Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Bog je jedan i znamo da je Otac JHWH,a sa druge strane imamo Isusa koji je njegov Sin,kako Biblija kaže Sin Božji.
Iz toga možemo zaključiti da su Otac i Sin dvije osobe,ali jedan Bog.

Ako mozes malo da pojasnis ovo, dve osobe ali jedan Bog.

Da ti ponovim početak Ivanova evnđelja...U početku bijaše Riječ,Riječ bijaše u Boga,Riječ bijaše Bog...Riječ tijelom postade i nastani se među nama.
Ukratko...Bog se utjelovio.

"Riječ tijelom postade i nastani se među nama". Po ovom ispada da je Hrist Bog u telesnom oblicju.
Ako su apostoli znali da je Hrist Bog u tjelesnom oblicju, zasto se nadalje Hristu ne obraca kao "Bogu", vec mu se obracaju kao "sinu Bozijemu"?
Zasto ni jedan od njih nije zapisao misleci, obracajuci se ili pisuci o Hristu sa: Boze Isuse Hriste ili Bog Isus Hrist?
Ako je Jovan znao da se Bog utjelovio, zasto ne kaze ja videh i zasvedocih da je ovaj Bog, vec kaze sasvim drugacije.... ja videh i zasvedocih da je ovaj sin Boziji?!

Zasto taj isti Jovan u 6:69 kaze: "I mi vjerovasmo i poznasmo da si ti Hristos, sin Boga živoga".

Ako je Hrist utjelotvoreni Bog, zasto oni ovde ne kazu... mi vjerovasmo i poznasmo da si ti Bog?! Vec veruju sasvim drugacije!
Ako oni koji su licno znali Isusa, veruju i znaju da je on sin Boga zivoga. Meni ostaje da verujem samo isto.
Ko moze znati bolje od njih. Treba li da ja verujem drugacije?! Niposto!

U svemu ovom postoji jedna paradigma ili model koji su apostoli postavili. Ako uzmemo u obzir to da nam zivot zavisi od poznanja jednog istinitog Boga i od onog koga je on poslao Isusa Hrista, a imamo jednu nepobitnu cinjenicu, da se ni jedan od njih u celoj Bibliji ne obraca Hristu a da mu na diraktan nacin kaze, Boze Isuse Hriste ili Bog Isus Hrist. Koliko reci je samo Pavle potrosio pisuci o Hristu, pa ni jednom nije nasao za shodno da zapise: Bog nas Isus Hristos! Uvek je Hristovom ocu davao obozavanje (prema prvoj i najvecoj zapovesti) a nikad Hristu. Zasto ni jedan od njih nije upucivao molitve Hristu? Zakljucak izvuci sam. Ali ne bi smeo biti drugaciji od apostolskog!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
nadahnuti od Boga i svetog duha

Довољно ми је да видим како за Духа Светог користиш мало слово, тј. за тебе је Он само проста сила и ништа више. Зато никада и не можеш појмити науку и јеванђеље. Христос је удаљен од тебе, без обзира што ти тврдиш да си побожан. Многи су били побожни и религиозни, али нису појмили науку. Зато је долазило до философирања, измишљања, лутања...

Све за Бога и Христоса Његовог је везано за Духа Светог. Тако да није ни у мојој моћи да ти појасним нешто, јер једноставно не можеш разумети. Ти веруј за мене да нећу никада моћи да прихватим ваше јереси, ја сам сигуран да ти не можеш појмити ништа од Бога без Духа Његовог Светог. Он ти једини може појаснити. Како видим: од тога нема ништа. Мада верујем у чуда и да се људи могу покајати за јереси. Само да нису дрвенастог срца, јер онда нема говора о спознаји било чега.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
trojstvo.jpg

Ovo sam već negdje stavila , ali zbog galapirajućeg tenpa ,malo sam se izgubila.
Ovaj prikaz naj više odgovara na ovu temu ,i sve ljepo objašnjava .

