Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
05.01.2014
Poruka
202
Smisao krstenje je Pokajanje za prijasnje grijehe, prihvatanje i vjera u Isusa Hrista za svoga Spasioca, i odbacivanje grijeha u svom daljem zivotu i stalna teznja da se bude nalik Hristu.

Kada zgrijesimo i pokajemo se, onda trazimo oprost i podrsku sa molitvom Bogu u ime Isusa Hrista.

Kada se obracamo za pomoc i podrsku, za sebe i druge ljude govorimo: Boze molim Te u ime Isusa Hrista.

Sve je u zivotu Hriscana vezano za ime i sustinu Isusa Hrista.

Biblija u Matej 28 doslovno kazuje:

18. И приступивши Исус рече им говорећи: даде ми се свака власт на небу и на земљи.

19. Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име оца и сина и светога Духа,

20. Учећи их да све држе што сам вам заповиједао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка вијека. Амин.

Da li se u Bibliji na jos nekom mjestu govori o krstenju u ime oca i sina i svetoga Duha ?

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ti nisi postavio tekstove gde pise da je Bog porekao ono sto je Isus zapovedio ucenicima da krste u ime tri lica, i da im je zapovedio da krste u ime Isusovo.

Prema tome, ti samoinicijativno prekrajas biblijski tekst.
ja bi to činio sa prekrajanjem da apostoli nisu Duhom skrojili dobro mateja 28. ne sumnjaš ti u mene,već lukaviš i praviš se da ne vidiš kroz ružičaste naočare da je krštenje apostola bilo jasno ispisano i činjeno. kako je Isus i rkeao,čekajte silus a visine duha istine da vas nauči svu istinu tako je sva istina i učinjena u ime Isusa. u tom imenu je obećano seme života i sinovi Boćji dolaze kao obećanos eme u nebo kroz to ime. ko to ne vidi ne vidi ništa još uvek. ovakve raspravke nisu bile u vreme apostola. jedna vera jedna Bog jedno krštenje je bilo jasno. ti si optužio apostole da su imali dva krštenja?! drugo krštenje proizvod je nikeje i otpadne crkve .

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Duh jeste poslan da nauči ljude istini, ali ne suprotnoj od one koju je Isus objavio, jer u tom slučaju bi duh rušio temelj Hristovih reči, i sam protivrečio sebi.

Problem je dakle isključivo u ljudskom prekrajanju biblije i njihovom nerazumevanju.
Ne moguće je da ti ne razumeš, već je očigledno da svesno prekrajaš bibliju izbacujući jednu jasno iskazanu Isusovu zapovest.

Slobodno uzmi olovku i precrtaj u svojoj bibliji tekst u Mateju 28. 18 - 20 ali imaj na umu da danas u svakoj knjižari postoji biblija, kao i u mnogim domovima, i ljudi koji čitaju jevanđelja nisu neuki po ovom pitanju.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Duh jeste poslan da nauči ljude istini, ali ne suprotnoj od one koju je Isus objavio, jer u tom slučaju bi duh rušio temelj Hristovih reči, i sam protivrečio sebi.

Problem je dakle isključivo u ljudskom prekrajanju biblije i njihovom nerazumevanju.
Ne moguće je da ti ne razumeš, već je očigledno da svesno prekrajaš bibliju izbacujući jednu jasno iskazanu Isusovu zapovest.

