Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
11.02.2013
Poruka
1
Istina je kamen u travi. istina je nebo. Istina je crv u jakuci. Istina je covjek koji vozi auto.....

Tripo, Bog se objavio kao Ja Sam Koji Jesam!
Adam nije razgovarao s trojicom, Mojsije takodje nije....

U trosjtvu postoje afirmacije Bog jeste i postoje negacije: Sin nije,

Valjda ti je jeasno onda da je trosjtvo izmieljeno, jer Bog nije negacija!

Ko pokuša da shvati trojstvo- poludeće, a ko ga odbaci-poginuće. A vi koji ne verujete izaberite po volji.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ko pokuša da shvati trojstvo- poludeće, a ko ga odbaci-poginuće. A vi koji ne verujete izaberite po volji.

Koliko vidim po svemu mogu reci da si sasvim u pravu.

Tako da onaj koji je ne samo pokusao nego i duboko "shvatio", tek moze reci da ce poginuti ko ga odbaci.:blum3:

Onaj koji odaci Boga Jedinoga, taj ce poginuti. - Isus

Ne zovite nikoga svetim, samo je Bog svet. - Isus

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Koliko vidim po svemu mogu reci da si sasvim u pravu.

Tako da onaj koji je ne samo pokusao nego i duboko "shvatio", tek moze reci da ce poginuti ko ga odbaci.:blum3:

Onaj koji odaci Boga Jedinoga, taj ce poginuti. - Isus

Ne zovite nikoga svetim, samo je Bog svet. - Isus

"da svi poštuju
Sina kao što poštuju Oca. Ko ne poštuje Sina
- ne poštuje ni Oca koji ga je poslao" ( Jovan 5. 23 )

"И видех, и чух глас анђела многих око престола и животиња и старешина, и беше број њихов хиљада хиљада.
Говорећи гласом великим: Достојно је Јагње заклано да прими силу и богатство и премудрост и јачину и част и славу и благослов.

И свако створење, што је на небу, и на земљи, и под земљом, и што је на мору, и што је у њима, све чух где говоре: Ономе што седи на престолу, и Јагњету благослов и част и слава и држава ва век века" Otkrivenje 5. 11 - 13 )

"Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i
odsele poznajete Ga, i videste Ga.Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?"
Kol

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
"da svi poštuju Sina kao što poštuju Oca. Ko ne poštuje Sina - ne poštuje ni Oca koji ga je poslao" ( Jovan 5. 23 ) "И видех, и чух глас анђела многих око престола и животиња и старешина, и беше број њихов хиљада хиљада. Говорећи гласом великим: Достојно је Јагње заклано да прими силу и богатство и премудрост и јачину и част и славу и благослов. И свако створење, што је на небу, и на земљи, и под земљом, и што је на мору, и што је у њима, све чух где говоре: Ономе што седи на престолу, и Јагњету благослов и част и слава и држава ва век века" Otkrivenje 5. 11 - 13 ) "Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta. Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?"
Kol
Znaci li to da bog-duh lici na boga-Isusa, i da bog-bog lici na obojicu? O cemu onda prica Jovan-Jovan, a o cemu Jovan-Otkorovenje?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znaci li to da bog-duh lici na boga-Isusa, i da bog-bog lici na obojicu? O cemu onda prica Jovan-Jovan, a o cemu Jovan-Otkorovenje?

I Bog Otac i Sin i Sveti Duh cine Boga Oca Jehowu, i njima pripada podjednako ista slava bez razlike.
To je sustina tekstova koje sam prilozio.

Da li Bozanske licnosti lice jedna na drugu, verujem licno da da, s time da je Isus preuzeo ljudsko telo i takvo oblicje sacuvao i nakon vaznesenja.
Takodje verujem da Bog moze menjati oblicja..

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Da li ćemo se ikad razumeti ? Isabeleta, tvoji teolozi se bave svim i svačim a najviše odbranom svog istorijskog identiteta kao dokaz prave crkve a najmanje se bave onim sa čim bi trebalo a to je biblijska poruka. Svi su na prvo mesto stavili odbranu svog identiteta prave crkve ne primećujući da izobličavaju poruke svetog pisma. Problem je što Laodikeja tvrdi da je se Bog Otac u psalmu obratio Isusu i nazvao ga njegovim Gospodim u cilju da dokaže ispravnost svetog trojstva doktrine koju je podupirala njegova crkva kroz istoriju, takođe i tvoja crkva. A jasno je kao dan da je David oslovio Isusa sa Gospod a ne Bog Otac to je ogromna razlika.Jednostavno sam se prepustio da sam pronađem istinu pa našta izađe i izašlo je da niko od vas ne govori pravu istinu. Smatram da vas je satana sve zaveo na svoj način i da niste shvatili suštinu Božanskog bića...

Peko, nije lijepo od tebe što ovako pišeš. Ako si nešto naučio o psalmima, onda nauči u poniznosti srca to podijeliti s drugima, a ne da nas osuđuješ i prizivaš sotonu. Stvarno si pretjerao s kritikama na račun Katoličke crkve i Pape za kojeg kažeš da ima sotonsku vlast. Tko to iz tebe govori? Isus? Ma daj...
Isus nas nije tako učio. I imat ćeš veći mir u srcu ako budeš gledao i pazio na sebe, a ne na Papu.

Jednostavno, ne moramo se za svaki nesporazum prozivati i omalovažavati. To što si zamjerio Šarrdyju, sada ti isto radiš. Laodikeja neće promijeniti svoja uvjerenja i ne mora. To je njegova sloboda i odgovornost.

Ovdje je tumačenje psalma 110. Koga zanima, neka pogleda, ostavljam link, jer ga nisam ga mogla kopirati.

http://zrno.fsb.hr/dt/download/1113.pdf

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Izjava Peke71:

Problem je što Laodikeja tvrdi da je se Bog Otac u psalmu obratio Isusu i nazvao ga njegovim Gospodim u cilju da dokaže ispravnost svetog trojstva doktrine koju je podupirala njegova crkva kroz istoriju, takođe i tvoja crkva. A jasno je kao dan da je David oslovio Isusa sa Gospod a ne Bog Otac to je ogromna razlika.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo nisam tvrdio da je Bog Otac direktno u ovom tekstu obraca Sinu sa Gospod, vec da je David nadahnut Duhom Svetim video i to napisao da se Gospod Bog Otac obratio Gospodu Bogu njegovom - Davidovom.
Zamislimo da je David licno prisustvovao ovom razgovoru izmedju Boga Oca i Sina, i prenosi tu sliku nama na zemlji.

"RECE GOSPOD GOSPODU MOJEMU"

Cijem Gospoodu se obratio Gospod Bog po Davidovim recima, naravno njegovom Davidovom.

Sam tekst je jasan, Gospod Bog Otac izjednacava sebe i sina Isusa, i nadahnucem objavljuje kroz Davida da su i Bog Otac i Sin Gospod.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@Laodikeja:
U tumačenju psalma se kaže da je u izvornom tektu pisalo: "Riječ Jahvina Gospodinu mojemu.."
Naravno da je David nadahnut Duhom govorio, tj. prenosi Riječ Očevu upućenu Sinu.
Za taj psalam nema nikakve sumnje, oduvijek se tumačio upravo tako.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
@Laodikeja:
U tumačenju psalma se kaže da je u izvornom tektu pisalo: "Riječ Jahvina Gospodinu mojemu.."
Naravno da je David nadahnut Duhom govorio, tj. prenosi Riječ Očevu upućenu Sinu.
Za taj psalam nema nikakve sumnje, oduvijek se tumačio upravo tako.

To je identicno, Jahwe se obraca Gospodu ili gospodinu Isusu Hristu, Gospodu ili Gospodinu Davidovom.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Stvarno si pretjerao s kritikama na račun Katoličke crkve i Pape za kojeg kažeš da ima sotonsku vlast. Tko to iz tebe govori? Isus? Ma daj...

Očigledno ne razumeš ideologiju koju sam izgradio. Nisam protivnik samo Pape i katoličke crkve, meni se ne sviđa ovakav svet
Znaci koji nagoveštavaju dolazak Božijeg Kraljevstva nisu dobro primetni, većina ih uopšta neće uočiti zato treba dobro da razmotrimo sadašnju situaciju jer mnogi uopšte ne vide nikakav znak .

Luka 17.20. A kad su ga fariseji upitali kada će doći carstvo Božije, on im je odgovorio i rekao : Carstvo Božije neće doći tako da bi se spoljni znaci mogli opažati.
Karadžić ; Luka 17.20.А кад га упиташе фарисеји: кад ће доћи царство Божије? одговарајући рече им: царство Божије неће доћи да се види;

Stvarnost ; Luka 17.20. Upitaju ga farizeji: "Kad će doći kraljevstvo Božje?" Odgovori im: "Kraljevstvo Božje ne dolazi primjetljivo.

Treba zapaziti da je baš sad udario grom u vatikanski hram. Lightning strikes St Peter's Basilica as Pope resigns - YouTube

Natrag