Sveto Trojstvo

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ali ne dopustite ni da vas trojstvo zavede, posvađa,
jer ta nauka nema temelje u Svetom Pismu

Ja sam dao mnostvo biblijskih tekstova koji potvrdjuju da je Isus Bog jednak Ocu, odnosno da svi atributi koji se primenjuju na Boga Oca pripadaju Isusu.
Da li smatras da sam ja dodao nesto ovome ili je ovo ucenje zasnovano na biblijskom temelju?

- Bog prvi i poslednji
- Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog car nad carevima i gospodar nad gospodarima, vecni Bog koga niko nije video i koji prebiva u svetlosti kopjoj se ne moze pristupiti - 1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus car nad carevima i gospodar nad gospodarima - Otkrivenje 19. 14 - 16 / 17. 14
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Pogledace na mene Boga koga su proboli - Knjiga proroka Zaharije 12. 9 - 10
- Isus je proboden - Jevandjelje po Jovanu 19. 31 - 37 /
- Isusov drugi dolazak, ugledace ga koji su ga proboli - Otkrivenje Jovanovo 1. 7
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Isusu predano kraljevstvo i njegova vlast vecna, on je poceo da vlada kao kralj - knjiga proroka Danila 7.
13 - 14
- Bog je poceo da vlada kao kralj - Otkrivenje 11. 17 / 19. 16
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bog pastir - knjiga proroka Isaije 40. 9 - 11
- Isus pastir dobri - Jevandjelje po Jovanu 10. 11 - 14
- Stena bese Bog - 5 knjiga Mojsijeva 32. 1 - 5
- Bog stena vecna - knjiga proroka Isaije 26. 4
- Stena bese Hristos - 1 Korincanima poslanica 10. 1 - 4
- Bog ce macem kazniti svako telo - knjiga proroka Isaije 66. 13 - 18
- Isus ce kazniti Macem - Otkrivenje Jovanovo 11. 19 - 16
- Boga slavite u srcima svojim - knjiga proroka Isaije 8. 12 - 13
- Isusa Gospoda slavite u srcima svojim - 1 poslanica Petrova 3. 15
- Obasjavace ih Bog - Otkrivenje Jovanovo 21. 22 - 23 / 22. 5
- Obasjace te Isus - Efescima poslanica 5. 14
- Odmah ce u svoj Hram doci Bog - knjiga proroka Malahije 3. 1
- Isus dolazi u Hram - Jevandjelje po Luki 4. 16 / Jevandjelje po Mateju 21 poglavlje
- Bog dunu Duh u nos Adama - 1 knjiga Mojsijeva 2. 7
- Isus dunu Sveti Duh na apostole - Jevandjelje po jovanu 20. 22
- Bozji svedoci - knjiga proroka Isaije 43. 10 - 13
- Isusovi svedoci, on je Bog - Dela apostolska 1. 8
- Isus dolazi kao Bog - Titu poslanica 2.13
- Isus vecni Bog - Psalam 102. 20 - 29 / Jevrejima poslanica 1. 8 - 12
- Gledacemo lice Bozje i njegovo ime bice na celima spasenih - Otkrivenje 22. 3 - 4
- Gledacemo lice Isusovo - Jevandjelje po Jovanu 16. 16 - 22 / 1 poslanica Jovanova 3. 2
- Boga niko nikad nije video, sto znaci da ce spaseni gledati lice Isusovo - 1 poslanica Jovanova 1. 18 /
1 poslanica Timotiju 6. 14 - 16
- Isus Bog - Jevandjelje po Jovanu 20. 26 - 29
- Isus Bog otac - Jevandjelje po Jovanu 14. 8 - 14
- Molitve upucene Isusu jer je on Bog - Dela apostola 22. 16 - 19 / 7. 59. 60 / 1 poslanica Korincanima 1. 2
- Bozji Duh je Hristov Duh, on je Bog - Rimljanima poslanica 8. 9 - 10

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Haribonot je napisao:
"Rasista, da.
Jer ovdje ne govorimo o boji kupaceg kostima, nego o tradiciji nekih naroda.
Sta kazes za monahinje i casne sestre?
Sta kazes za Mariju koja je rodila Isusa?

Zar mislis da vjernik ne zna sve o zenama? Bas si zaostao...."

Ovde ne govorimo o tradiciji nego o Svetom Trojstvu kao savršenom jedinstvu.

Kad već oćeš, ... tradicionalno, većina tvojih muslimanki po tvojoj tradiciji ne smeju ni da pomisle na kupaći kostim pa njima nije ni važno koje boje bi bio kad bi bio.
Monahinje i časne sestre se oblače onako kako one same žele. To je njihov izbor bez prisile i prinude a na božji poziv kako one kažu.
Ja ne znam tačno, kako se oblačila Marija koja je rodila Isusa a ne znaš ni ti.

Siguran sam da ni jedna ljudska spodoba ne zna sve, a ponajmanje sve o ženama, bio vernik ili ne.

A ti? Kao prvo kakav ti ono beše samozvani vernik? Ti reče (nemoj da tražim tamo) za sebe da si socijalista koji je spoznao istinu jer nikoga nije slušao a musliman si postao gledajući druge kako klanjaju. Toliko o tome kakav si vernik. A sad tvoje znanje o ženama, jadne one, uspiješ li ikada ijednu zadovoljiti, đavo će ga znati kad ti ne poznaš ni sopstveni polni organ. Eno tamo na forumu Ljubav-Seks-Romantika, tema Kontracepcija, iz tvojih postova #36 i #38 je nedvojbeno utvrdivo da nemaš pojma šta je predejakulat ili pred ejakulacijska tečnost, a kamo li šta drugo.
To tvoje "znanje", a kažeš da znaš sve, to ti je samo mali deo onoga što uopšte ne znaš a i nikada ni nećeš saznati kad si tako umišljen, al` to nije važno. Važno je da sam ja zaostao u odnosu na muslimana kao što si ti.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ja sam dao mnostvo biblijskih tekstova koji potvrdjuju da je Isus Bog jednak Ocu, odnosno da svi atributi koji se primenjuju na Boga Oca pripadaju Isusu.
Da li smatras da sam ja dodao nesto ovome ili je ovo ucenje zasnovano na biblijskom temelju?
cek sad, po ovome ispade da ima vise bogova

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Haribonot je napisao:
"Rasista, da.
Jer ovdje ne govorimo o boji kupaceg kostima, nego o tradiciji nekih naroda.
Sta kazes za monahinje i casne sestre?
Sta kazes za Mariju koja je rodila Isusa?

Zar mislis da vjernik ne zna sve o zenama? Bas si zaostao...."

Ovde ne govorimo o tradiciji nego o Svetom Trojstvu kao savršenom jedinstvu.

Kad već oćeš, ... tradicionalno, većina tvojih muslimanki po tvojoj tradiciji ne smeju ni da pomisle na kupaći kostim pa njima nije ni važno koje boje bi bio kad bi bio.
Monahinje i časne sestre se oblače onako kako one same žele. To je njihov izbor bez prisile i prinude a na božji poziv kako one kažu.
Ja ne znam tačno, kako se oblačila Marija koja je rodila Isusa a ne znaš ni ti.

Siguran sam da ni jedna ljudska spodoba ne zna sve, a ponajmanje sve o ženama, bio vernik ili ne.

A ti? Kao prvo kakav ti ono beše samozvani vernik? Ti reče (nemoj da tražim tamo) za sebe da si socijalista koji je spoznao istinu jer nikoga nije slušao a musliman si postao gledajući druge kako klanjaju. Toliko o tome kakav si vernik. A sad tvoje znanje o ženama, jadne one, uspiješ li ikada ijednu zadovoljiti, đavo će ga znati kad ti ne poznaš ni sopstveni polni organ. Eno tamo na forumu Ljubav-Seks-Romantika, tema Kontracepcija, iz tvojih postova #36 i #38 je nedvojbeno utvrdivo da nemaš pojma šta je predejakulat ili pred ejakulacijska tečnost, a kamo li šta drugo.
To tvoje "znanje", a kažeš da znaš sve, to ti je samo mali deo onoga što uopšte ne znaš a i nikada ni nećeš saznati kad si tako umišljen, al` to nije važno. Važno je da sam ja zaostao u odnosu na muslimana kao što si ti.

O, veseli covjece! Moja zena nosi bikini, a nije mi problem otici ni na najlon-plazu. A musliman sam. Pa ako je to grijeh, to je moj i njen grijeh i niko s tim osim Boga nema nista! Ne bojim se da ce me neka religija izbrisati s liste clanova:ludd/:

Dakle o cemu ti pricas, da ne kazem blebeces?

Na osnovi cega tvrdis da se monahinje i casne sestre odijevaju onako kako one hoce, a da muslimanke neko prisiljava? Cuo si tako od nekoga? Film, radio, TV, novine...:???:

Ali priblizno tacno znamo kako je bila odjevena ona sto je rodila Isusa, ima istorijskih nalaza iz tog doba. Slicno kao sto su odjevene muslimanke iz tog kraja danas.
Znas li s koliko je godina rodila?
Nemoj reci da ne znas, to bi bila sramota, tolika usta i glava a da ne zna sve o onome za koga kaze da je bog, dakle da ne zna o bogorodici!

O zenama vjernik zna vise nego onaj koji ne vjeruje. Samo postoji ona crkvena podvala da je sex uopste nesto prljavo ( ne rece li Bog: plodite se i mnozite? Pa kako to, gledanjem kroz prozor? Ma daj....:blum3:)
Nagon je Bog ugradio u sva ziva bica, samo je onima razumom obdarenim podario i pravila kako da se sacuvaju i kako da druge sacuvaju od sebe.
Sta to ja ne bih znao o zenama? One takdoje imaju od Bog ugradjen nagon, zar mislis da bi inace radjale djecu? Ili dopustale da se skace po njima?

Kakav sam vjernik Bog zna, kao i kakav si ti trac-efendija:roll:.
Uostalom u postovima koje navodis sam govorio o sebi, da ja to mogu osjetiti, a ne tebi ili nekome. Nisam htio komentarisati, a ti ako imas problema te vrste pozovi me preko pp na temu koju zelis a nije primjerena da se ovdje iznosi.
Kulturan covjek mora imati obzira prema drugima.
Mene si naveo, izvinjavam se svima, da govorim o necemu sto na religiji nije primjereno.
Nadam se da cu naici na razumijevanje.

Vjernik sam slobodnom voljom a ne sto mama odnijela popu ili fratru da me ucini vjernikom- robom religije ili neke institucije.
Zato sam slobodan, potpuno, hvala Bogu.

Isus je bio socijalista, ako nisi znao. Ako mislis da znas da nije navedi mi primjer njegovog kapitalistickog imanja.
Nema!
Muhammed a.s. je bio socijalista! Ako neko misli da nije neka mi navede primjere njegovog kapitalistickog bogatstva.
Nema!
Nego su obojica dijelili sta su imali.

Zaostao si jer nisi nacitan, jer ne znas, jer slijedis predpostavke i druge ljude koji te kljukaju budalstinama, a ne sebe i istinu.

Kva!

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
samo i jedino Isus je primio od Boga Oca Jehove
svezanje, svemoć i sveprisustvo
tko to ima jednak je Bogu

to isto je i lucifer želio, ali nije primio
Jehova je izjavio da je te Božanske atribute pokolnio samo i jedino svom jedinorođenom Sinu
i da ih nitko od stvorenja nikada neče moći primiti

niti jedno jedino stvorenje u cijelom svemiru nije ravno Bogu niti če ikada biti
nema Bogova, ni na nebu ni na zemlji
Bog je jedan
http://serbianforum.org/religija/364855-istina-o-jedinom-bogu.html

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
samo i jedino Isus je primio od Boga Oca Jehove
svezanje, svemoć i sveprisustvo
tko to ima jednak je Bogu

to isto je i lucifer želio, ali nije primio
Jehova je izjavio da je te Božanske atribute pokolnio samo i jedino svom jedinorođenom Sinu
i da ih nitko od stvorenja nikada neče moći primiti

niti jedno jedino stvorenje u cijelom svemiru nije ravno Bogu niti če ikada biti
nema Bogova, ni na nebu ni na zemlji
Bog je jedan
http://serbianforum.org/religija/364855-istina-o-jedinom-bogu.html

Pretjerujes!

Sveznanje?

Nije istina!

Rekao je: o tome niko ne zna, pa ni ja, osim Bog koji me poslao!

Svemoc kazes?

Nije istina!

Rekao je: Boze otkloni ovaj kalez od mene, ali neka bude Volja Tvoja!

Sveprisustvo kazes?

Nije istina!

Na primjer Indijanci nisu znali da postoji.

Zasto izmisljas stvari?

Kazes jednak je Bogu?

Nije istina!

Isus je rekao: niko nije kao Otac!

Kazes Jehova je izjavio?
:roll:

Mozes li naci to? Pokazi gdje Jehova kaze: ja sam ja, ali sam ja i sin, ja sam i zaba i sta ja hocu da budem.... Nema!
Kako ti slabo razumijes!
I mislis da ti je Jehova drug iz skolske klupe pa tebi govori sta tebi prija.
Svasta!

Bog je Jedan! To je Jedina Istina!

