VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Ne koristi lukavstvo Laodikeja da podkrepiš svoje tvrdnje jer u ovom stihu se ne obraća Bog Otac nego psalmista David. Kada bi dokazao da se obraća Bog Otac u ovom stihu ja bih ostao bez teksta. Ali znam da je ovo još jedno tvoje svesno lukavstvo da potkrepiš svoju tvrdnju u odbranu Elen Vajt. jer i ona je govorila da je Bog Otac ravan Bogu sinu i svetom duhu. Zato ćeš pokušati sve moguće i nemoguće da dokažeš ne dokazivo pa makar se i ceo svet okrenuo naglavačke.
Rekao bih da ne poznaješ pismo, jer ovo jeste izgovorio car David ali pod nadahnućem, a to su upravo reči koje Bog Otac upućuje Bogu Sinu, a dokaz za to ppronalazimo u sledećem biblijskom navodu iz novoga zaveta, gde apostol upravo citira ove reči pripisujući ih Bogu.
Tako da tvoja optužba o mom lukavstvu ne stoji na čvrstim temeljima.
Da je onako kako ti kažeš, to opet ne bi ništa promenilo, jer David ovde govori o dve ličnosti koje su Bog:
Bog koji je nekada mnogo puta i različitim načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posledak dana ovih preko sina,
Kog postavi naslednika svemu, kroz kog i svet stvori.
Koji budući sjajnost slave i obličje bića Njegovog, i noseći sve u reči sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličine na visini,
I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.
Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji.
Tako i anđelima govori: Koji čini anđele svoje duhove, i sluge svoje plamen ognjeni.
A sinu: Presto je Tvoj, Bože va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati" ( Jevrejima 1. 1 - 14 )
Paralela:
"Пријесто је твој, Боже, вјечан и непоколебљив; скиптар је царства твојега скиптар правице.
Љубиш правду и мрзиш на безакоње; тога ради, помаза те, Боже, Бог твој уљем радости више него другове твоје" ( Psalam 45. 6 - 7 )
Poslednja izmena: