Subotari sve znaju, zato pitajte njih

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dobro je rekao Slap, vi se ni po cemu ne slazete, jer vas je sve zaveo satana, da mislite kako ste vi odabrani, i svako ima svoje neko ucenje suprotno ucenju njegove crkve!

I ne samo Slap. Ujedno, nije istina da se oni ni u čemu ne slažu. Slažu se u idolopoklonstvu Ellen Gould Harmon White

Djavo zaista deluje medju vama...

On ih je i osnovao preko svoje "proročice".... ovo čemu sada prisustvujemo je samo plod te činjenice.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovane, ja nakon sto napisem nesto shvatim da sam napisao mnogo dublje i dalekoseznije od onoga sto sam i mislio napisati! Reci mi same dolaze.. Sta vise, stvari koje ja nisam znao niti ucio, niti su mi na pamet dolazile ja napisem.. I onda se zacudim i samom sebi sta sam to napisao, pa citam pet puta samog sebe, i cudim se, jer ja to nisam pisao. Pa nadjem da to isto uci moja crkva, a ja cak i dublje izneo od onoga sto sama crkva kaze. I sve je u skladu sa Pismom i sa crkvom..

A ti, ako verujes da Bog tako radi i deluje, veruj i meni da onda preko mene radi!

Ne mozemo mi obojica imati identicno iskustvo a razlicita ucenja..

I ja ovde ne tvrdim da sam nadahnut, jer to moze svako reci. I na kraju sve to moze biti uobrazilja ili djavo koji sapce!

Zato je navoditi to kao dokaz pogresno!
Pogotovo ako te to navodi da pomisljas da si ti nesto veliko, da si izabran!

Po rodovima se poznaje ko sta govori, jer ko god se hvali, on nije nista i nije od Boga! Ili ko hoce da osniva nove crkve, da izigrava reformatore taj sigurno nije od Boga.. Jer Bog ne pravi razdor i ne stvara sekte!

Ja se niti jednom nisam pohvalio kako meni neko ubacuje reci, a vi ste svi ovde egoizmom zadojeni, i prorocima se zovete, pa hocete da ucite druge, i vama svima govori Bog! Eno i Tripu se javio Bog..

Tako sada i ti Jovane radis, i mislis da si iznad drugih, da ti je otkriveno nesto sto nikome nije, i to te mnogo raduje, da si ti dobio nekakvo "otkrivenje"! Pa hoces da ga preneses svima nama "nizima", koji nismo dobili ono sto si ti! A ti si primio jer si "svetiji" od nas, mnogo si blizi Bogu! To ti mislis..

To vas sam sotona navodi da pomisljate!

Zao mi je Jovane, ali nijednom od vas Bog ne govori i ne ubacuje reci! To vam ubacuje sotona.. Vi ste egoizmom vodjeni, a to sotona koristi da bi vas uzdigao i to ne retko jedne protiv drugih usmerio..

Zašto misliš da je Slap upravu? Jer njegov rezon je da je ono što pišem od neprijatelja. E sad ako meriš po njegovom rezonu onda razumem. Ali da postoji nadahnuće ja verujem. Ja sam samo rekao njemu da je upravu u tome da se radi o nadahnuću...ali da je pogrešio izvor nadahnuća.

Tako se ne hvalim sam već samo iznosim da po onome što on lično rezonuje u vezi onoga kako pišem, da se slažem sa njim i da se radi o nadahnuću..jer ništa nije od mene već od Boga.

A o sebi ne mislim ništa. Jer šta je čovek...danas jest sutra nije. Daleko bilo da mislim išta više o meni nego o bilo kome na forumu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako se ne hvalim sam već samo iznosim da po onome što on lično rezonuje u vezi onoga kako pišem, da se slažem sa njim i da se radi o nadahnuću..jer ništa nije od mene već od Boga.

