Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Marko 12.36. Jer sam David kaza Duhom svetijem: reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje podnožje nogama tvojima.

Peko, Laodikeja ne govori krivo. To jest mesijanski psalam. Sad nemam vremena za objašnjenje, ali taj psalam se svakako odnosi na Isusa.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Peko, Laodikeja ne govori krivo. To jest mesijanski psalam. Sad nemam vremena za objašnjenje, ali taj psalam se svakako odnosi na Isusa.

Da li ćemo se ikad razumeti ? Isabeleta , tvoji teolozi se bave svim i svačim a najviše odbranom svog istorijskog identiteta kao dokaz prave crkve a najmanje se bave onim sa čim bi trebalo a to je biblijska poruka. Ja se već par godina bavim tim pitanjima i sigurno mogu da stanem ispred bilo kog teologa koji je završio teologiju. Isto važi i za adventiste JS i ostale. Svi su na prvo mesto stavili odbranu svog identiteta prave crkve ne primećujući da izobličavaju poruke svetog pisma. Vidiš... ti meni kažeš da je psalam upućen Isusu, gde sam ja rekao da nije upućen Isusu ? Problem je što Laodikeja tvrdi da je se Bog Otac u psalmu obratio Isusu i nazvao ga njegovim Gospodim u cilju da dokaže ispravnost svetog trojstva doktrine koju je podupirala njegova crkva kroz istoriju, takođe i tvoja crkva. A jasno je kao dan da je David oslovio Isusa sa Gospod a ne Bog Otac to je ogromna razlika.Jednostavno sam se prepustio da sam pronađem istinu pa našta izađe i izašlo je da niko od vas ne govori pravu istinu. Jedni govore da Isus nije Bog a u bibliji jasno piše da jeste Bog . Sa druge srane vi ste ga izjednačili sa njegovim Ocem ili govorite da je on Bog Otac što se takođe ne uklapa u koncept biblje znači da je nešta između to dvoje. Smatram da vas je satana sve zaveo na svoj način i da niste shvatili suštinu Božanskog bića koje se zaita odražava od Oca preko Sina , i Svetog Duha to stoji u to ime i treba da se krstimo kako je rekao Isus u ime Oca , Sina i Svetog Duha ali kome pripada obožavanje ? Da li svima ili samo jednom onom najuzvišenijem koji je nad svima ?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Ma nije tako kako ti kažeš i kako je rekla Elen Vajt nego kako je Isus rekao u jevanđelju ...

Marko 12.36. Jer sam David kaza Duhom svetijem: reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje podnožje nogama tvojima.

Peko, pravis se da ne vidis objasnjenje koje sam dao a koje se tako nedvosmisleno nalazi u samom tekstu.
David jeste to napisao u svom psalmu, ali tekst jasno kaze da je to uradio pod nadahnucem Duhom Svetim, sto znaci da ga je Duh podstakao da napise ovu istinu, a on ti nije uradio svojom licnom pamecu.

Ti tvrdis isto ono sto tvrdi i Haru, da David nije znao sta prica u tom trenutku, i da je napisao jednu svesnu laz govoreci da Bog naziva Isusa Gospodom a to Bog u stvari nije rekao, i tako ustvari slagao.
To znaci i da je Duh Sveti takodje slagao jer je nadahnuo Davida da napise da Bog Otac naziva Isusa Gospodom, a u stvari to nije istina.
To znaci da mi mozemo odbaciti bibliju jer njeni pisci govore svesne ili nesvesne neistine i to pod nadahnucem Duhom Svetim, sto znaci da i Duh Sveti govori neistine kroz ljude.

Ovo govori koliko ljudi mogu daleko da odu da bi opravdali svoja licna misljenja..

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Treba da razjasnimo ko je rekao za Isusa da je njegov Gospod :1. David .... 2. Bog Otac

Luka 20. 41. Kako govore da je Hristos sin Davidov? 42. Kad sam David govori u psaltiru: reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane,
Marko 12.37. Sam dakle David naziva ga Gospodom, i otkuda mu je sin? I mnogi narod slušaše ga s radošću.
Matej 22.45 Kad dakle David naziva njega Gospodom, kako mu je sin?

Sad odgovori Laodikeja da li Bog Otac naziva Isusa njegovim Gospodom ili je David nazvao Isusa Gospodom ?

Ako smogneš snage da priznaš svoju grešku .

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Na to si sam odgoviorio ali svesno ne zelis da vidis:

Dakle, to je rekao David Duhom Svetim, Duh Sveti govorio iz njega, to je Bozja rec.

U tekstovima koje si pomenuo sam Isus potvrdjuje ovu istinu koju je David izrekao, da on ( Isus ) jeste Gospod Bog jednak Ocu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Saznaćeš kad ti možda bude kasno jer si neverovatno isključiv. Tebi da se javi Isus lično i da ti kaže : Laodikeja ostavi se Elen vajt čoveče zavezan si do balčaka..! ti bi mu rekao : Idi od mene sotono ! Nek sve izgori i prevrne se , ja sam u mojoj crkvi doživeo nešta lepo, odlazi ! :confused2:

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
laodikeja izgleda zbunjuješ ljude
tko je Duh Sveti ?
Bog ili Božja sila

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Saznaćeš kad ti možda bude kasno jer si neverovatno isključiv. Tebi da se javi Isus lično i da ti kaže : Laodikeja ostavi se Elen vajt čoveče zavezan si do balčaka..! ti bi mu rekao : Idi od mene sotono ! Nek sve izgori i prevrne se , ja sam u mojoj crkvi doživeo nešta lepo, odlazi ! :confused2:

Imam samo jedno pitanje.

Da li ti tvrdis da Bog nije rekao Isusu ono sto tvrdi David, da je Isus Gospod, odnosno da mu Duh Sveti to nije objavio vec da je David to izmislio: "reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje podnožje nogama tvojima"

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Mesiju Isusa je nagovestio još Mojsije tako da David nije pisao nešta što nije razumeo. Gotovo celi psalmi govore o Isusu to nisu samo pesme već je prožeto nadahnućem od početka do kraja. David je bio nadahnut svetim duhom kao što i piše. Isus jeste Gospod i Bog ali ne može biti Bog njegovom Bogu može biti samo nama Bog i to u pravom smislu te reči. Sećam se jednom kad je Gerakules rekao da je Bog Otac daleko od nas i da je ne dokučiv ja sam tada bio protiv toga a sad kažem da je u pravu. Bog Otac je dokučiv samo preko Isusa koji je sad naš Bog. Ali ne treba zaboraviti kada je Isus rekao : Molite se vašem nebeskom Ocu preko mene u moje ime i to vam je jedini pristup. Jovan 14.13.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mesiju Isusa je nagovestio još Mojsije tako da David nije pisao nešta što nije razumeo. Gotovo celi psalmi govore o Isusu to nisu samo pesme već je prožeto nadahnućem od početka do kraja. David je bio nadahnut svetim duhom kao što i piše. Isus jeste Gospod i Bog ali ne može biti Bog njegovom Bogu može biti samo nama Bog i to u pravom smislu te reči. Sećam se jednom kad je Gerakules rekao da je Bog Otac daleko od nas i da je ne dokučiv ja sam tada bio protiv toga a sad kažem da je u pravu. Bog Otac je dokučiv samo preko Isusa koji je sad naš Bog. Ali ne treba zaboraviti kada je Isus rekao : Molite se vašem nebeskom Ocu preko mene u moje ime i to vam je jedini pristup. Jovan 14.13.

Tacno, David je pisao pod nadahnucem, i upravo je ovde napisao ono sto mu je i dato, da se Gospod Bog Otac obraca Gospodu Bogu Sinu njemu jednakom.

"reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje podnožje nogama tvojima"

Ne mora da znaci da se u ovom tekstu govori da je Gospod rekao Gospodu SVOJEMU, mada ni to nije pogresno jer Bozanstva su usko povezana, vec moze vise znaciti da sam David napominje da je Gospod rekao Gospodu njegovom - DAVIDOVOM.

Natrag