Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Zasto se nije javio svim ljudima, nego samo jednoj grupi ? Zasto ostaviti sve druge u sumnji a nekima dati znanje "za dzabe" ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Javlja se onima koji ga iskreno traze.
Oni koji ne traze, njima se Bog ne otkriva, jer postuje njihovu slobodnu volju da ne traze otkrivenja Bozja.

Recimo, ako rudar ne sidje u rudnik da iskopa rudu - onda nema uglja, smrznuce se od zime, ruda nece sama da se iskopa i izadje na povrsinu.
Tako covek ako ne potrazi Boga, on mu se nece odazvati i otkriti mu se, i covek ce umreti u duhovnoj hladnoci umesto da oseti toplinu Hristove prisutnosti i njegove ljubavi.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Laodikeja sve je to lepa pricica, ali jednostavno stvarnost je drugacija. Dok ja kucam ovaj post neko dete ce negde umreti od gladi, neko drugo od bolesti, hoces da kazes da bog sve to dopusta jer mu se ta deca nisu obratila, i sta je sa svom onom decom i ljudima koji jesu hriscani, i opet ih zadese tragedije i katastrofe ?
Kud god da pogledas sve deluje kao da je sve to prirodni dogadjaj, bez ikakvog boga koji nadgleda.

Učlanjen(a)
05.01.2014
Poruka
202
Pogledaj ovaj zivot u Istini, i shvatices ko je Bog i sta su ljudi, i nauciti od ovih "seljaka" vise no sto ces ikada od sataniste Darvina i demonizovanih ateista i svih ostalih urabano-sludjenih budalista !

Ovaj covjek ima 33 godine (kao Hristos) zenu koja vjeruje u Boga i petoro djece koju uce da vjeruju u Boga.
Svakoga radnog dana ustaje u 5 ujutru, zena mu sprema dorucak i on prije no ga pojede, zahvali se Bogu.
I onda kaze Bogu, da odlazi da radi i kada se vrati sa posla, volio bi da vidi svoju djecu zivu, ako je to Bozija volja.
I tako svaki dan i cijeli svoj zivot i sva njegova djeca i svi njegovi unuci, sve do kraja svijeta i do novog Raja.

Tako i treba, i sto vrijedi nek i vjecno zivi.

Amin !

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laodikeja sve je to lepa pricica, ali jednostavno stvarnost je drugacija. Dok ja kucam ovaj post neko dete ce negde umreti od gladi, neko drugo od bolesti, hoces da kazes da bog sve to dopusta jer mu se ta deca nisu obratila, i sta je sa svom onom decom i ljudima koji jesu hriscani, i opet ih zadese tragedije i katastrofe ?
Kud god da pogledas sve deluje kao da je sve to prirodni dogadjaj, bez ikakvog boga koji nadgleda.

Gde postoji greh - tu su posledice greha, i covek i cela planeta se nalaze u stanju greha i otudjenosti od Boga, i na ovoj planeti postoje oni koji nevino stradaju, ali to se zove nevina patnja, upravo jer zivimo u svetu gde vladaju principi zla, i sto covek zivi samo za sebe ne mareci za Boga.

"Који у прошавшим нараштајима беше пустио све народе да иду својим путевима" ( Dela apostolska 14. 16 )

Posto je na zemlji prisutno ovakvo stanje, Bog poziva sve ljude da se obrate njemu i u ovom vremenu pripreme za svet koji dolazi, koji ce on stvoriti nakon svog drugog dolaska.

"Ne gledajući dakle Bog na vremena neznanja, sad zapoveda svima ljudima svuda da se pokaju;
Jer je postavio dan u koji će suditi vasionom svetu po pravdi preko čoveka koga odredi, i dade svima veru vaskrsnuvši Ga iz mrtvih"
( Dela apostolska 17. 30 )

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Pogledaj ovaj zivot u Istini, i shvatices ko je Bog i sta su ljudi, i nauciti od ovih "seljaka" vise no sto ces ikada od sataniste Darvina i demonizovanih ateista i svih ostalih urabano-sludjenih budalista !

Ovaj covjek ima 33 godine (kao Hristos) zenu koja vjeruje u Boga i petoro djece koju uce da vjeruju u Boga.
Svakoga radnog dana ustaje u 5 ujutru, zena mu sprema dorucak i on prije no ga pojede, zahvali se Bogu.
I onda kaze Bogu, da odlazi da radi i kada se vrati sa posla, volio bi da vidi svoju djecu zivu, ako je to Bozija volja.
I tako svaki dan i cijeli svoj zivot i sva njegova djeca i svi njegovi unuci, sve do kraja svijeta i do novog Raja.

Tako i treba, i sto vrijedi nek i vjecno zivi.

Amin !
Sataniste Darvina hahah :D :D
Mnogi se mole bogu i zahvaljuju mu se, pa opet izgube sve, argument ti je nula.

Član
Učlanjen(a)
28.04.2013
Poruka
114
Ne u bibliji se nigde ne pominje sveto trojstvo.
Ko je izmislio taj termin, sta on u stvarnosti predstavlja, i koja je njegova svrha ?
Gde ovde Pavle kaze da je Hrist Bog? Nigde!!! Ni u celom pismu ni na jednom, jedinom mestu nije rekao niko! Niti je se ko Hristu obratio kao Bogomdani i rekao "Boze Isuse Hriste". Ocigledno da oni nisu znali ono sto vi znate. Iz ovakvih stihova citate izmedju redova i kazete: vidis pise, rekao je Pavle Hrist je Bog. A zanemarujete na hiljade stihova gde oni jasno govore da je Hrist Boziji sin i da je manji od svog oca, svevisnjeg Boga!

Hoce li meni vec jednom neko postaviti taj stih gde se neko obraca Hristu i kaze: "Boze Isuse Hriste".

Sto se tice ovog treceg stiha, iz 1. Timotejeve poslanice. Pogledaj malo i druge prevode.

Kome se Pavle molio!

Efescima 3,14 Toga radi preklanjam koljena svoja pred ocem Gospoda našega Isusa Hrista,
Pavle kaze da Hrist ima svog Boga! Nista cudno i Isus je tako govorio!

Efescima 1,17 Da Bog Gospoda našega Isusa Hrista, otac slave,
Kolosanima 1,3 Zahvaljujemo Bogu i ocu Gospoda svojega Isusa Hrista,

Pa ko je Isus Hrist, "otac" ili "sin"? Odlucite se vec jednom!

Posle Hristovog zemaljskog zivota apostoli su nastavili da uce da je Isus Hrist "Boziji sin"! Sam Filip je tako ucio! Vec sam o tome pisao. Dobio je zadatak od andjela da nauci jednog Arapina koji je posao u Jerusalim da se moli Bogu.

Djela apostolska 8,35 A Filip otvorivši usta svoja, i počevši od pisma ovoga, pripovjedi mu jevanđelje Isusovo.

Sta mu je Filip rekao, ko je Isus Hrist? Da li je rekao da je on "Bog" ili "otac" ili "Bog sin", kao vi sto kazete. Nije.

Djela apostolska 8,37 A Filip mu reče: ako vjeruješ od svega srca svojega, možeš. A on odgovarajući reče: vjerujem da je Isus Hristos sin Božij.

Ono sto je naj bitnije, je da se Arapin sa takvim saznanjem i krstio! Filip mu kaze da moze da se krsti "ako veruje od sveg srca svoga".....a on odgovori: "verujem da je Isus Hristos sin Božij".
Sta mislis kako je Arapin nastavio da poucava druge, recimo svoju porodicu?!

Sta Jovan kaze u 14 glavi.

U 6. stihu: niko neće doći k ocu do kroza me.
Potpuno je jasno da kroz Isus dolazimo nekom, naravno "ocu". A ne preko Hrista Hristu.
Isto tako je jasno da Isus nije "otac", niti je to tako Filip shvatio.

Hrist kaze u 7. stihu "и одселе познајете Га, и видесте Га."
Znamo da Hrist nije otac, kako onada kaze da ga videse.
Iz sledecih stihova koje je sam Hrist rekao je to potpuno jasno.

Jovan 5,19 A Isus odgovarajući reče im: zaista, zaista vam kažem: sin ne može ništa činiti sam od sebe nego što vidi da otac čini; jer što on čini ono i sin čini onako; 20. Jer otac sina ljubi, i sve mu pokazuje što sam čini; 26. Jer kako što otac ima život u sebi, tako dade i sinu da ima život u sebi; 27. I dade mu vlast da i sud čini, 30. Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe; kako čujem onako sudim,..... jer ne tražim volje svoje nego volju oca koji me je poslao. 31. Ako ja svjedočim za sebe, svjedočanstvo moje nije istinito.

Jovan 6,38 Jer siđoh s neba ne da činim volju svoju, nego volju oca koji me posla. 46. Ne da je ko vidio oca osim onoga koji je od Boga: on vidje oca.