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Св. Игњатије Богоносац (погубљен 106. године у Риму) пише:

„Тако је Господ, послао Апостоле да уче међу свим народима, заповедивши им да „крштавају у име Оца, и Сина и Светога духа“, не у једну личност која има три имена, нити у три личности које су се оваплотиле, него у Тројицу који имају исту славу.“ (глава II)

Као одговор на гностицизам, постојећа троделна потврђивања при крштењу претворила су се у правоверну истину (Тертулијан, О приговору јеретицима, 13; Иринеј, Против јереси 1:2—3). Исповедање вере, настало током 2. и 3. века, проповедало је:

• да је хришћански Бог истоветан са творцем, Богом из Хебрејске библије;
  • да је Исус, Син Божији, имао праву људску природу, да је, заиста умро и васкрсао; и
  • да Свети Дух, који је кроз пророке објавио Христов долазак, и даље води вернике.

Гностицизам је данас јачи него икада, поготову што преко медија и интернета шири своје погубно учење, и то у више видова. Кроз много тема, поготову кроз оне које наводно немају никакав религијски карактер. Преко многих масонских култова такође убира плодове заведених религиозних људи, који су дозволили да их гностичко учење завара.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Pogledajte prilog 48024

Ovo sam već negdje stavila , ali zbog galapirajućeg tenpa ,malo sam se izgubila.
Ovaj prikaz naj više odgovara na ovu temu ,i sve ljepo objašnjava .

Tako je - TO je Dogma TTT,
koja nema Biblijsku potporu,
a sami TTTejci idu kontra te nauke.

Kažeš - Otac = Sin,
a nauk ti jasno kaže - NIJE.

Kažeš - Jedno su,
a lijepo ti je naznačeno - NIJE.

------------------------------------
Nema stiha - SD je Bog.
Nema stiha - SD kaže - Ja sam Bog.
Nema stiha - Isus je Bog.
Nema stiha - Isus kaže - Ja sam Bog.

ALI - Biblija kaže na masu mjesta -
Jahve Otac je Jedini Bog - i - nema drugih bogova.

Bog Otac Jahve sam kaže za se - JA SAM BOG.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805

„Тако је Господ, послао Апостоле да уче међу свим народима, заповедивши им да „крштавају у име Оца, и Сина и Светога духа“, не у једну личност која има три имена, нити у три личности које су се оваплотиле, него у Тројицу који имају исту славу.“ (глава II)

Као одговор на гностицизам, постојећа троделна потврђивања при крштењу претворила су се у правоверну истину (Тертулијан, О приговору јеретицима, 13; Иринеј, Против јереси 1:2—3). Исповедање вере, настало током 2. и 3. века, проповедало је:

• да је хришћански Бог истоветан са творцем, Богом из Хебрејске библије;
    да је Исус, Син Божији, имао праву људску природу, да је, заиста умро и васкрсао; и
    да Свети Дух, који је кроз пророке објавио Христов долазак, и даље води вернике.

Гностицизам је данас јачи него икада, поготову што преко медија и интернета шири своје погубно учење, и то у више видова. Кроз много тема, поготову кроз оне које наводно немају никакав религијски карактер. Преко многих масонских култова такође убира плодове заведених религиозних људи, који су дозволили да их гностичко учење завара.

Kako je Osobno Ime tvoga Boga?

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Довољно ми је да видим како за Духа Светог користиш мало слово, тј. за тебе је Он само проста сила и ништа више. Зато никада и не можеш појмити науку и јеванђеље. Христос је удаљен од тебе, без обзира што ти тврдиш да си побожан. Многи су били побожни и религиозни, али нису појмили науку. Зато је долазило до философирања, измишљања, лутања...
Све за Бога и Христоса Његовог је везано за Духа Светог. Тако да није ни у мојој моћи да ти појасним нешто, јер једноставно не можеш разумети. Ти веруј за мене да нећу никада моћи да прихватим ваше јереси, ја сам сигуран да ти не можеш појмити ништа од Бога без Духа Његовог Светог. Он ти једини може појаснити. Како видим: од тога нема ништа. Мада верујем у чуда и да се људи могу покајати за јереси. Само да нису дрвенастог срца, јер онда нема говора о спознаји било чега.

Hajde ne sitnicari, necemo o gramatici.

A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista. (Jovan 17:3)

Hrist kaze ovako!!!
Samo od ove dve stvari svakom coveku zavisi vecni zivot!

Svako ko doda ovome nesto trece, prekraja Hristovu nauku!
Da li ti vidis negde ovde da nam zivot zavisi od poznanja svetog duha?! Ako je on veoma bitan za nase spasenje zasto ga Hrist ovde nije pomenuo?

