Subotari sve znaju, zato pitajte njih

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jednostavno nema onih učenja tvoje zajednice među apostolski zajednicom. Nema ni onoga što sam ja govorio pa zato niti ja(tada) niti tvoja zajednica nismo upravu...ja sam iz tog razloga prihvatio ono što uče apostoli.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jednostavno nema onih učenja tvoje zajednice među apostolski zajednicom. Nema ni onoga što sam ja govorio pa zato niti ja(tada) niti tvoja zajednica nismo upravu...ja sam iz tog razloga prihvatio ono što uče apostoli.

Opet s.r.š po samome sebi. Evo što si tvrdio "pod zakletvom":

Problem je što ovo takođe istorijski uopšte nije tačno tj. da je navodno Konstantin uveo Trojstvo prvi put. Iz istorije Crkve vidimo da su i početkom II veka Hrišćanski pisci govorili o Božanstvu Isusa Hrista i Duha Svetoga poput Justina Martira, Irineja Lionskog, Atanasija Aleksndrijkog, Origena i ostalih poznatih otaca crkve.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Nisu muke ono što potvrđuje nečiju istinitost. Već živa reč. Reč Božija, u kojoj se nalazi apostolski nauk. To je merilo istine za svaku zajednicu i svaka se mora ravnati po tome.

Mučenici su umirali za Krista i Njegovu Riječ.
Ti praviš razliku između Krista i Njegove Riječi, ja ne.
Živog Boga ne nalazim samo u Njegovoj Riječi, nego i u Euharistiji, u sakramentima, u Crkvi...(ima sedam načina po kojima Crkva uči da je Isus prisutnosti, ali sam zaboravila, ali ti ionako nećeš vjerovati, pa neću ni tražiti :beee:

Ti kažeš da treba samo Biblija. A živa osoba Isusa Krista?

Ti kad sretneš neku dragu osobu, ti ne gledaš nju nego njezino pismo koje držiš u ruci? Ili kako?

Jovane, sad za ozbiljno. :) Upravi pogled u Krista i sve će ti se dati i sve rasvijetliti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mučenici su umirali za Krista i Njegovu Riječ.
Ti praviš razliku između Krista i Njegove Riječi, ja ne.
Živog Boga ne nalazim samo u Njegovoj Riječi, nego i u Euharistiji, u sakramentima, u Crkvi...(ima sedam načina po kojima Crkva uči da je Isus prisutnosti, ali sam zaboravila, ali ti ionako nećeš vjerovati, pa neću ni tražiti :beee:

Ti kažeš da treba samo Biblija. A živa osoba Isusa Krista?

Ti kad sretneš neku dragu osobu, ti ne gledaš nju nego njezino pismo koje držiš u ruci? Ili kako?

Jovane, sad za ozbiljno. :) Upravi pogled u Krista i sve će ti se dati i sve rasvijetliti.
Ono što mi danas imamo jeste Pismo("pismo" voljene osobe). Jer se mi ne možemo vratiti u to vreme uživo gledanja apostola, Isusa. Sam apostol Pavle kaže, sad ne poznajemo Hrista po telu. Upravo to je suština. Ne trava nam bukvalno fizičko prisustvo. Imamo Njegovu reč, možemo joj verovati ili ne. Ali ona je svedok, nama sada. Zato nam je ona bitna. Ništa ne može zameniti Reč.

Natrag