Jovan 7,16 Tada im odgovori Isus i reče: moja nauka nije moja, nego onoga koje me je poslao. 17. Ko hoće njegovu volju tvoriti, razumjeće je li ova nauka od Boga ili ja sam od sebe govorim. 28 Tada Isus povika u crkvi učeći i reče: i mene poznajete i znate otkuda sam; i sam od sebe ne dođoh, nego ima istiniti koji me posla, kojega vi ne znate.

Jovan 8,19 Tada mu govorahu: gdje je otac tvoj? Isus odgovori: ni mene znate ni oca mojega; kad biste znali mene, znali biste i oca mojega. 26. ....i ja ono govorim svijetu što čuh od njega. 28. ....nego kako me nauči otac moj onako govorim. 29. .....Ne ostavi otac mene sama; jer ja svagda činim što je njemu ugodno. 38. Ja govorim što vidjeh od oca svojega;... 40. A sad gledate mene da ubijete, čovjeka koji vam istinu kazah koju čuh od Boga:

Jovan 12,44 A Isus povika i reče: ko mene vjeruje ne vjeruje mene, nego onoga koji me posla; 45. I ko vidi mene vidi onoga koji me posla. 49. Jer ja od sebe ne govorih, nego otac koji me posla on mi dade zapovijest šta ću kazati i šta ću govoriti.

Jovan 13,31 Kad on iziđe, onda Isus reče: sad se proslavi sin čovječiji i Bog se proslavi u njemu.

Jovan 17,8 Jer riječi koje si dao meni dadoh im; i oni primiše, i poznadoše istinito da od tebe iziđoh, i vjerovaše da si me ti poslao.

Jovan 20,17 vraćam se k ocu svojemu i ocu vašemu, i Bogu svojemu i Bogu vašemu.

Ovo je samo jedan mali delic od onoga kako ih je Hrist ucio i cak
iz samo tako malog dela se moze jasno zakljuciti, kako je neko ko je video Hrista video i oca.
Sto je apostolima bilo u potpunosti jasno.

1. Jovanova 4,12 Boga niko ne vidje nikad: ako imamo ljubav među sobom, Bog u nama stoji, i ljubav je njegova savršena u nama. 14. I mi vidjesmo i svjedočimo da otac posla sina da se spase svijet.
1. Petrova 3,22 Koji je s desne strane Bogu, otišavši na nebo,...
Evo kao je katolička Crkva naučavala u početku:

"Pošto ste sve to prije rekli, krstite u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, u tekućoj vodi… A u pomanjkanju i jedne i druge, izlij triput vodu na glavu u ime Oca i Sina i Duha Svetoga." (Didahe [70. god.])

"Crkvi u Efezu u Aziji… izabran kroz istinsku patnju voljom Oca i Isusa Krista, našega Boga"
(Ignacije Antiohijski, Poslanica Efežanima [110. god.])

"Jer naš je Bog, Isus Krist, začet od Marije prema Božjem planu: od sjemena Davidova, to je istina, ali i po Duhu Svetom"
(Ignacije Antiohijski [110. god.])

"Dokazat ćemo da ga obožavamo s razlogom; jer smo naučili da je on Sin samog istinitog Boga, da ima drugo mjesto i da je Duh proroštva treći. Zbog toga nas optužuju za ludost, govore da pridajemo raspetom čovjeku drugo mjesto do nepromjenjivog i vječnog Boga, Stvoritelja svih stvari, no oni ne poznaju otajstvo koje u tome počiva"
(Justin Mučenik, Prva apologija[151. god.])

"Svojstvo je Boga, najvećeg i svemogućeg i živoga Boga, ne samo da bude svugdje, nego također i da sve vidi i čuje; jer ne može ga se nikako ograničiti na neko mjesto… Tri dana prije nego su stvorena svjetlila predstavljaju sliku Trojstva; Boga, njegove Riječi i njegove Mudrosti" (Teofil Antiohijski, Autoliku [189. god.])

"Jer Crkva je, premda raširena po čitavom svijetu sve do kraja zemlje, od apostola i njihovih učenika primila vjeru u jednoga Boga, Oca Svemogućega… i u jednoga Isusa Krista, Sina Božjega, koji je postao tijelom radi našega spasenja, i u Duha Svetoga.’’ (Irenej, Protiv krivovjerja [189. god.])

"Mi doista vjerujemo da postoji samo jedan Bog, no vjerujemo da unutar ovog raspoređaja, ili, kako ga nazivamo, ekonomije (oikonomia), postoji Sin ovoga jedinog Boga, njegova Riječ, koji je proizišao iz njega i kroz kojeg su sve stvari stvorene i bez kojeg ništa nije stvoreno… Vjerujemo da ga je [Sin] po Ocu poslao dolje, prema svojem obećanju, Svetog Duha, Branitelja (Parakleta), posvetitelja vjere onih koji vjeruju u Oca i Sina i u Duha Svetoga… Ovo pravilo vjere prisutno je od početka evanđelja, čak i prije najranijih krivovjeraca" (Tertulijan, Protiv Prakseja [216. god.])

