Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
PSALAM 89,7 Ta tko je u oblacima ravan Jahvi, tko li je Jahvi sličan među sinovima Božjim?

“Svi što prizivaju IME JAHVINO spaseni će biti…” (Joilo 2,32)

ON” (ISUS) “je onaj kamen Koji vi graditelji odbaciste, ali Koji postade Kamen zaglavni, i nema ni u kome drugom spasenja. NEMA uistinu pod nebom DRUGOG IMENA dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.” (Dela 4,11.12)

“Jer AKO priznaješ ustima svojim DA JE ISUS GOSPOD, i veruješ u srcu svojemu da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen.”(Rimljanima 10,9)

GDJE U BIBLIJI PIŠE; 1. Da je Božji Sin Isus Krist za sebe rekao da je On Bog? Gdje je rekao – Ja sam Bog! - ?
“Ja i Otac Jedno Smo. A Jevreji opet uzeše kamenje da Ga ubiju. Isus im odgovori: Mnoga vam dobra dela javih od Oca Svojega; za koje od onih dela bacate kamenje na Me? Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na Te, nego za hulu na Boga, što Ti, Čovek budući, gradiš se Bog.” (Jovan 10,30-33)

“I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše Subotu nego i Ocem Svojim nazivaše Boga i građaše se Jednak Bogu.” (Jovan 5,18)

Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Bog?
"A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu Svetome... Ljudima nisi slagao nego Bogu." (Dela 5,3.4)

Da je Božji Sin Isus Krist za sebe rekao da je On sve stvorio? Gdje je rekao – Ja sam stvorio…….! Ja sam Stvoritelj!
"Bog, Koji je nekada mnogo puta i različitim načinom Govorio očevima preko proroka, Govori nama u posledak dana ovih preko Sina." "A SINU: PRESTO JE TVOJ, BOŽE, VA VEK VEKA; palica je pravde palica Carstva Tvog. Omilela Ti je pravda, i Omrzao Si na bezakonje: toga radi Pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih. I opet: TI Si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih: Ona će proći, a Ti Ostaješ: i sva će ostareti kao haljina, I Savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti Si Onaj Isti, i Tvojih godina neće nestati."

Jevrejima, 1. poglavlje

"I opet: TI Si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih..."(Jevrejima 1,10)

"U početku Stvori BOG Nebo i Zemlju." (1. Mojsijeva 1,1)

Da je Božji Sin Isus Krist za sebe rekao da se ljudi trebaju Njemu klanjati kao Bogu?
"A jedanaest učenika otidoše u Galileju u goru kuda im je kazao Isus. I kad Ga videše, pokloniše Mu se; a jedni posumnjaše." (Matej 28,16.17)

“I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starešine padoše pred Jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetih.” (Otkrivenje 5,8)

Da je Sveti Duh za sebe rekao da se ljudi trebaju Njemu klanjati kao Bogu?
"A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu Svetome... Ljudima nisi slagao nego Bogu." (Dela 5,3.4)

Da je Božji Sin Isus Krist za sebe rekao da je On Alfa i Omega?
“…I čuh za sobom glas veliki kao truba, koji govoraše: Ja Sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji… i obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih, i usred sedam svećnjaka kao SINA ČOVEČIJEGi kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu Svoju na me Govoreći mi: Ne boj se, Ja Sam Prvi i Poslednji, i Živi; i Bejah Mrtav i evo Sam Živ vavek veka, Amin.”(Otkrivenje 1,10-18)

Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Alfa i Omega?