Do sada mi nisi odgovorio ni na jedno pitanje! Jednostavno si preokupiran time da me nazivas jeretikom i ako ni na jednom mestu nisam izneo svoje licno misljenje ili vidjenje,osim sto sam citirao Bibliju, kao i uvek. Ipak, Hvala ti na tome.
Sada se osecam jos bilize Bogu i Hristu a vec pomenuh da nam od toga zavisi i zivot. Ako su progonili Hrista sina Bozijega, pa ko sam ja da mene nece. Moras imati i to u vidu da sluga nije veci od gospodara i to je deo tog spoznanja od kog nam zavisi vecni zivot. Moras u svom zivotu imati progon i svet te nece voleti. Citaj celu Jovanovu 17. glavu.

Iskreno se nadam da ces na ovo pitanje odgovoriti.

A o danu tome i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, do otac moj sam. (Matej 24:36)

Ponovo da naglasim, ovo su Hristove reci.
Sam ti kaze da niko ne zna osim oca o danu tom!
Pa sad se namece jedno logicno pitanje: Zasto Sveti Duh* ne zna kada je taj dan?

*u nadi da ces odgovoriti iz postovanja prema tebi pisem velikim slovima.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Hajde ne sitnicari, necemo o gramatici.

Нећемо уопште, не могу ја са милион тврдоглавих јеретика сваки дан да се прегањам. Могу неколико пута и готово. Јер вас не интересује да нешто сазнате, већ нешто тврдите и нас убеђујете да смо као и сви хришћани у протеклих 2000 година глупи и будале, па не знамо ништа.

Нећемо о граматици? Нећемо о ономе што вама не прија, то сигурно. Није то граматика, већ признање и поштовање. Све то је, на жалост, за вас необјашњиво. Довољно је што сваки дан слушам псовање Бога, видим гадне и изопачене, перверзне "уметнике" на телевизији, потпуно одбацивање Бога (у срцу), и онда да се прегањам са школованим јеретицима. Много је...досадни сте. Ја неколико година пишем и одговарам таквима који читају шарене књижице, јеретичке сајтове, и онда помахнитају, па неки тврде да су пророци и месије, чак. Свашта сам прочитао. А вашу причу знам унапред. Само понављате и постављате нека питања. Као, сад ћете ви мене и остале да научите Христосовој науци и ко је Исус Христос.

Да је Христос Божији, то није никаква тајна. И Дух Свети је Божији. И шта онда? По вама нешто мање вреди, је л` да? У питању је суштина, а не материјална вредност, па да се мери ко је већи. Они су ЈЕДНО, а не супротстављене или понижене стране. То и јесте ваша мисија, тј. оних од којих сте примили те јеретичке науке: да унизе Сина и то се ради још од времена апостола. У ствари, још за време Исусове службе су постојали такви умови.

Читај шта пише светац и великомученик, хришћанин који је погубљен због своје вере у Исуса Христоса кога ви унижавате. Није седео за компјутером у топлом и друге хришћане правио будалама:

Ви знате више од човека који је седео и разговарао са апостолима, који је крштен Светим Духом? Немате ви појма о животу, камоли о хришћанству...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Ви знате више од човека који је седео и разговарао са апостолима, који је крштен Светим Духом? Немате ви појма о животу, камоли о хришћанству...

Gde sam ja izneo svoje licno misljenje??? Navedi.

Vec sam ti rekao da me nista osim Biblije ne interesuje, tako da ako hoces nesto da mi dokazes, samo nju mi citiraj. Sve drugo me ne interesuje.
Ako ti smetaju ovi Biblijski stihovi koje postavljam, nemoj ih citati i nemoj odgovarati na moje postove i stvar resena.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
То што пишеш ниси сам закључио из Библије, него си прочитао и усвојио од неколико култова који имају такву причу. Толико је једноставно.

Ја нисам најпаметнији и најмудрији, зато сам читао комплетне садржаје на овом форуму од људи који су писали пре мене. Читао, истраживао, слушао богослове итд. Кроз дописивање са људима који потпуно исто (годинама) пишу као ти, видео сам да и они кажу како само Библију признају, а заправо никада ништа не прихвате шта им се каже. Само оно што су усвојили у свом култу. Тамо где си усвојио науку проверавај да ли има манипулација и одакле потиче то што вас уче. То су исте јереси још од апостола до данас. Ништа ново.

Natrag