Slobodno uzmi olovku i precrtaj u svojoj bibliji tekst u Mateju 28. 18 - 20 ali imaj na umu da danas u svakoj knjižari postoji biblija, kao i u mnogim domovima, i ljudi koji čitaju jevanđelja nisu neuki po ovom pitanju.
ovo je pre adresirano na apostole,da su oni prekrojili Bibliju ne ja,da li je to moguće? klasičan manevar neprijatelja ljudskih duša,kao vi mprekrajate Isusove reči? ispada da je tvoja optužba sad upućena na Duha svetoga da sveti Duh nije dobro razumeo samog sebe u mateju 28. jer jednim Duhom je ispisana Reč. prvi znak da je sumnja u trojičarakom tumačenju je da se u mateju 28. traži od strane Isusa u krštenje na ime ? gde ti je tu izvršenje u trojstvu na ime? i to jedno ne tri imena?
Biblija poznaje samo jednog BNoga i ime njegovo jedno (zaharija 14.gl. ) moće li konstantin i družina bolje znati Pismo od samog duha svetoga ? i od apostola? da li je moguće da je grupa telesnih umovanja u nikeji zaključila da je sveti Duh loše razumeo mateja 28.? tri veka su verom i u Duhu Božjem vernici krštavali u ime isusa kao jasni odraz Isusove reči u mateju i luki 24 i sada odjednom dolaze ljudi koji su ne samo doneli trojstvo u nikeji već sve opačine velikog vavilona. a ko ne zna,da glavna nauka i glavna opačina palog velikog vavilona u njegovoj tajni je nauka trojstva na čemu počiva sav paganizam i neznaboštvo ,pa i sama nikeja. nja veća prevara vekova desila se u nikeji o .čemu na kraju sam Gospod proriče govorom crkvama u otkrivenju a pod opomenom pergamskoj crkvi što pada na nikeju,da vidi sotonu unutar koji stanuje tu i svoje prestolje je postavio čak unutar nje. opominjuća je reč da je malo onih koji nalaze uski put i uska vrata. doista vrata su Isus i put do te istine je uzak i malo ih ga nalaze!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja biblijsku istinu iznosim u kontekstu i onako kako mi Duh svedoci, ne prekrajam niti dodajem, niti prihvatam ljudska tumacenja koja su proistekla sa bilo kakvih sabora - Nikeje ili bilo kog drugog.
Za mene je biblija merilo, a ne ljudske filozofije.

Istina koju sam ti izneo je potpuna i konacna.

"Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име оца и сина и светога Духа,
Учећи их да све држе што сам вам заповиједао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка вијека. Амин" ( dela 28. 19 - 20 )

Krstiti u ime Isusa Hrista u kontekstu biblije znači krstiti ljude sa verom u njega i njegovu žrtvu kao otkup za prošle grehe.
To je uslov koji su apostoli postavljali da bi neko bio kršten, da veruje u Hrista i prihvati njegovu otkupnu žrtvu na krstu, i to znači biti kršten u ime Isusovo, u ime zasluga njegove prolivene krvi na krstu.
AQpostoli su sam cin krstenja obavljali u ime tri lica, kako je Isus i zapovedio.

Ponavljam, samo krstenje ima mnogo dublji i sveobuhvatniji smisao od izgovaranja samog imena u cinu krstenja, tako da je ovo jedna od onih tema na kojima ne treba trositi vreme, jer ne predstavlja direktan uslov spasenja.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ja biblijsku istinu iznosim u kontekstu i onako kako mi Duh svedoci, ne prekrajam niti dodajem, niti prihvatam ljudska tumacenja koja su proistekla sa bilo kakvih sabora - Nikeje ili bilo kog drugog.
Za mene je biblija merilo, a ne ljudske filozofije.

Istina koju sam ti izneo je potpuna i konacna.

Учећи их да све држе што сам вам заповиједао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка вијека. Амин" ( dela 28. 19 - 20 )

Krstiti u ime Isusa Hrista u kontekstu biblije znači krstiti ljude sa verom u njega i njegovu žrtvu kao otkup za prošle grehe.
To je uslov koji su apostoli postavljali da bi neko bio kršten, da veruje u Hrista i prihvati njegovu otkupnu žrtvu na krstu, i to znači biti kršten u ime Isusovo, u ime zasluga njegove prolivene krvi na krstu.
AQpostoli su sam cin krstenja obavljali u ime tri lica, kako je Isus i zapovedio.

Ponavljam, samo krstenje ima mnogo dublji i sveobuhvatniji smisao od izgovaranja samog imena u cinu krstenja, tako da je ovo jedna od onih tema na kojima ne treba trositi vreme, jer ne predstavlja direktan uslov spasenja.
apostoli su krstili po učenju svetoga D uha U IME,kako je Isus i zahtevao. ako se ti ne bi povinovao nikeji onda bi imao samo jedan autoritet svetoga Duha i apostole koji su to ukazivali 4.veka po Hristu.
jevreji su imali veru "u jedno licfe" u Jahvu pa im je Isus rekao,da će umreti us vojim gresima,zašto? ako ne veruju da je on Ja Jesam. to je on rekao kao razlog da će umreti u svojim gresima. jovanovi učenici us u efezu svi bili kršteni i ako su imali krštenje i veru u jednog Boga a ne u boga sa tri lica kao ti i opet su se dakle morali ponovo krstiti u ime Isusa. zašto? zar nisu perfekt verovali u Njega? zbog pavlovog hira? ne ,zbog života da ne umru u svojim gresima. jedino ime dato za spašenje,za spašenje laodikeja je pod nebom Isus Hristos. ime,ne titula,ime. i ne titule,već jedno ime. obećano seme nosi reč a reč je život. to obećano seme je ime Isusa Hrista. kraj priče. ili ideš u život ili ne.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Odreci se filozofije, jer ona razara jevandjeosku istinu.
To ti govorim iz ciste ljubavi i brige za tvoje spasenje.

"Blagodat
Gospoda našega Isusa Hrista i ljubav Boga i oca i zajednica svetoga Duha sa svima vama. Amin" ( 2 Korincanima 13. 14 )

"Mir braći i ljubav s vjerom od
Boga oca i Gospoda Isusa Hrista" ( Efescima 6. 23 )

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Odreci se filozofije, jer ona razara jevandjeosku istinu.
To ti govorim iz ciste ljubavi i brige za tvoje spasenje.

"Blagodat
Gospoda našega Isusa Hrista i ljubav Boga i oca i zajednica svetoga Duha sa svima vama. Amin" ( 2 Korincanima 13. 14 )

"Mir braći i ljubav s vjerom od
Boga oca i Gospoda Isusa Hrista" ( Efescima 6. 23 )
laodikeja AKO POSTOJI POJAM FILOZOFIJE TO TI JE TROJSTVO. ono što apostoli nikad nisu činili i propovedali je filozoija.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
laodikeja AKO POSTOJI POJAM FILOZOFIJE TO TI JE TROJSTVO. ono što apostoli nikad nisu činili i propovedali je filozoija.

Mrsavkicu, kako si ti krsten? Jel u ime Isusa Hrista? I da li si uopste krsten?
I sad nam ti ovde pricas o krstenju, kao o uslovu za spasenje. Kao da ne shvatas sta krstenje u stvari jeste.
Jevreji su imali obred krstenja jos pre Isusa Hrista, kada je Jovan krstavao, fariseji ni drugi se nisu iznenadili sto on krstava, niti im je to bilo nesto novo. Jedino su prigovorili, zasto krstava i odakle mu taj autoritet, jer to su trebali oni kao uceni teolozi da rade, a ne on. Medjutim on je dobio zapovest da ''krsti u ime Boga za oprostenje greha vodom''. To je bio ritualni cin pranja, i oslobadjanja od greha(da ih pripremi za Isusa hrista).. Pa i sam Pilat, pere ruke svoje vodom i kaze ''ja nemam udela u krvi ovog coveka'' kada je sudio Isusu. To ljudima onog vremena nije bilo nepoznato, i oni su znali o cemu on govori, sta je krstenje i ritualno pranje..
Ja ti lepo kazem da sam obred krstenja(postupak) nije bitan jer su i pagani bili ''krsteni svetim duhom'' bez da su bili krsteni vodom, dakle u tom slucaju se nije postovao postupak i sam obred krstenja, nego su prvo primili duha a tek nakon toga su krsteni vodom(a treba obrnuto da bude). Dakle sam Bog ne postuje taj obred kao neko striktno pravilo.
Pa i apostoli su primili duha tek kasnije za vreme pedesetnice, a ne odma kada su krsteni. I jesu li oni krsteni u ''Ime Isusa'' ili kako su krsteni apostoli?.. I sad ti tvrdis da je bitno izgovarati Isusovo ime prilikom krstenja, kao da je to neki striktan obred(formula) na kojem pociva nase spasenje, a ovamo vidimo da ga ni sam Bog ne postuje.

Niko se danas u protestantskim crkvama ne krstava, ako prethodno nije svestan(ako nije odrastao) i nije prihvatio ''Isusa Hrista kao licnog spasitelja'' i sad ti tvrdis da zato sto oni izgovaraju: ''U ime Oca I Sina I Svetoga Duha'' da se to ne priznaje, a opet te reci pisu u bibliji. I jos se i u ovoj recenici spominje ''Sin'' dakle Isus Hristos i sad ti kazes da oni nisu krsteni u ''Ime Isusa'' pa kako nisu kada se spominje: ''Sin'' u samoj formuli krstenja iz mateja 28?
DAKLE KRSTENI SU U IME ISUSA! -koji je ''Sin''.
I ako je to ime po tebi toliko bitno: '' da ko god prizove ime Isuovo bice spasen'' jel to neko magicno ime po tebi? Pa sto ga onda ne izgovaras: ''Krstim te u ime Jehoshue'' kao sto su izgovarali ime na hebrejskom? Mislis li da ces biti spasen izgovaranjem samog imena prilikom krstenja? Ponasas se kao i Jehovini svedoci sto rade..
Dakle u samoj formuli iz mateja 28 imas ime ''Sin''==''Isus'', a ti ako hoces da budes pravedan, ne mozes ga ni izgovarati ''Isus'' jer apostoli nisu tako izgovarali vec su koristili ime na hebrejskom.
Dakle ni ti sam ne postujes obred. A ne mozes ni znati kako su njegovo ime tacno izgovarali. Da li na aramejskom ili hebrejskom ili grckom?

