Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Nema nelogičnosti, Duh Sveti je ličnost sa svim svojim karakteristikama, on ima moć govora, sluha, poučavanja, vodstva, vlasti, posredovanja pred Bogom Ocem, što znači da je fizički nezavistan u odnosu na Boga Oca.
sve je to tacno i jos mnogo toga sto nisi naveo ali sveti duh nije jedna licnost

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ja tumacim Bibliju Biblijom i njenim kontekstom, ne Kuranom ili bilo kojom druom knjigom ili tradicionlnim shvatanjem.Biblija tvrdi da je Isus Bog staroga zaveta koji je zajedno sa Ocem i sa Svetim Duhom delovao u ljudskoj istoriji, i da oni zajedno razlicitim ulogama koje su im namenjene saradjuju u planu spasenja ljudskog roda.

To fino zvuci, ali to nije tacno ukoliko neces priznati da je Biblija kontradiktorna i neodrziva kao samostalan tumac vjere.
I ja ti tumacim Biblijom, i nemoj da shvatim da si jedan od onih kmojio se povlace u besmisao kada treba da komnantiraju odredjena poglavlja i na koja nikada ne daju odgovor.

Zato, ostanimo na onom sto je Isus rekao, a rekao je:

"Kada dodje Branitelj, kojega cu ja poslati od Oca, Duh istine koji izlazi od Oca,
svjedocit ce za mene. I vi cete svjedociti jer ste od pocetka sa mnom" Ivan 15:26,27

Ovdje uopste ne govori o Svetom Duhu, a da govori lagao bi da je Svetu Duh neprisutan u svakoj, pa i najmanjoj jedinici svakog vremena!

Kako bi on slao Svetog Duha?

Osim toga ne obraca se ni Pavlu ni Petru, nego onim njegovim drugovima koji su s njim od pocetka.

Dalje, Isus kaze:
" vama je bolje da odem, jer ako ne odem Branitelj nece doci k vama. On ce, kad dodje, dokazati svijetu zabludu s obzirom na grijeh, na pravednost i na sud.
S obzirom na grijeh ukoliko ne vjeruju u me
s obzirom na pravednost ukoliko odlazim k Ocu te me vise necete vidjeti
s obzirom na sud, ukoliko je osudjen knez ovoga svijeta.

Imao bih vam mnogo reci, ali sada ne mozete nositi.A kada dodje on, Duh istine, uvest ce vas u svu istinu.

On nece govoriti sâm od sebe vec ce govoriti ono sto cuje i obajvit ce vam buduce. On ce mene proslaviti, jer ce uzeti od onoga sto je moje i to objaviti vama. Sve sto Otac ima pripada meni. Zato rekoh da ce uzeti od onoga sto je moje i to ce objaviti vama"
Ivan 16:7-15

grijeh je nevjerovati u istinsku prirodu ( zacet bez muskog sjemena!) i Misiju Isusa Mesije!
Apostoli ili neko ko je pisao u njihovo ime je bio nepravedan kada je objavio da se Isus nakog odlaska pojavio medju njima!

laokideja, koji je knez ovoga svijeta osudjen?

Gle sada kako se tumaci da Duh Sveti nece govcoriti osd sebe nego sto cuje, da ce uzeti od Isusa i obajviti itd....

Pa covjece!

Izvinjavam se sto sam odabrao pogresnu opciju za isticanje citata.
Molim da uvazite moje izvinjenje.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, Duh istine koga ce Isus poslati ucenicima, koji od Oca ishodi i koji ce ucenike nauciti svemu i govoriti ono sto cuje, jeste sam Duh Sveti

"И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог утешитеља да буде с вама вавек:
Духа истине, ког свет не може примити, јер Га не види нити Га познаје; а ви Га познајете, јер у вама стоји, и у вама ће бити
А утешитељ, Дух Свети, ког ће Отац послати у име моје, Он ће вас научити свему и напоменуће вам све што вам рекох" ( Jovan 14 poglavlje )

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Prijatelju, Duh istine koga ce Isus poslati ucenicima, koji od Oca ishodi i koji ce ucenike nauciti svemu i govoriti ono sto cuje, jeste sam Duh Sveti

Духа истине, ког свет не може примити, јер Га не види нити Га познаје; а ви Га познајете, јер у вама стоји, и у вама ће бити
А утешитељ, Дух Свети, ког ће Отац послати у име моје, Он ће вас научити свему и напоменуће вам све што вам рекох" ( Jovan 14 poglavlje )

Dzaba se mucis brate Laodikeja,on ima Muhameda pred ocima i on nikada nece videti Hrista ma koliko te ubedjivao u to da on veruje u Hrista.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573

"Ja cu moliti Oca i dat ce vam drugog Branitelja" - Jovan 14:16

Branitelj nije ni Otac ni Njegov Duh, nego neko slican Isusu! Ne postoje dva Sveta Duha ni dva Oca, postoje Branitelji, to su ocito Bozji poslanici!

"Tko ne ljubi mene ne drzi mojih rijeci. Rijec koju slusate nije moja, vec od Oca koji me posla" - Jovan 14:24

To stalno ponavljam: Jevandjelje je jedno i ono je od Boga a ne od Isusa!
Osim toga: Isus jasno nije Bog!
Nije ni dio trojstva u smislu kako ga pokusavaju poniziti i optuziti za laz (laz je ponizenje! )

"A Branitelj, Duh Sveti, kojega ce Otac poslati zbog mene, naucit ce vas sve i sjetiti vas svega sto vam rekoh" Jovan 14:26

Ovdje se ocito vidinespretna i zlonamjerna intervencija "jevandjeliste" ili nikejskih pisaca, jer Isus nije lagao i nije bio kontrdiktoran. Ovdje je neki "svetac" dojasnio ubacujuci rijeci koje nemaju smisla u vezi price o Branitelju, naime: Duh Sveti rijeci koje je ogradio zagradama u recenici.
To su rijeci koje ubacuju kontradikciju s ostalim sto je Isus rekao, ali ja ne vjerum da je Isus ikada lagao! Lagao je onaj koji je htio da od Isusa nacini boga ili trosjtvo.
Takvima ja ne vjerujem! Njihova se nit proteze kroz cijelu Bibliju, jos prije od Sare kojom je potisnut Avraham u glavama onih koji u stvari ne vjeruju Bogu, nego crkvenim "svecima".

Dakle, Laokideja, ocito si i sâm svjestan kontradikcija koje sam ti naveo, i samo se nemoj pokusavati izvlaciti kako treba cictati Bibliju samo onako kako "sveti otac papa" kaze.
Mene on, ni cijela gomila "svetaca" ne zanimaju nimalo, jer lazu u zelji da sebe ovjencaju "svetackim" oreolima.

Vidjeli smo kako su ubacili nemoguce gluposti u prici o Avarahamu (kako je Avraham natovario Hagari na ledja sina od najmanje 16 godina, onda kako "apostoli" pricaju lazi kako je Avraham legao s nezakonitom zenom itd. Toga ima previse za knjigu koja pretenduje da joj se pripise bozanska vrijednost)

Dzaba se mucis brate Laodikeja,on ima Muhameda pred ocima i on nikada nece videti Hrista ma koliko te ubedjivao u to da on veruje u Hrista.

Pozdrav od Gere.

Gera, odakle tebi pravo da ti kazes da je ne vjerujem u Hrista?

Kojom svojom vjerom mjeris moju vjeru u Hrista?

Meni su i Hrist i Muhammed a.s. po redu kako su dosli od Boga, a ne samo jedan od njih!

Kazem ti, meni Hrist nece reci u Onaj dan: "odlazi od mene zlotvore jer sam te ucio da vjerujes u Boga i Njegovu Moc, a ne da lazes na mene kako sam ti govorio da sam trojica da sam duh i da sam Bog licno! Dzaba si prorokovao u moje ime, zle duhove izgonio i cuda cinio. Dzaba ti tolika revnost kada samte ucio da sve dobro dolazi od Boga i da se Njemu jedinome moras moliti i nikome vise".

Tako da svako svoju vjeru u Hrista treba mjeriti svojom vjerom u Boga, jer Bogu pripadamo i Njemu cemo se vratiti.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Haru, ako ne verujes otkrivenjima Bozje reci onda ne verujes ni Bogu, jer Isus je upravo u svojoj molitvi upucenoj Ocu napomenuo "POSVETI IH ISTINOM SVOJOM, REC JE TVOJA ISTINA"
Ako si u islamu primio ucenje kako je biblija izokrenuta ili da su apostoli navodno pisali nesto sto nisu primili od Boga, onda je moj savet da sto pre napustis taj zacarani krug prevare, jer rec Bozja je jedna i ne postoji druga u tom obliku, i sve drugo treba tumaciti istinom koja se u njoj nalazi.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Bojim se da nekima ovde, možda, smeta i sama pomisao na sv trojstvo jer ih podseća na uzdignuta tri prsta.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Haru, ako ne verujes otkrivenjima Bozje reci onda ne verujes ni Bogu, jer Isus je upravo u svojoj molitvi upucenoj Ocu napomenuo "POSVETI IH ISTINOM SVOJOM, REC JE TVOJA ISTINA"
Ako si u islamu primio ucenje kako je biblija izokrenuta ili da su apostoli navodno pisali nesto sto nisu primili od Boga, onda je moj savet da sto pre napustis taj zacarani krug prevare, jer rec Bozja je jedna i ne postoji druga u tom obliku, i sve drugo treba tumaciti istinom koja se u njoj nalazi.

Pozdrav

Ja samo kazem da ne postoji sasglasnost izmedju Ja Sam Koji Jesam i trojstva!

Jer prica o trojstvu ne dolazi od Boga! Ne dolazi od Isusa! Niti postoji ikakav trag od Adama do Isusa nikakva naznaka o trojstvu.

Zato s pravom ne vjerujem onima koji su izopacili i izokrenuli Bozje Rijeci.

Zar im ti vjerujes?

Taman posla da mi smetaju tri prsta! Imm ih i ja, samo se ne drcim njima. A i ne smetaju mi.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ja samo kazem da ne postoji sasglasnost izmedju Ja Sam Koji Jesam i trojstva!

Jer prica o trojstvu ne dolazi od Boga! Ne dolazi od Isusa! Niti postoji ikakav trag od Adama do Isusa nikakva naznaka o trojstvu.

Zato s pravom ne vjerujem onima koji su izopacili i izokrenuli Bozje Rijeci.

Zar im ti vjerujes?

Taman posla da mi smetaju tri prsta! Imm ih i ja, samo se ne drcim njima. A i ne smetaju mi.

kako ne postoji? postoji ono itekako samo sto ga ti ne vidis, sveto trojstvo je kljuc svega i kljuc vecnog zivota

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555

Jes, jes, i ja kažem. Ti nemoj da se drčiš sa uzdignuta tri prsta jer to nije karakteristika tvoje vere. Što da se kitiš tuđim perjem? Glavna karakteristika tvoje vere je obrezivanje pa se ti s tim drči.

Natrag