Sveto Pismo-Biblija?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Da li je Biblija zaista reč božija ?

Koliko ste upoznati sa svetim pismom ? Nijedna knjiga na svetu nije toliko rasprostranjena kao Sveto pismo.Ljudi iz svih kultura u njemu mogu naći utehu i nadu kao i savete koji su praktični za svakodnevni život.Pisana je u razdoblju od 1610 godina od 1513. pne. do 98.n.e. Tema obuhvata daleku prošlost i zalazi u daleku budućnost.Da li je to zaista reč Božija?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa naravno da jeste "Svo je pismo od Boga dato". Najčitanija, najdokazanija, najpouzdanija, najdosljednija knjiga. Jedina koja je autentična od pisanja do danas. Najprevedenija, najtraženija.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Evo još jednog biblijskog proročanstva koje se ispunilo ovih dana Isaija19.2. Podbošću Egipćane protiv Egipćana pa će ratovati brat protiv brata,prijatelj protiv prijatelja grad protiv grada i kraljevstvo protiv kraljevstva.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Evo još jednog biblijskog proročanstva koje se ispunilo ovih dana Isaija19.2. Podbošću Egipćane protiv Egipćana pa će ratovati brat protiv brata,prijatelj protiv prijatelja grad protiv grada i kraljevstvo protiv kraljevstva.

Misliš li da je ovo fer postupak i da je u duhu božije ljubavi? Krasna neka ljubav!

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Misliš li da je ovo fer postupak i da je u duhu božije ljubavi? Krasna neka ljubav!

Ovo ti je pitanje koje nije baš jednostavno objasniti i zahteva malo više vremena.Na sreću ja sam shvatio da u Bogu nema zla i ko je odgovoran za sva zlodela koja se dešavaju.Oni koji nisu našli odgovor na ovakvo pitanje uglavnom su postali ateisti ili veruju da bog možda nije tako dobar.Stvari koje se dešavaju Bog ne odobrava.Kroz bibliju govori da tako ne treba raditi ali ipak ne sprečava da se to dešava.Opet kažem pitanje je kompleksno.Isaija 19.2. Podbošću egipćane protiv egipćana pa će ratovati brat protiv brata...govori bog preko proroka.Pitanje: ako je bog ljubav zašto kaže da će zavaditi egipćane? Ne znam kako će ko shvatiti ali za te loše stvari koje se dešavaju direktan izvršilac je čovek. Onaj ko ga podstiče na zlodela je satana i demoni ali na kraju krajeva dolazimo do Boga od koga sve potiče.Jedan stih koji sad ne mogu da nađem govori bog Ja sam taj koji zadaje ranu ali ću je isceliti.Kako ovo shvatiti?Ako čovek čoveku zadaje ranu direktno, na kraju dolazimo do Boga od koga je sve.Ako satana zadaje ranu, na kraju dolazimo do Boga od koga je sve.Bog to ne poriče to se vidi iz ovih stihova.Ako zabranjuje da se dešava zlo onda nije direktan izvršilac.
Zbog čega dozvoljava da se dešava zlo ? Odgovor je: da bi se rešila određena pitanja jednom za sva vremena.On nas podstiče da istrajemo i zna da nam nije lako jer govori biblijski prorok U našoj tuzi on beše tužan.Ne mislite da je Bog bezosećajan,tužan je zbog svega ovoga što se dešava ali i obećava da će svakom zlu doći kraj.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Znaš šta, peko 71? Ako si ti ovim postom sebi nešto objasnio, u redu, ali meni nisi ništa. Kakva je logika u Boga da zadaje rane ljudima samo zbog toga da bi ih kasnije liječio? I zašto uopšte da zavađa ljude, a pogotovu braću među sobom?
Kažeš: "Stvari koje se dešavaju Bog ne odobrava.Kroz bibliju govori da tako ne treba raditi ali ipak ne sprečava da se to dešava." Ovo nema nikakvog smisla. Ne samo da ne sprčava, nego, kao što kaže Isaija 19.2., podstiče da se braća među sobom kolju!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Bog kada nešto radi to se odborava. Bog ima jasan razlog zašto neke ljude potire, a neke umnožava, blagosilja itd. Tako je i srce faraona otvrdnuo da ne pusti Jevreje, razlog za to je da se On proslavi na njima, da bi oni shvatili ko je pravi i živi i jedini Bog. Tako da su Egipćani doživjeli više zala zbog toga. Bibliju ne može niko osporiti.
Svako djelovanje Boga ima svoj razlog. A da je Bog svemoćan i velik dokazuje činjenica da su Jevreji pod Mojsijem i Isusom Navinom porazili 31 paganskog cara i 7 knezova. Jevreji su tada brojčano bili manji od svakog naroda na tom području. A naroda je bilo oko 10.
Što dokazuje da je Bog ratovao na njihovoj strani. razlog zašto su ti narodi zatrti jeste, da je Bog vlasnik svega, to je prije svega Njegova zemlja, i cijela planeta i svemir i kome On hoće da je da taj će je i dobiti.
Zašto baš to područje? Zato što je to područje na raskrsnici mnogih puteva i naroda. Jevreji su tamo postavljeni da budu vidjelo drugim narodima koji nisu upoznali Boga. Kasnije oni to ne rade, zato Bog oduzima od njih nasljedstvo i daje ga neznabošcima koji Ga prihvataju.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tripo 41:
Što dokazuje da je Bog ratovao na njihovoj strani. razlog zašto su ti narodi zatrti jeste, da je Bog vlasnik svega, to je prije svega Njegova zemlja, i cijela planeta i svemir i kome On hoće da je da taj će je i dobiti.
Čekaj, kako da čovjek shvati vas koji ovdje pokušavate da tumačite Božije nakane i zamisli? Sada kažeš da je Bog vlasnik svega i Zemlje i svemira, a na desetinama drugih mjesta tvrdite da satana vlada zemljom?! Šta je to? Uzrupirao satana Božiju vlast? Kako je to moguće, ako je Bog vlasnik, a uz to je svemoćan? To se pita zdrav razum, za koji takođe tvrdite da je od Boga. Taj isti razum se pita, ako je Bog oličenje ljubavi i dobra, mislosrđa i opraštanja, kako se u te floskule uklapa ovo: "Isaija 19.2. Podbošću egipćane protiv egipćana pa će ratovati brat protiv brata.."? Hajd' recimo, zgriješio cijeli egipatski narod, pa ga treba kazniti, zatrijeti... I svemoćni Bog ne nalazi za svrsishodno da im pošalje neku bolest, ili potop i pomori ih sve, nego će nahuškati brata na brata da se međusobno kolju i istrbljuju!? Ako se, kako je poručio preko Isaija, opredijelio za ovu drrugu varijantu, onda se pomenuti razum opet pita: pa kakv je to Bog koji uživa u predstavi klanja između braće?