Slobodno ti krsti mene u ime ''Isusa Hrista'' nije problem, ja znam zasto se krstavam i zbog koga se krstavam, koga priznajem. To je ono sto je vazno u postupku, a ne sam obred kao neka magicna formula koja spasava. Niko se krstenjem ili bez krstenja nece spasiti ako ne vrsi Bozju volju.
Ili zar ti mislis da oni koji su krsteni u ''Ime Oca SINA i Svetoga duha'' nece biti spaseni?
Pa koliko je njih krsteno tako, a ko je danas krsten u formuli ''U ime Isusa Hrista''(mozda samo ti) , dakle svi ovi drugi ce umreti?

Pitanje tebi:
-Ako uzmemo ovo tvoje, da treba krstiti samo u ''Ime Isusa Hrista''(svejedno), krstis nekog ko ima 15 god, ta osoba je svesna, i moze doneti odluku da prihvati Isusa Hrista.. Dakle ti ga krstis u ''Ime Isusa Hrista'', medjutim nakon par godina on kaze, ,,ja sam bio mali, nisam znao sta radim, mene su roditelji naterali da se krstim. Hocu da se krstim ponovo, jer tada nisam bio svestan!''
Pitanje je: da li bi tu osobu krstio ponovo?
Ovde se vidi da ako ponovo krstis, ono ne predstavlja nista drugo do ''kajanje zbog greha, priznavanje Isusa Hrista i stavljanja sebe na raspolaganje i sluzbu Bogu''. Dakle to nije ''forma'' niti ''obred'' u striktnom smislu te reci, niti neki magican cin ''inicijacije'' koji se vrsi samo jednom, kao sto si ti to shvatio, da je spasonosno vazno. Jer da je to tako , onda bi se krstenje radilo samo ''jednom'' u zivotu, a ne bi se ponavljalo vise puta u bibliji za jednu osobu, kao sto vidimo da je slucaj.
Gde imamo: ''Jovanovo krstenje'' , ''Isusovo krstenje'' a i svestenici su krstavali...

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Mrsavkicu, kako si ti krsten? Jel u ime Isusa Hrista? I da li si uopste krsten?
I sad nam ti ovde pricas o krstenju, kao o uslovu za spasenje. Kao da ne shvatas sta krstenje u stvari jeste.
Jevreji su imali obred krstenja jos pre Isusa Hrista, kada je Jovan krstavao, fariseji ni drugi se nisu iznenadili sto on krstava, niti im je to bilo nesto novo. Jedino su prigovorili, zasto krstava i odakle mu taj autoritet, jer to su trebali oni kao uceni teolozi da rade, a ne on. Medjutim on je dobio zapovest da ''krsti u ime Boga za oprostenje greha vodom''. To je bio ritualni cin pranja, i oslobadjanja od greha(da ih pripremi za Isusa hrista).. Pa i sam Pilat, pere ruke svoje vodom i kaze ''ja nemam udela u krvi ovog coveka'' kada je sudio Isusu. To ljudima onog vremena nije bilo nepoznato, i oni su znali o cemu on govori, sta je krstenje i ritualno pranje..
Ja ti lepo kazem da sam obred krstenja(postupak) nije bitan jer su i pagani bili ''krsteni svetim duhom'' bez da su bili krsteni vodom, dakle u tom slucaju se nije postovao postupak i sam obred krstenja, nego su prvo primili duha a tek nakon toga su krsteni vodom(a treba obrnuto da bude). Dakle sam Bog ne postuje taj obred kao neko striktno pravilo.
Pa i apostoli su primili duha tek kasnije za vreme pedesetnice, a ne odma kada su krsteni. I jesu li oni krsteni u ''Ime Isusa'' ili kako su krsteni apostoli?.. I sad ti tvrdis da je bitno izgovarati Isusovo ime prilikom krstenja, kao da je to neki striktan obred(formula) na kojem pociva nase spasenje, a ovamo vidimo da ga ni sam Bog ne postuje.