"I u isto vrijeme otajstvo ekonomije je dobro čuvano, jer je jedinstvo raspoređeno u Trojstvu. Poredano, troje su Otac, Sin i Duh. Oni su troje, međutim, ne u stanju, nego u stupnju; ne u biti, nego u formi; ne u moći, nego u vrsti; istobitni, jednog stanja, jedne moći, jer on je jedan Bog čiji su stupnjevi, forme i vrste ubrojane u ime Oca i Sina i Duha Svetoga"
(Tertulijan, Protiv Prakseja [216. god.])

"Imaj uvijek na umu pravilo vjere koju ja ispovijedam i kojem nosim svjedočanstvo da su Otac i Sin i Duh nerazdvojivi jedan od drugoga i onda ćeš shvatiti što pod tim mislim. Pripazi sada, kažem da je Otac drugi (različit), Sin je drugi i Duh je drugi. Ovu izjavu mogu krivo shvatiti neuke ili krivo poučene osobe, kao da to ima značiti različitost i tu različitost shvatiti kao odvojenost između Oca, Sina i Duha Svetoga" (Tertulijan, Protiv Prakseja [216. god.])

"Tako sveza Oca u Sinu i Sina u Branitelju čini tri povezane osobe koje se ipak razlikuju jedna od druge. One tri su jedne biti, ali ne jedna osoba, kao što je rečeno: "Ja i Otac jedno smo."(Iv 10,30), s obzirom na jedinstvo biti, a ne jednosti broja"
(Tertulijan, Protiv Prakseja [216. god.]

"Mi ne držimo do onoga što krivovjerci zamišljaju: da se neki dio Božjeg bića pretvorio u Sina i da je Otac stvorio Sina iz ničega, to jest, iz bića koje je izvan njega samog, tako da je postojalo vrijeme kada ga [Sina] nije bilo"
(Origen, Temeljne istine [225. god.])

"Ne, odbacujući svaku sugestiju tjelesnosti, držimo da su Riječ i Mudrost rođene od nevidljivog i bestjelesnog Boga, bez sudjelovanja ikakvog tjelesnog bića… izraz, kojeg upotrebljavamo, međutim, da nikada nije bilo vremena kada nije postojao, valja uzeti s određenim tumačenjem. Upravo su riječi "kad" i "nikad" izrazi za vremenitost, dok sve rečeno za Oca, Sina i Svetoga Duha treba shvatiti kao nadilaženje svega vremena, svih doba i sve vječnosti"

"Jer samo Trojstvo nadilazi svaki smisao, u njemu se može shvatiti ne samo ono vremenito, nego i vječno. Sve ostale stvari, doista, koje se nalaze izvan Trojstva, treba mjeriti vremenom i dobima"

"Sama Božja Riječ je od Boga samoga, stoga je Riječ Bog, a biće Božje biće. S druge strane, svijet je stvoren iz ničega, stoga on nije Bog" (Hipolit, Pobijanje svih krivovjerja [228. god.])

"Pismo ističe Krista kao Boga, upravo koliko ističe samog Boga kao čovjeka. Isto toliko opisuje Isusa Krista kao čovjeka, koliko Krista Gospodina opisuje kao Boga. Jer ne ističe da je on samo Sin Božji, nego isto tako i Sin Čovječji; niti kaže samo Sin Čovječji, nego je također uobičajeno o njemu govoriti kao o Sinu Božjemu. Budući da je od dvoga, on je oboje, osim ukoliko bi bio samo jedno, onda ne bi mogao biti drugo. Jer sama narav nalaže da moramo vjerovati da je čovjek koji je od čovjeka, jednako tako ta ista narav nalaže da moramo vjerovati da je Bog koji je od Boga… Neka oni, stoga, koji čitaju da Isus Krist Sin Čovječji jest čovjek, neka isto tako pročitaju da je isti Isus nazvan, također, Bogom i Sinom Božjim"
(Novacijan, O Trojstvu [235. god.])

"Nadalje, mogao bih se prigodno obratiti onima koji dijele, komadaju i uništavaju najsvetiji navještaj Božje Crkve, čineći od toga [Trojstva] doista, tri moći, različite supstancije i tri vrhovna boga… [Neki krivovjerci] naviještaju da postoje, na neki način, tri boga, kada dijele sveto jedinstvo u tri supstancije strane jedna drugoj i potpuno odvojene
(Papa Dionizije, Pismo Dioniziju Aleksandrijskom [262. god.])

