Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Sveto Trojstvo, onako kako se danas podrazumijeva, nigdje se kao takvo ne pominje u Bibliji. Pominju se pojedinačno Otac, Sin i Sveti duh, ali Trojstvo ne.
Sveto Trojstvo je kasnija konstrukcija teologa, a uporište za tu konstrukciju, našli su upravo u pomenutim biblijskim sinonimima. Kolika je to zavrzlama, najbolje govori činjenica da je ona bila osnovni razlog podjela hrišćanstva na istočnu i zapadnu varijantu.
postoji tajna zašto ni jedan ateista ne veruje u trojstvo,on jednostavno nije pod tim duhom antihrista,protiv Hrista protiv reči. ako nešto ne stoji u Reči onda je to anti reč. prvi puta trojstvo je iskazano kroz husa sina maha koga je noje otac prokleo. on je nazvan tumač bogova tj. kako se već zvao u kasnijim raserjanim narečjima,haos janus,hermes iz čije reči se izvlači hermenaut ,prevodilac ili tumač. hermes je bio tumač Božje volje. prvi tumač je bio satana u edemu.tako odatle je počelo,a završava se u tajni vavilona velikog tj. u otkrivenju u govoru pergamskoj crkvi gee je sotona postavio svoje prestolje,a to pada u dane nikejskog koncila 325 god kada je došlo do raspravke i cepanja na zapadno i istočno krilo.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
gospodine mrsavkic
trojstvo potiče iz Neba
u želi lucifera da bude treča osoba Božanstva
da može dijeliti konačni autoritet sa Ocem i Sinom
želio je Božanstvo pod svaku cijenu, na silu
a Jehova je izjavio da je Božanstvo dao samo i jedino Svom Sinu, Isusu i da to Božanstvo nijedno stvorenje u cijelom svemiru neče nikada dobiti

ovo što ti pišeš o trojstvu nebi mogla ni brača grimm zajedno
:roll:

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet greška statuf

Kod Jakovljevog studenca Isus je propovijedao mnoštvu Samarjana.

• 28 A žena ostavi sudove svoje i otide u grad i reče ljudima:
  • 29 Hodite da vidite čovjeka koji mi kaza sve što sam učinila: da nije to Hristos?
  • 30 Iziđoše dakle iz grada i pođoše k njemu.
Jovan 4

Isus propovijeda Samarjanima

• 39 I iz grada onoga mnogi od Samarjana vjerovaše ga za besjedu žene koja svjedočaše: kaza mi sve što sam učinila.
  • 40 Kad dođoše dakle Samarjani k njemu, moljahu ga da bi ostao kod njih; i ondje osta dva dana.
  • 41 I mnogo ih više vjerova za njegovu besjedu.
  • 42 A ženi govorahu: sad ne vjerujemo više za tvoju besjedu, jer sami čusmo i poznasmo da je ovaj zaista spas svijetu, Hristos.
  • 43 A poslije dva dana iziđe odande, i otide u Galileju:
Jovan 4

startuf vidiš da nisi upravu.

Vidiš da je Isus propovijedao Samarjanima.

Tako da nema kontradikcija. Očigledno islam ima kontradikciju sa Biblijom, Biblija nema sama sa sobom.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Opet greška statuf

Kod Jakovljevog studenca Isus je propovijedao mnoštvu Samarjana.

• 28 A žena ostavi sudove svoje i otide u grad i reče ljudima:
  • 29 Hodite da vidite čovjeka koji mi kaza sve što sam učinila: da nije to Hristos?
  • 30 Iziđoše dakle iz grada i pođoše k njemu.
Jovan 4

Isus propovijeda Samarjanima

• 39 I iz grada onoga mnogi od Samarjana vjerovaše ga za besjedu žene koja svjedočaše: kaza mi sve što sam učinila.
  • 40 Kad dođoše dakle Samarjani k njemu, moljahu ga da bi ostao kod njih; i ondje osta dva dana.
  • 41 I mnogo ih više vjerova za njegovu besjedu.
  • 42 A ženi govorahu: sad ne vjerujemo više za tvoju besjedu, jer sami čusmo i poznasmo da je ovaj zaista spas svijetu, Hristos.
  • 43 A poslije dva dana iziđe odande, i otide u Galileju:
Jovan 4

startuf vidiš da nisi upravu.

Vidiš da je Isus propovijedao Samarjanima.

Tako da nema kontradikcija. Očigledno islam ima kontradikciju sa Biblijom, Biblija nema sama sa sobom.

Odlican primer si naveo koliko su jevandjelja nepouzdana i kontradiktorna. U jednom trenutku kaze da je poslat samo Izraelcima, u drugom prica da su neznabosci svinje, u trecem ide propveda svima, u cetvrtom zabranjuje da se propoveda svima, ne zna ni on gde bije.
U svakom slucaju naveo si odlican primer kontradikcija.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
To ti hoćeš da vidiš, pročitaj malo zašto je rekao da se ne ide u gradove Samarije. I to ne znači da nije došao njima. Pročitaj šta prethodi toj izjavi da se ne ide u gradove Samarije.

A ti možeš sebe da tješiš koliko hoćeš, ali to neće promijeniti činjenicu da je Biblija upravu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
To ti hoćeš da vidiš, pročitaj malo zašto je rekao da se ne ide u gradove Samarije. I to ne znači da nije došao njima. Pročitaj šta prethodi toj izjavi da se ne ide u gradove Samarije.

A ti možeš sebe da tješiš koliko hoćeš, ali to neće promijeniti činjenicu da je Biblija upravu.

Nije bitno sta je hocu ili necu da vidim, bitno je ono sto pise. Ili je knjiga nepouzdana i kontradiktorna ili je Isus vrlo nestabilan lik. Biraj.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa vidiš da nije kontradiktorna jesam ti dao stih iz Rimljana o Izraelcima, jesi pročitao šta prethodi izjavi da se ne ide u gradove Samarije?

Dakle nema kontradikcija.

A ti bi volio da ima, ali nema.

I baba od 80 god bi voljela da je cura od 20-25 ali nije.

Dakle nema kontradikcija. Ja nemam šta da biram od tvojih ponuda ja hvala Bogu dokazujem da nema kontradikcija u Bibliji. I to dokazujem stihovima iz Biblije.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Pa vidiš da nije kontradiktorna jesam ti dao stih iz Rimljana o Izraelcima, jesi pročitao šta prethodi izjavi da se ne ide u gradove Samarije?

Dakle nema kontradikcija.

A ti bi volio da ima, ali nema.

I baba od 80 god bi voljela da je cura od 20-25 ali nije.

Dakle nema kontradikcija. Ja nemam šta da biram od tvojih ponuda ja hvala Bogu dokazujem da nema kontradikcija u Bibliji. I to dokazujem stihovima iz Biblije.

Dakle, ima kotradikcija.

Isus Jovan 5:22

Jer Otac ne sudi nikome, nego sav sud dade Sinu

Narvno, kao sto obicno biva u bibliji, Isus se ne slaze ni sa samim sobom:

Isus Luka 12:14, Jovan 12:47

A On mu rece: Covece! Ko je mene postavio sudijom ili kmetom nad vama?

Hajde sad polako procitaj, razmisli.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Očigledno ne shvataš da Isus nije došao na zemlju da sudi. To se odnosi na dolazak u tijelo. Dok je živio na zemlji. A sud još nije bio.

47 I ko čuje moje riječi i ne vjeruje, ja mu neću suditi; jer ja ne dođoh da sudim svijetu, nego da spasem svijet. Jovan 12,47

Vidiš da govori o dolasku na svijet prvom dolasku. Dakle prvi put nije došao da sudi. A sada ovaj drugi stih Luka 12,14

Isus u Luki 12 daje odg. na ovo:

• 13 Reče mu pak neki iz naroda: učitelju! reci bratu mojemu da podijeli sa mnom dostojanje.
  • 14 A on mu reče: čovječe! ko je mene postavio sudijom ili kmetom nad vama?

Ovaj čovjek traži Isus presudi između njega i brata. Nije to glavni sud. Sud još nije došao.

Dakle nema kontradikcije.Tako znači da bi ti trebao da razmisliš.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Očigledno ne shvataš da Isus nije došao na zemlju da sudi.

• 13 Reče mu pak neki iz naroda: učitelju! reci bratu mojemu da podijeli sa mnom dostojanje.
  • 14 A on mu reče: čovječe! ko je mene postavio sudijom ili kmetom nad vama?.
Dakle nema kontradikcije.Tako bi ti trebao da razmisliš.

Dakle ima kontradikcije.

Jer Otac ne sudi nikome, nego sav sud dade Sinu

Natrag