Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
peko71 : Ja mislim da će zbog toga Veliki Grad ( Rim ) jednog "lepog" dana da se doslovno raspoluti na tri dela. :dtyste:

Samo se ti nadaj i pritom pazi da se ti ili vi ne "raspadnete" od tolike brige za Katoličku crkvu koju "vrata paklena neće nadvladati." :dtyste:

harrybonnot: Crkva nije ni Isus ni Bog!

Isus se poistovjetio sa svojom crkvom kad je rekao Pavlu: Savle, Savle, zašto me progoniš? Pavao, tada još Savao, nije progonio Isusa nego Njegovu crkvu, prve kršćane.

Naravno da se ne ocekuje od bilo koga ko nije u Crkvi da vjeruje u trojstvo, dok je sasvim ocekivano da oni koji pripadaju Crkvi a ne Bogu, vjeruju u ono sto propisuje Crkva, a ne Bog!
I da ne citiraju isusa, nego apostole pape i ostale "svece" (Podsjeti se i zapamti: samo je Bog Svet!)

Kako sam već rekla, mene ne zanima što vjeruju muslimani, da li idu ili ne idu džamiju, kakve propise obdržavaju i sl. To se mene ne tiče. Vjera u Presveto Trojstvo tiče se kršćana, ali ne ni svih kršćana, već onih koji žive svoje krštenje i vjeru koju smo baštinili od apostola. Da, naša kršćanska vjera bazira se i na crkvenoj predaji/tradiciji. A da li se to nekom sviđa ili ne, njegov problem.

također si zaboravila napisati da se ni vaši autoriteti nemogu dogovoriti, složiti jel to Biblijski nauk ili nije

Ovo je već treći put da si ovo napisao. Ne samo da je to laž, nego je i velika glupost. Katolička crkva je jedinstvena u vjerovanju u Presveto Trojstvo. Točka. To što ti pišeš su čiste izmišljotine.
Ja razumijem da si izgubio teren na hrvatskim forumima jer su te pročitali i izbacili s foruma, okarakterizirali kao bolesnog tipa, itd, znaš ti dobro što su ti sve rekli... Dakle, i ovdje su ti neki napisali: daj neki argument za ono što pišeš. Naravno, ti ga nemaš jer sve proizlazi iz tvoje glave.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Samo se ti nadaj i pritom pazi da se ti ili vi ne "raspadnete" od tolike brige za Katoličku crkvu koju "vrata paklena neće nadvladati." :dtyste:

Isus se poistovjetio sa svojom crkvom kad je rekao Pavlu: Savle, Savle, zašto me progoniš? Pavao, tada još Savao, nije progonio Isusa nego Njegovu crkvu, prve kršćane.

Kako sam već rekla, mene ne zanima što vjeruju muslimani, da li idu ili ne idu džamiju, kakve propise obdržavaju i sl. To se mene ne tiče. Vjera u Presveto Trojstvo tiče se kršćana, ali ne ni svih kršćana, već onih koji žive svoje krštenje i vjeru koju smo baštinili od apostola. Da, naša kršćanska vjera bazira se i na crkvenoj predaji/tradiciji. A da li se to nekom sviđa ili ne, njegov problem.

Ovo je već treći put da si ovo napisao. Ne samo da je to laž, nego je i velika glupost. Katolička crkva je jedinstvena u vjerovanju u Presveto Trojstvo. Točka. To što ti pišeš su čiste izmišljotine.
Ja razumijem da si izgubio teren na hrvatskim forumima jer su te pročitali i izbacili s foruma, okarakterizirali kao bolesnog tipa, itd, znaš ti dobro što su ti sve rekli... Dakle, i ovdje su ti neki napisali: daj neki argument za ono što pišeš. Naravno, ti ga nemaš jer sve proizlazi iz tvoje glave.

Ne vjerujem u pricu o Isusovom duhu koji se pojavio u Pavlovom tijelu i onda se poistovijetio s crkvom.... to su jednostavno izmisljotine.
To su crkvene izmisljotine kojima crkva drzi stado u stanju anestezije i pokornosti.
Ima i sada ljudi da im se pricinjava "Gospa" i "Isus".

isus iza sebe nije najavio Bozje ljude, izuzev Duha istine (Muhammed a.s.) nego vuke u jagnjecoj kozi (Pavle koji ga je progonio i njegovi poganski drugovi). Pa ako neko ima pameti, to ce vidjeti sasvim jasno. Ko nema i ne treba mu.

To sto je neki hrvatski forum banovao nekoga ko s njima nema isto misljenje znaci da je taj hrvatski forum jedan uzasno los forum koji ne zasluzuje da se ucestvuje u njemu.
Takvi forumi su prilicito kleronacionalisticki. Pfuj!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ne vjerujem u pricu o Isusovom duhu koji se pojavio u Pavlovom tijelu i onda se poistovijetio s crkvom.... to su jednostavno izmisljotine.

Stvarno ne razumijem. Zašto se baviš Evanđeljem kad ono nije tebi upućeno, ni tebi ni bilo kojem muslimanu, pa nisi dužan vjerovati. Tebi su to izmišljotine, ma nemoj! I što sad? Ja bih isto trebala reći za Kuran? Ja ne kažem ništa, osim da me Kuran ne zanima.

isus iza sebe nije najavio Bozje ljude, izuzev Duha istine (Muhammed a.s.) ...

Molim?!wacko2 Kakav Muhamed te spopao?

Da, da... ti znaš sve o forumima. I ja mogu zamisliti kakav duh "ljubavi" i tolerancije
:) vlada na muslimanskim forumumima prema pripadnicima drugih religija.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901

Stvarno ne razumijem. Zašto se baviš Evanđeljem kad ono nije tebi upućeno, ni tebi ni bilo kojem muslimanu, pa nisi dužan vjerovati.

nije točno
evanđelje je upučeno svim ljudima širom svijeta
i svi ljudi, tko god bili i kakve god vjere bili imaju pravu čuti istinu
istina nije u crkvama koje ne priznaju Božji Zakon
istinu nose, tumače, propovijedaju pravi kršćani koji drže subotu i Božji Zakon
dakle svi ljudi če imati prilike čuti, vidjeti, pravu istinu, imaće dovoljno vremena da odluče
hoče li je prihvatiti ili odbaciti
istina se nemože prilagoditi kako to misli i radi tvoja vjerska zajednica
u istinu se vi ne razumijete jer vas istina nikada i nije zanimala
vašu ljubav koju propagirate, muslimani su posebno imali prilike osjetiti na vlastitoj koži
kada su križarski pohodi činili zvjerske zločine nad civilnim, nedužnim, stanovništom islama
niste nikada imali nijedan jedini razlog, napali ste ih iz čistog mira
eh, da, kad bi se to barem moglo sakriti, ali nemože
umišljate da ste bolji, napredniji od islama, vredniji
a krivi ste 100x više od svih ostalih zajedno

mene bi sram bilo da kao kršćanin izjavljujem kako za drugog čovjeka, koji drugačije vjeruje nije evanđelje

jer tko si ti da znaš, da li če netko iz druge vjerske zajednice prihvatiti istinu kad je čuje i spasiti se ili neče
tko si ti da određuješ kome če se nositi evanđelje
sramota
sami nečete u kraljevstvo nebesko a drugima branite

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573

Stvarno ne razumijem. Zašto se baviš Evanđeljem kad ono nije tebi upućeno, ni tebi ni bilo kojem muslimanu, pa nisi dužan vjerovati. Tebi su to izmišljotine, ma nemoj! I što sad? Ja bih isto trebala reći za Kuran? Ja ne kažem ništa, osim da me Kuran ne zanima.

Molim?!wacko2 Kakav Muhamed te spopao?

Da, da... ti znaš sve o forumima. I ja mogu zamisliti kakav duh "ljubavi" i tolerancije
:) vlada na muslimanskim forumumima prema pripadnicima drugih religija.

Uobicajeno pitanje pojedinih neznalica!

Jevandjelje nije upuceno ni tebi, osim ako si Izraelka!

Ti o Jevandjelju ne znas nista, cim spominjes mnozinu!

Jevandjelje je Bozja Rijec data Isusu da vrati izgubljene ovce Izraela Bogu Jedinome.

Ja vjerujem u to Jevandjelje!

A Marko, Matej i ekipa pisali su Isusove biografije, zato su dejlimicno obojene bajkama i neistinama.