Niko se danas u protestantskim crkvama ne krstava, ako prethodno nije svestan(ako nije odrastao) i nije prihvatio ''Isusa Hrista kao licnog spasitelja'' i sad ti tvrdis da zato sto oni izgovaraju: ''U ime Oca I Sina I Svetoga Duha'' da se to ne priznaje, a opet te reci pisu u bibliji. I jos se i u ovoj recenici spominje ''Sin'' dakle Isus Hristos i sad ti kazes da oni nisu krsteni u ''Ime Isusa'' pa kako nisu kada se spominje: ''Sin'' u samoj formuli krstenja iz mateja 28?
DAKLE KRSTENI SU U IME ISUSA! -koji je ''Sin''.
I ako je to ime po tebi toliko bitno: '' da ko god prizove ime Isuovo bice spasen'' jel to neko magicno ime po tebi? Pa sto ga onda ne izgovaras: ''Krstim te u ime Jehoshue'' kao sto su izgovarali ime na hebrejskom? Mislis li da ces biti spasen izgovaranjem samog imena prilikom krstenja? Ponasas se kao i Jehovini svedoci sto rade..
Dakle u samoj formuli iz mateja 28 imas ime ''Sin''==''Isus'', a ti ako hoces da budes pravedan, ne mozes ga ni izgovarati ''Isus'' jer apostoli nisu tako izgovarali vec su koristili ime na hebrejskom.
Dakle ni ti sam ne postujes obred. A ne mozes ni znati kako su njegovo ime tacno izgovarali. Da li na aramejskom ili hebrejskom ili grckom?

Slobodno ti krsti mene u ime ''Isusa Hrista'' nije problem, ja znam zasto se krstavam i zbog koga se krstavam, koga priznajem. To je ono sto je vazno u postupku, a ne sam obred kao neka magicna formula koja spasava. Niko se krstenjem ili bez krstenja nece spasiti ako ne vrsi Bozju volju.
Ili zar ti mislis da oni koji su krsteni u ''Ime Oca SINA i Svetoga duha'' nece biti spaseni?
Pa koliko je njih krsteno tako, a ko je danas krsten u formuli ''U ime Isusa Hrista''(mozda samo ti) , dakle svi ovi drugi ce umreti?

Pitanje tebi:
-Ako uzmemo ovo tvoje, da treba krstiti samo u ''Ime Isusa Hrista''(svejedno), krstis nekog ko ima 15 god, ta osoba je svesna, i moze doneti odluku da prihvati Isusa Hrista.. Dakle ti ga krstis u ''Ime Isusa Hrista'', medjutim nakon par godina on kaze, ,,ja sam bio mali, nisam znao sta radim, mene su roditelji naterali da se krstim. Hocu da se krstim ponovo, jer tada nisam bio svestan!''
Pitanje je: da li bi tu osobu krstio ponovo?
Ovde se vidi da ako ponovo krstis, ono ne predstavlja nista drugo do ''kajanje zbog greha, priznavanje Isusa Hrista i stavljanja sebe na raspolaganje i sluzbu Bogu''. Dakle to nije ''forma'' niti ''obred'' u striktnom smislu te reci, niti neki magican cin ''inicijacije'' koji se vrsi samo jednom, kao sto si ti to shvatio, da je spasonosno vazno. Jer da je to tako , onda bi se krstenje radilo samo ''jednom'' u zivotu, a ne bi se ponavljalo vise puta u bibliji za jednu osobu, kao sto vidimo da je slucaj.
Gde imamo: ''Jovanovo krstenje'' , ''Isusovo krstenje'' a i svestenici su krstavali...
samo polako... ako je po tebi jovanovo krštenje bilo dovoljno ,zašto pavle insistira kod 12. učenika jovana kao i kod samog apola da se ponovo krste u ime ISUSA. da si pažljivije pratio postove razumeo bi za što je spasenje moguće samo u imenu Isusa. onda po tebi i oni što imaju perfektni život jedni hindusi koji u reci gangu imaju obredno pranje i veruju u boga su spaseni? onda čemu propovedati Isusa u opšte? NEKO ĆE MALO VEROVATI U BOGA MALO U SVETU KRAVU ALI U KONAČNICI KROZ SVETU KRAVU ILI SVETU MAČKU EGIPĆANI ĆE SE KRSTITI OPRATI U VODI i to je to?
još bolje pitanje,sami jevreji su perfektno verovali u Oca ,zar će to ovde neko poreći? zašto je Isus pred sinedrionom bio izričit i rekao u jovanu osam ,ako ne bi danas verovali da je on Ja Jesam umreće u svojim gresima? šta je falilo njima da budu spašeni da ne umru u gresima,da li treba ponoviti.
ja sam kršten u ime Isusa,i nisam jedini. na forumima sam jednostavno zapanjen koliko je ljudi umišljeno da je krštenje u ime Isusa stvar jedne nindividue kao mr savkić! to govori koliko je jevanđelje sakriveno kroz nauku trojstva. niko se ne obazire na Isusove reči da ih je malo koji nalaze uski put.
kao što sam rekao,samo kroz obećanje ,kroz obećano seme se ulazi u nebo. obećano seme je Isus Hristos. TITULE NISU IME,PA AKO TI TO NE UVIĐAŠ što reći dalje? Bog je to postavio u samom stvaranju,to je njegov princip u duhovnom sejanju,u obećanju.da bi Bog počeo sejanje kako se vidi u stvaranju on je najpre morao spremiti tlo.a to je učinjeno odvajanjem,odvojio je vodu i nazvao to mora,a zemlju suhim. potom je Bog sazdao svaku biljku obukao je,svako drvo,jedna kruška,jabuka smokva jedna biljka kukuruza,soje žita raži itd je bila tu nikla naglo na Reč Gospodnju,tako Reč je bila život i kaže se da je taj život bio u oblačenju u formi jedne kompletne biljke,a unutar nje seme i to je dalje reprodukovalo Božji život,i strogo po vrstama. ljudi naučnici mogu sačiniti hibrid kukruza ,eska4. eska ovaj ,onaj, ali ne mogu to uraditi iz ničega moraju uzeti već postojeću semenku ,dakle ono što je Bog već rečju sazdao. tako reč je život. život u biljki. i život semena pšenice uvek će dati samo svoju vrstu života u klasu pšenice itd. originalan život je u Božjem seme4nju ne u hibridu ljudskom. tako je Bog isto obećao poslati spasenje i to je obećano seme Isus. i kao u svim slučajevima on je spremio telo,telo si mi pripravio,i u tom telu je bilo seme Reč Reč života,i to seme je nazvano Isus Hristos,i kroz to ime opraštanjem greha dolaze sinovi neba. samo kroz to seme nazvano Isus dolazi seme sinova Božjih. kroz druga semena,kroz hibrid,koji crkve čine uzimajuć reč ali praveći teološki hibrid oni dobijaju zaobilazeć život u tom imenu u tom obećanom semenu,oni dobijaju hibrid katolika,jehovinog svedoka itd kroz trojstvo zaobilazeć život ,jer seme se ne može mešati,svako seme daJE SVOJ ROD,SEME CRKVE SVOJE CRKVENE RODOVE KATOLIKE PRAVOSlAVNE A SEME rEČI ONE U IMENU Isusa ,daju seme onih za nebo. to se ne može mešati. nikaki hibrid trojstvo itd ne može dati život. to ide na sud na žalost.
t ako Bog uvek čini razdvajanje. da bi spremio tlo. on nje rekao jevrejima,vi kažete da je vaš otac Bog ali vaš otac je đavo. jer moje reči ne mogu da stanu u vas. oni su imali već seme,svoju teologiju,i on nije mogao staviti sebe koji je Reč u njih,oni ga nisu mogli primiti.on je Reč. on je rekao,da On ,tj. njegove Reči ne mogu stoga da stanu u njih. to je trebalo jedno razdvajanje,jedna izlazak,crkva je uvek izlazak iz laži ka istini. ako nema razdvajanja nema ni tla da bi istina mogla da nikne za život na tome tlu u tome vernku. oni su odgovorno tvrdili da su vernici Boga ali oni nisu mogli da prime Njega. on je bio Bog u telu. on je bio Reč obučena u telo,zaogrnuta telom jedna Reč ,jedna večnost ,jedan večni život. upravo on je rekao ako ne verujete da SAM ja,JA jESAM,umrećete u svojim gresima. u njegovom imenu je bio Jahve Spasitelj. oni su verovali Oca jAHVEA ALI SU ODBILI SVOJE SPAŠENJE,jAHVE SPASENJE JE BILO U IMENU JEHOŠUA,ILI ISUS. kroz krštenje u ime Isus čovek priznaje da je vernik Jahvea i da ga prima kao Mesiju ili spasitelja.

Natrag