"Stoga, sveto Trojstvo mora biti skupljeno i donešeno zajedno u jedno, najviše, kao što jest, mislim na svemogućeg Boga svega stvorenog,… Hula je,i to ne uobičajena, nego najgora, reći da je Sin, u svakom pogledu, rukotvorina [stvorenje]… No, ako je Sin postao [stvoren], bilo je vrijeme kada ova svojstva nisu postojala, i, prema tome, bilo je vrijeme kad je Bog bio bez njih, što je krajnje besmisleno"

"Stoga, niti možemo odvajati na tri vrhovna boga to čudesno i božansko jedinstvo… Nego, moramo vjerovati u Boga, Oca Svemogućega i u Krista Isusa, njegova Sina, i u Duha Svetoga; te da je Riječ sjedinjena s Bogom svega stvorenoga. Jer, on kaže, "Ja i Otac jedno smo" i "Ja sam u Ocu i Otac u meni""

"Jedan je Bog… Trojstvo je savršeno, u slavi i vječnosti i autonomiji, niti podijeljeno, niti otuđeno. Stoga nema ničega bilo stvorenog, bilo podređenog u Trojstvu; niti čega stavljenog iznad, kao da bi u nekom prijašnjem razdoblju nešto ne postojalo i onda u nekom kasnijem razdoblju bilo uvedeno. I stoga, niti je ikad Sin bio odsutan od Oca, niti je Duh od Sina; nego bez razlike i promjene, isto Trojstvo uvijek ostaje isto" (Grgur Čudotvorac, Ispovijest vjere [265. god.])

Ovo je sve puno prije Konstantina i Nicejskog sabora.

Učlanjen(a)
05.01.2014
Poruka
202
Nije dovoljno da se samo molis vec i da zivis po Bozjim zapovjestima.
Nagrada je samo dijelom u ovom zivotu, a sve dobijas u vjecnom zivotu.

Joker, posto stalno kukumaces da su neka djeca gladna i stradaju, sta ti i tvoja porodica radite po tom pitanju ?
Kada ste i koliko ste ucinjeli da neko konkretno dijete koje je gladno nahranite i povedete malo brige o njemu ?
Da li se odrices blejanja i provoda po gradu, raznih stvari i predmeta ili kupujes sebi sve sto mozes i jos jedne, najnovije "nike" patike ?
Jel ti se tata i mama odricu bilo cega, zajedno s tobom, pa pomazete gladnu decu ?
Ili vas je satanista darvinista i ostala bulumenta ateista naucila da grabite samo za sebe, a da se prenemazete po forumima ?
Sta je tvoj cilj, da nam kazes kako ste zivotinje u ljudskom liku, da ne slusate Boga, da ste ljudske avetinje, crvi , gliste, vuci i kurjaci, da ne trebaju ljudi da slusaju Boga i da ne zive po Bozjim zakonima Pravednosti, jer po vama, ljudskim zvjerima, On je kriv sto smo zivi i stvaramo nesrecu medj ljudima, a vi ste eto fini i pametni ka vasi predaci, majmuni ?

Sta je tvoj cilj sa ovim avetanjem i besmislicama koje pises po forumu ?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Procitaj malo o evoluciji, poricanjem istorije neces nikoga ubediti da si u pravu.

Ja ne radim nista za tih par hiljada dece koja umru svaki dan, ali ja ih nisam stvorio i meni se ne mole, ti verujes u svemoguceg boga koji moze svima da podari srecu , ali i pored toga gleda i pusta milione da umiru u najgorim mukama, iako bi mogao da resi sve u sekundi, i pored toga ga nazivate bogom ljubavi, sto je krajnje smesno.

Učlanjen(a)
05.01.2014
Poruka
202
Procitao sam o "evoluciji" takvih kao ti, tvoj idol, satanista Darvin ti kaze: da si nastao od orangutana i da treba da se ponasas isto kao shimpanza, da bi zivio i opstao dok ne "vrisnes" ili" riknes".

Ne bleji odje o gladnoj deci, no vidi u svom komsiluku barem jedno gladno dete, pa ga nahrani i utesi, nauci i ohrabri.
Tako isto nauci tatu i mamu i ostale iz porodice, da shvate da su Ljudi, od Boga stvoreni i da su Pravedni.

Bog nam je sve dao, a smesan si ti i svi koji tako "majmunski" razmisljaju.

Upamet se Covjece, trudi se da budes kao tvoj Tvorac i spasitelj Isus Hristos !

Natrag