Subotari sve znaju, zato pitajte njih

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisam ja mislio mnogo o toem da pišem jer nisam ekspert za vakcine. Ja sam usput pomenuo u vezi kriterijuma koje primenješ u dva slučaja..skroz različita. Eto to sam imao na umu. O vakcinama...otom potom...kako me Bog bude vidio u poznavanju ove materije, kako On bude hteo i kada On bude hteo...ništa tu ja neću da potenciram.

Dobro je da si shvatio da spamanjem teme ne možeš od nje pobjeći, ja ti ne dam. :) Zato se vratimo tamo na temu i razgovarajmo o tome kako subotari tvrde i svjedoče da im je đavlina pomrsio vjerovanja u Isusa, pa svi drugačije vjeruju.

Ovdje ipak ostavi ljudima da tebe doktora Vakcinu pitaju o cjepivu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ma priznao je on da je to tačno..nego tu su drugi kritrijumi. Sada to treba nekako apologetizirati..tu treba imati puno jel te razumevanja..to je pluralizam mišljenja..itd...ništa strašno. Ali zato kada se neki adventisti ne slažu i oko najamnjih stvari odmah je to "dokaz" da Sotona tu je umešao prste i da je to nešto užasavajuće..jel te kako je moguće da imaju različito mišljenje oko bilo čega..itd..

Meni nije kljucni dokaz da je neka grupa, crkva... itd - od djavola, ako u njoj pojedinci imaju razlicita misljenja po nekim pitanjima.
Mora se uzeti globalna slika, istorijska, doktrinalna, duhovna, itd.. da bi se donosili neki zakljucci da je nesto od Boga ili ne.

U crkvi po Isusovim recima - ima i zita i kukolja.

Biblija upucuje - da Hriscani treba da budu "JEDNOMISLENI" da budu jedinstveni u stavu.
Ali, u praksi je to malo teze.

Jos nesto.
U crkvi ima onih koji se vise bave sporednim stvarima, nego onim bitnim za covekovo spasenje, i u tome isticu svoju razlicitost u odnosu na druge.

Ja tvrdim "da SVI Adventisti imaju jedinstven stav po skoro svim pitanjima vere kao temelja na kome pociva Bozja crkva"

Ko tvrdi drugacije - ukazujuci na neke nebitne pojedinosti ili razlike u stavu po pitanju tih pojedinosti, on u stvari kopa po senu da bi pronasao iglicu.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Imajući u vidu da je istina progresivna naravno razlike su normalne u nekim stvarima. Kao i apostoli..i oni su otkrivali nove stvari i uvek će tako biti.

Međutim, da li te stvari treba da budu razlog(u slučaju nekih koji su pomenuti od adventista) da se crkva smatra vavilonom ili da se oni koji nemaju identično shvatanje kao neki trebaju staviti na stub srama kao što se radi e to je već ništa drugo do uobrzailja i duh uobraženosti onih koji se sami izdvajaju zbog nekih novih ali možda još u pojedinosti nedovljno istraženih stvari. To što rade pomenuti nikako nije dobro.

Zato razlike treba da se prihvataju samo obično zateže se na obe strane...i tako se gubi osećaj za suštinu vere.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Biblija upucuje - da Hriscani treba da budu "JEDNOMISLENI" da budu jedinstveni u stavu.

Mi koji ispovijedamo vjeru Kristove Crkve koju vodi Duh Sveti tako i vjerujemo - jednako, i ono što su vjerovali apostoli i prva Crkva. Vi subotari, vjerujući na tisuće različitih načina, sami svjedočite da vas vodi i nadahnjuje sam đavlina. Dokaz za to je činjenica, vidljiva i na ovom forumu, da međusobno jedni na druge nasrćete, a Isus kaže da će se njegove moći prepoznati "po ljubavi koju imaju jedni za druge". Meni se ne čini da se ovaj Forum "topi od ljubavi" kojom se vi subotari međusobno obasipate. ;)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ljubavi?

Da li mislis na kurvarstvo i pedofiliju koje su bile obelezja vecine papa, svestenika, i kardinala u istoriji, kao i danas.
Da ne govorim o vekovnim zlocinima Vatikana tokom istorije, ucestovanje u razbijanju drzava, podstrekivanju ratova, zaverama...
Potom tucama svestenika, bahatosti prema vernicima..itd..

Mnogo dobra ljubav.

Sto je moja majka imala obicaj da kaze "to je pesma"

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mi koji ispovijedamo vjeru Kristove Crkve koju vodi Duh Sveti tako i vjerujemo - jednako, i ono što su vjerovali apostoli i prva Crkva. Vi subotari, vjerujući na tisuće različitih načina, sami svjedočite da vas vodi i nadahnjuje sam đavlina. Dokaz za to je činjenica, vidljiva i na ovom forumu, da međusobno jedni na druge nasrćete, a Isus kaže da će se njegove moći prepoznati "po ljubavi koju imaju jedni za druge". Meni se ne čini da se ovaj Forum "topi od ljubavi" kojom se vi subotari međusobno obasipate. ;)

Problem je ne samo to [to oni veruju na thousand different ways, nego pre svega što im je stub i uporište "lik i djelo" u glavu "kamenom mudorsti" udarene žene, Ellen Gould Harmon White.

Zato i nasrću jedni na druge.

Na Boga se ne oslanjaju, nego na ono što im je prevarantkinja (koja nije znala šta govori) rekla da je Bog.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Shvatiću to kao nadahnuće :). Samo što si pogrešio aktera. Ali ako si ti prepoznao nadahuće ok. Nadahnuće je kada recimo napišeš nešto u pravo vreme i na pravi način a da kasnije i sam shvatiš dalekosežnost toga. Ja verujem da Gospod tako deluje. Amin.
Jovane, ja nakon sto napisem nesto shvatim da sam napisao mnogo dublje i dalekoseznije od onoga sto sam i mislio napisati! Reci mi same dolaze.. Sta vise, stvari koje ja nisam znao niti ucio, niti su mi na pamet dolazile ja napisem.. I onda se zacudim i samom sebi sta sam to napisao, pa citam pet puta samog sebe, i cudim se, jer ja to nisam pisao. Pa nadjem da to isto uci moja crkva, a ja cak i dublje izneo od onoga sto sama crkva kaze. I sve je u skladu sa Pismom i sa crkvom..

A ti, ako verujes da Bog tako radi i deluje, veruj i meni da onda preko mene radi!

Ne mozemo mi obojica imati identicno iskustvo a razlicita ucenja..

I ja ovde ne tvrdim da sam nadahnut, jer to moze svako reci. I na kraju sve to moze biti uobrazilja ili djavo koji sapce!

Zato je navoditi to kao dokaz pogresno!
Pogotovo ako te to navodi da pomisljas da si ti nesto veliko, da si izabran!

Po rodovima se poznaje ko sta govori, jer ko god se hvali, on nije nista i nije od Boga! Ili ko hoce da osniva nove crkve, da izigrava reformatore taj sigurno nije od Boga.. Jer Bog ne pravi razdor i ne stvara sekte!

Ja se niti jednom nisam pohvalio kako meni neko ubacuje reci, a vi ste svi ovde egoizmom zadojeni, i prorocima se zovete, pa hocete da ucite druge, i vama svima govori Bog! Eno i Tripu se javio Bog..

Tako sada i ti Jovane radis, i mislis da si iznad drugih, da ti je otkriveno nesto sto nikome nije, i to te mnogo raduje, da si ti dobio nekakvo "otkrivenje"! Pa hoces da ga preneses svima nama "nizima", koji nismo dobili ono sto si ti! A ti si primio jer si "svetiji" od nas, mnogo si blizi Bogu! To ti mislis..

To vas sam sotona navodi da pomisljate!

Zao mi je Jovane, ali nijednom od vas Bog ne govori i ne ubacuje reci! To vam ubacuje sotona.. Vi ste egoizmom vodjeni, a to sotona koristi da bi vas uzdigao i to ne retko jedne protiv drugih usmerio..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Imajući u vidu da je istina progresivna naravno razlike su normalne u nekim stvarima.
Ono sto ti navodis nisu "progresivne stvari" to je poricanje 2000-godisnjeg ucenja crkve o Hristu Bogocoveku! A to uce i adventisti. Dakle, ti njihovu nauku sad porices i uvodis novu!

To je "poricanje starog i uvodjenje novog", a tu onda "progresije" nema vec "regresije"!

Sta vise, ti svoju adventisticku nauku time cinis "paganskom" , jer su ovo odlike pagamizma. INKARNACIJA je po tebi paganizam dok je Tripu TROJSTVO, a tu nema "progresije" vec "regresije" u ucenju!

Novo svetlo se ni po cemu nece i ne moze protiviti prethodno datom svetlu! Kod tebe i tebi slicnima je sve suprotno, kao i kod Laodikeje koji porice prethodno receno u adventizmu, u pogledu redosleda kojim ce se dogadjaji iz prorocanstva odvijati!

Vas sotona sve zavodi, a zavodi vas egoizmom, tako da vi pomisljate da ste "izabrani"! I da je crkva "pala", na taj nacin vam stvara razdor.. Jer i vasa crkva je "pala" a vi ste "izabrani"! To i jeste njegov plan, stvaranje novih ucitelja koji ce odvoditi ucenike za sobom, a crkvu nece priznavati, nego ce priznavati samo sebe, i tako ciniti "sebe crkvom"..

To je sotonsko ucenje, stvaranje razdora, sto je zapravo i njegov osnovni plan..

Dobro je rekao Slap, vi se ni po cemu ne slazete, jer vas je sve zaveo satana, da mislite kako ste vi odabrani, i svako ima svoje neko ucenje suprotno ucenju njegove crkve!

Djavo zaista deluje medju vama...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Šta ti imaš sa adven. ti si isključen iz HAC.

Ti si nazalost trenutno iskljucen iz carstva nebeskog.

Clanstvo u Adventistickoj crkvi samo po sebi ne spasava, vec licna zajednica sa Isusom, novorodjenje kroz promenu Duhom Svetim, i zivot u skladu sa Bozjom voljom.

Natrag