ISUS JE OTAC:
"Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га.
Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.
Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца? (Јован 14)
BOG OTAC SE OBRACA SINU ISUSU SA BOZE:
"A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )
TOMA NAZIVA ISUSA BOGOM:
"I posle osam dana opet behu učenici Njegovi unutra, i Toma s njima. Dođe Isus kad behu vrata zatvorena, i stade među njima i reče: Mir vam.
Potom reče Tomi: Pruži prst svoj amo i vidi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi neveran nego veran.
I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.
Isus mu reče: Pošto me vide verovao si; blago onima koji ne videše i verovaše" ( Jovan 20. 26 - 29 )
BOG U STAROM ZAVETU KAZE DA CE POGLEDATI I ZAPLAKATI ZA NJIM KOGA SU PROBOLI:
"I u taj dan tražiću da istrebim sve narode koji dođu na Jerusalim;
I izliću na dom Davidov i na stanovnike jerusalimske duh milosti i molitava, i pogledaće na mene kog probodoše" ( Zaharija 12. 9 - 10 )
ISUS PROBODENI BOG KOJI DOLAZI I KOGA CE UGLEDATI ONI KOJI SU GA PROBOLI - ON JE ALFA I OMEGA BOG SVEDRZITELJ
"I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;
I učini nas careve i sveštenike Bogu i Ocu svom; tome slava i država va vek veka. Amin.
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 5 - 8 )
"И ево ћу доћи скоро, и плата моја са мном, да дам свакоме по делима његовим.
Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак, Први и Последњи" ( otkrivenje 22. 12 - 13 )
"I dvadeset i četiri starešine koje seđahu pred Bogom na prestolima svojim, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu.
Govoreći: Hvalimo Te, Gospode Bože Svedržitelju, koji jesi, i beše, i bićeš, što si primio silu svoju veliku, i caruješ" ( otkrivenje 11. 16 - 17 )
"I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin" ( otkrivenje 21. 5 - 7 )
ISUS DAJE VODU ZIVU - ON JE BOG
"Одговори исус и рече јој: Сваки који пије од ове воде опет ће ожеднети;
А који пије од воде коју ћу му ја дати неће ожеднети довека; него вода што ћу му ја дати биће у њему извор воде која тече у живот вечни" ( Jovan 4. 13 - 14 )
DUH BOZJI KOJI ZIVI U COVEKU JE DUH HRISTOV - HRIST JE BOG:
"A vi niste u telu nego u duhu; jer Duh Božji u vama živi. A ako ko nema Duh Hristov, on nije Njegov" ( Rimljanima 8. 9 )
Takticar, ponovo i pazljivo vidi ovo sto je Loadikeja postavio, sve sabrano, pregledno i jasno !
Sta ti od svega ovoga nije razumljivo ?
Evo i cijela Pavlova, Jevrejima 1 glava, kojom on prenosi ljudima sto mu kaza licno Bog !
1.
Бог који је некада много пута и различитим начином говорио очевима преко пророка,
говори и нама у последак дана ових
преко сина,
2.
Ког постави наследника свему, кроз ког и свет створи.
3. Који будући сјајност славе и обличје бића Његовог, и носећи све у речи силе своје, учинивши собом очишћење греха наших, седе с десне стране престола величине на висини,
4. И толико бољи поста од анђела колико преславније име од њихова доби.
5. Јер коме од анђела рече кад: Син мој ти си, ја те данас родих? И опет: Ја ћу Му бити Отац, и Он ће ми бити Син.
6. И опет уводећи Првороднога у свет говори: и да Му се поклоне сви анђели Божији.
7. Тако и анђелима говори: Који чини анђеле своје духове, и слуге своје пламен огњени.
8.
А сину:
Престо је Твој,
Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог
9. Омилела Ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради
помаза Те,
Боже,
Бог Твој уљем радости већма од другова Твојих.
10. И опет:
Ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дела руку Твојих:
11. Она ће проћи, а Ти остајеш: и сва ће остарети као хаљина,
12. И савићеш их као хаљину, и измениће се: а
Ти си Онај исти, и Твојих година неће нестати.
13. А коме од анђела рече кад: Седи мени с десне стране док положим непријатеље Твоје подножје ногама Твојим?
14. Нису ли сви службени духови који су послани на службу онима који ће наследити спасење ?
Takticar, govori li Bog otac za Sina - Presto je Tvoj Boze ? Naziva li svog sina Bogom ?
Govori li za sina: pomaza Te, Boze, Bog Tvoj ? Naziva li svog sina Bogom ?
Je li Pavle uci ljude da je Sin Bozji, Isus Hristos, Bog ? Je li Pavla uci Bog, da je Sin Bozji Bog ?
Je li Bog Otac ukazuje slavu i pomazanje Sinu Bogu ?
Je li ti Takticar i dalje odbijas i neces da ukazes slavu Isusu Hristu da je Bog ?
Kada ponovo dodje Gospod, Isus Hristos, kako ces Ga nazvati ?
Molim, odgovor na ova pitanja ?