Član
- Učlanjen(a)
- 24.05.2010
- Poruka
- 60
Elem, što me navede da diskutujem o ovim temama, a ne na forumu filozofije i slično...Pa vidi sad, za filozofe znamo da su postojali (makar velika većina njih), znamo i šta su govorili i nije mi zanimljivo raspredati o Zenonovim paradoksima. Volim ove diskusije o religiji i vjeri jer sam nekada bio ''vjerujući'', no saznanjem i obrazovanjem, iskustvom itd, shvatih da sam ''jeretik'', ''infidel'', ''ateista'', ''da su mi demoni isprali mozak''(kako se neko izrazi)...Volim kad imam dobru dijalektiku i tako treniram mozak za profesiju kojom se bavim. A ovaj forum obožavam jer je mnogo jednostavno diskutovati sa vama i dokazati da niste u pravu, pa iako je jednostavno i lako, ja i dalje volim ovaj forum jer lagani trening mozga je uvijek dobrodošao.
Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Ah, da, gospon Jurivaka, tu sam pričicu i ja naveo, samo sam pogrešio ime incestualnog prestupnika...ako mi možeš osvježiti pamćenje, kako se zvaše onaj nesretnik kome je bog, zbog opklade sa vragom, pobio cijelu familiju da bi dokazao belzebubu da je potonji nepokolebljiv u svojoj vjeri? Interesuje me kakav komentar bi rekli pobijeni pripadnici familije da su imali tu mogućnost(sada podsjećam sebe na Efraima Kišona):''Kako se osjećate, ovako žrtvovani radi ''većih interesa''?'', ''Pa, ja mislim da su tu postojali i neki jednostavniji načini, možda nas je svevišnji mogao privremeno preseliti nekoliko stotina km dalje, ovaj moj muž i onako ne ide van atara nikad'' ''Ja mislim da je bog mogao mog tatu posjetiti uživo i reći, slušaj, ja tipujem na tebe iz keca u kec, nemoj da me razočaraš, spržiću te kao šniclu, jasno!'' ''Ja samo želim da dodam da je svevišnji mogao da sačeka par dana, trebao sam da smuvam onu ribu iz susjednog sela...ovako odoh nevin pod zemlju''...
Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
Ah, da, gospon Jurivaka, tu sam pričicu i ja naveo, samo sam pogrešio ime incestualnog prestupnika...ako mi možeš osvježiti pamćenje, kako se zvaše onaj nesretnik kome je bog, zbog opklade sa vragom, pobio cijelu familiju da bi dokazao belzebubu da je potonji nepokolebljiv u svojoj vjeri? Interesuje me kakav komentar bi rekli pobijeni pripadnici familije da su imali tu mogućnost(sada podsjećam sebe na Efraima Kišona):''Kako se osjećate, ovako žrtvovani radi ''većih interesa''?'', ''Pa, ja mislim da su tu postojali i neki jednostavniji načini, možda nas je svevišnji mogao privremeno preseliti nekoliko stotina km dalje, ovaj moj muž i onako ne ide van atara nikad'' ''Ja mislim da je bog mogao mog tatu posjetiti uživo i reći, slušaj, ja tipujem na tebe iz keca u kec, nemoj da me razočaraš, spržiću te kao šniclu, jasno!'' ''Ja samo želim da dodam da je svevišnji mogao da sačeka par dana, trebao sam da smuvam onu ribu iz susjednog sela...ovako odoh nevin pod zemlju''...
Poslednja izmena: