Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Zašto većina hrišćanskih denominacija tvrdi da je Bog Trojstvo?

zato jer ih njihove vjerske vođe krivo naučavaju, ne slučajno nego svijesno to rade
skrivaju pravo Božje ime Jehova, radeči to ruše i sam Božji zakon, i tu istinu sakrivaju od ljudi
i ne samo ta nego ta nauku o trojstvu koja mje lukavo sračunata i prihvačena od papske scrkve,
oduzima Kristovu posredničku ulogu

također ta nauka prikazuje Boga Jehovu kao varalicu,
jer ako postoje tri jednakopravna boga i onda se oni odogovaraju tko če od njih doći na zemlju
glumiti Sina a koju Duha i pobijediti sotonu,
onda ispada da Bog ustvari ništa nije žrtvovao za nas

a znamo svi da je Krist največa žrtva za nas grešnike, da nas pomiri s Bogom

svi oni koju vjeruju u trojstvo,
neka se zapitaju
a šta je to onda Bog žrtvovao za nas ??

edit
kršćanske denominacije nije ispravan naziv,
jer kršćanska vjera je jedna i tu nema odvajanja
denomincije može značiti svi oni koje vjeruju da su kršćani, na riječima
ali nemaju djela, ne poštuju Božji Zakon, ne drže subotu i ne naučavaju Biblijski nauk

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa ja to pricam sve vreme. Poceo si da kapiras.

Bog je žrtvovao samoga sebe i svoj život da bi nas odkupio od greha i smrti.
On je preuzo naše grehe na sebe, i podneo kaznu kojom smo mi trebali biti kažnjeni.

"Јер Христос још кад слаби бјесмо умрије у вријеме своје за безбожнике.
Јер једва ко умре за праведника; за доброга може бити да би се ко усудио умријети.
Али Бог показује своју љубав к нама што Христос још кад бијасмо грјешници умрије за нас.
Много ћемо дакле већма бити кроза њ спасени од гњева кад смо се сад оправдали крвљу његовом.

Јер кад смо се помирили с Богом смрћу сина његова док смо још били непријатељи, много ћемо се већма спасти у животу његову кад смо се помирили.
Не само пак то, него се хвалимо и Богом кроз Господа својега Исуса Христа, кроз којега сад примисмо помирење" ( Rimljanima 5. 6 - 11 )

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ono iznad nije bilo namenjeno tebi ali kad si vec usao u dijalog, zrtvovao je sebe samog, samom sebi da bi napravio rupu u svom zakonu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ono iznad nije bilo namenjeno tebi ali kad si vec usao u dijalog, zrtvovao je sebe samog, samom sebi da bi napravio rupu u svom zakonu.

Izvini što sam se umešao u diskusiju.

Isus nije napravio rupu u zakonu, već je upravo umro jer zakon nije mogao da se menja, i zakon odnosno prekršaj zakona je tražio smrt onoga ko je sagrešio, zato je Isus i došao da umre i preuzme naše grehe koji su posledica kršenja Božjeg zakona.

Da je zakon mogao da se promeni ili ukine Isus ne bi morao da umre na krstu, on bi jednostavno uklonio zakon i čovek ne bi više bio grešnik, "JER GDE NEMA ZAKONA NEMA NI GREHA" kaže jedan biblijski tekst.

Ali zakona ima, i on je prekršen od strane čoveka, i čovek kršeći ga osuđen je kao grešnik koji treba da umre večnom smrću, i zato je Isus došao da preuzme naše grehe i smrt koja je posledica greha na sebe i da nas opravda, odnosno da učini da možemo prihvatajući njegovu žrtvu biti očišćeni od greha i smrti, oslobođeni od osude, i proglašeni pravednim, čime nam se daje sila da svoj život uskladimo sa načelima božje pravde zapisane u njegovim zapovestima, i ne budemo grešnici nego pravednici koji ispunjavaju njegovu volju.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ma nemam nista protiv sto si se umesao, samo sam malo zezao spidija, pa zato sam rekao da nije tebi namenjeno.
Ako bog moze da rusi zakone fizike i biologije, moze da srusi sve zakone, pogotovu one pisane. Mogao je da oprosti bez krvne zrtve.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ma nemam nista protiv sto si se umesao, samo sam malo zezao spidija, pa zato sam rekao da nije tebi namenjeno.
Ako bog moze da rusi zakone fizike i biologije, moze da srusi sve zakone, pogotovu one pisane. Mogao je da oprosti bez krvne zrtve.

Zakoni se ne ukidaju tek tako, bilo fizički ili moralni.
Kada bi Bog uklonio neki od fizičkih zakona ko zna šta bi se dogodilo u fizičkom svetu.
Tako i u duhovnom smislu ukidanje moralnih zakona bi dovelo do anarhije i bezakonja.

Prekršaj zakona traži smrt prekršioca, tako da mi koji kršimo zakon smo osuđeni u svakom slučaju, ali Isus je preuzeo naše grehe na sebe i umro umesto nas.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Koja je onda poenta zakona? Ti ga se ne pridrzavas a neko treci ce da plati kaznu.

Tacno, Isus je platio kaznu covekovog prestupa.
Adam i eva su sahresili i trebali su da umru vecnom smrcu, ali Bog je obecao da ce poslati zamenu koja ce da preuzme njihovu smrt na sebe, i da umre umesto njih., a to je Isus.

U tome se sastoji ljubav Bozja, da je on toliko ljubio svet da mnije zeleo da se odrekne gresnog coveka i da ga pusti da vecno umre, vec je ponudio svoj zivot u zamenu za coveka.

"Јер Христос још кад слаби бјесмо умрије у вријеме своје за безбожнике. Јер једва ко умре за праведника; за доброга може бити да би се ко усудио умријети.

Али Бог показује своју љубав к нама што Христос још кад бијасмо грјешници умрије за нас" ( Rimljanima poslanica 5. 6 - 8 )

Poenta zakona je da je to temelj Bozje vladavine, to su univerzalna pravila koja odredjuju odnose izmedju stvorenja, gde je ljubav i briga za druge osnov tog zakona.
Prekrsaj tog zakona je greh.

Poslednja izmena:
Natrag