Oni do kojih dolazi ono što je od Boga poučeni su od Duha Sveroga, a takvima Duh navijesti jednog i istog Boga - Boga i Spasitelja Isusa Krista. Za razliku od Duha Svetoga, đavlina svoje uvjeri kako se svakom od njih ponaosob Bog objavljuje, pa onda tako svaki ima svoga boga u kojega vjeruje.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Oni do kojih dolazi ono što je od Boga poučeni su od Duha Sveroga, a takvima Duh navijesti jednog i istog Boga - Boga i Spasitelja Isusa Krista. Za razliku od Duha Svetoga, đavlina svoje uvjeri kako se svakom od njih ponaosob Bog objavljuje, pa onda tako svaki ima svoga boga u kojega vjeruje.
Opet teologija pa teologija.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Upravo tako. No, oni to i dalje ne shvataju. Uostalom, kako bi i mogli, kada veruju da su im šaptanja na jastuku dolazila od Duha Svetog, za koga, o Hule, veruju da jednima govori jedno, drugima drugo, danas jedno, sutra drugo, a već seldeće subote nešto treće....

Reci ti onda ljudima što je "proročica koja je govorila u drskosti" prorokovala o cjepivima?

Stvarno, kakve su joj se tarot karte otvarale po tom pitanju? (ako je uopšte i znala za vakcinaciju)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja dam Tripo Adventista, i drugo me ne zanima.
Slusam samo sta mi Bog kaze, i ne obracam se na to kakvo je misljenje rukovodstva Adventisticke crkve, niti njih pitam za savet, niti trazim odobrenje od njih za moj rad ili bilo sta sto iznosim.

Adventisticka crkva stoji, i ona nece nikada pasti, jer je ona nesto najmilije Bozjem srcu.

Ono sto je otpalo - to je crkveno rukovodstvo, koje je odbacilo poziv na probudjenje i reformu.

Rukovodstvo nije crkva, vec su to pojedinci koji su seli na celo crkve, i koji je vode stazama nepopravljenja i formalizma, i koriste lakovernost naivnih vernika - propovedajuci im mile stvari, koje crkvu uspavljuju, i govore - nece Gospod zadugo doci, jedimo i pijmo, bogati smo i nista ne potrebujemo.

Crkva se nalazi u stanju Laodikejskog sna, a rukovodstvo, ono i nije deo te laodikeje, vec ubaceni manipulatori koji su dosli sa strane ko zna odakle, neprijatelji crkve koji koriste postojece stanje u crkvi, i namerno zaustavljaju bilo kakav pokusaj da se crkva probudi, jer kada bi se to dogodilo - tada bi im propala propovednicka karijera, i novac od plate i desetaka.

To je realnost danasnjih prilika u Adventizmu.

Ali ve Bog sam uskoro sve urediti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ja dam Tripo Adventista, i drugo me ne zanima.

Ti misli šta hoćeš kao i Korej.

Slusam samo sta mi Bog kaze, i ne obracam se na to kakvo je misljenje rukovodstva Adventisticke crkve, niti njih pitam za savet, niti trazim odobrenje od njih za moj rad ili bilo sta sto iznosim.

To je i Korej govorio.

Ono sto je otpalo - to je crkveno rukovodstvo, koje je odbacilo poziv na probudjenje i reformu.

Da tvoju sa golovima.

Rukovodstvo nije crkva, vec su to pojedinci koji su seli na celo crkve, i koji je vode stazama nepopravljenja i formalizma, i koriste lakovernost naivnih vernika - propovedajuci im mile stvari, koje crkvu uspavljuju, i govore - nece Gospod zadugo doci, jedimo i pijmo, bogati smo i nista ne potrebujemo.

To lazeš.

Crkva se nalazi u stanju Laodikejskog sna, a rukovodstvo, ono i nije deo te laodikeje, vec ubaceni manipulatori koji su dosli sa strane ko zna odakle, neprijatelji crkve koji koriste postojece stanje u crkvi, i namerno zaustavljaju bilo kakav pokusaj da se crkva probudi, jer kada bi se to dogodilo - tada bi im propala propovednicka karijera, i novac od plate i desetaka.

Zato si ti uzeo baš taj naziv.

To je realnost danasnjih prilika u Adventizmu.

Ali ve Bog sam uskoro sve urediti.

Vidiš da si postao opsjednut. Koji problem te muči reci slobodno?

Mozeš komotno u JS.

Natrag