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega svoje neznanje zadržite za sebe

osnov sukoba u nebu bio je pokušaj lucifera da ukine, sruši Božji Zakon 10.zapovijedi
da proglasi taj zakon nevažečim, da ga treba mijenjati, ili prilagoditi da bolje izražava Jehovinu volju

lukavo je govorio tako da je ustvari izgledalo da to nije njegova želja nego želja večine anđela
lucifer je tražio da se i njemu dozvoli da može kreirati život, da se i on izjednači sa Ocem i Sinom (odatle počinje i trojstvo)
ili ako to ne učini doći če do pobune, računao je da bi pobunom uspio srušiti temelje pravedne vlasti, ipak se nekako dokopati titule Bog

tada je sam JEHOVA izjavio da svoje SVEZNANJE SVEMOČ I SVEPRISUTNOST nitko od stvorenja nikada neče dobiti, da to ima samo Njegov Jedinorođeni Sin Isus

nemojte pisati ovakve stvari javno, ni tajno jer stvarate negativnu sliku o Bogu
ako vas zanima teologija-religija, ima kršćana koji če vas vrlo rado podučiti svakoj istini

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
tada je sam JEHOVA izjavio da svoje SVEZNANJE SVEMOČ I SVEPRISUTNOST nitko od stvorenja nikada neče dobiti, da to ima samo Njegov Jedinorođeni Sin Isus

Da li je tio rekao Isus?
Nije!
To je neko rekao da je jehova rekao!
Ko je to bio?
Zaneseni Ivan? palinaglopodignuti Pavle?
Kome vjerujes?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Pretjerujes!

Sveznanje?

Nije istina!

Svemoc kazes?

Nije istina!

Sveprisustvo kazes?

Nije istina!

Zasto izmisljas stvari?

Kazes jednak je Bogu?

Nije istina!

Kazes Jehova je izjavio?
:roll:

Mozes li naci to? Pokazi gdje Jehova kaze: ja sam ja, ali sam ja i sin, ja sam i zaba i sta ja hocu da budem.... Nema!
Kako ti slabo razumijes!
I mislis da ti je Jehova drug iz skolske klupe pa tebi govori sta tebi prija.
Svasta!

Bog je Jedan! To je Jedina Istina!

Zasto lazes ljude!lepo pise poslacu andjela svog da mi ocisti staze kojim cu hoditi!to se i zbiva (Jovan jasno kaze ja nisam Hrist,ja sam onaj koji cisti staze covek iz pustinje(Isaija 40)[SUP]3[/SUP] Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.
[SUP]4[/SUP] Sve doline neka se povise, i sve gore i bregovi neka se slegnu, i što je krivo neka bude pravo, i neravna mesta neka budu ravna.

[SUP]5[/SUP] I javiće se slava Gospodnja, i svako će telo videti; jer usta Gospodnja govoriše.

(Jovan 1:1;23,24)[SUP]22[/SUP] A oni mu rekoše: Ko si? Da možemo kazati onima što su nas poslali: Šta kažeš za sebe?

[SUP]23[/SUP] Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.

(Jovan 3)[SUP]28[/SUP] Vi sami meni svedočite da rekoh: Ja nisam Hristos, nego sam poslan pred Njim.

Jasno se vidi o kome se radi!

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Zasto lazes ljude!lepo pise poslacu andjela svog da mi ocisti staze kojim cu hoditi!to se i zbiva (Jovan jasno kaze ja nisam Hrist,ja sam onaj koji cisti staze covek iz pustinje(Isaija 40)[SUP]3[/SUP] Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.

[SUP]4[/SUP] Sve doline neka se povise, i sve gore i bregovi neka se slegnu, i što je krivo neka bude pravo, i neravna mesta neka budu ravna.

[SUP]5[/SUP] I javiće se slava Gospodnja, i svako će telo videti; jer usta Gospodnja govoriše.

(Jovan 1:1;23,24)[SUP]22[/SUP] A oni mu rekoše: Ko si? Da možemo kazati onima što su nas poslali: Šta kažeš za sebe?

[SUP]23[/SUP] Reče: Ja sam glas onog što viče u pustinji: Poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.

(Jovan 3)[SUP]28[/SUP] Vi sami meni svedočite da rekoh: Ja nisam Hristos, nego sam poslan pred Njim.

Jasno se vidi o kome se radi!

Pozdrav od Gere.

Gera moj!

Imas pred sobom .

Sveznanje?

Nije istina!

Svemoc kazes?

Nije istina!

Sveprisustvo kazes?

Nije istina!

Zasto izmisljas stvari?

Kazes jednak je Bogu?

Nije istina!

gdje sam opovrgao lazi nekog "sveca" koji vi tako revno prenosite, a ti mene optuzujes?
Bas si luckast!
Ja ti opovrgavam "svetacke" lazi Isusovim rijecima, na koji nacin ti tvrdis da Isus laze!

Shvatas li koliko si drzak?

Onaj drugi odgovara dzgackim besmislenim lamentiranjem..... Zalutali ste uzasno.

Natrag