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Čekaj, kako da čovjek shvati vas koji ovdje pokušavate da tumačite Božije nakane i zamisli? Sada kažeš da je Bog vlasnik svega i Zemlje i svemira, a na desetinama drugih mjesta tvrdite da satana vlada zemljom?! Šta je to? Uzrupirao satana Božiju vlast? Kako je to moguće, ako je Bog vlasnik, a uz to je svemoćan? To se pita zdrav razum, za koji takođe tvrdite da je od Boga. Taj isti razum se pita, ako je Bog oličenje ljubavi i dobra, mislosrđa i opraštanja, kako se u te floskule uklapa ovo: "Isaija 19.2. Podbošću egipćane protiv egipćana pa će ratovati brat protiv brata.."? Hajd' recimo, zgriješio cijeli egipatski narod, pa ga treba kazniti, zatrijeti... I svemoćni Bog ne nalazi za svrsishodno da im pošalje neku bolest, ili potop i pomori ih sve, nego će nahuškati brata na brata da se međusobno kolju i istrbljuju!? Ako se, kako je poručio preko Isaija, opredijelio za ovu drrugu varijantu, onda se pomenuti razum opet pita: pa kakv je to Bog koji uživa u predstavi klanja između braće?

Čudni su putevi Gospodnji :):):)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
E, da. Odgovor na moja pitanja u postu No.68 može biti samo takav - Bog ima svoje razloge zašto tako radi. Normalno, jer, zdravorazumskog odgovaora nema. I time je sve rečeno i sve "objašnjeno"?! A šta tek reći o surovosti Božijih kazni? Po biblijskim izvorima, taj dobri Bog je zatirao cijele narode. Razlog: bili su grešni!? Čak i mala, pa i nerođena djeca??? I jedno poluozbiljno pitanje. Kako to da narodi mogu biti grešni? Šta radi taj Sveti duh, ne obavlja svoj posao kako treba? I umjesto da Bog kazni njega, to jest, samog sebe, on kažnjava cijele narode! Ma, ne samo da je "mislodrdan", nego je i vrlo "pravedan"!

Eto, to su neka pitanja zdravoga razuma. Ja bih sada molio da mi neko od vas teista odgovori na ovo pitanje. Da li je i meni kao ateisti, razum dao Bog kao i vama teistima? Odgovor na ovo pitanje će morati biti potvrdan, nema vam druge. Pa, kakao to onda, da moj razum reaguje na ovaj način, a vaš na sasvim drurgačiji? Njegova matgrica, ako je od Boga, morala bi biti ista! Prema tome, nemojte mi odgovarati floskulama o sotoni koji me je zaokupirao, jer je to besmislica. Ono što je od boga dato i stvoreneo, ako je od Boga, pa i razum, moralo bi funkcionisati po istoj matrici, to jest, u njegov prvi genski zapis, morao bi biti ugrađen pojam o Bogu.

Poslednja izmena:
Natrag