Oni koji su dosli nakon, kao sto je Pavle, zamrsio je stvar do kraja pa su se mnoge ovce a ne samo izraelske odbile od Boga.

Ti ne mozes nista ispravnije reci nego da te Kur'an ne zanima. Ne mozes reci ni da vjerujes ni da ne vjerujes, logicno.

Ja tebi mogu reci da mene Bog obvezuje da vjerujem u Toru (Tewrat), Psalme (Zebur) Jevandjelje (Indzil) Kur'an i druge knjige koje rastavljaju istinu od neistine. Meni je obveza da ih znam!

Zato me nije spopao nikakav Muhamed nego je Isus govorio sasvim jasno o onome sto ce doci iza njega, Muhammed a.s. jer je znao da taj narastaj ili ta religija nece moci nositi istinu!

I ti "muslimanski" forumi takodje nisu tolerantni! Jer misle da sve znaju i da je istina samo njihova! Zabludjeli ljudi!

Vidis kad drugovi kontroliraju neki forum tek vidis koliko su religije opasne, necovjecne i mrzilacke!

Kao, oni ce stiti Boga! Kao da je Bog nemocan pa mu trebaju takvi zlikovci koji mrze i ubijaju u Njegovo ime istovremeno pricajajuci o ljubavi!
Licemjeri!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Najveća zabluda islama je da je Jevanđelje upućeno samo Jevrejima.

Da vidimo šta kaže Biblija.

Djela apostolska 18,4 Svake je pak subote raspravljao u sinagogi i uvjeravao Židove i Grke.

[FONT=&amp]Kad će od Avrama postati velik i silan narod, i u njemu će se blagosloviti svi narodi na zemlji? (1. Moj. 18:18)[/FONT][FONT=&amp]

[/FONT] [FONT=&amp]Vi ste sinovi proroka i zaveta koji učini Bog s očevima vašim govoreći Avraamu: i u semenu tvom blagosloviće se svi narodi na zemlji. (Dela 3:25)[/FONT]

Matej 12,28 "Eto, to je sluga moj, koga sam izabrao. Ljubimac moj, na kojem se veseli srce moje. Stavit ću duh svoj na njega, i on će navješćivati pravdu među narodima.

Matej 12,21 U ime njegovo uzdat će se narodi."

Matej 24,14 Ovo evanđelje o kraljevstvu navješćivat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svima narodima. Tada istom dolazi svršetak.

Marko 13,10 Svima narodima mora se najprije navijestiti evanđelje.

Luka 24,47 U ime njegovo ima se propovijedati pokajanje i oproštenje grijeha svim narodima, počevši od Jerusalema.

Rimljanima 15,11I opet: "Hvalite Gospodina, svi narodi, i neka ga slave svi puci!"

Rim. 16,26 A sad se javila i kroz Pisma proročka upoznala, po zapovijedi vječnoga Boga, da se pokore vjeri svi narodi,

1. Solunjanima 2,16 Jer nam priječe govoriti narodima, da se spase, da ispune mjeru svojih grijeha svagda; ali dođe gnjev na njih do kraja.

2. Timotiju 4,17 Ali mi je Gospodin pomogao i ojačao me, da se po meni izvrši propovijedanje, i da čuju svi narodi, i bio sam izbavljen se od usta lavovih.

I reče mi: "Valja ti opet prorokovati o mnogim pucima i narodima i jezicima i kraljevima." Otkrivenje 10,11

Matej 28,19 Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

Marko 11,17 On ih potsjeti na ono: "Ne stoji li pisano: "Kuća moja ima biti kuća molitve za sve narode? A vi načiniste od nje špilju razbojničku."

Lijepo bi bilo Heri da pročitaš Bibliju bez predrasuda. Jer samo onaj ko upozna istinu istina će ga osloboditi.

A sada o Svetoj Trojici

Ako Bog nije trojstvo, možemo li biti spašeni? - YouTube

Sveto Trojstvo - YouTube

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Najveća zabluda islama je da je Jevanđelje upućeno samo Jevrejima.

Da vidimo šta kaže Biblija.

Djela apostolska 18,4 Svake je pak subote raspravljao u sinagogi i uvjeravao Židove i Grke.

