Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Jes, jes, i ja kažem. Ti nemoj da se drčiš sa uzdignuta tri prsta jer to nije karakteristika tvoje vere. Što da se kitiš tuđim perjem? Glavna karakteristika tvoje vere je obrezivanje pa se ti s tim drči.

Svaki covjek ima tri prsta osim ukoliko nije invalid. Da li je bolji onaj koji se drci sa dvadeset i vise prstiju? Tri prsta nije kicenje tudjim perjem, nego imas ono sto ti Bog da. Ako su to samo tri prsta putanje je sta je sa ostalim?

I Isus je bio obrezan, pa ga se ne drzi kao sumnjivca, nego kao nekoga koji drzi Zavjet. Smatras li da su svi oni koji su obrezani sumnjivci?
Ako mislis na moju vjeru kao sto kazes, obrezivanje nije glacvna karakteristika nego vjerovanje u jednocu Boga, dakle cisti monoteizam kojeg su propovijedali Adam, Abraham, Mojsije, David, Isus, Muhammed a.s. i cijeli niz Bozjih poslanika, cestitih ljudi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja samo kazem da ne postoji sasglasnost izmedju Ja Sam Koji Jesam i trojstva!

Jer prica o trojstvu ne dolazi od Boga! Ne dolazi od Isusa! Niti postoji ikakav trag od Adama do Isusa nikakva naznaka o trojstvu.

Zato s pravom ne vjerujem onima koji su izopacili i izokrenuli Bozje Rijeci.

Zar im ti vjerujes?

Taman posla da mi smetaju tri prsta! Imm ih i ja, samo se ne drcim njima. A i ne smetaju mi.

Postoji saglasnost, jer i u starom zavetu mozemo prozreti ideju Boga koji se otkriva u vise licnosti, s time da su u starom zavetu te licnosti na neki nacin prikrivene velom jednine, odnosno vise se otkrivaju kao jedan Bog, dok u novom zavetu mi jasno vidimo tri licnosti na delu, i pojedine izjave koje potvrdjuju da svaka od tih licnosti ima Bozansko poreklo i da je jednaka ostalim dvema.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
kako ne postoji? postoji ono itekako samo sto ga ti ne vidis, sveto trojstvo je kljuc svega i kljuc vecnog zivota

Naravno. Za sve kršćane je Presveto Trojstvo, u čije smo ime kršteni, temelj duhovnog života. To ne vrijedi samo za Jehovine svjedoke, koji ne vjeruju u trojstveni život Boga i za - spedyja. :dtyste:
I muslimane, ali od njih se niti ne očekuje da prihvate.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog Otac se obraca Bogu Sinu Isusu:

"Пријесто је твој,
Боже, вјечан и непоколебљив; скиптар је царства твојега скиптар правице.

Љубиш правду и мрзиш на безакоње; тога ради, помаза
те,Боже, Бог твој уљем радости више него другове твоје" ( Psalam 45. 6 - 7 )

Bog Sin Gospod kao i Otac, on ima ulogu svestenika po redu Melxisedekovu:

"Рече Господ Господу мојему: сједи мени с десне стране, док положим непријатеље твоје за подножје ногама твојима.
Скиптар силе даје ти Господ са Сиона: владај сред непријатеља својих.
У дан рата твојега народ је твој готов у светој красоти. Као роса зори из утробе, така је у тебе младост твоја.
Господ се заклео, и неће се покајати: ти си свештеник довијека по реду Мелхиседекову.
Господ је теби с десне стране. Побиће у дан гњева својега цареве;
Судиће народима, напуниће земљу трупова; сатрће главу на земљи широкој.
Из потока ће на путу пити, и зато ће подигнути главу" ( Psalam 11o ).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Oće Haribonot da nešto kaže:
"I Isus je bio obrezan, pa ga se ne drzi kao sumnjivca, nego kao nekoga koji drzi Zavjet. Smatras li da su svi oni koji su obrezani sumnjivci?
Ako mislis na moju vjeru kao sto kazes, obrezivanje nije glacvna karakteristika nego vjerovanje u jednocu Boga, dakle cisti monoteizam kojeg su propovijedali Adam, Abraham, Mojsije, David, Isus, Muhammed a.s. i cijeli niz Bozjih poslanika, cestitih ljudi."
(a na kraju ni on sam ne zna šta je hteo da kaže)

Pozivaš se na knjigu neistinitog sadržaja. Sve su vas hafizi slagali.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Naravno. Za sve kršćane je Presveto Trojstvo, u čije smo ime kršteni, temelj duhovnog života. To ne vrijedi samo za Jehovine svjedoke, koji ne vjeruju u trojstveni život Boga i za - spedyja. :dtyste:
I muslimane, ali od njih se niti ne očekuje da prihvate.

trojstvo je rimokatoličko idolopoklonstvo sračunato da oduzme Kristu posredničku ulogu u spašavanju grešnika
to nikada nije bio Biblijski nauk niti če ikada biti

krstiti u Ime Oca i Sina I Duha Svetoga znači:
-u Ime Oca - priznavajuči Boga Oca Jahvu Jedinim Pravim Bogom, kojemu je zgriješio i sad se kaje i vrača mu se
-u Ime Sina - taj povratak Bogu i to po pokajanju ne može se izvršiti ni po kome drugome osim po Sinu, kao jedinom Posredniku između palog čovjeka i Svetog Boga, i samo po Sinovoj zasluzi prolivene grijeoopraštajuče krvi
-u Ime Duha Svetoga - jedinu Silu Božju po kojoj Bog griješnika osvjedočava da je griješan i da mu je potreban Spasitelj, i po kojoj sili Božjoj krštenik prihvača oproštenje i nadu na vječni život

muslimani su ljudi kao i svi ostali, imaju jednaka prava
i do njih če stiči riječ Evanđelja i sami če odlučiti hoče li prihvatiti istinu ili ne
tu riječ Evanđelja im neče navijestiti nikakva ovosvjetska crkva koja ne poštuje Boga i Božji Zakon,
nego ljudi od Boga i Krista za to opunomočeni, školovani, (uostalom to se i radi već svakodnevno)
to su pravi vjesnici Evanđelja

