Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ciao, piramida! Znamo se...:dance2:
Opet problem s Trojedinim Bogom?
Ma, vi previše mozgate...a treba se zadobiti iskustvo...molitvom i klanjanjem

Evo, jedna lijepa molitva:

"O moj Bože, Trojstvo kojem se klanjam, pomozi mi da u cijelosti sebe zaboravim, da bih se usredotočila na tebe, nepokretna i mirna, kao da bi mi duša već bila u vječnosti. Neka ništa ne uspije pomutiti moj mir niti učiniti da izađem od tebe, o moj Nepromjenjivi, nego da me svaki tren uranja sve više u dubinu Tvoga Otajstva.

Smiri moju dušu, učini je svojim nebom, svojim predragim prebivalištem, mjestom svoga počinka. Da te nikad ne bih ostavila samoga, nego da cijela budem tamo, potpuno budna u svojoj vjeri, sva u klanjanju, potpuno prepuštena tvom stvarateljskom djelovanju.

O moj ljubljeni Kriste, raspeti iz ljubavi, htjela bih biti zaručnica tvoga Srca, htjela bih te pokriti slavom, htjela bih te ljubiti dok ne umrem. Ali ćutim svoju nemoć, i molim te da »me obučeš u sebe«, da poistovjetiš moju dušu sa svim kretnjama svoje duše, da me utopiš, da me zauzmeš, da se sa mnom zamijeniš, kako moj život ne bi bio drugo nego ižarivanje tvoga života. Dođi u mene kao Klanjatelj, kao Obnovitelj i kao Spasitelj.

O vječna Riječi, Riječi moga Boga, želim provesti svoj život slušajući te, želim postati savršeno poučljiva da sve naučim od tebe. Zatim, preko svih noći, svih praznina, svih nemoći, želim uvijek ostati u Tebe zagledana i ostati u tvojoj velikoj svjetlosti. O moja Zvijezdo ljubljena, očaraj me kako više ne bih mogla izaći iz tvoga zračenja.

Izgarajući plamenu, Duše ljubavi, »siđi na mene«, kako bi se u mojoj duši dogodilo utjelovljenje Riječi, da mu ja budem dodijeljeno čovještvo u kojem bi On obnovio cijeli svoj Misterij.

I ti, Oče, prigni se nad svoje jadno malo stvorenje, »pokrij ga svojom sjenom«, i nemoj u njemu gledati drugo nego »Ljubljenoga u kojega si postavio sve svoje miline«.

O moja Trojice, moje sve, moje blaženstvo, bezgranična samoćo, bezdane u kojem se gubim, prepuštam se Vama kao plijen. Pohranite se u meni da bih se ja pohranila u vama, išče3kujući da nadođe u vašoj svjetlosti motrenje bezdana vaših veličajnosti."

(Iz »Spisa« blažene Elizabete od Presvetog Trojstva)

Hvala na željama i molitvi,
ali - ja dajem prioritet Bibliji,
a ne uredbama ljudskim i ljudskim riječima.

TTT - ne postoji,
niti igdje piše u Bibliji!
-----------------------------------

Prijestolje Božje!
Na Božjem prijestolju sjedi Bog Jedini Otac Jahve.
Božji Sin Isus sjedi Vječno Zdesna Božjeg prijestolja.
GDJE sjedi SD?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Онда нека сам неозбиљан, али веома добро знам да вама који не схватате не одговара управо тај стих. И други стихови потпуно одговарају, ништа ту није злоупотребљено. Ово је јасно објашњење онога што су апостоли знали и учили људе који нису разумели, као и ти.

19. Знамо да смо од Бога и сав свет лежи у злу.
20. А знамо да Син Божји дође, и дао нам је разум да познамо Бога Истинитог, и да будемо у истинитом Сину Његовом Исусу Христу. Ово је Истинити Бог и Живот вечни.

21. Дечице! Чувајте се од незнабоштва. Амин.

Незнабоштво или одбијање да се упозна Бог је опасна ствар. Постоје многи правци РАЗМИШЉАЊА и тврдњи, али не могу сви бити истинити. Зато је веома битно за нас за прихватимо Сина, јер ако не прихватимо Сина немамо ни Оца, а самим тим немамо ни Духа Светога Божијег. Ко год верује по својим замислима уместо да пита, истражује, учи, тај одбацује правилно исповедање вере, а то се назива јерес или криво учење. Јерес може само да нашкоди онима који је прихвате.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
1. IVANOVA 5,5-8

1. IVANOVA 5,5

Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj, koji vjeruje, da je Isus Sin Božji ?

.........................................

Tko je pobijedio svijet?

Da li je pobijedio svijet onaj koji vjeruje da je Isus = Bog? Ne!

Svijet je pobijedio onaj koji vjeruje da je Isus = Sin Božji - ne-bog.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,6

Ovaj je, koji dođe vodom i krvlju i Duhom, Isus Krist, ne samo u vodi, nego u vodi i krvi; i Duh je, koji svjedoči, jer je Duh istina.

................................................... Kako je Isus Krist došao na Zemlju? Došao je vodom, krvlju i duhom. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,7

Jer su trojica, što svjedoče u nebu: "Otac, Riječ i Duh Sveti; i ova su trojica jedno,

.................................................. Postoji svjedočanstvo na Nebu. Troje je na Nebu.

1. Na Nebu je Bog Otac Jahve.
2. Bog Otac Jahve ima svoju Riječ kojom sve stvara.
Riječ je Bog.
3. Bog Otac ima svoga Duha.
Bog Otac je Svet i Njegov Duh je Sveti Duh.

Na Nebu Bog Otac i Njegova Riječ i Njegov Sveti Duh čine jedno.
Jedinoga Boga Oca

1. IVANOVA 5,8

I troje je, što svjedoči na zemlji: "Duh, i voda, i krv; i ovo je troje jedno.

...................................................... Postoji svjedočanstvo na Zemlji. Na Zemlji je bio Isus Krist. I u Isusu Kristu je: 1. duh 2. voda 3. krv Na Zemlji je Isus Krist sa svojim duhom, vodom i

Da ti još pomognem - Imaš 2 svjedočanstva - 1. od Boga Oca Jahve s Neba 2. od Sina na Zemlji ---------------------------------------------- -

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
"A znamo da Sin Božji Dođe, i Dao nam Je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u ISTINITOM SINU Njegovom Isusu Hristu. OVO Je ISTINITI BOG i Život večni." (1. Jovanova 5,20)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Пирамидо, и не разумеш шта значи Син Божији, Реч Божија, Клица, Кнез мирни,...

Ако кажеш да само Писмо читаш, онда и учини тако:

35. И одговарајући анђео рече јој: Дух Свети доћи ће на тебе, и сила Највишег осениће те; зато и оно што ће се родити биће свето, и назваће се Син Божји. (Лука 1)

8. А Сину: Престо је Твој, Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог.
9. Омилела Ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза Те, Боже, Бог Твој уљем радости већма од другова Твојих.
10. И опет: Ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дела руку Твојих:
11. Она ће проћи, а Ти остајеш: и сва ће остарети као хаљина,
12. И савићеш их као хаљину, и измениће се: а Ти си Онај исти, и Твојих година неће нестати. (Јеврејима 1)

Сваки хришћанин који правилно исповеда веру, без обзира којој цркви да припада, зна да је Бог ЈХВХ постао тело, тј. да Реч Божија (Бог - Јован 1:1) се оваплоти. Можда си ти збуњен као муслимани, фарисеји и следбеници тог неприхватања Сина, јер вама је тешко да поверујете да Бог може узети и људско обличје, а камоли дозволити да Га туку, малтретирају, псују и на крају распну. Ви видите строгог Бога из Старог завета. А у том истом Старом завету не видите да је тај исти Бог био толерантан, трпељив, попустљив, све док више није имало куд. Лакше је окривити Бога за гнев, него увидети сопствене грехе. Јер грешник који не жели да се покаје стално тражи начине да самог праведног Бога оптужује да себе оправда.

Тако и ти (и многи други) говориш да ми учимо лаж и превару, да измишљамо нешто што само ми видимо. Ниси ни свестан да се Бог објавио и показао преко Сина:

6. Исус му рече: Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме.
7. Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га.
8. Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.
9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца? (Јован 8)

Можда треба још да читаш јеванђеље и да не брзаш много, јер твоја је душа у питању.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Онда нека сам неозбиљан, али веома добро знам да вама који не схватате не одговара управо тај стих. И други стихови потпуно одговарају, ништа ту није злоупотребљено. Ово је јасно објашњење онога што су апостоли знали и учили људе који нису разумели, као и ти.
19. Знамо да смо од Бога и сав свет лежи у злу.
20. А знамо да Син Божји дође, и дао нам је разум да познамо Бога Истинитог, и да будемо у истинитом Сину Његовом Исусу Христу. Ово је Истинити Бог и Живот вечни.
21. Дечице! Чувајте се од незнабоштва. Амин.
Незнабоштво или одбијање да се упозна Бог је опасна ствар. Постоје многи правци РАЗМИШЉАЊА и тврдњи, али не могу сви бити истинити. Зато је веома битно за нас за прихватимо Сина, јер ако не прихватимо Сина немамо ни Оца, а самим тим немамо ни Духа Светога Божијег. Ко год верује по својим замислима уместо да пита, истражује, учи, тај одбацује правилно исповедање вере, а то се назива јерес или криво учење. Јерес може само да нашкоди онима који је прихвате.