Trojstvo, 3 Božanske Osobe, Trojedini Bog, Bogočovjek, Bog u tijelu?
“Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti Postavivladikama da pasete Crkvu Gospoda i Boga koju Steče krvlju SVOJOM.” (Dela 20,28) “Budući pak da deca imaju telo i krv, tako i On Uze udeo u tome, da smrću Satre onoga koji ima državu smrti, to jest đavola.” (Jevrejima 2,14)

Da za spasenje treba vjerovati da je Isus Bog?
“Svi što prizivaju ime JAHVINO spaseni će biti…” (Joilo 2,32)

ON” (ISUS) “je onaj kamen Koji vi graditelji odbaciste, ali Koji postade Kamen zaglavni, i nema ni u kome drugom spasenja. NEMA uistinu pod nebom DRUGOG IMENA dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.”(Dela 4,11.12)

“Jer ako priznaješ ustima svojim DA JE ISUS GOSPOD, i veruješ u srcu svojemu da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen.”(Rimljanima 10,9)

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
“Ja i Otac Jedno Smo. A Jevreji opet uzeše kamenje da Ga ubiju. Isus im odgovori: Mnoga vam dobra dela javih od Oca Svojega; za koje od onih dela bacate kamenje na Me? Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na Te, nego za hulu na Boga, što Ti, Čovek budući, gradiš se Bog.” (Jovan 10,30-33)

“I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše Subotu nego i Ocem Svojim nazivaše Boga i građaše se Jednak Bogu.” (Jovan 5,18)

"Bog, Koji je nekada mnogo puta i različitim načinom Govorio očevima preko proroka, Govori nama u posledak dana ovih preko Sina." "A SINU: PRESTO JE TVOJ, BOŽE, VA VEK VEKA; palica je pravde palica Carstva Tvog. Omilela Ti je pravda, i Omrzao Si na bezakonje: toga radi Pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih. I opet: TI Si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih: Ona će proći, a Ti Ostaješ: i sva će ostareti kao haljina, I Savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti Si Onaj Isti, i Tvojih godina neće nestati."

Jevrejima, 1. poglavlje

"I opet: TI Si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih..."(Jevrejima 1,10)

"U početku Stvori BOG Nebo i Zemlju." (1. Mojsijeva 1,1)

"A jedanaest učenika otidoše u Galileju u goru kuda im je kazao Isus. I kad Ga videše, pokloniše Mu se; a jedni posumnjaše." (Matej 28,16.17)

“I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starešine padoše pred Jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetih.” (Otkrivenje 5,8)

“…I čuh za sobom glas veliki kao truba, koji govoraše: Ja Sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji… i obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih, i usred sedam svećnjaka kao SINA ČOVEČIJEGi kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu Svoju na me Govoreći mi: Ne boj se, Ja Sam Prvi i Poslednji, i Živi; i Bejah Mrtav i evo Sam Živ vavek veka, Amin.”(Otkrivenje 1,10-18)

“Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti Postavivladikama da pasete Crkvu Gospoda i Boga koju Steče krvlju SVOJOM.” (Dela 20,28) “Budući pak da deca imaju telo i krv, tako i On Uze udeo u tome, da smrću Satre onoga koji ima državu smrti, to jest đavola.” (Jevrejima 2,14)

“Svi što prizivaju ime JAHVINO spaseni će biti…” (Joilo 2,32)

ON” (ISUS) “je onaj kamen Koji vi graditelji odbaciste, ali Koji postade Kamen zaglavni, i nema ni u kome drugom spasenja. NEMA uistinu pod nebom DRUGOG IMENA dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.”(Dela 4,11.12)

“Jer ako priznaješ ustima svojim DA JE ISUS GOSPOD, i veruješ u srcu svojemu da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen.”(Rimljanima 10,9)

Nije mi jasno - da li zbilja ne vidiš - ŠTO je PITANJE,
a ŠTO si ti odgovorio?

Pročitaj više puta, molim te, svoje odgovore na pitanja.
Ako ti nije jasno - da nisi ništa po pitanjima odgovorio,
onda priupitaj nekoga tko NIJE vjernik,
neka pročita pitanje i kaže - da li je to DOKAZNI odgovor.

TI i TTT nemate stihovnih dokaza za TTT!

TTT -na piše nigdje u Bibliji.
Znači - nadodavanje!

