Član
- Učlanjen(a)
- 07.09.2012
- Poruka
- 226
PSALAM 89,7 Ta tko je u oblacima ravan Jahvi, tko li je Jahvi sličan među sinovima Božjim?
“Svi što prizivaju IME JAHVINO spaseni će biti…” (Joilo 2,32)
“ON” (ISUS) “je onaj kamen Koji vi graditelji odbaciste, ali Koji postade Kamen zaglavni, i nema ni u kome drugom spasenja. NEMA uistinu pod nebom DRUGOG IMENA dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.” (Dela 4,11.12)
“Jer AKO priznaješ ustima svojim DA JE ISUS GOSPOD, i veruješ u srcu svojemu da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen.”(Rimljanima 10,9)
“Ja i Otac Jedno Smo. A Jevreji opet uzeše kamenje da Ga ubiju. Isus im odgovori: Mnoga vam dobra dela javih od Oca Svojega; za koje od onih dela bacate kamenje na Me? Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na Te, nego za hulu na Boga, što Ti, Čovek budući, gradiš se Bog.” (Jovan 10,30-33)GDJE U BIBLIJI PIŠE; 1. Da je Božji Sin Isus Krist za sebe rekao da je On Bog? Gdje je rekao – Ja sam Bog! - ?
“I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše Subotu nego i Ocem Svojim nazivaše Boga i građaše se Jednak Bogu.” (Jovan 5,18)
"A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu Svetome... Ljudima nisi slagao nego Bogu." (Dela 5,3.4)Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Bog?
"Bog, Koji je nekada mnogo puta i različitim načinom Govorio očevima preko proroka, Govori nama u posledak dana ovih preko Sina." "A SINU: PRESTO JE TVOJ, BOŽE, VA VEK VEKA; palica je pravde palica Carstva Tvog. Omilela Ti je pravda, i Omrzao Si na bezakonje: toga radi Pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih. I opet: TI Si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih: Ona će proći, a Ti Ostaješ: i sva će ostareti kao haljina, I Savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti Si Onaj Isti, i Tvojih godina neće nestati."Da je Božji Sin Isus Krist za sebe rekao da je On sve stvorio? Gdje je rekao – Ja sam stvorio…….! Ja sam Stvoritelj!
Jevrejima, 1. poglavlje
"I opet: TI Si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih..."(Jevrejima 1,10)
"U početku Stvori BOG Nebo i Zemlju." (1. Mojsijeva 1,1)
"A jedanaest učenika otidoše u Galileju u goru kuda im je kazao Isus. I kad Ga videše, pokloniše Mu se; a jedni posumnjaše." (Matej 28,16.17)Da je Božji Sin Isus Krist za sebe rekao da se ljudi trebaju Njemu klanjati kao Bogu?
“I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starešine padoše pred Jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetih.” (Otkrivenje 5,8)
"A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu Svetome... Ljudima nisi slagao nego Bogu." (Dela 5,3.4)Da je Sveti Duh za sebe rekao da se ljudi trebaju Njemu klanjati kao Bogu?
“…I čuh za sobom glas veliki kao truba, koji govoraše: Ja Sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji… i obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih, i usred sedam svećnjaka kao SINA ČOVEČIJEG… i kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu Svoju na me Govoreći mi: Ne boj se, Ja Sam Prvi i Poslednji, i Živi; i Bejah Mrtav i evo Sam Živ vavek veka, Amin.”(Otkrivenje 1,10-18)Da je Božji Sin Isus Krist za sebe rekao da je On Alfa i Omega?
"A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu Svetome... Ljudima nisi slagao nego Bogu." (Dela 5,3.4)Da je Sveti Duh za sebe rekao da je On Alfa i Omega?
“Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti Postavivladikama da pasete Crkvu Gospoda i Boga koju Steče krvlju SVOJOM.” (Dela 20,28) “Budući pak da deca imaju telo i krv, tako i On Uze udeo u tome, da smrću Satre onoga koji ima državu smrti, to jest đavola.” (Jevrejima 2,14)Trojstvo, 3 Božanske Osobe, Trojedini Bog, Bogočovjek, Bog u tijelu?
“Svi što prizivaju ime JAHVINO spaseni će biti…” (Joilo 2,32)Da za spasenje treba vjerovati da je Isus Bog?
“ON” (ISUS) “je onaj kamen Koji vi graditelji odbaciste, ali Koji postade Kamen zaglavni, i nema ni u kome drugom spasenja. NEMA uistinu pod nebom DRUGOG IMENA dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.”(Dela 4,11.12)
“Jer ako priznaješ ustima svojim DA JE ISUS GOSPOD, i veruješ u srcu svojemu da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen.”(Rimljanima 10,9)
Poslednja izmena od urednika: