Shvatiću to kao nadahnuće
. Samo što si pogrešio aktera. Ali ako si ti prepoznao nadahuće ok. Nadahnuće je kada recimo napišeš nešto u pravo vreme i na pravi način a da kasnije i sam shvatiš dalekosežnost toga. Ja verujem da Gospod tako deluje. Amin.
Jovane, ja nakon sto napisem nesto shvatim da sam napisao mnogo dublje i dalekoseznije od onoga sto sam i mislio napisati! Reci mi same dolaze.. Sta vise, stvari koje ja nisam znao niti ucio, niti su mi na pamet dolazile ja napisem.. I onda se zacudim i samom sebi sta sam to napisao, pa citam pet puta samog sebe, i cudim se, jer ja to nisam pisao. Pa nadjem da to isto uci moja crkva, a ja cak i dublje izneo od onoga sto sama crkva kaze. I sve je u skladu sa Pismom i sa crkvom..
A ti, ako verujes da Bog tako radi i deluje, veruj i meni da onda preko mene radi!
Ne mozemo mi obojica imati identicno iskustvo a razlicita ucenja..
I ja ovde ne tvrdim da sam nadahnut, jer to moze svako reci. I na kraju sve to moze biti uobrazilja ili djavo koji sapce!
Zato je navoditi to kao dokaz pogresno!
Pogotovo ako te to navodi da pomisljas da si ti nesto veliko, da si izabran!
Po rodovima se poznaje ko sta govori, jer ko god se hvali, on nije nista i nije od Boga! Ili ko hoce da osniva nove crkve, da izigrava reformatore taj sigurno nije od Boga.. Jer Bog ne pravi razdor i ne stvara sekte!
Ja se niti jednom nisam pohvalio kako meni neko ubacuje reci, a vi ste svi ovde egoizmom zadojeni, i prorocima se zovete, pa hocete da ucite druge, i vama svima govori Bog! Eno i Tripu se javio Bog..
Tako sada i ti Jovane radis, i mislis da si iznad drugih, da ti je otkriveno nesto sto nikome nije, i to te mnogo raduje, da si ti dobio nekakvo "otkrivenje"! Pa hoces da ga preneses svima nama "nizima", koji nismo dobili ono sto si ti! A ti si primio jer si "svetiji" od nas, mnogo si blizi Bogu! To ti mislis..
To vas sam sotona navodi da pomisljate!
Zao mi je Jovane, ali nijednom od vas Bog ne govori i ne ubacuje reci! To vam ubacuje sotona.. Vi ste egoizmom vodjeni, a to sotona koristi da bi vas uzdigao i to ne retko jedne protiv drugih usmerio..