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Isus je Gospod (Jehova)

Da je Isus zaista Gospod (hebrejski: Jahve ili Jehova), o tome jasno svedoči već Njegovo ime, koje znači: Jahve je Spasitelj ili Jahve spasava, jer se ne odnosi na Oca, kako mnogi veruju, već upravo na Isusa: “Pa će roditi Sina, i nadenuće Mu ime Isus jer će On izbaviti Svoj narod od greha njihovih.” To potvrđuje nastavak istog teksta: “A ovo je sve bilo da se izvrši što je Gospod kazao preko proroka koji govori: Devojka će zatrudneti i rodiće Sina i nadenuće Mu ime Emanuilo, koje će reći: Sa Nama Bog!” (Matej 1,21-23)

Slede i druga svedočanstva:

“Evo šaljem glasnika da put preda Mnom pripravi. I doći će iznenada u Hram Svoj Gospod Koga vi tražite i Anđeo saveza koga žudite. Evo Ga, dolazi već – govori Jahve nad vojskama.” (Malahija 3,1)

“Glas viče: ‘Pripravite Jahvi put kroz pustinju. Poravnajte u stepi stazu Bogu našemu.’ ” (Isaija 40,3-5)

“U ono pak doba dođe Jovan Krstitelj, i učaše u pustinji Judejskoj. I govoraše: Pokajte se, jer se približi Carstvo nebesko. Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onoga što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnajte staze Njegove.” (Matej 3,1-3)

Navedeni stihovi pokazuju da je Jovan, pripravljajući put Hristu, u stvari pripravio put Jahvi (Jehovi), što je i sam izjavio rekavši da je “poslan pred Njim” - Isusom (Jovan 3,28). Sam Nebeski Otac potvrđuje to rečima da će poslati vesnika koji će pripraviti put pred Njim: “Evo šaljem glasnika da put preda Mnom pripravi. I doći će iznenada u hram Svoj Gospod Koga vi tražite i Anđeo saveza Koga žudite. Evo Ga, dolazi već - govori Jahve nad vojskama.” (Malahija 3,1)

Da je ovo istina, potvrđuje i tekst iz Knjige proroka Ageja 2,9., u kom stoji napisano da će drugi hram, koji je izgledom bio znatno manje vredan od prethodnog - Solomunovog, ipak biti slavniji od prvog, u kojem se Božja slava takođe otkrivala (2. Dnevnika 7,1-3), jer je u njemu boravio Sam Bog u telu: “Slava će ovog doma poslednjeg biti veća nego prvog, veli Gospod nad vojskama; i postaviću mir na ovom mestu.” (Agej 2,9) “Jer Bog beše u Hristu, i svet pomiri sa Sobom…” (2. Korinćanima 5,19) Dokaze da Hristos nije samo čovek već i Večni Bog, daju i sledeći tekstovi:

“Ovako govori Kralj Izraelov i Otkupitelj njegov, Jahve nad vojskama: Ja Sam Prvi i Ja Sam Posljednji: Osim Mene boga nema. Tko je kao Ja? Nek ustane i govori, nek navijesti i nek Mi razloži! …Nisam li vam to odavna navijestio i otkrio? Vi ste Mi svjedoci: Ima li boga osim Mene? Ima li Stene? Ja ne znam!” (Isaija 44,6.8)

“Ali neću vam zatajiti braćo da očevi naši… svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od DuhovneStene Koja iđaše za njima; a Stena beše Hristos.” (1. Korinćanima 10,1.4)

Naredni stihovi takođe čine vezu koja predstavlja još jedan iz niza dokaza da je Isus Večna Božanska Ličnost:

“Ja, Ja Sam Jahve, osim Mene nema Spasitelja.” (Isaija 43,11)

“On” (Isus) “je onaj kamen Koji vi graditelji odbaciste, ali Koji postade Kamen zaglavni. I nema ni u kome drugom spasenja.” (Dela 4,11)

Za kraj sledi još nekoliko povezanih tekstova:

“Svi što prizivaju ime Jahvino spaseni će biti…” (Joilo 2,32)

“On” (Isus) “je onaj kamen Koji vi graditelji odbaciste, ali Koji postade Kamen zaglavni, i nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugog imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.” (Dela 4,11.12)

“Jer ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svojemu da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen.” (Rimljanima 10,9)

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Isus je Gospod (Jehova)
Da je Isus zaista Gospod (hebrejski: Jahve ili Jehova), o tome jasno svedoči već Njegovo ime, koje znači: Jahve je Spasitelj ili Jahve spasava, jer se ne odnosi na Oca, kako mnogi veruju, već upravo na Isusa: “Pa će roditi Sina, i nadenuće Mu ime Isus jer će On izbaviti Svoj narod od greha njihovih.” To potvrđuje nastavak istog teksta: “A ovo je sve bilo da se izvrši što je Gospod kazao preko proroka koji govori: Devojka će zatrudneti i rodiće Sina i nadenuće Mu ime Emanuilo, koje će reći: Sa Nama Bog!” (Matej 1,21-23)

“Evo šaljem glasnika da put preda Mnom pripravi. I doći će iznenada u Hram Svoj Gospod Koga vi tražite i Anđeo saveza koga žudite. Evo Ga, dolazi već – govori Jahve nad vojskama.” (Malahija 3,1)

“Glas viče: ‘Pripravite Jahvi put kroz pustinju. Poravnajte u stepi stazu Bogu našemu.’ ” (Isaija 40,3-5)

“U ono pak doba dođe Jovan Krstitelj, i učaše u pustinji Judejskoj. I govoraše: Pokajte se, jer se približi Carstvo nebesko. Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onoga što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnajte staze Njegove.” (Matej 3,1-3)

Navedeni stihovi pokazuju da je Jovan, pripravljajući put Hristu, u stvari pripravio put Jahvi (Jehovi), što je i sam izjavio rekavši da je “poslan pred Njim” - Isusom (Jovan 3,28). Sam Nebeski Otac potvrđuje to rečima da će poslati vesnika koji će pripraviti put pred Njim: “Evo šaljem glasnika da put preda Mnom pripravi. I doći će iznenada u hram Svoj Gospod Koga vi tražite i Anđeo saveza Koga žudite. Evo Ga, dolazi već - govori Jahve nad vojskama.” (Malahija 3,1)

Da je ovo istina, potvrđuje i tekst iz Knjige proroka Ageja 2,9., u kom stoji napisano da će drugi hram, koji je izgledom bio znatno manje vredan od prethodnog - Solomunovog, ipak biti slavniji od prvog, u kojem se Božja slava takođe otkrivala (2. Dnevnika 7,1-3), jer je u njemu boravio Sam Bog u telu: “Slava će ovog doma poslednjeg biti veća nego prvog, veli Gospod nad vojskama; i postaviću mir na ovom mestu.” (Agej 2,9) “Jer Bog beše u Hristu, i svet pomiri sa Sobom…” (2. Korinćanima 5,19) Dokaze da Hristos nije samo čovek već i Večni Bog, daju i sledeći tekstovi:

“Ovako govori Kralj Izraelov i Otkupitelj njegov, Jahve nad vojskama: Ja Sam Prvi i Ja Sam Posljednji: Osim Mene boga nema. Tko je kao Ja? Nek ustane i govori, nek navijesti i nek Mi razloži! …Nisam li vam to odavna navijestio i otkrio? Vi ste Mi svjedoci: Ima li boga osim Mene? Ima li Stene? Ja ne znam!” (Isaija 44,6.8)

“Ali neću vam zatajiti braćo da očevi naši… svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od DuhovneStene Koja iđaše za njima; a Stena beše Hristos.” (1. Korinćanima 10,1.4)