Izgleda da vama treba sve nacrtati da biste razumeli kao u ovom slucaju sta su Apostoli ucili.
Evo, ovako ce ti biti mozda lakse da razumes.

"A znamo da sin Božij dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga istinoga, i da budemo u istinome sinu njegovom Isusu Hristu. Ovo je istini Bog i život vječni."

Morao sam ovo prvo ovolikim fontom jer to je ono sto su Apostoli ucili/znali!
A ucili su da je dosao "Sin Boziji", lepo ti pise.
Nije Jovan rekao: A znamo da "Bog Sin" dodje.... da tako pise ja bih verovao sto da ne bi, al' ne pise.
Zato ovo sto kaze u drugom delu stiha: "Ovo je istini Bog", se ocigledno ne odnosi na Hrista, vec na istinitog Boga Jehovu koga treba po tom razumu koji nam je Hrist dao da upoznamo. Jer, da se odnosi na Hrista, Jovan bi i u prvom delu stiha rekao drugacije, smatrajuci Hrista Bogom a ne Bozijim Sinom.
Sin nam otkriva Boga, to je poenta onog sto ti je Jovan ovde rekao. A ne da je sin Bog!

Tako isto i na svakom drugom mestu Apostoli uvek uce da je dosao "Boziji sin" a nikad i nigde "Bog sin".

To je velika razlika u odnosu na vas!
Moze li biti da vi bolje znate od Apostola?
I na kraju: ako Apostoli nikada Hrista nisu oslovljavali sa Bog sin, odakle vama smelost da to radite?

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
I na kraju: ako Apostoli nikada Hrista nisu oslovljavali sa Bog sin, odakle vama smelost da to radite?

"Bog, Koji je nekada mnogo puta i različitim načinom Govorio očevima preko proroka, Govori i nama u posledak dana ovih preko Sina." "Tako i anđelima Govori: Koji čini anđele Svoje duhove, i sluge Svoje plamen ognjeni. A SINU: PRESTO JE TVOJ, BOŽE, VA VEK VEKA; palica je pravde palica Carstva Tvog. Omilela Ti je pravda, i Omrzao Si na bezakonje: toga radi Pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih. I opet: TI Si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih: Ona će proći, a Ti Ostaješ: i sva će ostareti kao haljina, I Savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti Si Onaj Isti, i Tvojih godina neće nestati."

Jevrejima, 1. poglavlje

"I opet: TI Si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih..." (Jevrejima 1,10)

"U početku Stvori BOG Nebo i Zemlju." (1. Mojsijeva 1,1)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Izgleda da vama treba sve nacrtati da biste razumeli kao u ovom slucaju sta su Apostoli ucili.
Evo, ovako ce ti biti mozda lakse da razumes.

"A znamo da sin Božij dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga istinoga, i da budemo u istinome sinu njegovom Isusu Hristu. Ovo je istini Bog i život vječni."

Morao sam ovo prvo ovolikim fontom jer to je ono sto su Apostoli ucili/znali!
A ucili su da je dosao "Sin Boziji", lepo ti pise.
Nije Jovan rekao: A znamo da "Bog Sin" dodje.... da tako pise ja bih verovao sto da ne bi, al' ne pise.
Zato ovo sto kaze u drugom delu stiha: "Ovo je istini Bog", se ocigledno ne odnosi na Hrista, vec na istinitog Boga Jehovu koga treba po tom razumu koji nam je Hrist dao da upoznamo. Jer, da se odnosi na Hrista, Jovan bi i u prvom delu stiha rekao drugacije, smatrajuci Hrista Bogom a ne Bozijim Sinom.
Sin nam otkriva Boga, to je poenta onog sto ti je Jovan ovde rekao. A ne da je sin Bog!

Tako isto i na svakom drugom mestu Apostoli uvek uce da je dosao "Boziji sin" a nikad i nigde "Bog sin".

To je velika razlika u odnosu na vas!
Moze li biti da vi bolje znate od Apostola?