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zar andjeli ne ucestvuju u planu spasenja coveka?
Naravno, ali oni se ne spominju u Isusovoj zapovesti, odnosno Isus ne kaze "KRSTECI IH U IME OCA, SINA, SVETOGA DUHA I ANDJELA" vec on kaze samo "U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA" i to upravo iz razloga sto su upravo tri licnosti Bozanstva kreirali ovaj plan spasenja i naravno zajedno ga ostvaruju.

Takodje bih pomenuo i Isusove reci koje glase "DA SVI POSTUJU SINA KAO STO I OCA POSTUJU"
Ovde Isus ne pominje andjele kao one kojima treba uputiti postovanje, vec njemu ( Isusu koji je jedno sa Ocem ) kome po Bozanskom pravu pripada postovanje isto kao i Bogu Ocu.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Bog Otac se obraca Bogu Sinu Isusu:

"Пријесто је твој,
Боже, вјечан и непоколебљив; скиптар је царства твојега скиптар правице.

Љубиш правду и мрзиш на безакоње; тога ради, помаза
те,Боже, Бог твој уљем радости више него другове твоје" ( Psalam 45. 6 - 7 )

Ne koristi lukavstvo Laodikeja da podkrepiš svoje tvrdnje jer u ovom stihu se ne obraća Bog Otac nego psalmista David. Kada bi dokazao da se obraća Bog Otac u ovom stihu ja bih ostao bez teksta. Ali znam da je ovo još jedno tvoje svesno lukavstvo da potkrepiš svoju tvrdnju u odbranu Elen Vajt. jer i ona je govorila da je Bog Otac ravan Bogu sinu i svetom duhu. Zato ćeš pokušati sve moguće i nemoguće da dokažeš ne dokazivo pa makar se i ceo svet okrenuo naglavačke.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
trojstvo je rimokatoličko idolopoklonstvo sračunato da oduzme Kristu posredničku ulogu u spašavanju grešnika
to nikada nije bio Biblijski nauk niti če ikada biti

krstiti u Ime Oca i Sina I Duha Svetoga znači:
-u Ime Oca - priznavajuči Boga Oca Jahvu Jedinim Pravim Bogom, kojemu je zgriješio i sad se kaje i vrača mu se
-u Ime Sina - taj povratak Bogu i to po pokajanju ne može se izvršiti ni po kome drugome osim po Sinu, kao jedinom Posredniku između palog čovjeka i Svetog Boga, i samo po Sinovoj zasluzi prolivene grijeoopraštajuče krvi
-u Ime Duha Svetoga - jedinu Silu Božju po kojoj Bog griješnika osvjedočava da je griješan i da mu je potreban Spasitelj, i po kojoj sili Božjoj krštenik prihvača oproštenje i nadu na vječni život

muslimani su ljudi kao i svi ostali, imaju jednaka prava
i do njih če stiči riječ Evanđelja i sami če odlučiti hoče li prihvatiti istinu ili ne
tu riječ Evanđelja im neče navijestiti nikakva ovosvjetska crkva koja ne poštuje Boga i Božji Zakon,
nego ljudi od Boga i Krista za to opunomočeni, školovani, (uostalom to se i radi već svakodnevno)
to su pravi vjesnici Evanđelja

u bibliji se mozda ne spominje sveto trojstvo kao rec sveto trojstvo ali i te kako postoji i zato je to i te kako bibliski nauk i ne samo bibliski
otac jeste bog samo sto nije taj tvoj jahvu ili kako ga vec nazivaju, mislim jeste ako si jevrejin (izraelac) ali posto to ne vrujem da si onda jahvu nema veze sa tobom niti je tvoj bog

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Postoji saglasnost, jer i u starom zavetu mozemo prozreti ideju Boga koji se otkriva u vise licnosti, s time da su u starom zavetu te licnosti na neki nacin prikrivene velom jednine, odnosno vise se otkrivaju kao jedan Bog, dok u novom zavetu mi jasno vidimo tri licnosti na delu, i pojedine izjave koje potvrdjuju da svaka od tih licnosti ima Bozansko poreklo i da je jednaka ostalim dvema.

Juce sam na TV pratio jednu misu gdje jedan biskup cici s prodikaonice kako postoje ljudi koji sve vise tvrde da je Zemlja okrugla i da se okrece oko sunca, i da je crkva ugrozena zbog tog.

Laokideja, podsjeti se:

"Kada je Visnji dijelio bastinu ljudima odredi im granice prema broiju Bozjih sinova.
Jahvu tada narod njegiv zapade..."

Po ovome je Jahve Bozji sin!
Da li se odtale vuce da je Jahve njegov Boog, koga Bog Jedini, Bog svevisnji, Allah, sjeda sebi s desne strane kao najvecem sinu?

Mozda sve i potice odatle, Jahve je sin koji se pretvara u razicite forme, zavisno od potrebe?

Musliamni cvrsto vjeruju u Svevisnjeg i vjeruju da Bog Svevisnji, nije imao djecu.

Mozda cijela razlika pociva na tom nesporazumu?

Allah Milostivi je Jedini Bog, On nema djecu, On stvri sto pozeli i bude onako kako On odluci.

Natrag