Sveto Trojstvo

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tripo smiluj se, nas urednik nije vernik ,on to ne razume, on je prosto urednik foruma.
Hahahaha! Znaš šta ja razumijem? Razumijem kada spamujete. Ne mora se biti vjernik da bi se to razumjelo. A, vi ćete sebi olakšati ako budete vodili računa gdje šta pišete, zar ne?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
На нелогична и глу.. питања попут "како је изашао од Оца" не одговара. Него прво би ти трбао одговорити на само једно моје питање "ГДЈЕ ПИШЕ У БИБЛИЈИ ДА ЈЕ ИСУС СТВОРЕН?"
Што је јасно и логично питање. Један је Бог у три лица. Како у три лица. Као што глава и труп имају уди, тако и Бог функционише. То што ви ЈС не разумијете има и о томе у Библији "Који се свагда уче, а никад не могу да дођу к познању истине". Та три лица чине једног Бога. Ово са удима, главом и трупом је да би ми људи то боље схватили, не наравно буквално.

Још 1 "Гдје пише у Библији да је Исус СТВОРЕН"? Гдје пише та ваша догма? Ако ваша догма о Исусу као створењу почива на два стиха у Колишанима и Откривењу (која сам ја лако оборио и објаснио о чему се ради) онда ми је све јасно, ко стоји иза вас.

Dragi moj nikad GLUPO PITANJE, jedino su odgovori glupi!

Dakle ti dragi moj ne znaš crkvenu dogmu po pitanju PREDRASUDE o izlasku svemogućeg Boga Sina iz ELOHIMA množine što prestavlja jedninu, tačno?

A ako je tebi dragi moj tripo 41 jasno da je BOG u tri lica što ne citiraš sima nama iz tvoje biblije taj biblijski stih? ili to nemaš ili ne znaš gde piše a mi se pretvorili u uvo i čekamo da nam pokažeš kako ti vaši ELOHIMI mnoštva što prestavljaju jedninu funkcionišu.
Drugo gde u crkvenim biblijama piše da jedan ELOHIM ima tri lica? citiraj i taj stih da naučiš sve ostale a ne samo Jehovine Svedoke koliko glava ima jedan ELOHIM mnoštva? nemaš stih ili ne znaš gde to piše??

Moj argumenat:
Citiraj stih odakle vi kao hristova crkva naučavate da vaš Bog ima tri glave.
Citiraj stih da svi naučimo koliko para očiju ima jeno lice množine što znači jedninu.
Gde u crkvenim spisima piše koliko udova taj vaš Bog sa više lica ima.
Koliko udova a koliko ličnosti ili osoba jedno lice??

Ti si dakle oborio biblijsku nauku da jedinorodni Sin nije JEHOVINOVO prvo stvoreno stvorenje! tako?
Dakle dokazao si da REČ JEHOVINA je laž! dokazao si da bibija, proroci a i Hristovo evanđelje je lažno jer naučava da JEDAN JE JEHOVA I DA JEDINI JEHOVA JESTE ISTINITI BOG I OTAC NAŠ!

Ti si dakle dokazao da ELOHIMA ima TRI (3) SVETA TROJCA i da je to mnoštvo lica a ne jedno, jel si to ti dragi moj svima nama dokazao??

Šta si još dokazao?? a da dokazao si ko stoji iza nas, tačno?
Hajd KAŽI ko stoji iza vas pa citiraj tvoju bibliju da vidimo gde piše: TROJSTVO, Sveto Trojstvo, Bog Sveti Duh, Tri lica jednoga Boga ili nam citira gde piše da:

JEHOVA nije jedan JEHOVA i da JEHOVA nije jedini JEHOVA.

Hajde dragi moj evanđeliziraj da sam sebi raskopavaš crkvenu dogmu i zabludu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Питање може итекако бити глупо. Ја теби разбијам заблуде о Исусу створењу.

Хоћеш ли ти мени одговорити на моје питање "Гдје пише у Библији да је Исус створен?" питање је веома јасно и логично.
Малецки рече да Исус није Бог, онда дођоште ви његова сабраћа из ЈС па кажете "јесте Бог Силни, али није свемогући" почели сте врдати.
Јасно стоји у Матеју да се сви крсте у име оца, сина и духа светога. Ја ћу на свако логично питање одговорити и додатно објаснити о чему се ради. А ти никада на нечије питање не постуј својим питањем јер се ту види твоје знање.
Објаснио сам све тезе које говоре о наводно већем ауторитету оца над сином, који ево ако и постоји небитан је суштински за нас људе.

Фино сам вам објаснио зашто Исус се моли Оцу, зашто Га спомиње на крсту, зашто каже да је већи од Њега, зашто каже да је све по његовој вољи, зашто каже да Отац све твори итд. И ево вам опет објашњења у једној реченици.

. Исус осим што је несумњиво Бог, Он је и човјек (тј. постао је човјек када је дошао у људско тијело) самим тим Он има и људске особине, зато је све оно и говорио о свом Оцу.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Питање може итекако бити глупо. Ја теби разбијам заблуде о Исусу створењу.

Хоћеш ли ти мени одговорити на моје питање "Гдје пише у Библији да је Исус створен?" питање је веома јасно и логично.
Малецки рече да Исус није Бог, онда дођоште ви његова сабраћа из ЈС па кажете "јесте Бог Силни, али није свемогући" почели сте врдати.
Јасно стоји у Матеју да се сви крсте у име оца, сина и духа светога. Ја ћу на свако логично питање одговорити и додатно објаснити о чему се ради. А ти никада на нечије питање не постуј својим питањем јер се ту види твоје знање.
Објаснио сам све тезе које говоре о наводно већем ауторитету оца над сином, који ево ако и постоји небитан је суштински за нас људе.

Фино сам вам објаснио зашто Исус се моли Оцу, зашто Га спомиње на крсту, зашто каже да је већи од Њега, зашто каже да је све по његовој вољи, зашто каже да Отац све твори итд. И ево вам опет објашњења у једној реченици.

. Исус осим што је несумњиво Бог, Он је и човјек (тј. постао је човјек када је дошао у људско тијело) самим тим Он има и људске особине, зато је све оно и говорио о свом Оцу.

Dragi moj ja još uvek strpljivo čekam tvoje crkveno teološko hrišćasnko evanđelje da ti pomognem sam sebi da raskopaš zabludu, a ti nesmeš.

Vidi ti čak nesmeš da mi kažeš ni ko je tebi Isus Hristos još manje poverenje imaš u crkvenu teologiju po pitanju "Šta je Isus Tomi"?
Hajd razbij i odvrati ljude od JEHOVE potkopavajuću mi REČ.

E ako to nesmeš zašto ne obijasniš forumašima od ova TRI lica kojemu ti službu vršiš?
Kaži koji od SVETE TROJICE Bog, koji Bogo čovek a koji samo čovek?
Kaži ko je tu Otac a ko je Sin? i naravno odakle proizilazi TREĆE lice množine što prestavlja jedninu :)

Eto to ti meni kaži da vidimo kolika ti je vera u tu tvoju crvenu teologiju.

Z

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ako zelis da ti odgovore na tvoja pitanja i postove, ti si duzan adekvatno da odgovoris na nasa.

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Vidim da si ljut na mene ako nezelis samnom da diskutujes, pa i nemoras ja isto negorim od zelje da diskutujem stobom.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ako zelis da ti odgovore na tvoja pitanja i postove, ti si duzan adekvatno da odgovoris na nasa.

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Vidim da si ljut na mene ako nezelis samnom da diskutujes, pa i nemoras ja isto negorim od zelje da diskutujem stobom.

Dragi moj naprotiv ja gorim od želje da vam BOŽIJOM REČJU raskopavam crkvene dogme i filološke predrasude koje ovde kao LAŽI iznosite da varate neupućene.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Birajte riječi u komunikaciji! I ovo je tema o Svetom trojstvu![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Videli smo vec a jos cemo videti ko ovde iznosi neistine.

Mi iznosimo samo pravdu napisanu u bibliji.Pravdu koju moze svako da proveri za sebe.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Videli smo vec a jos cemo videti ko ovde iznosi neistine.

Mi iznosimo samo pravdu napisanu u bibliji.Pravdu koju moze svako da proveri za sebe.

Još jednom:
Šta ti kažeš "KO JE ISUS" i šta je Isus Tomi?

Da vidimo sa kakvim karakterima mi forumaši imamo ovde posla (ili se ti stidiš tog zvaničnog crkvenog stava?)

Dragi moj da svi vide o kakvoj istini ti ovde govoriš!

Natrag