Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ta teorija potice na smijeh!
Pazi Jovanov proslov, koja preispoljna lakrdija: Boga niko nije vidio do sin on njemu sjedi u krilu.

Da li je lakrdija i sto Isus kaze: niko nije svet osim Boga! jedino Boog zna kada se Kraj svijeta! Boze, otkloni ovaj kalez od mene, ali neka bude Tvoja Volja! Gospodu predade svoj duh.....

Zaista meni sve to izgleda kao teska lakrdija i cirkus!

Kada kaze Japanac da je njegov car sin boginje sunca, dakle bozanstvo, ja se ne osvrcem na to, to je njihova vjera i ja s tim nemam nista.

Kada pak oni sto citaju Bibliju pocinju price da je Isus bog, i izvaljuju dokaze koji se vrlo lako pobijaju Isusovim rijecima, onda su meni ti ljudi kao komedijanti jer:
- ili ne vide da je Biblija jedna nepouzdana knjiga puna kontradikcija
- ili ne vide da nemaju potvrdu u Bozjim Rijecima nego u rijecima zanesenjaka kojima ce Isus reci u Onaj dan: odlazite zlotvori, nikada vas nisam poznavao! (onim koji supropovijedali, zle duhove izgonili i cuda cinili u Isusovo, a ne Bozje Ime!)

Zar ces reci da se Bog uvlacio u Mariju boravio u njoj 9 mjeseci i na kraju izisao krvav iz nje a da te nece silan strah spopasti zbog ocigledne lazi?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa onda zasto me pitas ko i gde me je preokrenuo?ja o tome i govorim da je jedan jedini Bog Isus Hrist,e sad pod kakvim imenom ili oblikom se javlja ljudima to je velika tajna!On se uglavnom javi u telu ali ko je zapravo bio u tom tel?ako bi ON rekao da je Jahve jevrei bi ga ubili momentalno!zato je i sve govorio u zagonetkama,a ko ima oci da vidi,usi da cuje prepoznace Boga I Gospoda nasega,jer upravo Isus i kaze Tomi;poverovao si zato sto me vide da sam ja Bog a da me nisi video ne bi poverovao,zaista vam kazem onaj koji me nije video a poverova da sam Bog jedan jedini blago njemu! Filip takodje nepoverova zato ga i upita pokazi nam oca?a Isus rece ko vide Mene vide i Oca????pa zasto me onda pitas gde je Otac????Ja i Otac smo jedno????? Znaci Otac i Sin i Sv Duh su jedno!jednog Duha samo sto se Duh pretvara u 3 oblika da bi spasao coveka.Ali nikako u tri Boga,licnosti.

Pozdrav od Gere.

Ipak je reč o tri ličnosti koje postoje kao takve koje predstavljaju jednog Boga i koje su usko povezane, a ne jedna ličnost koja u datim situacijama uzima tri različita obličja.

Po bibliji Duh Sveti je sada na zemlji kao naš utešitelj, dok se Isus nalazi u svetinji nad svetinjam na nebu posredujući za čoveka pred Ocevim prestolom milosti i slave.

U ovome se vidi uzajamna saradnja tri ličnosti Božanstva na spasenju čoveka.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pomijesali ste Duha Svetoga i Duha istine!

To su dva razlicita pojma!

Vodite racuna o tom.

Upravo je Duh Sveti nazvan Duh Istine.

Ако имате љубав к мени, заповести моје држите.
И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог утешитеља да буде с вама вавек:
Духа истине, ког свет не може примити, јер Га не види нити Га познаје; а ви Га познајете, јер у вама стоји, и у вама ће бити.
А утешитељ, Дух Свети, ког ће Отац послати у име моје, Он ће вас научити свему и напоменуће вам све што вам рекох" ( Jovan 14. 15 - 17 i 26 )

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ipak je reč o tri ličnosti koje postoje kao takve koje predstavljaju jednog Boga i koje su usko povezane, a ne jedna ličnost koja u datim situacijama uzima tri različita obličja.

Po bibliji Duh Sveti je sada na zemlji kao naš utešitelj, dok se Isus nalazi u svetinji nad svetinjam na nebu posredujući za čoveka pred Ocevim prestolom milosti i slave.

U ovome se vidi uzajamna saradnja tri ličnosti Božanstva na spasenju čoveka.
sveto trojstvo jesu tri licnosti ali one nisu jednake, niti ikad mogu da budu, doduse sveti duh je malo mnogo licnosti i to nije jedan licnost

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Upravo je Duh Sveti nazvan Duh Istine.

Ако имате љубав к мени, заповести моје држите.
И ја ћу умолити Оца, и даће вам другог утешитеља да буде с вама вавек:
Духа истине, ког свет не може примити, јер Га не види нити Га познаје; а ви Га познајете, јер у вама стоји, и у вама ће бити.
А утешитељ, Дух Свети, ког ће Отац послати у име моје, Он ће вас научити свему и напоменуће вам све што вам рекох" ( Jovan 14. 15 - 17 i 26 )

Laokideja, m islim da si napisao stvari koje nemaju smisla.

Duh Sveti je Bogu usporedivo ograniceno ono sto je nama dusa.

Bog je Bice, Tijelo s Duhom svetim.

Po ovome sto si napisao izlazi da je Bog bio mrtav (oprosti mi Boze!) dok ga Isus nije poslao nakon sto ga je Bog uzeo sebi.

Mislim, nelogicno je!

I ad nece sâm od sebe govoriti nego ono sto cuje? I takve stvari.... nepovezive s Bogom Milostivim.

Zato sam napisao da treba paziti na logicnost(istinu).

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema nelogičnosti, Duh Sveti je ličnost sa svim svojim karakteristikama, on ima moć govora, sluha, poučavanja, vodstva, vlasti, posredovanja pred Bogom Ocem, što znači da je fizički nezavistan u odnosu na Boga Oca.

Nije Bog bio mrtav, već Isus koji je preuzeo ljudsko telo dolaskom na ova svet.
Dakle, Isus jeste večni Bog koji deli presto svoga Oca kroz čitavu večnost, ali se radi ljudskog spasenja odrekao Božanskih atributa i odlučio da postane čovek, da se rodi na zemlji u ljudskom telu i umre da bi odkupio čoveka od greha i smrti.

Duh Sveti je jedan a ne više ličnosti kako tvrdi Spedy, jer biblija govori o Duhu Svetome u jednini a ne o Duhovima Svetima - Parakletosima ( Utešiteljima ).
Sama zapovest o krštavanju je data u kontekstu jednine što se tiče samog Duha Svetoga: ''IDITE NAUČITE SVE NARODE KRSTEĆI IH U IME OCA, I SINA i DUHA SVETOGA''

Ovde ne kaže U IME DUHOVA SVETIH, već U IME DUHA SVETOGA, dakle jednina.

I za samu hulu na Duha Svetoga se koristi jednina, KO POHULI NA DUHA, a ne KO POHULI NA DUHOVE.

Duh Sveti je prema tome jedan, i on je Bog jednak Ocu i Sinu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nema nelogičnosti, Duh Sveti je ličnost sa svim svojim karakteristikama, on ima moć govora, sluha, poučavanja, vodstva, vlasti, posredovanja pred Bogom Ocem, što znači da je fizički nezavistan u odnosu na Boga Oca.

Nije Bog bio mrtav, već Isus koji je preuzeo ljudsko telo dolaskom na ova svet.
Dakle, Isus jeste večni Bog koji deli presto svoga Oca kroz čitavu večnost, ali se radi ljudskog spasenja odrekao Božanskih atributa i odlučio da postane čovek, da se rodi na zemlji u ljudskom telu i umre da bi odkupio čoveka od greha i smrti.

Duh Sveti je jedan a ne više ličnosti kako tvrdi Spedy, jer biblija govori o Duhu Svetome u jednini a ne o Duhovima Svetima - Parakletosima ( Utešiteljima ).
Sama zapovest o krštavanju je data u kontekstu jednine što se tiče samog Duha Svetoga: ''IDITE NAUČITE SVE NARODE KRSTEĆI IH U IME OCA, I SINA i DUHA SVETOGA''

Ovde ne kaže U IME DUHOVA SVETIH, već U IME DUHA SVETOGA, dakle jednina.

I za samu hulu na Duha Svetoga se koristi jednina, KO POHULI NA DUHA, a ne KO POHULI NA DUHOVE.

Duh Sveti je prema tome jedan, i on je Bog jednak Ocu i Sinu.

Ostani ipak da vidimo Duha istine(Branitelj) koji nece doci dok Isus ne ode, koji nece govoriti od sbe nego sto cuje, i koji dakle nije dok Isus jeste.

Tu nema nikakve naznake da se radi o Duhu Svetome, Bozjem Duhu.

Drugo je ta izmiljotina Isusovih "nasljednika" u vezi krstenja, jer Jovan je jasno porucio: Onaj sto dodje iza mene krstice (pomazivati) Duhom Svetim i ognjem.
Iz njegovih prijetnji jasno se vidi da opominje paklom, Zadnjim danom.

Onaj sto izjedanacava Isusa s Bogom je teski klevetnik.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ostani ipak da vidimo Duha istine(Branitelj) koji nece doci dok Isus ne ode, koji nece govoriti od sbe nego sto cuje, i koji dakle nije dok Isus jeste.Tu nema nikakve naznake da se radi o Duhu Svetome, Bozjem Duhu.Drugo je ta izmiljotina Isusovih "nasljednika" u vezi krstenja, jer Jovan je jasno porucio: Onaj sto dodje iza mene krstice (pomazivati) Duhom Svetim i ognjem.Iz njegovih prijetnji jasno se vidi da opominje paklom, Zadnjim danom.Onaj sto izjedanacava Isusa s Bogom je teski klevetnik.
Ja tumacim Bibliju Biblijom i njenim kontekstom, ne Kuranom ili bilo kojom druom knjigom ili tradicionlnim shvatanjem.Biblija tvrdi da je Isus Bog staroga zaveta koji je zajedno sa Ocem i sa Svetim Duhom delovao u ljudskoj istoriji, i da oni zajedno razlicitim ulogama koje su im namenjene saradjuju u planu spasenja ljudskog roda.

Natrag