Subotari sve znaju, zato pitajte njih

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Gledajte što proročica savjetuje svojim šmrkačima, a onda u svom vlastitom Testamentu napiše kako svoje dugove prema bankama ostavlja crkvi.

Ment. praznjenje. Naravno da si izvrnuo njene reči.

Zato Bog izvrće kurvu rimsku. Šta ti je drugo ostalo nego da izvrćeš reči.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Gledajte, da imate parče zemlje koja može da vas prehrani, bunar na toj zemlji i ništa da ne dugujete banci ! Napustite gradove i idite na selo . Ovo će značiti vaš opstanak ! ( Saveti Elen Vajt , za vreme posletka .... )

Gledajte što proročica savjetuje svojim šmrkačima, a onda u svom vlastitom Testamentu napiše kako svoje dugove prema bankama ostavlja crkvi. :roll::roll::roll::roll::roll:

Ment. praznjenje. Naravno da si izvrnuo njene reči.

Zato Bog izvrće kurvu rimsku. Šta ti je drugo ostalo nego da izvrćeš reči.

:);) Pa da citiramo proročicu plagijatoricu da ljudi vide što je napisala u svom Testamentu.

“U ime Boga, Amen.
Ja, Ellen Gould White, stanovnica Sanatorija, pokrajine Napa, California, u osamdeset četvrtoj godini (84), pri čistoj svijesti i pamćenju, bez prinude, prijetnje, obmane ili bilo kakvog utjecaja bilo koga, izražavam i objavljujem moju posljednju želju i testament, na slijedeći način:

.......

DRUGO: Želim i zahtjevam da se što je prije moguće isplate troškovi moje posljednje bolesti i sahrane, bez prodavanja bilo kojeg dijela imovine koja pripada mome posjedu. Najiskrenije molim sve svoje vjerovnike da odustanu i odreknu se svojih potraživanja koje imaju prema mom posjedu, i prihvate isplatu u mjeri koju dolje spominjem, a za poništenje njihovih potraživanja kroz rukovođenje mojom imovinom od strane staratelja.
------------------
Odustanite od svojih potraživanja prema meni - piše proročica u svom testamentu onima od kojih je novac posudila, i banaka.

:);)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kojih banaka, ili od koga je posudila?

Tu lepo pise " da je to naknada za rukovodjenje imovinom"

Slicno kao advokati koji te zastupaju za zivota, i rukovode imovinom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kainosovo "mudroslovlje":

Kao dokaz svetkovanja nedjelje katolici navode par stihova, a najbolji im je onaj kad se Isus ukazao u gornjoj sobi u nedjelju navecer. Prvo lijepo pise u tom tekstu da su se ucenici tu skrili od straha od Zidova, a ne da svetkuju nedjelju. A drugo sto dosad niko nije primjetio je to da je Isus dosao u nedjelju uvecer. Opa, pa to je po Zidovskom shvacanju vremena bio vec ponedjeljak. Onda katolici navode da je Isus opet dosao 8 dana poslije - Uvijek sam se pitao kako 8 dana poslije nedjelje moze opet biti nedjelja. Znaci 8 dana poslije to je ponedjeljaku uvecer, biblijski to je utorak. Cudno da ove stihove koriste njihovi najveci apologete u korist obrane nedjelje. A sve je objasnjeno - ucenici se skrili od straha, drugo to je bio ponedjeljak, jer Zidovi broje dane od veceri do veceri.
----------------------------

Ovdje najbolje možete vidjeti koji je to profil ljudi koji je prijemčljiv subotarskoj herezi i zarazi. Zanemarimo li moralnu i duhovnu osakaćenost, pogledajte koliko su ti ljudi intelektualno osakaćeni. Za čas oni izračunaju kako je Isus zapravo uskrsnuo u utorak.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Nek si ti moralan i duhovan i intelektualan čovjek. Ovaj forum vrvi od tvoje moralnosti, duhovnost i intelektualnosti. Ljudi, evo stvarnoslapa, veoma moralan, duhovan i intelektualan čovjek. Oličenje kršćanstva. Dragi forumaši koji čitate ovaj forum, stvarnoslap vam može biti idol od kojeg se možete naučiti kako živjeti moralno i duhovno, biti janje, blag, krotak, pun ljubavi, trpljenja, strpljenja, radosti, koji raspravlja u miru, ne vrijeđajući nikoga. Ovo je pravi kršćanin. Neki kršćani vjeruju u tajno uzeće - samo najverniji će se uzeti, a ostali moraju još živjeti 7 godina sa Antikristom na Zemlji, pa onda izboriti spasenje. Ako ne bude više slapa na forumu, to znači da će on među prvima biti uzet, i ostat će na mjestu gdje je uzet, samo njegova odjeća kao u onom trodjelnom filmu Uzeti ili tako nešto. Dvije žene će biti za mlinom - jedna će se uzeti , a druga ostaviti veli jedan tekst. Sa njim će zajedno uzet biti i Darth. A mi ostali tripo, Laodikeja, Jovan morat ćemo se za svoje spasenje boriti sa Antikristom 7 godina.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kad nema biblijske argumente kojim bi pobio veru Adventista i ostalih, Stvarnoslap mora da laze.

Dakle, Adventisti veruju po bibliji da je Isus vaskrsao u nedelju, i nikako drugacije.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A mi ostali tripo, Laodikeja, Jovan morat ćemo se za svoje spasenje boriti sa Antikristom 7 godina.

Vi ste davno izgubili svoju borbu s antikristom. Bijaše to onog časa kada postadoste klanjatelji plagijatorice i bogohulnice Ellen White. Nemoj mene za to kriviti, eno ti učitelja Miroljuba i "cetinjske Institucije" pa njima ispostavi odštetni zahtjev.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adventisti nemaju kult svetaca kao tradicionalisti, pa se nikome ni ne klanjaju.

A drugo, ne postoje plagaijati Ellen White.

Kad nema rec Bozju i istinu kojom bi pobio veru Adventista, Stvarnoslap mora da laze.

Natrag