Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ako preteruju 4 različita Jevanđelja, 40 knjiga Svetog Pisma koji ih najavljuju...onda preterujem i ja...

I šta za tebe znači kada Bog kaže: "Ja sam koji Jesam" ?

Zasto ne spominjes ostalih 76 "jevandjelja"?

Valjda bi trebao biti svjestan da je Jevandjelje jedno, da je doslo preko Isusa od Boga, da ga Isus nije zapisao, da ne postoji direktno zapisano, i da ono sto ti zoves jevandjeljima jesu samo isusove biografije koje su pisali ljudi koji u njihovo doba nisu bili na glasu, cim se na primjer Luka obraca nekom "preuzvisenom" Teofilu, shvacas? Nesto kao kada pop pise kralju da bi bilo dobro da dodje ponekad nedeljom u crkvu.
Takodje da je Isus poslan izgubljenim ovcama Izraelovim, sto su kasnije naucnici okrenuli ka cijelom svijetu nakon sto su izmislili da su ga vidjeli s rupama u nogama i rukama.
Isus je rekao da ce lakse kamila kroz iglene usice nego bogatas u Kraljevstvo nebesko, pa gkledaj danasnje crkve i zlato.
Ne sliejde Isusa!
Isus je porucio:eek:stavite bogatstvo, uzmite samo haljinu i sandale (u nekoj njgeovoj biografiji bigraf je napisao i stapa, zavisno da li je Luka, Matej, Marko, Jovan, jer su ostali biografi nedostupni pa se ne zna sta je Isus tacno rekao.

Pitas sta znaci: Ja Sam Koji Jesam?

To znaci da nije upitan, sasvim jasno znac i da je Jedan (a ne trojica!) znaci da je visestruko potvrdjen i da se ne dovodi u pitanje, za razliku od svega ostalog jer je sve je Bog stvorio, sve pripada Njemu, i sve mu se podcinjava kada On tako odluci, niko Mu se ne moze oduprijeti.

Posto je Milostiv slao je ljudima poslanike s Uputama.

Poslanike i vjerovjesnike.

Vjerovjesnici su mogli biti ubijeni od lude gomile, poslanici ne.

Poslejdnja dva poslanika su Isus i Muhammed a.s. - ko vjeruje.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Zasto ne spominjes ostalih 76 "jevandjelja"?

Valjda bi trebao biti svjestan da je Jevandjelje jedno, da je doslo preko Isusa od Boga, da ga Isus nije zapisao, da ne postoji direktno zapisano, i da ono sto ti zoves jevandjeljima jesu samo isusove biografije koje su pisali ljudi koji u njihovo doba nisu bili na glasu, cim se na primjer Luka obraca nekom "preuzvisenom" Teofilu, shvacas? Nesto kao kada pop pise kralju da bi bilo dobro da dodje ponekad nedeljom u crkvu.

Sva Jevanđelja koliko god da ih ima (uopšte nije bitno) imaju samo JEDNU PORUKU - VEST (Jevanđelje znači radosna vest)! A to je OTKUP GREHA preko Otkupitelja - Mesije - Isusa Hrista! Plan spasenja čovečanstva, koji je nagoveštavan u Starozavetnim knjigama, je ispunjen. Tačka. Kraj priče i prazne filozofije. Ovo je suština.
Jevanđelja i Poslanice su napisali Apostoli nadahnuti Duhom Svetim. Dakle, Bog radi preko ljudi koje odabira po njihovim srcima. Apostoli su u to vreme bili najbolji izbor za misiju koju im je bog pripremio...I to je to. Nema filozofiranja ovo - ono tamo - vamo...sa takvom filozofijom i "mudrovanjem" se samo skreće s puta. A to sotona i želi...

Isus je rekao da ce lakse kamila kroz iglene usice nego bogatas u Kraljevstvo nebesko, pa gkledaj danasnje crkve i zlato.

Iglene uši su predstavljale specifičnu kapiju u Jerusalimu u to vreme. Da bi kamila prošla kroz tu kapiju, morala je prvo da klekne prednjim nogama kako bi se provukla...težak manevar za kamilu, ali ne i nemoguć...
Dajmo se malo informisati pre nego što nešto napišemo...

Pitas sta znaci: Ja Sam Koji Jesam?
To znaci da nije upitan, sasvim jasno znac i da je Jedan (a ne trojica!)

Ovo uopšte ni približno nije odgovor...

