sina, i duhom organizacije, koji je jedan iz razloga sto se nisam krstio u svoje vreme.

U postu #150!!! sam vas jasno zamolio, da se izjasnite, dali ste hriscani, i sta cutanje zasto.

Evo pa citaj:(1 jovanova 5:19,20,21)19 Znamo da smo od Boga i sav svet leži u zlu. 20 A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. !!! Ovo je Istiniti Bog i Život večni.!!!!!

"OVO JE ISTINITI BOG I ZIVOT VECNIi".

21 Dečice! Čuvajte se od neznaboštva. Amin.

I moj isus je na nebu isto, i moj isus je jedini bog i gospod.I on je rekao "DA GA POSTUJEMO OVAKO U IME OCA I SINA I SV.DUHA"
i ja cu mog isusa da postujem upravo tako, a ne u ime oca i sina i organizacije,sto ispada u neku ruku skrivenog trojstva, kako kaze tripo 41 kopija djavola.Tripo 41, vam je uporedio nekoliko stihova.

Dodato posle 12 minuta:

Za RIS BG

EVO TI KARADJIC DANICIC ISTO. A ako toliko verujes u karadjicev prevod, kako si potvrdio u ranjem postu ,pitam zasto onda neverujes u krst? tvrdis da je ta biblija tacna.Ako je tacno za stvoren, onda je tacno i za krst. 01 Biblija - STARI ZAVJET MON..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za gerakulesa
Dragi moj gerakulese
ja sam ucio Bibliju iz srpskog prevoda Karadzic-Danicic.
Svi znamo da postoje neke greske sto stamparske ,sto namerne ili nenamerne.
U prevodu Novi Svet od JS u jevrejima 3:2 pise
"On je bio Veran Bogu,koji ga je POSTAVIO u tu sluzbu,kao sto je i Mojsije bio u celom Bozjem domu".
Iz ovog stiha mozes cak da vidis da je Isus uporedjen sa Mojsijem.
Isus je imao i ima sluzbu od Boga u celom Bozjem domu

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
PA normalno da je uporedjen s mojsijem, jer je bio u covecjem obliku, on je snjima cak razgovarao pred smrt isus je bio ponizen dok je bio u telu, i zato je i govorio otac je visi od mene, a kad se vratio otac mu je vratio prvobitni polozaj tj bozanstvo.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Ovo je tema o Svetom trojstvu! Naredni postovi koji se ne budu odnosili na temu, biće brisani![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
o kej sefe razumeo

Dodato posle 1 47 minuta:

Za RIS BG

(otkrivenje 22:16)16 Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica.

Sta znaci svog andjela? pa naravno andjeli su njegova svojina on se njima ne podcinjava.
Rec svog je svojina, tj sopstvenost necega sto je njegovo_On ih je stvorio u pocetku.

Poslednja izmena:
Natrag