Znaci zakljucak je da je Bog onaj KOJI JESTE, i da se kao takav otkrio ljudima, kao Bog KOJI JESTE.
А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?
А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама" ( 2 knjiga Mojsijeva 3. 13 - 14 )
Sledeci tekstovi razotkrivaju ko je taj Bog KOJI JESTE.
POGLEDACE NA BOGA KOGA PROBODOSE I ZAPLAKACE ZA NJIM:
"И у тај дан тражићу да истријебим све народе који дођу на Јерусалим;
И излићу на дом Давидов и на становнике Јерусалимске дух милости и молитава, и погледаће на мене којега прободоше; и плакаће за њим као за јединцем, и тужиће за њим као за првенцем" ( Zaharija 12. 9 - 10 )
ISUS BOG KOJI JESTE DOLAZI NA OBLACIMA NEBESKIM, UGLEDACE GA SVAKO OKO I ZAPLAKACE I KOJI GA PROBODOSE.
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )
ISUS PROBODEN:
"А будући да бјеше петак, па да не би тијела остала на крсту у суботу (јер бијаше велики дан она субота), Јевреји молише Пилата да им пребију голијени па да их скину.
Онда дођоше војници, и првоме дакле пребише голијени, и другоме распетоме с њим.
А дошавши на Исуса, кад га видјеше да је већ умро, не пребише му голијени;
Него један од војника прободе му ребра копљем; и одмах изиђе крв и вода.
И онај што видје посвједочи, и свједочанство је његово истинито; и он зна да истину говори да ви вјерујете.
Јер се ово догоди да се збуде писмо: кост његова да се не преломи.
И опет друго писмо говори: погледаће онога кога прободоше" ( Jovan 19. 31 - 37 )
To znaci da je Isus starozavetni Bog Jehova - ONAJ KOJI JESTE