Naredni stihovi takođe čine vezu koja predstavlja još jedan iz niza dokaza da je Isus Večna Božanska Ličnost:

“On” (Isus) “je onaj kamen Koji vi graditelji odbaciste, ali Koji postade Kamen zaglavni. I nema ni u kome drugom spasenja.” (Dela 4,11)

“On” (Isus) “je onaj kamen Koji vi graditelji odbaciste, ali Koji postade Kamen zaglavni, i nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugog imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.” (Dela 4,11.12)

“Jer ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svojemu da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen.” (Rimljanima 10,9)
Dobro - znači odgovora ispravnih na pitanja - nema.
------------------------------------------------------------

Da li znaš da Isus nije bio oduvijek spasitelj?
Znaš zašto?
Zato jer nije Bog.
Čak nije ni sam sebe mogao Uskrsnuti,
nego - TKO JE USKRSNUO ISUSA?
------------------------------------------------
IZAIJA 43,11
Ja, ja sam Jahve, osim mene nema spasitelja.

TAJ Jahve - DAO je Isusu titulu - Spasitelj!

DJELA APOSTOLSKA 13,23
Iz njegova potomstva izvede Bog po svom obećanju Izraelu Spasitelja, Isusa.

ALI - i nadalje je JEDINI Spasitelj ostao Bog Jahve - jer je Jedini Bog.

1. TIMOTEJU 1,1
Pavao, apostol Krista Isusa
po nalogu Boga, Spasitelja našega,
i
Krista Isusa
, nade naše,

Isus nije i neće nikada biti Bog.

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
KO ne čita, da nije i Ćita? :) {To TEK pitam - ne bih da se skitam (Jer bi moderator, ta bio snagator)!}? A ko čita taj i zloga hita te mu je i Rima kao kakva plima...

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
TTT - nigdje ne piše u Bibliji.
TTT je čisto nadodavanje Božjoj Jahvinoj riječi.
Izgrađen je izmišljeni nauk koji zavodi ljude.

A lažni učitelji povući će sa sobom i svoje učenike.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Нацртај ти себи, ја схватам КО ЈЕ СИН. Ти мислиш да је анђео Михаило јер ти је нека секта (култ) тако рекла. Твој проблем. И мени није нико други објаснио до Господа док сам читао Јеванђеље по Јовану, прву главу. Када сам схватио мојој радости није било краја. И сада ћеш ти мени да "црташ" док понижаваш мог Господа играјући се речима? Нећу да учествујем у твојој јереси, пиши шта хоћеш.

Ja svoje versko ubedjenje zasnivam "samo" na temelju Biblije i ona mi je jedino merodavno u svakom, pa i ovom pogledu. Tako da me misljanje bilo koje sekte ili vererske zajednice, pa i Konstantina, ne interesuje.
Samo pogledaj zivot i ucenje dva mozda i najznacajnija apostola Petra i Pavla, sta su oni govorili, ucili, pisali i radili u svom celom Hriscanskom zivotu. Mislim da cinjenje istog, upraznjavanje vere na isti nacin je sasvim dovoljno za spasenje. Ne sme tu nista da se doda ni oduzme! Ako ta dvojica modulatora, da tako kazem, koji su direktno nadahnuti od Boga i svetog duha, koji su imali najispravniji nacin obozavanja Boga i obavezu da nauce i druge, nisu nasli za shodno ni na jednom mestu da zapisu spoj te dve reci "Bog Sin", onda to znaci samo jedno. Da nisu verovali tako. Oni su na svakom mestu, praveci spoj ove dve reci govorili "sin Boziji". Ima li potrebe i smelosti raditi drugacije od njih?! Kada znamo sa sigurnoscu da su oni u potpunosti radili ispravno.
I ne samo njih dvojica, vec i svi drugi apostoli su pisali isto! Oni su zapisali poslanice koje nose spasonosne reci, bitne za spasenje milijarda ljudi i sa tim nema igranja, pogotovo sa ovako bitnim stvarima. Ako nam zivot zavisi od poznanja jednog istinitog Boga i Isusa Hrista, onda su oni morali jasno i nedvosmisleno
reci ko je Isus Hrist! Oni su to naravno i cinili. Buduci da je u pitanju moje licno spasenje ja se ne mogu i necu oslanjati ni na moje ni na bilo cije misljenje....ako su oni uvek za Hrista govorili da je Boziji sin, za mene ce to ostati tako.

И сада ћеш ти мени да "црташ" док понижаваш мог Господа играјући се речима? Нећу да учествујем у твојој јереси, пиши шта хоћеш.

U celom novom zavetu kad se pravi spoj ove dve reci, pise: "Boziji sin", a nikad "Bog Sin"!
I sad se ja igram recima.

Molio bih te da mi kazes gde i na koji nacin sam ja ponizio Hrista?
Sto se tice Jovanove prve glave:
Ako on na pocetku opisuje Bozanstvo (Boga i Hrista), onda je sigurno da on najbolje zna ko je Isus Hrist. On to u 34. stihu jasno kaze.

"I ja vidjeh i zasvjedočih da je ovaj sin Božij."

Treba li nam bolji svedok od Jovana, koji je video, kako sam kaze. I na svakom drugom mestu Jovan govori isto. Da je Hrist sin Boziji.

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
"I odgovori Toma i reče Mu: GOSPOD moj I BOG moj. ISUS mu Reče: Pošto ME vide verovao si; blago onima koji ne videše a verovaše." (Jovan 20,28.29)

“I kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog Se Javi u telu.”(1. Timotiju 3,16)

“Hristos… Koji je nad svima Bog Blagosloven.”(Rimljanima 9,5)

"Jer u NJemu živi SVAKA PUNINA BOŽANSTVA Telesno."(Kološanima 2,9)

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Isus je Gospod (Jehova)

da,dobro si rekao,njegovo ime je Jehova sPASITELJ. A ISTI JE KAZAOZASEBE,NEMA DRUGOG SPASITELJA,NEMA NI JEDNOGA. piraamida ima problem kao i uvek.

Član
Učlanjen(a)
28.04.2013
Poruka
114

U celom novom zavetu kad se pravi spoj ove dve reci, pise: "Boziji sin", a nikad "Bog Sin"!
I sad se ja igram recima.

Molio bih te da mi kazes gde i na koji nacin sam ja ponizio Hrista?
Sto se tice Jovanove prve glave:
Ako on na pocetku opisuje Bozanstvo (Boga i Hrista), onda je sigurno da on najbolje zna ko je Isus Hrist. On to u 34. stihu jasno kaze.

"I ja vidjeh i zasvjedočih da je ovaj sin Božij."

Treba li nam bolji svedok od Jovana, koji je video, kako sam kaze. I na svakom drugom mestu Jovan govori isto. Da je Hrist sin Boziji.

Slažemo li se da je Bog jedan?
Slažemo.

Bog je jedan i znamo da je Otac JHWH,a sa druge strane imamo Isusa koji je njegov Sin,kako Biblija kaže Sin Božji.
Iz toga možemo zaključiti da su Otac i Sin dvije osobe,ali jedan Bog.
Da ti ponovim početak Ivanova evnđelja...U početku bijaše Riječ,Riječ bijaše u Boga,Riječ bijaše Bog...Riječ tijelom postade i nastani se među nama.
Ukratko...Bog se utjelovio.

Nadalje,ako bi u Biliji pisalo Bog Sin i Bog Otac,onda bismo ušli u mnogoboštvo,jer to implicira i dvije različite osobe i dva Boga,pošto Biblija inzistira na jednom Bogu,onda možemo zaključiti da Bog nije osobno ime,već ime nečega jednoga što imaju i Otac i Sin i Duh Sveti,o kojem ovdje nisam govorio.

Natrag