Нацртај ти себи, ја схватам КО ЈЕ СИН. Ти мислиш да је анђео Михаило јер ти је нека секта (култ) тако рекла. Твој проблем. И мени није нико други објаснио до Господа док сам читао Јеванђеље по Јовану, прву главу. Када сам схватио мојој радости није било краја. И сада ћеш ти мени да "црташ" док понижаваш мог Господа играјући се речима? Нећу да учествујем у твојој јереси, пиши шта хоћеш.

Нека је теби Исус само пророк (зато се и добро слажете а муслиманима док нападате хришћанство, то смо управо овде видели), можда анђео Михаило, можда ово, можда оно. По вашој јереси анђео је транспортован или телепортован у материцу жене, а после је постао Бог јер му је "врховни Бог" дао тај чин (!!!). Као и мормони, ви верујете у огромне глупости и измишљотине, а то је ваш проблем.

Остаје тужна истина да ви заправо не знате ко је Господ Исус Христос. То је највећи проблем. Све остало је мање битно, јер ја лако искључим интернет или престанем да читам шта се све пише овде. А ваша јерес остаје до покајања вашег, ако га буде.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
"A znamo da Sin Božji Dođe, i Dao nam Je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u ISTINITOM SINU Njegovom Isusu Hristu. OVO Je ISTINITI BOG i Život večni." (1. Jovanova 5,20)

1. IVANOVA 5,1

Tko god vjeruje: "Isus je Krist", od Boga je rođen. I tko god ljubi roditelja, ljubi i rođenoga.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Božji Sin dobio je svoje Ime OD Boga Oca Jahve.

Isus je dobio titulu – KRIST OD Boga Oca Jahve.

Što vjeruješ? Da je Isus = Krist? Ako da – od Boga si rođen.

Ili - da li vjeruješ da je Isus = Bog?

Bog se ne rađa – Isus se rodio.

Isus nije Bog.

Bog nema početak. Rođenjem je početak.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,5

Ta tko to pobjeđuje svijet ako ne onaj tko vjeruje da je Isus Sin Božji?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Tko pobjeđuje svijet? - Onaj koji vjeruje da je Isus = Sin Božji.

Da li pobjeđuješ svijet ako vjeruješ da je Isus = Bog? -Ne.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. IVANOVA 5,9

Ako primamo svjedočanstvo ljudi, svjedočanstvo je Božje veće. Jer ovo je svjedočanstvo Božje, kojim je svjedočio za Sina svoga:

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bog sjedoči za svoga Sina.

Ne svjedoči Bog za Boga.

Isus je Sin Božji – ne-bog.

1. IVANOVA 5,10

Tko vjeruje u Sina Božjega, ima to svjedočanstvo Božje u sebi. Tko ne vjeruje Bogu, učinio ga je lašcem jer nije vjerovao u svjedočanstvo kojim je svjedočio Bog za Sina svoga.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Da li vjeruješ da je Isus = Sin Božji? – Ako da –imaš svjedočanstvo Božje u sebi.

Da li vjeruješ da je Isus= Bog? – Da li onda imaš Božje svjedočanstvo u sebi?

1. IVANOVA 5,11

I ovo je svjedočanstvo: Bog nam je dao život vječni; i taj je život u Sinu njegovu.

Bog je dao život – ne Isus.

Bog Jahve nam je dao život preko Isusa – koji nije Bog.

1. IVANOVA 5,20

Znamo: Sin je Božji došao i dao nam razum da poznamo Istinitoga. I mi smo u Istinitom, u Sinu njegovu, Isusu Kristu. On je Bog istiniti i Život vječni.

Sin Božji – ne-bog je došao i dao nam da poznamo Istinitoga Boga Oca Jahvu.

Mi smo u Istinitom Bogu Jedinome Ocu Jahvi.

Mi smo jedno tijelo sa Isusom i tako smo povezani sa našim Bogom Jahvom.

Bog Otac Jahve je Jedini Bog Istinit.

Jedini Bog Otac Jahve daje život vječni.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805

Da li imaš hrabrosti prokomentirati stihove iz
moga posta br. 1453 ?

Jel ti iz tih stihova jasno da su u pitanju DVOJICA?
Jeda je Bog Jedini Jahve,
a Drugi je Božji Sin Isus - NEbog.

Jel ti jasno da se BOG Jedini Jahve
"sastoji" OD - Oca + LOGOSA + SD! - ?

Jel ti jasno iz toga - da LOGOS nije ISUS?

Natrag