Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evo JS da znate da postoji Sveto Trojstvo "Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih u ime oca i sina i duha Svetoga" (Matej 28,19)

Isus je rekao da utješitelj Sveti Duh ne može doći, dok On ne ode na Nebo.

Sa nama je sada Duh Sveti, a pogledajte šta Isus kaže. "i evo ja sam sa vama u sve dane do svršetka svijeta" (Matej 28,20)

Sveti Duh je biće Sveti Duh je Bog. Kao što postoji trojstvo Boga, tako postoji lažno Satanino trojstvo. Aždaja (Satana), zvijeri i lažni prorok.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za peko 71

To je bas isus, boga nikad niko nije video, pise u jevandjelju, ima se u vidu oca. a isus je rekao, ja znam avraama prezde, a jevreji kako, jos nemas ni 40, a znas avraama, i htedose da ga ubiju, kao i vi nas.
A nije naglasio jehova, posto takvo ime nepostoji u bibliji ,a postoji samo (JHVH)sto znaci (ja jesam) isus je tako odgovorio kajafi, u dan suda njegovog.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Za peko 71

To je bas isus, boga nikad niko nije video, pise u jevandjelju, ima se u vidu oca. a isus je rekao, ja znam avraama prezde, a jevreji kako, jos nemas ni 40, a znas avraama, i htedose da ga ubiju, kao i vi nas.
A nije naglasio jehova, posto takvo ime nepostoji u bibliji ,a postoji samo (JHVH)sto znaci (ja jesam) isus je tako odgovorio kajafi, u dan suda njegovog.

Tačno je da boga niko nije video pa čak ni Mojsije koji je razgovarao sa Bogom ali da li je Mojsije razgovarao sa Bogom direktno ili se neko predstavio u Božije Ime. Izlazak 3.2. Tada mu se pojavio Jehovin ANĐEO u ognjenom plamenu iz grma....nije se pojavio JHVH nego Jehovin anđeo koji je predstavljao Jehovu. Ovo je mogla biti osoba koja je kasnije bio ISUS. Ali to ne znači da je Isus Svemogući Bog nego onaj koga je on predstavljao.

Reč ili ime JEHOVA nije nikakva čarobna reč da moramo tačno da je izgovorimo botno je da moslimo na Boga koji je preveo Izraelce preko crvenog mora.U taj događaj bili su uključeni anđeli ali u ime JHVH. Tako je i Isus došao u ime JHVH što ne znači da je on JHVH došao je u njegovo ime. Da li je to ime Jehova/ Jehovah / Jahve / to uopšte nije bitno.

Svako delovanje koje izvršava božiju volju je sveti duh.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Mnogo je bitno, sam otac se nikad nikom nije javio,vi i nemozete da predpostavite sta i ko je otac, isus je posrednik u svemu i kad se svet stvarao i kad se spasavao svet.On, i samo on, je spasio svet, samo zato sto ga je on i stvoriro, ocevom voljom.
i ako je otac kaznjavao svet i ako ga spasava isus je posrednik i bog govori(jevreima 1:1-3)
1 Bog koji je nekada mnogo puta i različitim načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posledak dana ovih preko sina,
2 Kog postavi naslednika svemu, kroz kog i svet stvori.

3 Koji budući sjajnost slave i obličje bića Njegovog, i noseći sve u reči sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličine na visini,

Imaj u vidu oblicje bica njegovog-

(Luka 10:23)23 I okrenuvši se k učenicima nasamo reče: Blago očima koje vide šta vi vidite.
(Jovan 1:3)3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
(jovan 1:17)17 Jer se zakon dade preko Mojsija, a blagodat i istina postade od Isusa Hrista.
(galac. 4:6)6 I budući da ste sinovi, posla Bog Duha Sina svog u srca vaša, koji viče: Ava Oče!
(matvej 22:24)44 Reče Gospod Gospodu mom: Sedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje Tvoje podnožje nogama Tvojim?
Ima se u vidu rece bog bogu mojemu.) itd. Ako hoces jos, samo kazi, ima na stotine dokaza.

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Dobro, ljudi, hoćete li vi na ovoj temi pisati o Svetom trojstvu, ili će te prepričavati Biblijske sadržaje? Ovi vaši prethodni postovi su spam![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Uredniku, neznam sta da ti kazem, ovo je ludnica, radi kako mislis da treba, ali cu ti reci jedno tvoj forum je boli glava, i kao urednik si fer, nemam reci, zato ga ne kvari, a cekaj da vidis finis, ja mislim da ce biti veoma interesan.Pa progledaj malo kroz prste je...!To je u interesu tvog foruma.Veliki pozdrav od GERAKULESA

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Uredniku, neznam sta da ti kazem, ovo je ludnica, radi kako mislis da treba, ali cu ti reci jedno tvoj forum je boli glava, i kao urednik si fer
nemam reci.Pa progledaj malo kroz prste je...!
Tolerišem ja mala skretanja sa tema, znam, to je nekada neizbježno, ali, dajte i vi se potrudite pa povedite računa gdje šta pišete. Ovako kako ste krenuli, izjednačićete sve teme na Religiji.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
HaHAhA u pravu si urednice, podrzavam te.ali si dobar kad razumes nas, koji ti godinama radimo jedno te isto,
pitam se kako jos nisi svisnuo, ja bi svisnuo o davno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Uredniče Jurivaka ja pišem o temi. Trojstvo Boga ili Sveto Trojstvo postoji u Bibliji, jasno je istaknuto u Mateju 28,20. Upravo to pojavljivanje u ognju dokazuje da je Isus Bog i jeste svemogući. Otac, Sin i Duh Sveti su jedan Bog koji djeluje na 3 načina.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Tripo smiluj se, nas urednik nije vernik ,on to ne razume, on je prosto urednik foruma.

Nego gde su nam JS nesto ih nema.

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ili su priznali poraz, ili se spremaju za napad, no ja ih razumem, moraju malo da procitaju kulu strazare.

Poslednja izmena:
Natrag