Bog je jedan i znamo da je Otac JHWH,a sa druge strane imamo Isusa koji je njegov Sin,kako Biblija kaže Sin Božji.
Iz toga možemo zaključiti da su Otac i Sin dvije osobe,ali jedan Bog.
Ako mozes malo da pojasnis ovo, dve osobe ali jedan Bog.
Da ti ponovim početak Ivanova evnđelja...U početku bijaše Riječ,Riječ bijaše u Boga,Riječ bijaše Bog...Riječ tijelom postade i nastani se među nama.
Ukratko...Bog se utjelovio.
"Riječ tijelom postade i nastani se među nama". Po ovom ispada da je Hrist Bog u telesnom oblicju.
Ako su apostoli znali da je Hrist Bog u tjelesnom oblicju, zasto se nadalje Hristu ne obraca kao "Bogu", vec mu se obracaju kao "sinu Bozijemu"?
Zasto ni jedan od njih nije zapisao misleci, obracajuci se ili pisuci o Hristu sa: Boze Isuse Hriste ili Bog Isus Hrist?
Ako je Jovan znao da se Bog utjelovio, zasto ne kaze ja videh i zasvedocih da je ovaj Bog, vec kaze sasvim drugacije.... ja videh i zasvedocih da je ovaj sin Boziji?!
Zasto taj isti Jovan u 6:69 kaze: "I mi vjerovasmo i poznasmo da si ti Hristos, sin Boga živoga".
Ako je Hrist utjelotvoreni Bog, zasto oni ovde ne kazu... mi vjerovasmo i poznasmo da si ti Bog?! Vec veruju sasvim drugacije!
Ako oni koji su licno znali Isusa, veruju i znaju da je on sin Boga zivoga. Meni ostaje da verujem samo isto.
Ko moze znati bolje od njih. Treba li da ja verujem drugacije?! Niposto!
U svemu ovom postoji jedna paradigma ili model koji su apostoli postavili. Ako uzmemo u obzir to da nam zivot zavisi od poznanja jednog istinitog Boga i od onog koga je on poslao Isusa Hrista, a imamo jednu nepobitnu cinjenicu, da se ni jedan od njih u celoj Bibliji ne obraca Hristu a da mu na diraktan nacin kaze, Boze Isuse Hriste ili Bog Isus Hrist. Koliko reci je samo Pavle potrosio pisuci o Hristu, pa ni jednom nije nasao za shodno da zapise: Bog nas Isus Hristos! Uvek je Hristovom ocu davao obozavanje (prema prvoj i najvecoj zapovesti) a nikad Hristu. Zasto ni jedan od njih nije upucivao molitve Hristu? Zakljucak izvuci sam. Ali ne bi smeo biti drugaciji od apostolskog!