Ni ti sam kao pojedinac nisi samo telo. Ti si spoj tela, duha i uma! Dakle tri stvari a opet jedan!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znaci zakljucak je da je Bog onaj KOJI JESTE, i da se kao takav otkrio ljudima, kao Bog KOJI JESTE.

А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?
А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама" ( 2 knjiga Mojsijeva 3. 13 - 14 )

Sledeci tekstovi razotkrivaju ko je taj Bog KOJI JESTE.

POGLEDACE NA BOGA KOGA PROBODOSE I ZAPLAKACE ZA NJIM:

"И у тај дан тражићу да истријебим све народе који дођу на Јерусалим;
И излићу на дом Давидов и на становнике Јерусалимске дух милости и молитава, и погледаће на мене којега прободоше; и плакаће за њим као за јединцем, и тужиће за њим као за првенцем" ( Zaharija 12. 9 - 10 )

ISUS BOG KOJI JESTE DOLAZI NA OBLACIMA NEBESKIM, UGLEDACE GA SVAKO OKO I ZAPLAKACE I KOJI GA PROBODOSE.

Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod,
Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )

ISUS PROBODEN:

"А будући да бјеше петак, па да не би тијела остала на крсту у суботу (јер бијаше велики дан она субота), Јевреји молише Пилата да им пребију голијени па да их скину.
Онда дођоше војници, и првоме дакле пребише голијени, и другоме распетоме с њим.
А дошавши на Исуса, кад га видјеше да је већ умро, не пребише му голијени;
Него један од војника прободе му ребра копљем; и одмах изиђе крв и вода.
И онај што видје посвједочи, и свједочанство је његово истинито; и он зна да истину говори да ви вјерујете.
Јер се ово догоди да се збуде писмо: кост његова да се не преломи.
И опет друго писмо говори: погледаће онога кога прободоше" ( Jovan 19. 31 - 37 )

To znaci da je Isus starozavetni Bog Jehova - ONAJ KOJI JESTE

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Laodikeja, sjajno napisano i pokriveno činjenicama iz Pisma...

Ali, filozofi i mudraci ne spavaju, sad će naći neku manu i dlaku u jajetu... :)

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Znaci zakljucak je da je Bog onaj KOJI JESTE, i da se kao takav otkrio ljudima, kao Bog KOJI JESTE.

А Мојсије рече Богу: Ево, кад отидем к синовима Израиљевим, па им кажем: Бог отаца ваших посла ме к вама, ако ми кажу: Како Му је име? Шта ћу им казати?
А Господ рече Мојсију: Ја сам Онај што јесте. И рече: Тако ћеш казати синовима Израиљевим: Који јесте, Он ме посла к вама" ( 2 knjiga Mojsijeva 3. 13 - 14 )

Sledeci tekstovi razotkrivaju ko je taj Bog KOJI JESTE.

POGLEDACE NA BOGA KOGA PROBODOSE I ZAPLAKACE ZA NJIM:

"И у тај дан тражићу да истријебим све народе који дођу на Јерусалим;
И излићу на дом Давидов и на становнике Јерусалимске дух милости и молитава, и погледаће на мене којега прободоше; и плакаће за њим као за јединцем, и тужиће за њим као за првенцем" ( Zaharija 12. 9 - 10 )

ISUS BOG KOJI JESTE DOLAZI NA OBLACIMA NEBESKIM, UGLEDACE GA SVAKO OKO I ZAPLAKACE I KOJI GA PROBODOSE.

Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod,
Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )

ISUS PROBODEN:

"А будући да бјеше петак, па да не би тијела остала на крсту у суботу (јер бијаше велики дан она субота), Јевреји молише Пилата да им пребију голијени па да их скину.
Онда дођоше војници, и првоме дакле пребише голијени, и другоме распетоме с њим.
А дошавши на Исуса, кад га видјеше да је већ умро, не пребише му голијени;
Него један од војника прободе му ребра копљем; и одмах изиђе крв и вода.
И онај што видје посвједочи, и свједочанство је његово истинито; и он зна да истину говори да ви вјерујете.
Јер се ово догоди да се збуде писмо: кост његова да се не преломи.
И опет друго писмо говори: погледаће онога кога прободоше" ( Jovan 19. 31 - 37 )

To znaci da je Isus starozavetni Bog Jehova - ONAJ KOJI JESTE
Pa onda u cemu je poenta svega!kad ti govorim da je Bog jedan jedinstveni i da drugog nema?zasto mi trpas tri Boga????Odnosno tri licnosti!!!Bog je jedan i ime mu je Isus Hrist,ako cemo uzeti u obzir jevandjelje!nema tri Boga,Isus je centralna licnost biblije i sve ukazuje na to da je Isus jedan te isti Bog samo se prikazuje pod nekoliko oblika ali ne kao tri licnosti.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Pa onda u cemu je poenta svega!kad ti govorim da je Bog jedan jedinstveni i da drugog nema?zasto mi trpas tri Boga????Odnosno tri licnosti!!!Bog je jedan i ime mu je Isus Hrist,ako cemo uzeti u obzir jevandjelje!nema tri Boga,Isus je centralna licnost biblije i sve ukazuje na to da je Isus jedan te isti Bog samo se prikazuje pod nekoliko oblika ali ne kao tri licnosti.

Pozdrav od Gere.

Fino si to ispricao Gera, ali nemas potvrdu za to u Isusovim rijecima!

Kako ti slabo mislis?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Pozdrav od Gere.

Poenta je u tome što biblija govori da Isus jeste Bog večni koji jeste, koji je Alfa i Omega - Prvi i poslednji, i koji je Car nad carevima i Gospodar nad Gospodarima, stvoritelj i održavalac svega u kome je sve i od koga je sve, ali on je to sve u kontekstu jedinstva sa Ocem i Svetim Duhom, odnosno i Isus Hristos i Bog Otac i Sveti Duh zajedno predstavljaju sve ovo i zajedno nose sve ove Božanske atribute i čine jednoga Boga.
To jesu tri fizički nezavisne ličnosti, ali oni zajedno čine jednoga Boga, kao što na primer jedna porodica od tri člana čine porodicu sa istim prezimenom, s time što su ličnosti Božanstva to još više i usko su povezani vezama koje mi možda ni ne poznajemo, ne samo emotivnim vezama uzajamne ljubavi, već i duhovnim što za nas predstavlja tajnu koju apostol Pavle predstavlja kao Misterion.

"I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti:Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi" ( 1 Timotijeva 3. 16 )

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Poenta je u tome što biblija govori da Isus jeste Bog večni koji jeste, koji je Alfa i Omega - Prvi i poslednji, i koji je Car nad carevima i Gospodar nad Gospodarima, stvoritelj i održavalac svega u kome je sve i od koga je sve, ali on je to sve u kontekstu jedinstva sa Ocem i Svetim Duhom, odnosno i Isus Hristos i Bog Otac i Sveti Duh zajedno predstavljaju sve ovo i zajedno nose sve ove Božanske atribute i čine jednoga Boga.
To jesu tri fizički nezavisne ličnosti, ali oni zajedno čine jednoga Boga, kao što na primer jedna porodica od tri člana čine porodicu sa istim prezimenom, s time što su ličnosti Božanstva to još više i usko su povezani vezama koje mi možda ni ne poznajemo, ne samo emotivnim vezama uzajamne ljubavi, već i duhovnim što za nas predstavlja tajnu koju apostol Pavle predstavlja kao Misterion.

"I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti:Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi" ( 1 Timotijeva 3. 16 )

Pa onda zasto me pitas ko i gde me je preokrenuo?ja o tome i govorim da je jedan jedini Bog Isus Hrist,e sad pod kakvim imenom ili oblikom se javlja ljudima to je velika tajna!On se uglavnom javi u telu ali ko je zapravo bio u tom tel?ako bi ON rekao da je Jahve jevrei bi ga ubili momentalno!zato je i sve govorio u zagonetkama,a ko ima oci da vidi,usi da cuje prepoznace Boga I Gospoda nasega,jer upravo Isus i kaze Tomi;poverovao si zato sto me vide da sam ja Bog a da me nisi video ne bi poverovao,zaista vam kazem onaj koji me nije video a poverova da sam Bog jedan jedini blago njemu! Filip takodje nepoverova zato ga i upita pokazi nam oca?a Isus rece ko vide Mene vide i Oca????pa zasto me onda pitas gde je Otac????Ja i Otac smo jedno????? Znaci Otac i Sin i Sv Duh su jedno!jednog Duha samo sto se Duh pretvara u 3 oblika da bi spasao coveka.Ali nikako u tri Boga,licnosti.

Pozdrav od Gere.

Natrag