Sveto Trojstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je u bibliji nazvan "SIN BOZJI" i "SIN COVECIJI"

Kada se andjeo javio Mariji da joj prenese da ce roditi Hrista, on joj je rekao "I ONO STO CE SE RODITI BICE SVETO I NAZVACE SE SIN NAJVISEGA"

Dakle, Isus je svojim rodjenjem na ovoj zemlji nazvan Sin Bozji i covekov, jer je stvoren od Boga kroz coveka - odnosno zenu Mariju.

"И тада ће се показати знак Сина човечијег на небу; и тада ће проплакати сва племена на земљи; и угледаће Сина човечијег где иде на облацима небеским са силом и славом великом" ( Matej 24. 30 )

Kao sto je napomenuto, na nekim mestima umesto "jedinorodni sin Bozji" stoji "monogenes teos" sto znaci da je Isus jedino bice takve vrste, koji u svojoj genetskoj strukturi nosi i ljudsko i Bozansko, on je ujedno i Bog i covek.

Ovaj izraz Monogenes teos aludira i na posebnom odnosu izmedju Boga Oca i Sina, on je Ocu posebno mio, jako drag.

Za Isaka se kaze u starom zavetu da je MONOGENES HULIOS - jedinorodni Avramov sin.
Kao sto znamo, Isak nije bio jedini Avramov sin, jer je on imao jos sinova osim Isaka.
Ovde se radi o posebnom odnosu koji je Avram imao prema Isaku, on je bio jako mio i drag.

Tako Izrazi Otac ikli Sin, vise aludiraju na odnose medju razlicitim licnostima Bozanstva.

To znaci da Otac nije OTAC sinu, niti Sin SIN Ocu, vec je rec o antropomorfizmima, i samom odnosu.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Kada je Jovan ovo zapisao Hrist je vec bio na nebu, imaj to u vidu.
Hrist je Boziji sin i na nebu. Sam je tako rekao, imaj i to u vidu!

Otkrivenje 2:18 I anđelu Tijatirske crkve napiši: tako govori sin Božij, koji ima oči svoje kao plamen ognjeni, i noge njegove kao mjed:

Ako je Hrist Bog, zasto ovde kaze da je sin Boziji?
Je li Hrist lazov! Kome ja sada da verujem, tebi ili Hristu?

"I anđelu Tijatirske crkve napiši: tako govori sin Božij",
Cije su ovo reci? Hristove!!! Sina Bozijega!

Ako je Hrist Bog, zasto ovde ne kaze: Tako govori "Bog sin"?
Hrist je sada na nebu, sjedinio se sa svojim ocem, u potpunosti je ravan njemu. Ako je to tako zasto se ovde lazno predstavlja? Ovo su veoma ozbiljne stvari, u pitanju su zivoti milijarda ljudi i Bog ne sme da se igra na ovakav nacin. Sa druge strane Bog nije Bog zabune i kod njega toga nema. Ako je Hrist ovde rekao da je Sin Boziji, ja mu verujem i za mene je tako! Da je rekao, tako govori "Bog sin", ponovo bih svim srcem verovao. Ali nije, nikad!

Dalje...

Otkrivenje 1:1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade njemu Bog,...

Pazi, otkrivenje Isusa Hrista, koje mu neko dao!!! Jasno pise da mu je otkrivenje dao Bog. Zapravo autor cele knjige otkrivenja nije Isus Hrist, nego Bog. Logicno. Pa ako je tako, a jeste, onda Hrist nije Bog! Nije valjda sam sebi dao otkrivenje.
Da je Hrist Bog, Jovan bi lepo zapisao, otkrivenje Boga Isusa Hrista.

Dalje..

Otkrivenje 3:2 Straži, i utvrđuj ostale koji hoće da pomru; jer ne nađoh tvojijeh djela savršenijeh pred Bogom svojijem.

Ponovo Hrist govori. Sta? "Jer ne nađoh tvojijeh djela savršenijeh pred Bogom svojijem".

Hrist ima Boga! Jasno pise, njegove reci. Na nebu je i kaze da ima svog boga.
Sta je meni ostalo drugo nego da verujem. Kome cu ako necu Hristu.
Pa kada dodje neka mi sudi, sam je rekao ovako. Mogu li pogresiti ako ga poslusam.
ao je Isus bio Božji sin i na nebu i na zemlji ,zašto jhe nemoguće da otac bude jedini Bog i na nebu i na zemlji? šta je cilj te laži o dva sina? pa odlazak od istine. Bog je jedan,kao Duih,i u čoveku Isusu Bog je jedan. večni Bog duh je uvek jedan ma kaku manifestaciju mi gledali.

Član
Učlanjen(a)
28.04.2013
Poruka
114
Jov 1,6 A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona.

Da li su svi sinovi Boziji tj. andjeli, Bogovi?

Posto je i sotona sin Boziji, da li je i on Bog?

Nadam se da ti ne treba pojašnjavati razliku imeđu Logosa koji bijaše od početka,koji bijaše u Boga,koji bijaše Bog i koji je tijelom postao,tako da je začet po Duhu Svetomu u Mariji,koja je tako prozvana Bogorodicom i između nas ljudi i anđela koji smo stvoreni i posinovljeni.

Dakle Isus je Logos i po tome je u biti Bog,a mi ostali to nismo.Biti Bog znači između ostalog biti nestvoren,oduvijek ili odpočetka kako kaže Ivanovo evanđelje,a ljudi i anđeli to nisu.Sotona je anđeo i kao takav je bio što i mi posvojeno dijete ili sin Božji,no i sam znaš da je sebe razbaštinio svojom ohološću i mržnjom,prema svima.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Pogledaj ovaj zivot u Istini, i shvatices ko je Bog i sta su ljudi, i nauciti od ovih "seljaka" vise no sto ces ikada od sataniste Darvina i demonizovanih ateista i svih ostalih urabano-sludjenih budalista !

Ovaj covjek ima 33 godine (kao Hristos) zenu koja vjeruje u Boga i petoro djece koju uce da vjeruju u Boga.
Svakoga radnog dana ustaje u 5 ujutru, zena mu sprema dorucak i on prije no ga pojede, zahvali se Bogu.
I onda kaze Bogu, da odlazi da radi i kada se vrati sa posla, volio bi da vidi svoju djecu zivu, ako je to Bozija volja.
I tako svaki dan i cijeli svoj zivot i sva njegova djeca i svi njegovi unuci, sve do kraja svijeta i do novog Raja.

Tako i treba, i sto vrijedi nek i vjecno zivi.

Amin !
godinama sa porodicom živim ovakav sličan život,jako je težak ali i jako blagosloven. krštenje u ime Isusa je ono što ovde je istina.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neko je ovde napisao da su i andjeli kao stvorena bica nazvani Sinovi Bozji.

"А један дан дођоше синови Божји да стану пред Господом, а међу њих дође и Сотона" ( knjiga o Jovu 1. 6 )

"Где си ти био кад ја оснивах земљу? Кажи, ако си разуман.
Ко јој је одредио мере? Знаш ли? Или ко је растегао уже преко ње?
На чем су подножја њена углављена? Или ко јој је метнуо камен угаони?
Кад певаху заједно звезде јутарње и сви синови Божји кликоваху"
( knjiga o Jovu 34. 4 - 7 )

Iz ove tvrdnje je dalje dat zakljucak, da posto su andjeli stvoreni i pritom nazvani Sinovi Bozji, onda je i Isus stvoren jer je i on nazvan Sin Bozji.

Iz ovoga se moze izvesti jedna kontradikcija, a ona se uvidja u izrazu "JEDINORODNI SIN BOZJI"

Pitanje je, kako je Isus nazvan JEDINORODNI Sin Bozji, ako prethodna tvrdnja govori da su i andjeli Sinovi Bozji, kako Isus onda moze biti jedinorodni, jer po ovoj tvrdnji postoji mnostvo sinova Bozjih.

Zato je objasnjenje iz mog prethodnog komentara u potpunom skladu sa biblijskim kontekstom, da je izraz "Jedinorodni sin Bozji" dat da ukaze na poseban odnos izmedju razlicitih licnosti Bozanstva.
Isus je Sin Bozji i po zemaljskom rodjenju, on je "MONOGENES TEOS" spoj Bozanskog i ljudskog ili Bog u ljudskom teluje.

Osim toga, prilozeni tekstovi iz knjige o Jovu ne govore o andjelima kao Sinovima Bozjim koji su dosli da stanu pred Gospoda - jer su andjeli stalno pred Gospodom, vec se tu radi o pretstavnicima drugih ne palih svetova u kosmosu.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Hajde ljudi razmisljajte svojom glavom! Je li moguce da vi ovako jednostavne stvari ne vidite! Ili necete da vidite!
Namerno cu odgovoriti stih po stih. Mada nema sta toliko da se doda, tekst sam za sebe govori.

Evo i cijela Pavlova, Jevrejima 1 glava, kojom on prenosi ljudima sto mu kaza licno Bog !

1. Бог који је некада много пута и различитим начином говорио очевима преко пророка, говори и нама у последак дана ових преко сина,

Sta Pavle kaze? Da li nam Bog govori direktno? Ne!
Bog nam govori preko sina! Gde ti vidis ovde da Pavle kaze preko "Boga sina"? U ovom slucaju Hrist je posrednik izmedju Boga i ljudi sto je u skladu sa Pavlovim verovanjem i ucenjem koje je zapisano na svim drugim mestima.
Siguran sam da Pavle veruje (zna) da je Hrist "Bog sin" to bi bar jednom zapisao. Imaj u vidu da Pavle ima veliku ulogu, mozda i najvecu, u objavljivanju jevandjelja i istinitog Hriscanskog verovanja i zivljenja.
Sobzirom da na Hrista nije gledao kao na "Boga sina" vec "Bozijeg sina", meni ostaje da verujem isto, a niposto drugacije.

2. Ког постави наследника свему, кроз ког и свет створи.

Tog istog (Isusa Hrista) preko koga nam govori, Svevisnji Bog postavi naslednika svemu.
Ako je Hrist Svevisnji Bog, sta njega ima ko da (postavlja).... i zar njemu (sve) vec ne pripada?
Ocigledo je iz Pavlovih reci zakljuciti, da "naslednik" nije Svevisnji Bog, vec da naslednik ima nekog veceg iznad sebe. Sto je u skladu sa onim sto je sam Hrist ucio.

3. Који будући сјајност славе и обличје бића Његовог, и носећи све у речи силе своје, учинивши собом очишћење греха наших, седе с десне стране престола величине на висини,

Pavle kaze da Isus Hrist "sedi sa desne strane prestola velicine na visini".
Sta ce Svevisnji Bog Isus Hrist pored prestola?

U Bibliji se na dosta mesto opisuje Hristov polozaj na nebu. I znas sta je zanimljivo?! Svi oni koji su opisivali taj polozaj su rekli isto. Hrist se nalazi sa desne strane prestola Bozijeg ili sa desne strane Bogu!

Sam Hrist je u toku svog zemaljskog zivota govorio o svom polozaju na nebu. Apostoli su govorili isto! Kao u ovom slucaju Pavle. Takodje u Rimljanima 8:34

"Ko će osuditi? Hristos Isus koji umrije, pa još i vaskrse, koji je s desne strane Bogu, i moli za nas"?

Hrist - umro, vaskrsao, sedi pored Boga i moli za nas! Pavle kaze.
Tesko da Pavle na njega gleda kao na Svevisnjeg Boga!

4. И толико бољи поста од анђела колико преславније име од њихова доби.

Svevisnji Bog bolji postao od andjela i proslavnije ime od njihovog dobi. Da li je moguce da Pavle ovde govori o Svevisnjem Bogu. Tesko.
Ko ce Svevisnjem Bogu dati slavnije ime?
Zar svevisnji Bog nije uvek bolji od andjela?

5. Јер коме од анђела рече кад: Син мој ти си, ја те данас родих? И опет: Ја ћу Му бити Отац, и Он ће ми бити Син.

Po prirodi stvari Otac je veci od Sina, pa i u ovom slucaju. Sam Hrist je tako govorio. Jos jednom pogledaj iznad pa ces videti koliko je stvari Sin dobio od Oca....Pavle ti svedoci.
Nigde se u Bibliji ne moze naci da je Otac od Sina dobio nesto. Ne kaze se da Bog Otac sedi pored Boga Sina, vec da Boziji Sin sedi pored svoga Oca Svevisnjega Boga i to uvek! Ne kaze se da je Hrist glava Bogu, vec da je Bog glava Hristu. Ne kaze se da je Sin pokorio sve Ocu, vec Otac Sinu. Ne kaze, da ce se na kraju Otac pokoriti Sinu, vec Sin Ocu. Nije Pavle rekao, evo preklanjam kolena pred Bogon Isusom Hristom, Vec pred Ocem Gospoda nasega Isusa Hrista. Ne kaze, ja verujem da je Isus Bog Sin, vec ja verujem da je Isus Sin Boziji. Ne kaze, ja priznajem da si ti Bog Sin, vec ja priznajem da si ti Sin Boga zivoga. Ne kaze da su propovedali Hrista da je on Bog Sin, vec da je on Sin Boziji. Ne kazu, blagosloven Bog Isus Hrist, vec Blagosloven Bog i Otac gospoda nasega Isusa Hrista.
Druga stvar koja moze ovde da se zapazi je da, Hrist ima pocetak. Sto je u skladu sa pismom.
Nebih sada da duzim.

6. И опет уводећи Првороднога у свет говори: и да Му се поклоне сви анђели Божији.

Cim se ovo procita, odmah se namece jedno pitanje.

Ako je Isus Svevisnji Bog, zar andjeli nisu njegovi? Bilo bi potpuno logicnije da je Pavle rekao: I da mu se poklone svi andjeli njegovi!
Kome se klanjaju andjeli Boziji? Hristu sinu Bozijemu! Dakle, Hrist nije Svevisnji Bog! Logicno. Zato to Pavle nije nigde ni zapisao.

8. А сину: Престо је Твој, Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог
9. Омилела Ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза Те, Боже, Бог Твој уљем радости већма од другова Твојих.

Odmah da se razumemo, ja nikada nisam sporio prema Biblijskom saznanju da se Hrist s'pravom moze nazvati Bogom. Ono sto ja sporim, a ponovo na temelju Biblijskog spoznanja je, da je Hrist Svevisnji Bog, da je ravan svom Ocu, da je Svemoguci Bog. Za to postoji bezbroj Biblijskih dokaza.
Bog se moze nazvati svako, ali jedan je svemoguci.
U Bozanskom uradjenju Hrist ima veliki polozaj, odmah pored svog Oca Svevisnjeg Boga, sto je vidljivo iz predhodnih stihova. Ali taj polozaj je Hrist dobio, nije oduvek bio na njemu....jasno ti pise u 4. stihu: "И толико бољи поста од анђела". 2. stih kaze:"Ког постави наследника свему".
Da ponovim...
Bog ne govori direktno, vec preko svog sina! Bog ga postavlj naslednikom svemu! On sedi pored Bozijeg prestola! Postao je bolji od andjela! Bog polaze neprijatelje pod noge njegove.
Jasno da jasnije ne moze biti.... Hrist se moze nazvati Bogom ali nije Svevisnji Bog!
Na stranu to koga mi treba da obozavamo, to je druga prica.

Da je ovako kao sto sam rekao govori ti i sledeca cinjenica iz ovog stiha.

Po ovom sto je Pavle rekao, ispada da Bog ima svog Boga, sto nikako ne moze biti. Dalje, kaze da Bog ima svoje drugove, jesu li i oni Bogovi. Jedan od Bogova je imao drugove i to ovaj pomazani. Sto je jasno da je nizi.

Takticar, govori li Bog otac za Sina - Presto je Tvoj Boze ? Naziva li svog sina Bogom ?Govori li za sina: pomaza Te, Boze, Bog Tvoj ? Naziva li svog sina Bogom ?

Jehova je Svevisnji i Svemoguci Bog. Hrist je njegov prvorodjeni sin i nije ravan svome ocu Jehovi. S'pravom se moze nazvati Bogom s'obzirom na ulogu i nivo koji je dobio u Jehovinom uredjenju.
Apostol Pavle ovde na dosta mesta tako jasno iznosi tu razliku. Na svim drugim mestima svoje obozavanje koje pripada jednom Bogu (prema prvoj i najvecoj zapovesti) daje Hristovom Bogu i ocu Jehovi. A nikada Hristu. Mogu izneti nebrojeno dokaza za to. Naravno iz Biblije.

Je li Pavle uci ljude da je Sin Bozji, Isus Hristos, Bog ?

Ne.
Apostoli su ucili da je Hrist sin Boziji, ne kao vi Bog sin. Pavle je ucio da Hrist ima poglavara. Da Hrist ima svoga Boga. Da je Bog poslao sina, a ne da je dosao Bog sin. Da je Hrist pored Boga.

Dela 10:20 I odmah po zbornicama propovijedaše Isusa da je on sin Božij.
1.Korincanima 11:3 a Bog je glava Hristu.
Efescima 1:17 Da Bog Gospoda našega Isusa Hrista
Rimljanima 8:3 posla Bog sina
Rimljanima 8:34 koji je s desne strane Bogu,

Je li Pavla uci Bog, da je Sin Bozji Bog ?

Ne.
Pavle kaze da im je Hrist "zapovedio", da propovedaju da je on nareceni sudija od Boga. Ni pomena da treba da uce da je Bog, zato su uvek ucili da je Boziji sin.
Bog je dao dosta stosta da se zapise u njegovoj reci. Ali nigde Bog ne kaze da treba da obozavamo Hrista, vec njega. Tako je i Hrist ucio, tako su i apostoli radili. Mogu izneti koliko hoces dokaza.

Je li Bog Otac ukazuje slavu i pomazanje Sinu Bogu ?

Da, ali svom sinu. Evidentno je iz celog Pisma da Sin ima svog Boga i u zemaljskoj i nebeskoj poziciji. Dok se to nigde za Boga oca ne kaze!

Je li ti Takticar i dalje odbijas i neces da ukazes slavu Isusu Hristu da je Bog ?

Obozavanje pripada samo jednom i jedinom svevisnjem Jehovi Bogu, nasem ocu i ocu Isusa Hrista.
Tako je Hrist ucio, tako su i apostoli radili.
Dokazi....nema problema, iznecu ih koliko hoces iz S.Pisma

Kada ponovo dodje Gospod, Isus Hristos, kako ces Ga nazvati ?

Sine Boziji.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ako je Isus Svevisnji Bog, zar andjeli nisu njegovi? Bilo bi potpuno logicnije da je Pavle rekao: I da mu se poklone svi andjeli njegovi!
Kome se klanjaju andjeli Boziji? Hristu sinu Bozijemu! Dakle, Hrist nije Svevisnji Bog! Logicno. Zato to Pavle nije nigde ni zapisao.

Uočio sam jednu grešku pa moram da se ubacim u vaš razgovor. Verovatno ti je promaklo jer lepo piše da Isusu treba da se poklone i svi anđeli Božiji. Budi iskren i kad pogrešiš priznaj grešku jer to piše u Jevrejima 1.6. Za Isusa se nigde ne kaže da je Bog Svemogući ali se zato kaže da je Bog Istiniti ali da bi to video ne možeš koristiti prevod NS jer tu je malo modifikovano i ne vidi se. 1.Jovanova 5.20. Pošto je meni dobro poznato da je po nauci JS klanjanje bilo kome pa i Isusu osim Bogu Ocu idolopoklonstvo razmotri... ali dobro, stih 1. Jovanova 2.23. A to da Isus ima početak moglo bi se razmotriti ali ne znam kakav bi to početak mogao biti onde gde vreme ne igra nikakvu ulogu.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve to moze da izgleda tako kako je takticar napisao za nekoga ko ne poznaje kontekst, jer je takticar sve ovo sto je naveo izvadio iz konteksta i prikazao u pogresnom svetlu.

Ukratko, Isus je kao jedan od Bozanskih licnosti pomazan za sluzbu spasitelja, i on se tim cinom dobrovoljno odrekao Bozanskih atributa, ponizio i preuzeo ljudsko telo postavsi kao covek, i tim cinom izazvao divljenje nebeskih bica i andjela.
Njemu je predano upravljanje delom spasenja, i u tom smislu on je postao naslednik ili bastinik svemu ( kako kazu drugi prevodi ).
On je prvorodjeni iz mrtvih, onaj kome pripada sva slava i hvala, Bog koji jeste koji bese i koji ce doci svedrzitelj.

Svi ostali biblijski dokazi o Isusovom Bozanstvu su vec prilozeni u prethodnim komentarima.

Učlanjen(a)
05.01.2014
Poruka
202
Hajde ljudi razmisljajte svojom glavom! Je li moguce da vi ovako jednostavne stvari ne vidite! Ili necete da vidite!
Namerno cu odgovoriti stih po stih. Mada nema sta toliko da se doda, tekst sam za sebe govori.

Sta Pavle kaze? Da li nam Bog govori direktno? Ne!
Bog nam govori preko sina! Gde ti vidis ovde da Pavle kaze preko "Boga sina"? U ovom slucaju Hrist je posrednik izmedju Boga i ljudi sto je u skladu sa Pavlovim verovanjem i ucenjem koje je zapisano na svim drugim mestima.
Siguran sam da Pavle veruje (zna) da je Hrist "Bog sin" to bi bar jednom zapisao. Imaj u vidu da Pavle ima veliku ulogu, mozda i najvecu, u objavljivanju jevandjelja i istinitog Hriscanskog verovanja i zivljenja.
Sobzirom da na Hrista nije gledao kao na "Boga sina" vec "Bozijeg sina", meni ostaje da verujem isto, a niposto drugacije.

Tog istog (Isusa Hrista) preko koga nam govori, Svevisnji Bog postavi naslednika svemu.
Ako je Hrist Svevisnji Bog, sta njega ima ko da (postavlja).... i zar njemu (sve) vec ne pripada?
Ocigledo je iz Pavlovih reci zakljuciti, da "naslednik" nije Svevisnji Bog, vec da naslednik ima nekog veceg iznad sebe. Sto je u skladu sa onim sto je sam Hrist ucio.

Pavle kaze da Isus Hrist "sedi sa desne strane prestola velicine na visini".
Sta ce Svevisnji Bog Isus Hrist pored prestola?

U Bibliji se na dosta mesto opisuje Hristov polozaj na nebu. I znas sta je zanimljivo?! Svi oni koji su opisivali taj polozaj su rekli isto. Hrist se nalazi sa desne strane prestola Bozijeg ili sa desne strane Bogu!

Sam Hrist je u toku svog zemaljskog zivota govorio o svom polozaju na nebu. Apostoli su govorili isto! Kao u ovom slucaju Pavle. Takodje u Rimljanima 8:34

"Ko će osuditi? Hristos Isus koji umrije, pa još i vaskrse, koji je s desne strane Bogu, i moli za nas"?

Hrist - umro, vaskrsao, sedi pored Boga i moli za nas! Pavle kaze.
Tesko da Pavle na njega gleda kao na Svevisnjeg Boga!

Svevisnji Bog bolji postao od andjela i proslavnije ime od njihovog dobi. Da li je moguce da Pavle ovde govori o Svevisnjem Bogu. Tesko.
Ko ce Svevisnjem Bogu dati slavnije ime?
Zar svevisnji Bog nije uvek bolji od andjela?

Po prirodi stvari Otac je veci od Sina, pa i u ovom slucaju. Sam Hrist je tako govorio. Jos jednom pogledaj iznad pa ces videti koliko je stvari Sin dobio od Oca....Pavle ti svedoci.
Nigde se u Bibliji ne moze naci da je Otac od Sina dobio nesto. Ne kaze se da Bog Otac sedi pored Boga Sina, vec da Boziji Sin sedi pored svoga Oca Svevisnjega Boga i to uvek! Ne kaze se da je Hrist glava Bogu, vec da je Bog glava Hristu. Ne kaze se da je Sin pokorio sve Ocu, vec Otac Sinu. Ne kaze, da ce se na kraju Otac pokoriti Sinu, vec Sin Ocu. Nije Pavle rekao, evo preklanjam kolena pred Bogon Isusom Hristom, Vec pred Ocem Gospoda nasega Isusa Hrista. Ne kaze, ja verujem da je Isus Bog Sin, vec ja verujem da je Isus Sin Boziji. Ne kaze, ja priznajem da si ti Bog Sin, vec ja priznajem da si ti Sin Boga zivoga. Ne kaze da su propovedali Hrista da je on Bog Sin, vec da je on Sin Boziji. Ne kazu, blagosloven Bog Isus Hrist, vec Blagosloven Bog i Otac gospoda nasega Isusa Hrista.
Druga stvar koja moze ovde da se zapazi je da, Hrist ima pocetak. Sto je u skladu sa pismom.
Nebih sada da duzim.

Cim se ovo procita, odmah se namece jedno pitanje.

Odmah da se razumemo, ja nikada nisam sporio prema Biblijskom saznanju da se Hrist s'pravom moze nazvati Bogom. Ono sto ja sporim, a ponovo na temelju Biblijskog spoznanja je, da je Hrist Svevisnji Bog, da je ravan svom Ocu, da je Svemoguci Bog. Za to postoji bezbroj Biblijskih dokaza.
Bog se moze nazvati svako, ali jedan je svemoguci.
U Bozanskom uradjenju Hrist ima veliki polozaj, odmah pored svog Oca Svevisnjeg Boga, sto je vidljivo iz predhodnih stihova. Ali taj polozaj je Hrist dobio, nije oduvek bio na njemu....jasno ti pise u 4. stihu: "И толико бољи поста од анђела". 2. stih kaze:"Ког постави наследника свему".
Da ponovim...
Bog ne govori direktno, vec preko svog sina! Bog ga postavlj naslednikom svemu! On sedi pored Bozijeg prestola! Postao je bolji od andjela! Bog polaze neprijatelje pod noge njegove.
Jasno da jasnije ne moze biti.... Hrist se moze nazvati Bogom ali nije Svevisnji Bog!
Na stranu to koga mi treba da obozavamo, to je druga prica.

Da je ovako kao sto sam rekao govori ti i sledeca cinjenica iz ovog stiha.

Po ovom sto je Pavle rekao, ispada da Bog ima svog Boga, sto nikako ne moze biti. Dalje, kaze da Bog ima svoje drugove, jesu li i oni Bogovi. Jedan od Bogova je imao drugove i to ovaj pomazani. Sto je jasno da je nizi.

Jehova je Svevisnji i Svemoguci Bog. Hrist je njegov prvorodjeni sin i nije ravan svome ocu Jehovi. S'pravom se moze nazvati Bogom s'obzirom na ulogu i nivo koji je dobio u Jehovinom uredjenju.
Apostol Pavle ovde na dosta mesta tako jasno iznosi tu razliku. Na svim drugim mestima svoje obozavanje koje pripada jednom Bogu (prema prvoj i najvecoj zapovesti) daje Hristovom Bogu i ocu Jehovi. A nikada Hristu. Mogu izneti nebrojeno dokaza za to. Naravno iz Biblije.

Ne.
Apostoli su ucili da je Hrist sin Boziji, ne kao vi Bog sin. Pavle je ucio da Hrist ima poglavara. Da Hrist ima svoga Boga. Da je Bog poslao sina, a ne da je dosao Bog sin. Da je Hrist pored Boga.

Dela 10:20 I odmah po zbornicama propovijedaše Isusa da je on sin Božij.
1.Korincanima 11:3 a Bog je glava Hristu.
Efescima 1:17 Da Bog Gospoda našega Isusa Hrista
Rimljanima 8:3 posla Bog sina
Rimljanima 8:34 koji je s desne strane Bogu,

Ne.
Pavle kaze da im je Hrist "zapovedio", da propovedaju da je on nareceni sudija od Boga. Ni pomena da treba da uce da je Bog, zato su uvek ucili da je Boziji sin.
Bog je dao dosta stosta da se zapise u njegovoj reci. Ali nigde Bog ne kaze da treba da obozavamo Hrista, vec njega. Tako je i Hrist ucio, tako su i apostoli radili. Mogu izneti koliko hoces dokaza.

Da, ali svom sinu. Evidentno je iz celog Pisma da Sin ima svog Boga i u zemaljskoj i nebeskoj poziciji. Dok se to nigde za Boga oca ne kaze!

Obozavanje pripada samo jednom i jedinom svevisnjem Jehovi Bogu, nasem ocu i ocu Isusa Hrista.
Tako je Hrist ucio, tako su i apostoli radili.
Dokazi....nema problema, iznecu ih koliko hoces iz S.Pisma

Sine Boziji.
Bog je glava Hristu = Hrist je tijelo glavi = Bog je u tijelu Hristovom = Hristos je Bog u tijelu = Jedan Bog

Bozja sila i Bozji Sveti Duh nije samo u tijelu Hristovom, vec sveprozimajuce i sveprisutno u svoj vasioni.

Bog je Jedan u tri lika = tri su lica Jednog Boga.

Takticar, trudi se da dosegnes, zivis i vjerujes kako ti je pokazao Gospod, Isus Hristos.

Budi vjeran Jednom Bogu i Tvorcu, i Pravedan prema ljudima.

Amin !

Natrag