[FONT=&amp]Kad će od Avrama postati velik i silan narod, i u njemu će se blagosloviti svi narodi na zemlji? (1. Moj. 18:18)[/FONT][FONT=&amp]

[/FONT] [FONT=&amp]Vi ste sinovi proroka i zaveta koji učini Bog s očevima vašim govoreći Avraamu: i u semenu tvom blagosloviće se svi narodi na zemlji. (Dela 3:25)[/FONT]

Matej 12,28 "Eto, to je sluga moj, koga sam izabrao. Ljubimac moj, na kojem se veseli srce moje. Stavit ću duh svoj na njega, i on će navješćivati pravdu među narodima.

Matej 12,21 U ime njegovo uzdat će se narodi."

Matej 24,14 Ovo evanđelje o kraljevstvu navješćivat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svima narodima. Tada istom dolazi svršetak.

Marko 13,10 Svima narodima mora se najprije navijestiti evanđelje.

Luka 24,47 U ime njegovo ima se propovijedati pokajanje i oproštenje grijeha svim narodima, počevši od Jerusalema.

Rimljanima 15,11I opet: "Hvalite Gospodina, svi narodi, i neka ga slave svi puci!"

Rim. 16,26 A sad se javila i kroz Pisma proročka upoznala, po zapovijedi vječnoga Boga, da se pokore vjeri svi narodi,

1. Solunjanima 2,16 Jer nam priječe govoriti narodima, da se spase, da ispune mjeru svojih grijeha svagda; ali dođe gnjev na njih do kraja.

2. Timotiju 4,17 Ali mi je Gospodin pomogao i ojačao me, da se po meni izvrši propovijedanje, i da čuju svi narodi, i bio sam izbavljen se od usta lavovih.

I reče mi: "Valja ti opet prorokovati o mnogim pucima i narodima i jezicima i kraljevima." Otkrivenje 10,11

Matej 28,19 Zato idite i učinite sebi sve narode učenicima krštavajući ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

Marko 11,17 On ih potsjeti na ono: "Ne stoji li pisano: "Kuća moja ima biti kuća molitve za sve narode? A vi načiniste od nje špilju razbojničku."

Lijepo bi bilo Heri da pročitaš Bibliju bez predrasuda. Jer samo onaj ko upozna istinu istina će ga osloboditi.

A sada o Svetoj Trojici

Ako Bog nije trojstvo, možemo li biti spašeni? - YouTube

Sveto Trojstvo - YouTube

Isus Matej 15:24

A On odgovarajući reče: Ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama doma Izrailjevog.

Osim ako nisi protiv Isusa, ovo je kraj svake diskusije.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ali “Nisu svi Izraelci koji su od Izraela” Rim 9.6

Isusova naredba glasi

Tako da je sve jasno. Dobro bi bilo da se upoznaš sa pravim značenjem riječi Izrael.

Tako da sam i stih Matej 15,24 objasnio.

A ko je protiv Isusa vidi se u Mateju 28,19

Kao i ovdje

"Ako ste vi Hristovi, onda ste i sjeme Avramovo"(Galatima 3,29)

Tako da sam i jedan jedini stih koji si dao objasnio i hvala Bogu oborio tvoju tvrdnju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746

Isusova naredba glasi

Tako da je sve jasno. Dobro bi bilo da se upoznaš sa pravim značenjem riječi Izrael.

Tako da sam i stih Matej 15,24 objasnio.

A ko je protiv Isusa vidi se u Mateju 28,19

Kao i ovdje

"Ako ste vi Hristovi, onda ste i sjeme Avramovo"(Galatima 3,29)

Tu je problem, Pavle ga ne razume. Isus je jasno rekao ko su njegovi a ko nisu.

Isus Matej 10:5, Matej 15:24

Ovih dvanaest posla Isus i zapovedi im govoreći: Na put neznabožaca ne idite, i u grad samarjanski ne ulazite.

A On odgovarajući reče: Ja sam poslan
samo k izgubljenim ovcama doma Izrailjevog.

zato i imaomo ogromne probleme i kontradikcije u novom zavetu.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
17
Nema ,,sveto trojsvo" nije to svojstvo, dvojstvo....nego SVETA TROJICA...tri lica...to je u siromastvu latinskog i reci trinita...

Natrag